Ravintolatupakoinnin Salliminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ravintolatupakoinnin Salliminen.

kai haavisto
helsinki

#1

02.11.2006 18:40

Aikuinen ihminen osaa valita istuuko tupakoinnin sallivassa ravintolassa vai savuttomassa... ei siihen sosiaali- ja terveysministeriön pakkovaltaa tarvita...

Ihmisten kyttääminen ja holhoaminen on suurempi uhka ihmisten terveydelle kuin pasiivinen tupakointi...

Sosiaalitoimiston asikkaiden muuta väestöäsuurempi itsemurhakuolleisuus lienee kiistatomammin todistettu kuin pasiivisen tupakoinnin riski.

Typakointi lienee vaarallista ja epäterveellistä... mutta kuten Juice Leskinen toteaa; ei elämästä selviä hengissä. Mutta tarpeeton kyttääminen ja kontrolli pilaa elämän laadun.
Antti Pesonen
Kuopio

#2

12.11.2006 02:29

^
|

typo pelle xD xD
Mikko Kaarto
PORI

#3

30.11.2006 03:50

Kuules... asia on niin, että on olemassa henkilöitä, jotka polttavat omasta tahdostaan, mutta tulisi sinunkin ymmärtää, että ihmiset jotka eivät halua tupakoida, eivät halua altistua sinun tupakolinnillesi. Totta, mielestäni tupakointi tulisi olla samankaltainen toiminta kuin hollannissa cannabishuoneet:

Tupakkaa tulkisi ainoastaan myydä nk. tupakkahuoneissa, joihin voisi rauhassa mennä savuttamaan tupakan jos toisenkin, myöskin tällä valikoimat kasvaisi. Myöskin näissä huoneissa tarjottaisiin ruokaa ja juomaa (saisitte oman herrainhuoneen). Näin ollen kukaan joka ei halua polttaa, ei myöskään altistuisi savulle, jonka 15 eri haitallisesta aineesta iheutuu tautitiloja ja immunologian heikentymistä.

Myöskin: tupakoitsijoille myönnetään 15minuuttia tunnista, mutta entäs nuo jotka eivät tupakoi? Heille tulisi myöntää palkassa korvaus, koska ovat paremmin tuottavia työntekijöitä.

Tupakointi on sinun etuoikeutesi ja sinun valintasi, älä koeta syyllistää muita siitä syystä, että sinä voit mennä ravintolaan, syöä, juoda jne ja sytyttää tupakan kun pääset ovesta ulos. Vai oletko jo niin addikti, ettet kestä 10 minuuttia ilman tupakkaa? Vedät kehoosi savua, joka tervaa keuhkosi, sisältää myrkyllisiä aineita kuten syanidia, häkää... ei oikein nyt käy järkeen adressi.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

10.12.2006 17:31


Matti Turunen
Kuusamo

#5

12.12.2006 17:43

Ehkä annan, ehkä en!
Satu Hietamies
Kotka

#6

11.01.2007 00:17

Mikko Porista, ihanaa ku joku muukin on samaa mieltä mitä itse olen. Jokainen tehköön itsellään mitä huvittaa kunhan ei altista muita paskalle. Itse kärsin kovasti tupakoinnista tapahtuu se sitten ulkona tai sisätiloissa, hengenahdistus tupakansavusta vaikkapa bussipysäkillä ei ole kovin mukavaa. Joten röökaaja, ajattele myös ympärillä oleviasi, esim. astmaa sairastavat ja raskaana olevat kärsivät kovasti "syöpäkääryleestäsi".

Kiitos eduskunnalle yhdestä fiksusta pätöksestä, minäkin voin palata ravintoloihin taas kesällä. :)
Henkka S
Hyvinkää

#7

15.02.2007 12:05

jos joku haluaa tehdä hidasta itsemurhaa niin ei tarvi viedä muita mukana, polttakaa itsenne maan tasalle eristetyissä olosuhteissa...
Ivy Ruonakoski
Helsinki

#8

27.02.2007 15:39

Höpö höpö. Kukaan ei pakota sinua tupakoimaan, kun taas meillä savuttomilla ei ole mitään mahdollisuutta välttyä tältä myrkkypilveltä jos haluamme istua iltaa viettämässä. Voisivat kieltää nikotiinin kokonaan minun puolestani! Kohta varmaan pitäs taas sallia julkisten tilojen ja lentokoneiden myrkytyksen.
Janne Sova
Helsinki

#9

20.03.2007 12:38

Lisää holhousta peliin vaan. Mitä sitä seuraavaksi keksis kieltää, Olisko salmiakki???
Sanna Turunen
Raisio

