ASTRID THORSIN IDEOIMA UUSI ULKOMAALAISLAKI HYLÄTTÄVÄ!

Tonttu Ukko
Korvatunturi

/ #93 Perusteluja epäilijöille

11.12.2008 16:07

"Eli siis tarkoitatte, että tänne saa tulla _vain_ mikäli on pakolainen? Siis oikeat kriteerit täyttävä pakolainen. Ei maahanmuuttoa? Ainakaan somaliasta. Teoria toimisi siis niin, että mikäli suomalainen muuttaisi ulkomaille ja täällä ei olisi sotaa, vainoa tms. tulisi hänet palauttaa takaisin suomeen?"

Ei.

Tännehän on paljon turvapaikanhakijoita sen takia, että pakolaisena saa pysyvän oleskeluoikeuden (ja sosiaalietuudet) kaikista helpoiten. Muuten joutuisi tekemään työtä tai opiskelemaan.

Somaliasta tulee erittäin paljon kouluttamatonta ja kielitaidotonta porukkaa. Heidän on erittäin vaikea päästä töihin tai opiskelemaan. Jos he kuitenkin pääsevät töihin tai opiskelemaan, niin tervetuloa vaan. Harva kuitenkin pääsee. Sama koskee monia muitakin maita joista tulee paljon turvapaikanhakijoita tänne.

Asiahan pitäisi olla niin, että kaikki ovat tervetulleita tähän maahan, jos heillä on joku syy tulla tänne. Syitä voi olla pakolaisuus, työnteko tai vaikka opiskelu. Miksi kenenkään muun pitäisi tänne päästä (tai siis jäädä, jos nyt turistit/liikematkat tms. lasketaan pois tästä)? Oleskelulupia annetaan nykyäänkin aivan liian löyhin perustein. Uuden lain myötä melkein kuka tahansa Afrikasta tai Lähi-idästä Suomeen tullut voisi olla pakolainen.