Paperiresepti on säilytettävä sähköisen reseptin ohella.

Tuleva proviisori

#76 Re: Re: Re: E-resepti

13.10.2013 11:45

#67: Rikollinenko - Re: Re: E-resepti

"Jos lähtee matkalle maamme rajojen ulkopuolelle lääkkeineen, niin rajalla pitää olla kirjoitettu paperinen resepti olemassa. JOS SITÄ EI OLE, NIIN MATKUSTAJA VOIDAAN PIDÄTTÄÄ RIKOKSESTA EPÄILTYNÄ."

Jos käytät sähköistä reseptiä (eReseptiä), ota matkalle mukaan jokin seuraavista:

  • lääkärin tulostama potilasohje. Siinä on lueteltu kaikki sinulle samalla kertaa määrätyt lääkkeet.
  • apteekista saatava yhteenvetotuloste.
  • yhteenveto, jonka voit itse tulostaa Omien tietojen katselusta. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

Lähde: http://www.kanta.fi/reseptit-mukaan-ulkomaille

Tuolta muuten näette kaikki e-reseptinne ja sen kuka niitä on katsonut. Vaatii pankkitunnukset tai sähköisen henkilökortin.

Tuo yhteenveto lienee helpoin tapa ja sen saa apteekista. Siihen kannattaa varmaan vielä pyytää apteekin leima ja allekirjoitus, jos eivät niitä itse hoksaa siellä apteekissa laittaa.


Tarpeeksensa saanut

#77 Tökeröä palvelua ja sähläilyä

13.10.2013 13:09

Itsellä on määräys käydä kerran vuodessa verikokeissa laboratoriossa ja samalla jätän lääkereseptini uusittavaksi terveyskeskukseen.

Viime maaliskuussa viimeksi käydessäni ja jättäessäni paperiset reseptit uusittaviksi, minulle sanottiin, että kahden viikon päästä voi käydä hakemassa. Kun oli kulunut kaksi viikkoa, kävin hakemassa reseptejä, hoitaja selasi tietokoneelta henkilötietoja ja sanoi, ettei lääkäri ole uusinut niitä, ei löydy mitään merkintää reseptien uusinnasta. Minun käskettiin käymään viikon päästä uudestaan, tällaista sähläystä ja tyhjänpäiväistä juoksutusta.

Kun kävin viikon päästä seuraavan kerran ja olin kolme viikkoa ilman lääkkeitä, minulle ilmoitettiin, että on e-resepti ja voi hakea mistä tahansa apteekista. Siellä sanottiin, että 60 tablettia riittää 3 kk:n ajan, kun otan kaksi tablettia päivässä. Eihän ne riittäneet kuin 30 päivää. Tyhjää rahastusta, koska KeLa-korvattavia lääkkeitä olisin saanut ensimmäisellä kerralla 3 kk:n annoksen eli 180 kpl ja kuukauden päästä taas annettiin 60 kpl.

Itsellä olevaan e-reseptiin en pääse sisälle, koska farmaseutti sanoi minulle apteekissa, etten tee niillä tiedoilla mitään. Ei suostunut edes kirjoittamaan lapulle ylös, paljonko on e-reseptissä jäljellä lääkettä. Pakkauksen kyljessä on vain päivämäärä ja otettujen pakkauksien lukumäärä.

Koska omat tietoni tällä tavalla pimitetään, ilman muuta paperireseptit takaisin. Ne eivät niin paljon maksa ja terveydenhuolto on yksi perusoikeuksistamme.

Järki käteen

#78 Hölmölässä asustamme

13.10.2013 15:30

Kaikki palvelut on tehty EU-lakien ja -direktiivien alaisiksi ja kansalaisten terveyspalvelujakin ollaan heikentämässä EU:n määräämillä säädöksillä ja laeilla. eReseptit on yksi hutiloinnin aiheuttama tulos, jota jälkeenpäin korjaillaan ja paikkallaan, minkä kansa maksaa.

Vieras

#79

13.10.2013 16:38

Ereseptssä potilas-lääkäri suhde katkeaa; Erespeti ohjataan uusittavaksi kelle hyvänsä lääkärille.. EI MENE potilasturvallisesti. Ereseptijärjestelmä tulee suunniteltuna mielettömän kalliiksi, jonka loppujen lopuksi joutuu maksamaan repsetin tarvitsija..

