Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#19426 Re: Re: Lute music lovers...

24.08.2013 17:53

#19424: Lumi - Re: Lute music lovers...

 

Ai että rakkaus olisi vihamme kohde.    Jaa - ja mitähän sillä liet tarkoittanut?   Rakkaus ei ole vihan vastakohta.  Päin vastoin,   uskoisin,  että rakkaus se nimenomaan on valloittanut jokaikisen sydämen,  joka on Hänen luokseen tullut,   ainakin minun.   





Vieras

#19427 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

24.08.2013 19:05

#19425: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Itseasiassa tässä tuli noista uudistuksista uutta tietoa minulle, joka olin ne jo unohtanut. Tämä oli hyvin todettu: "Jumalan Henki olisi saattanut johdattaa toisella tavoin uudistustyötä, jos sitä olisi häneltä anottu."

Vanhoille ihmisille tutut asiat lienevät tärkeitä. Muisti palaa vanhoihin aikoihin. Vähän nuoremmillekin ihmisille muutosvastarinta on tullut tutuksi. Tuntuu, että noissa uudistuksissa on menty töppäämään pahemman kerran. Kaikkea ei kannattaisi mennä muuttamaan "kerralla".


Vieras

#19428 Re: Re: Lute music lovers...

24.08.2013 19:15

#19424: Lumi - Re: Lute music lovers...

 

Lumi,  otankin takaisin aloitukseni,  ja kysyn,  enkä kuvittele mitään,  ennenkuin kerrot mitä haluat sanoa.

p.


Vieras

#19429 Re:

24.08.2013 19:35

#19408: -

Oli ihanaa olla mukana radion välityksellä hengellisillä syventymispäivillä. Jätän mahdollisen kommentoinnin muille.

 


Vieras

#19430 Re: Re: Re: Lute music lovers...

24.08.2013 20:52

#19426: - Re: Re: Lute music lovers...

Jeesuksen kuvaamasta rakkaudesta te uskikset ette ilmeisesti ymmärrä pätkääkään. Ihmisten välistä pyyteetöntä rakkautta te tunnutte kauhistelevan ja puhutte sen sijasta vain seksuaalisista mielikuvistanne, jossain määrin Paavalin tavoin (toki erona se, että ette kehota homoja menemään naimisiin...):

"Naimattomille ja leskille minä sanon, että heidän olisi hyvä pysyä yksin niin kuin minäkin. Mutta elleivät he jaksa hillitä itseään, menkööt naimisiin, sillä on parempi mennä naimisiin kuin palaa himon tulessa. "

Myös homoseksuaalisuudesta Paavali ottaa esiin vain tuon eroottisen ulottuvuuden. Rakkaudesta hän toisaalta toki kirjoitteli kauniisti korinttolaisille, mutta ilman mitään viittausta parisuhteeseen.


Vieras

#19431 Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

24.08.2013 21:24

#19430: - Re: Re: Re: Lute music lovers...

 

 

Halusinkin nollata kaiken kirjoittamani,  että kuulisin,  mitä sulla on tarkasti ottaen asiaa. Usein vastaamme nimittäin siihen,  mitä vain kuvittelemme toisen kysyvän ja  aivan ohi.  Yritän vastata kohti.
Mutta voin vastata ainoastaan omasta puolestani,  se vaikeus tässä on.   No otetaan kohta n:ro 1.  Jeesuksen kuvaama rakkaus.   Löytyy mistä? -    Löytyy niin paljon,  että helpottais jos,   tietäis mihin kohdistuvana,  millaisena: (agabee,  eros), millaisin vivahtein  (laupeus,  hyvyys, palavuus, vilpittömyys ?)

2. Ihmisten välisenä pyyteettömänä rakkautena, - kukas tätä voisi asettaa outoon valoon?    

3. Ehkä Paavalin rakkaus-käsite,  niinkuin koko rakkaus-käsitekkin aukeaa kristinuskon sisimmistä salaisuuksista  käsin.  Näin väsyksissä ei oikein ole pontta siihen,  mutta varsin mielenkiintoinen alue.  
Kuva rakkaudettomuudesta tulee varmaan p.o. aiheen perustalta,  koska se nyt sattuu olemaan juuri se. p.

 

 


Vieras

#19432 Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

24.08.2013 21:38

#19431: - Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

 

Itseasiassa koen kyllä niin,  että koko elämä on rakkautta Jeesuksessa.

jatketaanko virkiämpänä?     

Voihan böljä!  käänsin lopuks tuonne Sormusen Jarmon ohjelmaan,  ja siinäpäs oli puhe Jeesuksen agabe-rakkaudesta.  Kuinkas sattuikaan.