#10

24.03.2007 16:43

Pienemmät baarit ainakin tulevat kärsimään asiakasvajauksesta tämän lain jälkeen ja todennäköistä on että työttömyys tulee kasvamaan entisestään. Kiitos sille, joka tupakkalain on keksinyt. Oli taas älynväläys.
Petri Saul
Helsinki

#11

30.03.2007 18:28

Kun tupakoimattomat valittavat kun savu häiritsee baareissa, niin mikä pakko sitä on tupakoinnin sallivissa paikoissa käydä?
Tyypillisin perustelu tupakointia vastaan on "tuhoa oma elämäsi, mutta älä pakota minua hengittämään sinun savuasi", mutta vasta-argumentti yleensä näiltä pääsee unohtumaan, terveysintoilkaa jos siltä tuntuu, mutta älkää pakottako minua elämään terveellisesti jos en niin halua.

Jos niissä paikoissa missä välttämättä haluat käydä on tupakointi sallittua, niin suck it up and deal with it, ei tarvitse meitä tupakoijia kiusata.
Jos kyseisessä paikassa ei ole pakko käydä niin miksi sitten itkeä tupakansavusta, vaihtakaa vain paikkaa.

Enpä kyllä voi sanoa tietäväni yhtään täysin savutonta baaria, mutta enpä kyllä niitä ole etsinytkään.
Silloinkaan kun en itse polttanut, ei muiden tupakansavu juurikaan minua haitannut.

Toisaalta asia voisi olla kiinni myös siitä että savuttomien baarien taso on keskimääräistä huonompi(?), jossa tapauksessa kyseisten paikkojen tasoa pitäisi parantaa, eikä lainsäädännöllä muuttaa savullisia paikkoja savuttomiksi.

Mainittakoon nyt vielä että kohteliaisuudesta siirryn tuulen alapuolelle/hieman sivummalle jos esim bussipysäkille tulee joku muu, jolla ei ole tupakkaa huulessa (oletan että kaikki ovat savuttomia kunnes sytyttävät tupakan ja osoittavat toisin), ei ole iso vaiva liikkua paria metriä ja vähentää muiden mahdollista mielipahaa, järki käteen ja hommat toimivat ilman lakiakin, valitettavasti tupakoimattomat ovat yleensä se vähemmän kohtelias osapuoli (valitetaan sen sijaan että siirryttäisiin pois savusta).

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

06.04.2007 21:19


Kirsti Pohjonen
Helsinki

#13 Tupakointi

14.04.2007 01:59

Tämä on mennyt ihan liian pikälle. Ei passiivinen tupakointi ketään tapa enkä ymmärrä tätä vauhkoomista asiasta.Jos passiivinen tupakointi tappaisi,täällä tuskin olisi 25-35 vuotiaita paljonkaan,kun ennen noin 50% äideistä poltti koko raskauden ajan. Ja ravintolatyöntekijät tuskin pääsisi koskaan eläkeikään asti. Tästähän seuraa vaan se,että kotona dokaaminen lisääntyy ja poltetaan sisätiloissa,missä sitten olisi taas lapset alttiina tupakan savulle. Tuoksut tulee rapuissa varmaan olemaan miellyttävät. Mutta siinähän teille olisi taas uusi aihe nyrpistellä. Hyvää kesää ja ottakaa rennosti,ettei tule sydäninfarktia.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

14.04.2007 17:55


Kirsti Pohjonen
Helsinki

#15 Tupakointi

16.04.2007 01:01

Reima hyvä. Oletko sinäkin mennyt ns.tutkimusten lankaan.Missä se yksi esimerkkitapaus luuraa,jonka kuolinsyy on johtunut passivisesta tupakoinnista. Itse en ole tupakoinut kahteen vuoteen,mutta ei se järkeä ole vienyt. Tiedän vielä mikä on totta ja mikä ei.Passiivinen tupakointi ei tapa.PISTE.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

16.04.2007 17:28


Jenna Voutilainen
Pielavesi

#17

07.05.2007 15:18

Kompromissi!:) Osa baareista savullisia ja osa savuttomia..on jokaiselle jotakin.
Virve Veisterä
Helsinki

#18 kun suomalainen voi pomottaa hurskastelun nimissä, jopa pomotetaan

07.05.2007 15:58

Tupakointi kiellettävä, viina tappaa, somalit Somaliaan ja kerrostalon lapset häätöön, kun möykkäävät. Eikö savuttomille riitä, jos on kahdenlaisia ravitsemusliikkeitä, toisissa ei savuteta, toisissa savutetaan. Kaikille jotakin. Terveyspuheet näkyvät tupakkiaskeissa ja niiden 500% veroissa.
Täyttä koirankakka keskustelua.
Keijo Karvinen
Rovaniemi

