Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#10702 Re: Raamatussa on totuus.

19.04.2013 16:13

#18: TimppaT. - Raamatussa on totuus.

jos tota seuraisi niin kaikkien olisi myös asuttava vanhemmillaan avioliittoon asti!! myös jumalan sana. vähän ajastaan jäljessä kyseinen kirja

Vastaukset

Alussa oli asenne....

#10704 Re: Re: Raamatussa on totuus.

2013-04-19 16:38:02

#10702: - Re: Raamatussa on totuus.

Raamattuun voi suhtautua muutamalla rationaalisella tavalla

 

1) Viitata kintaalla koko tarinalle muinaisten ihmisten sääntö- ja myyttikokoelmana muiden vastaavanlaisten joukossa.

2) Poimia sieltä evästä eettiselle viisaudelle samaan tapaan kuin esim. Konfutsen, Siddharta Gautaman ja Mahatma Gandhin viisauksista.

3) Ottaa kirja sanasta sanaan totena ja Jumalan ilmoituksena, huomioon ottamalla kaikki elämänohjeet Mooseksen ja Paavalin + Pietarin väliltä. Tämä toki tuottaisi ylitsepääsemättömiä ongelmia, koska opeissa on niin paljon ristiriitaa, ja jossa "Jumalan meille käsittämätön viisaus" on vain päälleliimattu feikkiselitys.

4) Ottaa "uuden liiton" opetus absoluuttisena Jumalan sanana, jolloin pitää unohtaa Sodomat ja Gomorrat ja muut oudot VT:n kertomukset. Edelleen ongelmia loogisuudessa, UT:ssakin opetukset ovat osin ristiriitaisia.

5) Tulkita Raamatun perussanomaa, kristittyjen tapauksessa ennen kaikkea Jeesuksen opetusta jumalan sanana, mutta modernissa kontekstissa, jolloin on pakko todeta itse tekstit ristiriitoineen ihmisten kirjoittamiksi ja tuon ajan ihmistietämyksen pohjalta syntyneiksi. Samassa yhteydessä on loogista tunnustaa myös se, että tekstejä on jälkikäteen muokattu ja suuresta tekstijoukosta on valittu ne, jotka aikanaan sopivat kirkkoisien käsitysten mukaan kanonisoitaviksi.

 

Sen sijaan täällä nähty tapa, jossa jokin (myös siellä olematon) asia vanhasta liitosta nostetaan vahvimmaksi lyömäaseeksi ja toisaalta kielletään toisessa paikassa koko vanhan liiton merkitys ja se tapa, jossa myös uudesta testamentista valikoidaan vain ne kohdat, joissa saadaan inhottu ihmisryhmä ylitulkinnalla maalitauluksi, on looginen vain siinä suhteessa, että ollaan ensin jotai mieltä ja käytetään sitten äärimmäisen tarkoitushakuista Raamatuntulkinta asenteen pönkittämiseen.