Kuinka saada lisää allekirjoittajia nettiadressille

Palvelumme on täynnä adresseja, joissa on hyvin vähän allekirjoituksia. Valitettavasti pelkkä adressin luonti ei riitä. Ihmiset eivät voi allekirjoittaa adressiasi, jos eivät tiedä sen olemassaolosta. Adressi saa sitä enemmän huomiota ja painoarvoa mitä enemmän allekirjoituksia on. Parhaimmillaan allekirjoittajista tulee innokkaita asian puolesta puhujia, joilla voi tuttavapiirissään olla tärkeitä päätöksentekijöitä. Tämän vuoksi on tärkeää, että käytät aikaa myös adressin mainontaan, jos haluat oikeasti vaikuttaa asioihin.

Hyvin kirjoitettu adressi ja adressin tekijän esiintyminen reilusti omalla nimellä nostaa adresssin uskottavuutta ja sitä kautta helpottaa allekirjoituksien keräämistä.

Henkilökohtaiset yhteydenotot

Tehokkain tapa saada läheisesi allekirjoittamaan adressi, on lähettää heille jokaiselle henkilökohtainen viesti, koska tällöin viestisi varmasti nähdään ja adressin linkki aukaistaan. Pelkän linkityksen lisäksi kannattaa kertoa miksi adressi on sinulle tärkeä.

Jos kerrot adressista kasvotusten, niin kannattaa vielä lähettää adressin osoite sähköisesti muistutuksena, koska asioilla on tapana unohtua.

Jos läheisesi allekirjoittaa adressin, niin sitten kannattaa myös pyytää häntä jakamaan adressia eteenpäin. Valitettavan usein käy niin, että henkilö vain allekirjoittaa adressin, mutta ei kerro adressin olemassaolosta kenellekään. Edellytys adressin nousemiseksi suosituksi edellyttää, että mahdollisimman moni kertoo siitä eteenpäin.

Keinot: kasvotusten kertominen, puhelinsoitto, tekstiviesti, Facebook-viesti, Whatsapp-viesti, Skype-viesti, sähköpostiviesti.

Facebook-mainonta

Facebook algoritmi suosii päivityksiä, joihin käyttäjät osoittavat kiinnostusta. Jos Facebook havaitsee, että päivitykseesi ei reagoida mitenkään (ei klikata adressin linkkiä, kommentoida, peukuteta), niin se tulkitsee, että päivitys on tylsä ja sitä ei kannata näyttää kaikille kavereillesi.

Kannattaa kirjoittaa päivityksesi yhteyteen oma kommentti esim. miksi adressi on tärkeä sinulle tai kirjoittaa jotain provosoivaa mikä synnyttää keskustelua. Jos päivitykseesi reagoidaan, niin se antaa Facebookille signaalin, että tämä on kiinnostavaa sisältöä, jota kannattaa näyttää mahdollisimman monelle.

Jos laitat päivityksesi näkyvyyden julkiseksi, niin silloin kavereidesi kaverit voivat nähdä, jos yhteiset kaverinne reagoivat päivitykseesi.

Oman seinän ja yksityisviestien lisäksi voit mainostaa adressia ryhmissä. Joissain ryhmissä ei suhtauduta suopeasti adressilinkityksiin, joten ole varovainen ja kunnioita jokaisen ryhmän etikettiä.

Facebookissa monilla tahoilla (tiedotusvälineet ja julkisuuden henkilöt esim. poliitikot) on tuhansia seuraajia. Jos löydät päivityksen adressin aiheesta, niin silloin on luontevaa linkittää adressiin päivityksen kommenttiosiossa.

Maksullinen Facebook-mainonta

Jos olet valmis maksamaan näkyvyydestä Facebookissa, niin silloin saat päivityksesi näkymään niin suurella ihmismäärälle kuin mitä budjettisi sallii. Voit kohdistaa mainoksen kiinnostusten kohteiden, iän, sukupuolen, asuinpaikan mukaan.

Pyydä allekirjoittajia mainostamaan adressia

Palvelussamme adressin tekijä voi luoda tiedotteita ja lähetämme allekirjoittaneille sähköposti-ilmoituksen uudesta tiedotteesta. Tiedotteiden avulla voit pitää allekirjoittajat sitoutuneina.

Ideoita tiedotteen sisältöön

 • Allekirjoittajien kiittäminen
 • Kerro mitä on tapahtunut edellisen tiedotteen lähettämisen jälkeen
 • Kerro mitä seuraavaksi tapahtuu esim. adressin luovutuksen päivämäärä on sovittu.
 • Ilmoitus, että adressi on saavuttanut tietyn määrän allekirjoituksia. Sopii hyvin otsikoksi.
 • Kerro jos adressista on uutisoitu tiedotusvälineissä.
 • Pyydä allekirjoittajia jatkamaan adressin mainostamista ja jakamaan adressi uudestaan sosiaalisessa mediassa.
 • Pyydä allekirjoittajia olemaan yhteydessä tuntemiinsa toimittajiin.
 • Pyydä allekirjoittajia olemaan yhteydessä päätöksentekijöihin, etenkin jos he ovat heille entuudestaan tuttuja.

