Uudenkaupungin tuulivoimayleiskaava pohjaa heikkoon suunnitelmaan

ROKURISTI

/ #2 TUULIVOIMAN YLEISKAAVAN SUUNNITTELUVAIHEESSA PITÄÄ HUOMIOIDA

11.08.2014 21:03

Tuulivoiman yleiskaavassa tulee keskittyä seuraaviin tekijöihin:

1. Tuulivoimalan sijainti liian lähellä asutusta ja loma-asuntoja

(Tuulivoimaloiden rakentaminen liian lähelle asutusta on vastoin maankäyttö- ja rakennuslain 1 ja 2 §:n tavoitteita hyvän elinympäristön edellytyksistä sekä terveydensuojelulain 2. luvun 6 §:n mukaista kunnan tehtävää terveellisen elinympäristön turvaamisesta.)

2. Melu-, välke-, varjostus- ja näkymien vaikutukset / ihmisille, eläimille, linnustolle ja luonnolle

(ks. Pori Peittoo, Raahe ja Vaasa = varoittavia esimerkkejä - jatkuuko edelleen täällä meillä?)

3. Pohjavesialueet, mm. kiinteistöjen omat kaivot, kuten esim. porakaivot

(Mm. syöpäsairauksien määrä on lisääntynyt ihmisillä, jotka käyttävät tuulivoima-alueiden lähettyviltä otettua pohjavettä, joko puhdistettuna tai ilman puhdistusta.)

4. Viestinnän yhteydet, tutkavaikutusten selvitykset

(TV lähetykset eivät näy, matkapuhelimet eivät kuulu, radioissa kuuluvuushäiriöitä, vrt Pori Peittoo.)

5. Luonto- ja maisema-arvot, EU:n lintu- ja luontodirektiivin lajit

(Vehmaan Rahkmalan kylässä eli aivan näiden tulevien tuulivoimala-alueiden välittömässä tuntumassa on noin 30 vuotta kestäneellä talviruokinnalla pelastettu uhanlainen merikotkakantamme, nyt Kalannin Eteläkulman alueen merikotkan pesintä vaarannetaan / tuhotaan ja saman tuulivoima-alueen sisällä pesii harvinaistunut kalasääskipariskunta.)

6. Virkistyskäyttö ja turvallisuus rakennettavilla alueilla

(Liikkuminen tuulivoimalan lähialueilla luonnossa omalla vastuulla vrt. jokamiehen oikeudet, tuulivoima vaatinut ihmishenkiä mm. Tanskassa, Saksassa, Britanniassa myös yli 1500 onnettomuutta viimeisen viiden vuoden aikana.)

7. Kiinteistöjen arvon laskeminen

(Kaavoitustoimenpiteet tuulivoimalle vaikuttavat lisäksi laajalti tulevaan maankäyttöön ja rajoittavat vuosien ajan mahdollista uutta tulevaa rakentamista näillä alueilla.)

8. Asukkaiden osallistuminen kaavoitusprosessiiin "tällaisella haravoinnillako???"

(Pitää rajata tarkemmin ja yksilöidysti juuri niihin talouksiin, jotka sijaitsevat 0,5 - 5 km. säteellä näihin suunnitteilla oleviin teollisuusluokan jättimäisiin tuulivoimaloihin)

9. Tuulivoimaloiden purkaminen

(Käyttöaste jää alle 20 %:n ja voimaloiden käyttöikä on todistetusti alle 15 vuotta, voidaanko tuottajavastuulain mukaisia taloudellisia resursseja odottaa 2700 euron osakepääomalla toimivalta tuulivoima-alan yritykseltä, kun voimalat tulevat tiensä päähän ja jo yhden voimalan purkamiseen tarvitaan nykyisten arvioiden perusteella 604.000,- euron pääomat /Lappeenrannan Yliopistossa laadittu laskelma. Maanomistajan suojaksi on luotava pitävä vakuusjärjestelmä eli samaan tapaan kuin maa-ainesten otoissa uudelleen maisemoinnit tulee suorittaa ja todennäköisesti silloin purkamisvaiheessa nämä myllyt ovat jo "cosa nostra" yritysten vastuuttomissa käsissä.)

 

Vastuuta ei voida siirtää vain tällaisten tuulivoimaloiden vaikutuspiiriin tahtomattaan joutuneille ihmiselle?   Kaavoittajan ja päättäjien vastuuta tässä ei voida siirtää, vaan se on ja pysyy.