Ambulanssien välitön lähtövalmius koko Pirkanmaalle


Vieras

/ #50 1työtä lepo, kaksi vapaata 42 h/ vk

31.10.2012 08:02

Luulin että tällaisesta eriarvoistamisesta olisi jo päästy. Täytyy olla tyytyväinen kun ei asu lähelläkään Pirkanmaata.

Nyt kun luin koko viestiketjun niin en voi olla ihmettelemättä niin monesta tekstistä esiin noussutta arvokeskustelua. Päätös joka tehdään ylätasolla ja valuu alas joten lopulta ensihoitajan suussa on p......aa.

Työstä kuuluu saada asianmukainen korvaus. Työaika on työaikaa ja vapaa-aika on vapaata. Tämä on se dilemma, jota esim"periferia..... " ei käsitä. Reilu neljännesvuosisata ensihoidossa on avannut tätä ongelmaa konkreettisesti itellekin. Projektiluontoisesti työtä tehdessä ei lasketa tunteja, mutta silloin palkkakin on projektin mukaan.

Vaikka se kahvikuppi ja päivystyskämppä olisi kuinka viehättävää "pois kotoa" aikaa, niin se kuluttaa perhe ja ystävyyssuhteita valitettavan paljon. Eettistä ensihoitoa on, tehdä työ juurikin arvojen mukaisesti. Siihen kuuluu työaikana laadukas ja ammattitaitoinen työ-ote.

Ammatillisuutta taas ei ole arvottaa ammattitaitoaan alennusmyyntiin. Kuka se tekee 8 vuoden( Lvm-sk, Sh amk, erikoistumiset ja täydennyskoulutukset) koulutuksen ja jatkuvan testauksen kohteena työtä pienellä palkalla ja siitäkin varallaolo raapaisee 74% pois. Edelliseen voi vastata itse mielessään. Toisaalta, ammatinvalinta kysymys ;) On turha keskustella hoitajan etiikasta silloin kun päätöökset politisoituvat. Hyvällä hoidolla on hintansa. Vielä on pakko sanoa että harrastaa saa ihan niin paljon kun haluaa vaikka sitä päivyastämistä, mutta se ei saa olla palkkatyötätekevien taskusta pois EIKÄ hoidon laadusta tai asianmukaisesta saatavuudesta.

Kuten otsikko kertoo niin vielä on matkaa yleistyöaikaan ja oikeaan palkkaan. Eikä se vuorokausirytmi ole mikään taivas eikä toisaalta välittömän ensihoidon ainoa työaikamuoto. Voihan sitä takapuoltaan homehduttaa ja ryystää kahvia kolemvuorotyössäkin eikä se ole yhtään halvempaa.....