Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#19431 Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

24.08.2013 21:24

#19430: - Re: Re: Re: Lute music lovers...

 

 

Halusinkin nollata kaiken kirjoittamani,  että kuulisin,  mitä sulla on tarkasti ottaen asiaa. Usein vastaamme nimittäin siihen,  mitä vain kuvittelemme toisen kysyvän ja  aivan ohi.  Yritän vastata kohti.
Mutta voin vastata ainoastaan omasta puolestani,  se vaikeus tässä on.   No otetaan kohta n:ro 1.  Jeesuksen kuvaama rakkaus.   Löytyy mistä? -    Löytyy niin paljon,  että helpottais jos,   tietäis mihin kohdistuvana,  millaisena: (agabee,  eros), millaisin vivahtein  (laupeus,  hyvyys, palavuus, vilpittömyys ?)

2. Ihmisten välisenä pyyteettömänä rakkautena, - kukas tätä voisi asettaa outoon valoon?    

3. Ehkä Paavalin rakkaus-käsite,  niinkuin koko rakkaus-käsitekkin aukeaa kristinuskon sisimmistä salaisuuksista  käsin.  Näin väsyksissä ei oikein ole pontta siihen,  mutta varsin mielenkiintoinen alue.  
Kuva rakkaudettomuudesta tulee varmaan p.o. aiheen perustalta,  koska se nyt sattuu olemaan juuri se. p.

 

 

Vastaukset


Vieras

#19432 Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

2013-08-24 21:38:08

#19431: - Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

 

Itseasiassa koen kyllä niin,  että koko elämä on rakkautta Jeesuksessa.

jatketaanko virkiämpänä?     

Voihan böljä!  käänsin lopuks tuonne Sormusen Jarmon ohjelmaan,  ja siinäpäs oli puhe Jeesuksen agabe-rakkaudesta.  Kuinkas sattuikaan.

Viittiks vilkasta:
Jeesus ei kadehdi,  ei kerskaa,  ei käyttäydy sopimattomasti..
Hän on ainoa täydellinen agabe-rakkaus!
Eikä hänen rakkaudestaan tule vanhaa aviopari-rakkautta,  vaan se on aina väkevää.
Amen!

http://www.tv7.fi/   Radikaali rakkaus

myöhemmin:http://www.tv7.fi/vod/player/?program=31715


Vieras

#19438 Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

2013-08-25 07:41:31

#19431: - Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

Jeesuksen rakkauskäsityksen ydin on kirjattu rakkauden kaksoiskäskyssä. Siinä nimenoamaan toisiin ihmisiin suuntautuvan rakkauden syvin viisaus ei ole uskiksille avautunut. "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi" sisältää sen, että lähimmäinen on hyväksyttävä sellaisena kuin hän on, vaikka hän olisikin erilainen ja hänellä olisi erilaiset preferenssit kuin itsellä. Tuo ajatus on läheistä sukua sille, mistä nykyään johdetaan universaalit ihmisoikeudet.

Teidän "rakkautenne" toisia ihmisiä kohtaan on kaikkea muuta kuin pyyteetöntä. Se on vallankäyttöä ja kontrollointia, uhkailua ja jopa terrorisointia. Se näkyy mm. siinä, että olen useassa yhteydessä nähnyt todettavan, että vaikka eheytyshoidoilla ei saataisikaan jonkun ihmisen homoseksuaalista taipumusta muutettua, ollaan tyytyväisiä, jos hän kykenee pidättäytymään homoseksuaalisesta käytöksestä. Tällaisin ajatuksin sitten ruvetaan painostamaan jo valmiiksi asiasta ahdistunutta uskonyhteisöön kuuluvaa homoa. Seurauksena saadaan aikaan mitä todennäköisimmin lisää ahdistusta ja lisääntynty itsemurhariski - ja tyytyväisiä uskonveljiä, joiden taivaspaikka on taas yhtä pykälää lähempänä...

Mieti, jos Sinulle tultaisiin kaikkien läheistesi taholta kertomaan, että heteroseksuaalinen siveetön orientaatiosi on kauhistus ja vie ikuiseen tuleen, mutta voit siltä ehkä välttyä rukoilemalla riettauttasi anteeksi ja pidättäytymällä kokonaan seksuaalielämästäsi!