Paperiresepti on säilytettävä sähköisen reseptin ohella.

potilas turvallisuuden puolesta

/ #94 paperi ja puhelin reseptit säilytettävä

14.10.2013 18:56

Ehdottomasti paperi ja puhelin reseptit on säilytettävänä. Mielestäni apteekissa voitaisiin nämä reseptit vaikka skannata järjestelmään jos vaaditaan täydellistä seurantaa.
Paperireseptit tarpeen koska tiekoneet / nettiyhteydet eivät aina toimi. E resepti aiheuttaisi pienille kotimaisille lääkäriasemille kohtuuttomia lisäkustannukisa jotka ikävä kyllä näkysisivät hinnoissa. Lääkärien aikaa kuluisi ihan hirveästi, nythän lääkärillä menee vain hetki uusia kynälllä resepti. voi tehdä vaikka kesken päivän mutta e respeteine uusinnat voivat jäädä tai unohtua kiireessä.
Esim hoitokodeissa hoitajat eivät saa lääkkeen annostukseta muuta tietoa kun on lääkkeen pakkauksesa koska ovat sivullisa potilaan asioihin, ja ko potilaat eivät kykene itse netissä asioimaan. ja jos siinä on virheitä kuten voi hyvin olla, on tullut moisia vastaankin niin kuka vastuussa potilaan turvallisuudesta?
Puhelin reseptit tarpeen koska lääkäri ei aina ole tietokoneen lähellä kun potilas yhtäkkiä tarvitsee reseptin. JA jos tietokoneet/ netti ei toimi...jne...
P