Vastustamme Valviran aikeita puuttua kilpirauhasongelmien hoitoon

Kommentoitu viesti

Endokrinologien osaamattomuus on ennenkuulumatonta

#33 Kanteleva endokrinologi ei tiedä, että TSH on aivolisäkehormoni - ei kilpirauhashormoni

27.05.2013 21:08

Kuulemma kanteleva endokrinologi luulee, että TSH aiheuttaa liikatoimintaa. Miten, jos saan kysyä? Liikatoiminnan voi aiheuttaa vain aktiivinen kilpirauhashormoni T3, joka aiheuttaa kaikki kilpirauhashormonien vaikutukset. T3 menee solun ytimen eli tuman sisään, sitoutuu siellä omaan reseptoriinsa ja tätä kautta aiheuttaa vaikutukset. T4 on varastohormoni kuten täällä on todettu.

TSH taas on aivolisäkehormoni. TSH ei pysty suorittamaan yhtäkään kilpirauhashormonin tehtävää. TSH toimii ainostaan laboratorioarvojen mittarina eli indikaattorina silloin, kun potilasta hoidetaan pelkällä Thyroxinilla. Kun mukana on T3 jossakin muodossa (yhdistelmänä T3+T4, T3 only tai eläinperäistä uutetta sisältävä lääke), niin TSH:ta ei voi enää käyttää indikaattorina. TSH luotiin indikaattoriksi silloin, kun Thyroxinia ruvettiin laajemmin lobbaamaan universumin ainoaksi ja kaikkitekeväksi kilpirauhaslääkkeeksi. Joka potilaalle. Aina ja kaikille, ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Parani potilas sitten tai ei.

Liikatoiminta tulee, jos T3V on liian korkea. Ei muutoin. TSH:ta ei tarvitse mitata kun T3 on mukana lääkityksessä. TSH:lla ei ole mitään tekemistä liikatoiminnan kanssa. Nämä kanteen tehneet endokrinologit ovat niin osaamattomia ja tietämättömiä, että kauhistuttaa. Tällaistenko käsiin meidän hoitoamme ollaan keskittämässä?

Vastaukset


Vieras

#34 Re: Kanteleva endokrinologi ei tiedä, että TSH on aivolisäkehormoni - ei kilpirauhashormoni

2013-05-27 21:16:11

Nina Saine

#42 Re: Kanteleva endokrinologi ei tiedä, että TSH on aivolisäkehormoni - ei kilpirauhashormoni

2013-05-28 09:57:58

#33: Endokrinologien osaamattomuus on ennenkuulumatonta - Kanteleva endokrinologi ei tiedä, että TSH on aivolisäkehormoni - ei kilpirauhashormoni

Joskus on myös tilanteita jolloin T3v on korkea ilman että potilas kärsii ylitoiminnasta. Tämä tapahtuu jos potilaalla on joitakin tekijöitä, jotka estävät T3-hormonin vaikutukset solutasolla vaikka hormonista ei varsinaisesti olisi puutetta. Siksi myös T3v voi olla epäluotettava indikaattori. Kun epäillään liikatoimintaa tärkeintä olisi kiinnittää huomio potilaan vointiin. Mm. vapina, hermostuneisuus, nopea pulssi ja lämpötilan nousu selvästi yli 37 asteen, pahoinvointi ja ripuli voivat olla liikatoiminnan oireita.

Eva

#133 Re: Kanteleva endokrinologi ei tiedä, että TSH on aivolisäkehormoni - ei kilpirauhashormoni

2013-06-08 13:31:00


Vieras

#322 Re: Kanteleva endokrinologi ei tiedä, että TSH on aivolisäkehormoni - ei kilpirauhashormoni

2013-12-14 01:57:10

#33: Endokrinologien osaamattomuus on ennenkuulumatonta - Kanteleva endokrinologi ei tiedä, että TSH on aivolisäkehormoni - ei kilpirauhashormoni

Tarkista vielä tietosi TSH:n suhteen. Endokrinologi varmasti tietää, että kyseessä on aivolisäkeperäinen hormoni, mutta on käyttänyt yksinkertaistusta tarkoituksella. Tavallisesti ihmiset eivät tiedä umpieritysrauhasista paljoakaan, joten välillä oikaiseminen on järkevää.

Olet hyvällä asialla ja työssäni kohtaan paljon vastaavaa. Onneksi klinikallamme hoidetaan potilasta, ei labroja, ja tulokset ovat olleet mullistavia. Monen elämä on muuttunut täysin.

Ystävälliset terveiset J-kylästä