Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle


Vieras

/ #1020 Re: Re: Re: vihainen

30.06.2015 08:55

#998: - Re: Re: vihainen 

Saara kertoi, että oli joutunut avustamaan anomuksen tekemisessä. Kun käyttää havaintokykyään, tästä voi saada osviittaa jo siitä, miten vaikeaa hakemusten täyttäminen on.

Liian moni ei saa mitään apua, koska ei osaa edes pyytää,  anomukset jäävät täyttämättä, avun saaminen tyssää siihen.

Onko vaikea käsittää, että sairas ihminen ei kykene enää samaan johdonmukaiseen, loogiseen ja aktiiviseen toimintaan, mihin vielä terve ihminen? Heitä pitäisi pikkuisen armahtaa tässä sairaassa byrokratiassa ja nöyryytyskoneistossa, jossa mikä tahansa pikkuasia saadaan tehtyä niin monimutkaiseksi, ettei tavallinen ihminen, saatikka sairas, enää selviydy sen asettamista vaateista. Ja sitten niinkun syrjäytyy. Kun ei olekaan niin sosiaalisesti tiedokas, aneluominaisuuksiltaan pätevä.

Kun omat asiat ovat hyvin, on helppo sanoa, miten toisten tulisi toimia.  Terveenä ja toimeentulevana on vielä helppo sanoa, miten helppoa kaikki on.

Täytähän itse vaativia lomakkeita sairaana, voimattomana ja pahoinvoivana, pelon ja häpeän lamauttamana, lähde ympäriinsä hankkimaan (rahalla jota ei ole!) tarvittavia lisätodistuksia, toistuvasti lyhyin väliajoin uudelleen.  Odota päätöksentekoaika rahattomana, vuokra maksamatta, ruokaa ei ole. Näet, miten helppoa.