#19 Tupakointi

14.05.2007 10:25

Hieno homma että tyhmät ihmiset tappaa itsensä, mutta harmi että tappavat tavalla joka myrkyttää muitakin. Tupakkatuotteiden myynti ja käyttö kieltoon koko maassa, nikotinistien urputusta ei tarvitse kuunnella.


albert hoffman
cuba

#20

14.05.2007 11:16

tupakat ei saa kärytä ravintolassa,passiivinen tupakointi aiheuttaa syöpää.
parveketupakoinnin kieltäminen taas kuulostaa naurettavalta.
jokaisella on oikeus tuhota oma terveytensä,mutta toisia ei saa vahingoittaa.

tupakka kopit ravintoloihin,tai sitten voi mennä ulos polttamaan.
jos kuulostaa liian vaikealta,niin ainahan voi jäädä kotiin polttelemaan.
Outi Uuskoski
Vantaa

#21

18.05.2007 00:07

Vaikuttaa ihan ravintoloitsijoiden kiusaamiselta tämän lain suunnittelu. Ensin toisella lailla pakotetaan ravintolat ja baarit tekemään tuhansien eurojen investoinnit ilmastoinnin parantamiseen, jotta saataisiin ravintolasta tietty osuus savuttomaksi. Ja kappas, parin vuoden päästä tulee laki joka jättää uudet hienot ilmastoinnit lähes hukkainvestoinneiksi. Olisi vaan suoraan ajettu laki savuttomuudesta ja jätetty tämä turha välivaihe pois. Itse voin kyllä ihan suosiolla mennä vastedes vaikka pihalle polttamaan, vaikka tähän asti olenkin nauttinut lonkeron siemailusta ja polttamisesta lähes samanaikaisesti, saavatpa sitten esim. astmaatikot rauhassa nauttia lähipubistaan meidän muiden ohella.
Satu Immonen
Helsinki

#22

27.05.2007 07:51

Tupakoiville ja tupakoimattomille voisi olla eri ravintolat. Miksi tupakoimattomien pitää saada _kaikki_ ravintolat savuttomiksi, vaikkeivät edes käy kaikissa ravintoloissa? Tietääkseni kukaan tupakoimaton ei kuole siihen, että jotkut muut polttavat jossain _toisessa_ ravintolassa.
juha kylävainio
pori

#23

10.06.2007 16:33

tupakointi pitää sallia ravintoloissa, ettei suomessa kävisi kuten irlannissa, jossa asiakkaat lopettivat ravintoloissa käymisen ja siirtyivät pussikaljoihin, että saisivat polttaa sisällä juodessaan.
Tää uus tupakkalaki on aika iso pommi suomen ravintoloille, osalla ei ole varoja edes tupakkakoppiin. ja jos tupakkakopissa saa olla 1hlö per neliö ni huh huh... ja tottakai tämän lain takia tappelut baarien ja ravintoloiden ulkopuolella lisääntyvät dramaattisesti.

Risto Kärkkäinen
Helsinki

#24 Onko tätä lakia ajateltu loppuun asti??

02.07.2007 20:01

Mielestäni tupakkakopit pitäisi lähinnä laittaa pakolliseksi jokaiseen anniskelu-oikeudet omaavaan paikkaan mutta sillä muutoksella että sinne saisi viedä juomansa.

Vaikka joku mun kaljan tai vastaavan juoman jois röökaamisen aikana niin kyllähän se harmittas,mutta se ei olisi kumminkaan vaarallista, sen sijaan jos joku laittaa tyrmäystippoja juomaani,niin se olisi ihan eri juttu.
Kyllä, sitä tapahtuu myös tässä "hyvinvointivaltiossa".

Tällä hetkellä ravintoloissa polttavat siirtyvät ravintolan ulkopuolelle polttamaan, joka tietenkin on oikein mukavaa lapsiperheitä ajatellen kauppareissuilla joissa joutuu kulkemaan ravintolan ohi.
Tuskin kukaan siitä välittää ennen kuin joku humalainen kaatuu lapsen päälle puhumattakaan kapakan edessä tapahtuvista tappeluista.

Otetaan vielä huomioon se asia, että kaduilla, ostarien vieressä ja muuallakin tapahtuva lain myötä yleistynyt julkinen juopottelu saattaa vaarantaa ohikulkijoitten turvallisuuden + hajotettujen pullojen myötä lemmikit ja leikki-ikäiset lapset.Matias Kautto
Vantaa

#25

14.08.2007 15:24

"Me allekirjoittaneet toivomme siis, että eduskunta muuttaisi lakia niin, että ravintoloitsijat saisivat itse määrätä, saako ravintolassa tupakoida, vai ei."

Pelle :D Ravintola-ala on bisnestä ja asiakkaat tietävät rahaa. Jos ravintolassa on tupakointikielto ja viereisessä ravintolassa ei. Kaikki jotka polttavat menevät tietenkin viereiseen ravintolaan.