Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Raamattutietoa Raamattuluulon sijaan

#6031 Re:

03.04.2013 20:55

#5964: -

Ihan vaan tiedoksi kerran vielä, että homoliitoista ei Raamatussa kyllä puhuta sanallakaan ja lesboista ei taida olla ylipäätään mainintaa. Homoseksuaalinen rietastelu on kyllä tuomittu, mutta niin on paljon muutakin. Paavali kiivaili mm. Jumalankuvia ja hartauden harjoittamisia temppeleitä vastaan. Onko teillä menossa Seurakunnat ulos kirkoista - kansalaisaloite....?

Kaiken kaikkiaan on ymmärrettävä Raamatussa oleva trendi parjata muita uskontoja ja niiden tapoja. Paavali tekee juuri niin mm. yllä mainitussa asiass kuten miesten keskisen seksin paheksunnassaan. Sama trendi on vallalla Vanhassa testamentissa, jossa tuomittavaksi joutuu suuri määrä naapurikansojen tapoja ja uskomuksia. Omilta taas sallitaan yhtä sun toista, kuten kähminnät suvun sisällä, jalkavaimot, rakkaus miesten kesken, joka ylittää rakkauden miehen ja naisen välillä (Daavid).

Lyhyesti sanoen Raamattua ei voi tulkita järkevästi yhtä totuutta toitottavaksi ohjekirjaksi vaan se on aina luettava kunkin ajan kulttuurikontekstia vasten. Noin toimittiin vanhimpien tekstien suhteen Baabelin vankeudesta palattaessa (mm. Mooseksen lait muotoiltiin tuolloin, joskin ilmeisesti vanhemmista aineksista) ja noin toimittiin kristinuskon alkuvaiheessa (Paavalin tekstit ja niitä selkeästi myöhemmät evankeliumit) uuden testamentin kanonisoinnissa, jolloin sekavista tekstikokoelmista valikoitiin edelleen ristiriitainen, mutta edes miten kuten looginen kokonaisuus ja uskon reformaatiossa 1500-luvulla. Mihin ajankohtaan te kiihkoilijat haluatte tulkinnan jähmettää?

Vastaukset

taku

#6035 Re: Re:

2013-04-03 21:43:51

#6031: Raamattutietoa Raamattuluulon sijaan - Re:

Raamattuhan ei itseasiassa ole kirja vaan kirjakokoelma.Jokaista kirjaa tulisi tarkastella erillisenä omaa aikakauttaan vasten myös siitä voidaan keskustella mitkäkirjat kuuluvat Raamatun kaanoniin.Huomatkaa myösse että kokokäsitettä seksuaalisuus ei ollut olemassa kuin vasta 1700-lla.Mutta kirkon näkökulmastahan kyse ei ole vaan homoudesta vaan sitä että nämä tahot haluavat korvata muutenkin Jumalan käskyt ihmisten tekemillä säännöillä