Media

Jotta media antaisi adressille näkyvyyttä on tärkeää, että adressin tekijä esiintyy omalla nimellä, antaa asialle kasvot ja antaa haastatteluita.

Paikallislehdet

Jos adressi käsittelee jotain paikallista aihetta, niin paikallislehdet tekevät aika helposti jutun siitä. Soita rohkeasti toimitukseen. Toinen hyvä vaihtoehto on kirjoittaa lehden yleisönosastoon kirjoitus.

Radio

Ota yhteyttä toimittajiin ja yritä päästä haastateltavaksi radioon. Tällöin on tärkeää, että saat välitettyä sen verran tietoa, että kuulijat voivat halutessaan löytää adressin netistä. Jos olet valmis käyttämään rahaa, niin kaupallisilta radionkanavilta voi toki ostaa myös mainoksen.

Televisio

Ylen paikallisuutisiin on varmaankin helpointa päästä. Mainostaminen maksaa minimissään tuhansia euroja.

Muut mahdollisuudet

 • Offline-mainonta: Kannattaa tulostaa adressin teksti ja www-osoite ja kiinnitellä näitä papereita ilmoitustauluihin. Ilmoitustauluja on mm. kaupoissa, kirjastoissa ja kouluissa. Jos jonkun pienen yrityksen omistaja tukee adressia, niin voit helposti saada luvan laittaa mainoksen jonnekin. Joskus on aiheellista kysyä lupa, jos haluat kiinnittää paperin hyvin näkyvälle paikalle vaikka johonkin oveen. Paperiin kannattaa kiinnittää adressin osoitteita repäistäväksi.
 • Sähköpostilistat: Yhdistyksillä, urheiluseuroilla ja amattiliitolla on usein sähköpostilistoja, joiden kautta voi tavoittaa paljon ihmisiä. On kohteliasta kysyä lupa adressin mainostamiseen postituslistan ylläpitäjältä.
 • Keskustelufoorumit: Suositulla keskustelufoorumilla adressi voi saada hyvinkin paljon näkyvyyttä. Useimmilla foorumilla ei arvosteta, jos uuden rekisteröityneen ensimmäinen viesti on adressin mainostusta. Helposti voi käydä niin, että viestiketjusi poistetaan. Turvallisempaa on mainostaa adressia jossain olemassaolevassa viestiketjussa. Kannattaa muotoilla viesti semmoiseksi, että se herättää keskustelua, jolloinka vanha viestiketju pysyy viimeksi kommentoiduimpien joukossa.
 • Uutisten kommenttiosiot: Adressin aiheeseen liittyvien uutisten kommenttiosiot ovat hyviä paikkoja mainostaa adressia.
 • Twitter: Linkitä adressiin sopivilla saatesanoilla ja tägitä aiheeseen liittyviä avainsanoja.
 • Mielipidevaikuttajat: Jos tunnet henkilöitä, joilla on paljon seuraajia netissä esim. poliitikkoja, bloggaajia, niin heidän saaminen adressin taakse ja mainostamaan adressia voi olla menestys. Suositulla poliitikolla on usein tuhansia seuraajia Facebookissa ja/tai Twitterissä. Yritä etsiä poliitikkoja, joiden tiedät tukevan adressin asiaa. Jos adressin aihe on ollut esillä jossain vaalikoneessa, niin sitä kautta voit löytää ison määrän tukijoita. Sen jälkeen otat yhteyttä tähän vaikuttajaan ja yrität houkutella hänet mukaan. Jos vaikuttajalta saadaan lupa, niin hänen nimensä voisi mainita adressin yhteydessä yhtenä allekirjoittajana. Tämä tuo adressille uskottavuutta.
 • Reddit: Suosittu paikka jakaa mielenkiintoista sisältöä. Kävijät antavat linkitykselle plussaa tai miinusta.
 • YouTube: Adressin aiheeseen liittyvien videoiden kommenttiosiot on se helpoin tapa saada näkyvyyttä YouTubessa. Oman videon tekeminen on myös hyvä idea.
 • Hakukonemainonta: Voit ostaa Googlen hakutuloksissa näkyvyttä adressiin liittyvillä hakusanoilla. Klikkauksen hinnat vaihtelevat parista sentistä euroihin. Yleensä adressien aiheet ovat hyvin epäkaupallisia, jolloinka samoista hakusanoista ei kilpaile yrityksiä tai mikään muukaan taho, jolloinka klikkauksia saa voi saada alimmillaan parillakin sentillä per kappale.
 • Lisänäkyvyyden ostaminen tästä palvelusta. Adressille voi ostaa lisänäkyvyyttä klikkaamalla lisänäkyvyys-välilehteä adressin yhteydessä.