Vieras

#80

13.10.2013 17:09

i
Dr.Phil

#81 Re:

13.10.2013 17:18

#1: PotilasX -

500 kasassa, seuraava etappi 1000? ( Kansalaisaloitteeseen tarvitaan 50 000-ei adressiin)

Entinen Esko

#82 Otsikko

13.10.2013 17:20

Paperiresepti myös näppärästi mahdollistaa väärinkäyttäjien ainaisen ja loputtoman kikkailun, esim. reseptien väärentämisen ja samojen lääkkeiden hakemisen eri lääkäreiltä. Eli ehdottomasti jyrkkä ei e-reseptille niin mahdollistetaan näiden veli- ja siskokultien yhteiskunnan kusettaminen ja rahojen ja resurssien tuhlaus!
Epäilty Matti

#83

13.10.2013 17:38

Koska eResepti katkaisee potilas-lääkäri suhteen, kukaan ei seuraa, ei valvo tarvitseeko potilas lääkettä ja kuinka suureia annoksia, jotta hoidon kannalta tarpeellinen määrä voidaan määrittää. Enkä usko niiden käyttävän väärin lääkkeitä, jotka eivät ilman niitä tule toimeen. Viranomaisilla ja apteekkihenkilökunnalla on suuria epäilyksiä niitä kohtaan, jotka joutuvat käyttämään jotain lääkettä tai useampaa.
Millä hinnalla

#84 Re:väärinkäyttäjät

13.10.2013 17:40

#82: Entinen Esko - Otsikko 

 

Yleensä pyritään suunnittelemaan järjestelmät kansalaisia hyödyttävästi. Jostakin syystä hysteria lääkkeiden väärinkäyttäjistä on ohjannut suunnitelmat kokonaan hakoteille -tavallisen veronsa maksavan kansalaisen oikeus saada apteekista lääkkeensä myydään toiveesta että väärinkäyttäjät saadaan kiinni tai lääkkeiden väärinkäyttö saadaan kuriin.Erec tekee mahdolliseksi mm huumaavien lääkeiden hakemisen toisen henkilön puolesta tämän Kelakorttia käyttäen,ja kuten mikään järjestelmä, se ei ole aukoton. Haluammeko että jotkut peruspalvelut yhteiskunnassa tapahtuvat erilaisten rikollisten ja vänkyröiden ehdoilla tai varalta? Rikollisilla on omat keinonsa hankkia nappinsa joka tapauksessa.
vieras

#85 Re: Otsikko

13.10.2013 17:41

#82: Entinen Esko - Otsikko

Tuskin sitä lääkkeiden väärin käyttöä lopetetaan sillä, että tulisi E-resepti.

Aina on joku tuttavan tuttava, joka voi hakea lääkkeitä muka itselleen ja tämä väärinkäyttäjä ostaa ne. Jos nyt joku oikeasti haluaa sekoittaa päänsä, niin onhan siihen muitakin aineita. Ihmisillä pitää itsellä olla vastuu käytöstään, samoin heillä pitää olla oikeus siihen miten reseptinsä haluaa.

 

Epäilijä

#86 eResepti ei lääkkeiden väärinkäyttöä estä

13.10.2013 20:41

Lääkkeiden väärinkäyttäjät hakevat reseptinsä ja lääkkeensä Virosta, niinkuin jotkut viinansa. Eipä se eResepti tilannetta pelasta.

Vieras

#87

14.10.2013 03:56

Järkevintä, mitä voidaan tehdä, on paperireseptin säilyttäminen e-reseptin rinnalla.
- Muuten päätös johtaa katastrofitilanteisiin.
Maija

#88 Vaihtoehto tarvitaan

14.10.2013 05:34

Kannatan 100 % sesti.
Pete

#89 Vaihtoehtojen huomioiminen

14.10.2013 05:59

Terveyskeskukset ja apteekit alkavat määräämään, kenelle annetaan eRsepti ja kenelle paperinen vai annetaanko kaikille samanlainen eli eResepti. Ne eivät kysy, kumman potilas haluaa. Jos ilmoitat mielipiteesi, että haluat paperisen reseptin, jokaiselle he syyn löytää, miksi paperista ei voi kirjoittaa. Se on mielestäni tahto- ja asennekysymys.
Tilastonikkari

