Vaadimme Paula Risikon, Terhi Kilven sekä Pekka Puskan eroa!

Kaikki rokotukset ovat riski
Vieras

/ #62 JÄRKYTTÄVÄ UUTINEN

04.02.2011 23:01

Suomeen Pndemrix- sikainfluenssarokotetta toimittanut lääkeyhtiö GlaxoSmithKline (GSK) on kehittänyt lääkkeen narkolepsian hoitoon. Toukokuussa 2009 julkaistussa tutkimusartikkelissa todetaan, että toteutetut kaksoissokkotutkimukset puhuvat sen puolesta, että GSK189254 saattaa olla tehokas lääke narkolepsian hoitoon. Tuorein lääkkeeseen liittyvä patentti on myönnetty GlaxoSmithKlinelle 12.5.2010. Patentti kuulutettiin lainvoimaiseksi Suomessa 31.8.2010.

Nyt herää kysymys, oliko Suomen tulleessa rokoteterässä mahdollisesti ujutettuna, kahdenlaista rokotetta, kun muissa maissa ei narkolepsiaa ole ilmennyt? Toinen samaa mitä muillakin ja toinen erä sitä, joka aiheuttaa narkolepsiaa?

Käyttikö GSK tilaisuutta hyväkseen ja testasi jotakin uutta rokotemallia Suomessa, koska THL vapautti valmistajan rokotevastuusta. Käytettiinkö Suomalaisia härskisti lääketehtaan kokeiluerän koekaniineina? Suomalaisiahan on helppo saada lääke ja rokotekokeiluihin, toisin kuin muiden maiden kansalaisia. Nyt näillä sairastuneilla Suomalaislapsilla on helppo testata uutta narkolepsia lääkettä. Narkolepsiaan käytetyt lääkkeet maksavat yli 1000 euroa kuukaudessa. Suomalaiset veronmaksat joutuvat nyt maksumiehiksi, kun THL tyri.