IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kokoomuslainen

/ #1549 Lisää turvetta ja puuta, ulkomailta tuotavaa energiaa vähennetään

17.10.2012 21:26

 

Maaseudun Tulevaisuuden kirjoitus. Siinä mm. ministeri Jyri Häkämiehen kommentti turpeesta:



Energiaomavaraisuuden nostaminen edellyttää ennen kaikkea panostamista biopolttoaineisiin. Toki tuuli- ja aurinkoenergialla on oma osuutensa, mutta niiden avulla ei tavoitetta saavuteta. Tarvitaan lisää puuta ja turvetta.

Turve kuuluu olennaisena osana kotimaisen energian käytön lisäämiseen. Sitä tarvitaan puuta käyttävissä voimalaitoksissa lisäpolttoaineena.

Muutama viikko sitten Energiateollisuus ry ja Metsäteollisuus ry luovuttivat ministeri Häkämiehelle tekemänsä turveselvityksen. Selvityksen mukaan turpeen käyttäminen pitää energiakustannukset kohtuullisina, parantaa omavaraisuutta, kauppatasetta ja työllisyyttä.

Turpeen merkitys korostuu ensi talvena, koska sateiden takia turpeennoston tavoitteista jäätiin. Osa energiayhtiöistä korvaa turpeen kivihiilellä ja se johtaa esimerkiksi kaukolämmön merkittäviin hinnankorotuksiin.

 

Koko juttu oheisesta linkistä:



http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/yleist%C3%A4/yleist%C3%A4-mt-st%C3%A4/yst%C3%A4v%C3%A4%C3%A4-etsim%C3%A4ss%C3%A4-palveluun/energiapalettiin-tarvitaan-v%C3%A4rej%C3%A4-1.26218