#90 Valinnanvapaus on perusoikeuksia

14.10.2013 05:59

Väestöstä yli 600 000 on syntynyt vv 1947-1950, eli ns. suuret ikäluokat. Nämä ja tätä vanhemmat henkilöt käyttävät valtaosan terveyspalveluista, mutta eivät ole tietokonesukupolvea ( osa voi olla tottunutkin käyttäjä, osa ei osaisi virtaa koneeseen laittaa). He ovat tottuneet paperiresepteihin, jotka ovat kaikille paremmin hahmotettavissa, koska ovat konkreettisia. Sama asia kuin netti/ paperilehden kanssa. Useimmat lukevat edelleen mieluiten paperilehteä. Paperiresepti on säilytettävä, kunnes on luotu edulliset, luotettavat järjestelmät ja sukupolvi on vaihtunut. Tosin pitäisin potilaan valinnanvapautta tässä asiassa ensisijaisena iästä ja aikakaudesta riippumatta.
Apteekin setä

#91 Terveisiä apteekista

14.10.2013 09:07

Pidän paperisen reseptin tärkeyttä varajärjestelmänä isona, ei voida ikinä luottaa vain yhteen systeemiin.

Kuitenkin arvon lääkärit argumentoivat asiaa huonolla kunnallisella palvelulla ja pelottelevat henkeä ylläpitävällä lääkkeellä. Terveyskeskusten hidas asiakaspalvelu ja huonolaatuinen tekninen infrastruktuuri ei ole järkevä kohdistaa eReseptiin. Oman urani aikana ei yksikään insuliiniasiakas passitettu apteekista kotiin ilman toimivaa ratkaisua lääkesaannin turvaamiseksi. Jo ajatus tämmöisen ehdottamisesta on absurdi. Aina löytyy keino. Samoin teknisten vikojen aikana, ei apteekki ainakaan jää sormi suuhun. Eikä pitäisi lääkärienkään.

Ei se asiakas ihan tahvo ole, paperisellakin reseptillä asioidessa suurin osa on ihan pihalla kuinka ja miten sitä lappua luetaan. Puhumattakaan hieroglyyfisestä kirjoitusmetodista mitä nähdään päivittäin.

Asiakas(aka. potilas) on oppiva kokonaisuus, kun häntä opettaa ilman turhaa paapomista asiat selviytyvät ja tuloksena voi jopa olla itsenäisesti toimiva yksilö.

Kaikki uutuus vaatii opettelua ja vanhoihin kaavoihin jämähtäminen nykyään käy turmioksi. Siirtymäaika on tulossa yksityisillä terveystarjoajilla sähköiseen mikä on tämänkin adressin todennäköisesti laukaissut. Ymmärrettävää että pienemmissä praktiikoissa hankintojen hinta ja sen tuoma etu ei ole balanssissa. IT-firmojen kytköksiä löytyy varmasti poliittisella tasolla mutta sähköisen edistyksen juna puksuttaa, siihen on pakko hypätä.

eReseptin merkitystä myös väärinkäytösten ja väärennösten vähentämisessä kyseenalaistettiin. Tässä ei ole mitään järkeä. e-Reseptiä ei ilman isoja resursseja ja tieto-taitoa pysty väärentämään. Apteekit voivat huoletta toimittaa määrättyjä lääkkeitä. Se väärinkäytösepäily enää siinä vaiheessa kohdistuu määräävään lääkäriin ja määräämistapahtuman luotettavuuteen. Tähän ongelmaan suosittelen vartijan hankkimista mikäli ongelma on todellinen.

Kokonaisuutena e-resepti on toimiva asiakas ystävällinen kokonaisuus ja riinpiissin mieleen kun vähennetään paperin kulutusta.

Ja saa sitä miestä väkevämpää sillä pro auctorella vielä pitkään, nou hätä.
Elämässä

#92 EU resep

14.10.2013 09:52

Kela:n lehti "Elämässä" nro 2/2013 kertoo seuraavaa: "Missä tahansa EU-maassa kirjoitetulla reseptillä voi jatkossa ostaa lääkkeitä niissä EU-maissa, joissa lääkkeellä on myyntilupa. Kela valmistelee parhaillaan direktiivin vaatimukset täyttävää eurooppalaista reseptilomaketta".


