Ei kaavaa Tanhukaareen!

Juhani Starczewski
Adressin tekijä

/ #4 Keskisuomalainen 22.4.2009 sivu 6:

22.04.2009 22:28

KYLMÄNOROON KAVOITETAAN ASUNTOJA 150-200 ASUKKAALLE

Tanhukaaresta tehdään tiivis ja väreillä leikkivä alue.

Jyväskylä
Eeva Salminen

Kuokkalan Kylmänorosa sijaitsevan Tanhukaaren uudelle asuinalueelle nousee pienkerrostaloja ja pientaloja. Asuntoja tulee 150-200 uudelle asukkaalle.
Kaava-alueen pinta-ala on noin 16,4 hehtaaria, josta valtaosa, 13 hehtaaria, jää virkistysalueeksi.
Kaavoitusta vastaan on internetissä kaupunginvaltuutettu Juhani Starczewski (kd.) liikkeelle laittama adressi. Adressin allekirjoittajat haluavat säilyttää koko luonnonvaraisen alueen kaupunkilaisten virkistysalueena.
Tanhukaaresta tulee käytännössä pelkkä asuinalue, joka tukeutuu Kuokkalan palveluihin.
Alueen sisääntulon yhteyteen Survontien varteen tulevat kaksikerroksiset pienkerrostalot ovat valkoisia kivitaloja. Ylemmäksi Tanhukaaren alueella noustessa rakentaminen muuttuu kivestä puuhun ja valkoisesta värikkääseen.
Alueen keskelle jäävät kytketyt pientalot ovat kokonaisuudessaan puuta. Alueesta tulee matala ja tiivis värikylläinen leikittely, jossa rakentaminen on sopusoinnussa ympäröivän, arvokkaan luonnon kanssa.
Luontoselvityksissä alueelta on löytynyt uhanalaisen pikkutikan reviiri sekä merkkejä liito-oravasta. Kaavassa tontit on määrätty aidattavaksi, joka osaltaan estää luonnon kulumisen tonttien lähiympäristössä.
Tanhukaaren eteläpuolella olevalle viheralueelle on asemakaavassa leikkipuistovaraus, mutta se ei ole viherpalveluohjelmassa. Lähin leikkipuisto, Yrttisuon perhepuisto on 450 metrin päässä. Tanhukaarelta on hyvä kevyen liikenteen yhteys puistoon.

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…