Vetoomus Kaarinan tablet-opetuksen järkevöittämiseksi

Oppilaan äiti

/ #46 Jos kokeilusta näkee jo näin varhain, että se ei toimi, ei ole häpeä korjata suuntaa

27.10.2016 05:56

Suurempi häpeä ja varsinkin epäreilua lapsia kohtaan on, jos härkäpäisesti jatketaan valitulla linjalla ongelmista välittämättä. Uusi ja nykyaikainen eivät ole hyvän ja toimivan synonyymejä ja nyt pitäisi ymmärtää, että tuli tehtyä virhevalintoja. Olisi siis aika korjata kurssia.

Omakin lapseni on turhautunut tabletin käsittelyyn ja haluaisi koulussa todellakin mielummin keskittyä olennaiseen. Jaamme myös suuren harmin siitä, että monet oppikirjoista ovat aivan asiattomassa kunnossa kierrettyään jo seitsemällä oppilaalla. Ei ilmeisesti ole rahaa kirjoihin, kun niin paljon rahaa menee laitteisiin.

Kenellekään ei pitäisi tässä vaiheessa olla vieras sekään asia, joka monessa aiemmassa kommentissakin on tuotu esiin, että lasten kädet, niska ja silmät oikeasti kärsivät liiasta ruudun parissa touhuamisesta. Kiinnostaako lasten terveys asiasta päättäviä tahoja?

Ja kaiken kruununa juurikin se oppimisen ilo ja motivaatio; antakaa meidänkin lastemme toimia perinteisillä, hyviksi havaituilla konsteilla opetellessaan oppisisältöjään. Laitteiden käyttöä täytyy opetella nyky-yhteiskunnassa, totta kai, mutta niiden roolin tulisi olla paljon, niin paljon pienempi.

Nyt ihan oikeasti olisi syytä miettiä asioita tarkemmin ja tehdä ryhtiliike koululaisten eduksi. Kodin ja koulun yhteistyöstä ja vuoropuhelusta on ollut paljon puhetta; nyt toivottavasti katsotaan, jääkö puheeksi vai kuunnellaanko oppilaita ja vanhempia kunnolla. Toivottavasti päästään yhdessä ja rakentavasti eteenpäin.