Paperista reseptilomaketta, koska valtion rajat ylittäviä sähköisiä potilastieto- tai eReseptijärjestelmiä ei ole.


Vieras

#93

14.10.2013 18:15

Hankalaa vanhuksille, kun on jo keski-ikäisillekin!
potilas turvallisuuden puolesta

#94 paperi ja puhelin reseptit säilytettävä

14.10.2013 18:56

Ehdottomasti paperi ja puhelin reseptit on säilytettävänä. Mielestäni apteekissa voitaisiin nämä reseptit vaikka skannata järjestelmään jos vaaditaan täydellistä seurantaa.
Paperireseptit tarpeen koska tiekoneet / nettiyhteydet eivät aina toimi. E resepti aiheuttaisi pienille kotimaisille lääkäriasemille kohtuuttomia lisäkustannukisa jotka ikävä kyllä näkysisivät hinnoissa. Lääkärien aikaa kuluisi ihan hirveästi, nythän lääkärillä menee vain hetki uusia kynälllä resepti. voi tehdä vaikka kesken päivän mutta e respeteine uusinnat voivat jäädä tai unohtua kiireessä.
Esim hoitokodeissa hoitajat eivät saa lääkkeen annostukseta muuta tietoa kun on lääkkeen pakkauksesa koska ovat sivullisa potilaan asioihin, ja ko potilaat eivät kykene itse netissä asioimaan. ja jos siinä on virheitä kuten voi hyvin olla, on tullut moisia vastaankin niin kuka vastuussa potilaan turvallisuudesta?
Puhelin reseptit tarpeen koska lääkäri ei aina ole tietokoneen lähellä kun potilas yhtäkkiä tarvitsee reseptin. JA jos tietokoneet/ netti ei toimi...jne...
P

Vieras

#95

15.10.2013 06:31

Sinänsä e-resepti on mielestäni ensimmäinen oikeasti lääkärin työtä helpottava sähköinen järjestelmä. Mutta kauhistuttaa ajatus, että potilaan hoitaminen olisi VRK-kortista kiinni! Sekä sairaala- että yksityisvastaanottotyötä tekevänä epäilen, että kortti olisi aina hukassa jos sitä joutuu kuljettamaan eri paikkojen välillä (se on hukassa välillä jo nyt kun siirtyy työpisteestä toiseen saman katon alla!). Lisäksi väistämättä tulee eteen tilanteita, että pitäisi lääkitä joku ilman että on yhteydessä johonkin potilastietojärjestelmään (esim. oma perhe, lähisuku, naapuri). Mitäs sitten, puhelinreseptikö?
TH

#96 Vakuutuskorvaukset

15.10.2013 07:18

Korvaklinikalla lääkäri sanoi, ettei voi kirjoittaa e-reseptiä itsehoitovalmisteista, koska niitä ei ole järjestelmässä. Vakuutuksesta saisimme korvauksen lääkärin määräämistä lääkkeistä, myös itsehoitolääkkeistä. Miten ihmeessä tämä sitten jatkossa hoidetaan, jos itsehoitovalmisteista ei pysty kirjoittamaan reseptiä (tai lääkäri ei osaa etsiä itsehoitovalmisteita e-reseptin järjestelmästä)?

Vieras

#97

15.10.2013 09:08

monen pienen lääkäriaseman kuolinsuudelma

Vieras

#98

15.10.2013 09:41

Yhteiskunnan haavoittuvuus lisääntyy ja ihmisten toiminta vaikeutuu, mitä enemmän kaikessa tarvitaan tietokonetta.

Vieras

#99

15.10.2013 11:54

On vaarallista jakaa lääketietojaan laajalle, niistä voi päätellä paljon terveystietoja esimerkiksi työnantajan työterveyshuolto ! Tietovuotojen mahdollisuutta ei olla tarvittavassa määrin selvitetty koska terveydenhuollon kaikilla osapuolilla on pääsy tietokantaan. Esimerkkinä ei ole kiva että naapurisi tai muu henkilö joka on taipuvainen tietojen levittämiseen näkee lääkityksen tai terveystiedot. Tapaus Myllylä osoittaa että ei edes viranomaiskäytössä tietosuojaa ole olemassa.

Vieras

#100

15.10.2013 12:42

Tavallinen kuoleva suomalainen on herrojen koekaniinina tässäkin tapauksessa niin kuin monessa muussakin.