Viittiks vilkasta:
Jeesus ei kadehdi,  ei kerskaa,  ei käyttäydy sopimattomasti..
Hän on ainoa täydellinen agabe-rakkaus!
Eikä hänen rakkaudestaan tule vanhaa aviopari-rakkautta,  vaan se on aina väkevää.
Amen!

http://www.tv7.fi/   Radikaali rakkaus

myöhemmin:http://www.tv7.fi/vod/player/?program=31715


Vieras

#19433

25.08.2013 06:25

Ei väellä eikä voimalla, vaan minun Hengelläni, sanoo Herra Sebaot. Sakarja 4:6

Vieras

#19434

25.08.2013 06:26





Pitäisikö ruveta lähettelemään maahanmuuttovirastoon näitä kristittyjen todellisuuksia eripuolilta maailmaa, jotta tämä viranomaisten maatieto olisi heidänkin kohdaltaan ajantasalla. Siinä olisi urakkaa muutamalle suuria sfäärejä tavoittelevalle uskovalle ihmiselle!

After Mohammed Hegazy launched a landmark legal challenge to change the religious status on his ID card from Muslim to Christian, radicals issued  fatwas
calling for his death. His own father declared publicly he would kill his son unless he returned to Islam.

Rukouspyyntö:             Pray God’s peace and protection over His people in Egypt. Pray especially for Christians with a Muslim background who have long been a target for p ersecution. Pray for an end to the violence and bloodshed in Egypt.  

Rukoillaan rauhaa ja suojaa Hänen omilleen Egyptissä! Erityisesti entisille muslimeille, jotka jo kauan ovat olleet vainon kohteena. Pyydämme loppua väkivallalle ja verenvuodatukselle Egyptissä.

Pray that Egypt will soon enjoy peace and democracy. Pray that its Christian minority, the largest of any country in the Middle East, will be allowed to help shape Egypt’s future.


p.




Vieras

#19435 Re:

25.08.2013 06:40

#19433: -


Hei Veryxyl ja muut!   SRO:n   JlanPalv. alkaakin tänään jo klo  10  normaalin 11:sta  sijasta.

Siunausta ja Rauhaa tälle päivälle !
Hän,   rauhan tuoja,  tuokoon rauhan lähelle ja kauas,  kaukaisten merien taakse,  sille,  joka huokaa ahdistuksen alla
kaukaisissa maissa.  Hänen nimensä olkoon avuttoman kilpi ja suojus!

Psalmi  72:12 Sillä hän pelastaa köyhän, joka apua huutaa, kurjan ja sen, jolla ei auttajaa ole


Täältä pyhäpäivän tekstit ja virret:http://evl.fi/Evkirja.nsf/keFI?OpenPage
p.

very...

#19436 Re: Re:

25.08.2013 07:00

#19435: - Re:

Huomenta ja Siunausta tälle päivälle ja kiitos herätyksestä Jumalanpalveluksen alkamisaikaan.


Vieras

#19437 Re:

25.08.2013 07:11

#19409: Räsänen pois parisdängystä -



Leikki sijansa saakoon aina,  ettei siinä mitään.  Muuten  vaan tähän Juuri-kristittyjen fobiaan liittyen:

Laajasta kirkon työntekijöille osoitetusta kyselytutkimuksesta selvisi, että 68 prosenttia kirkon työntekijöistä sanoo uskovansa vakaasti saata-nan olemassaoloon. Tämän lisäksi joka viides työntekijä pitää persoonallisen pahan olemassaoloa vähintäänkin todennäköisenä. Tämä ei tietenkään ole mikään yllätys, sillä Raamatun selittäminen käy aika vaikeaksi, jos ei usko Jumalan lisäksi myös saata-naan. Tosin luterilaisuudessa keskitytään Jeesuksen sovitustyöhön, eikä kristittyjen tarvitse pelätä riivaajia.


Tästä voimme suoraan nähdä,  mikä on "light"  - kristittyjen osuus työntekijöissä: - noin 42 %.  MUTTA,   työntekijät - ryhmä  pitää sisällään kaikki Kirkon työntekijät ruohonleikkaajasta piispaan. Joten tuo tieto ei kerro  vielä mitään.  

Ja  kahden ensimmäisen lauseen välillä on ammottava ristiriita.  Kumpi nyt pitää paikkansa? 


Vieras

#19438 Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

25.08.2013 07:41

#19431: - Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

Jeesuksen rakkauskäsityksen ydin on kirjattu rakkauden kaksoiskäskyssä. Siinä nimenoamaan toisiin ihmisiin suuntautuvan rakkauden syvin viisaus ei ole uskiksille avautunut. "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi" sisältää sen, että lähimmäinen on hyväksyttävä sellaisena kuin hän on, vaikka hän olisikin erilainen ja hänellä olisi erilaiset preferenssit kuin itsellä. Tuo ajatus on läheistä sukua sille, mistä nykyään johdetaan universaalit ihmisoikeudet.

Teidän "rakkautenne" toisia ihmisiä kohtaan on kaikkea muuta kuin pyyteetöntä. Se on vallankäyttöä ja kontrollointia, uhkailua ja jopa terrorisointia. Se näkyy mm. siinä, että olen useassa yhteydessä nähnyt todettavan, että vaikka eheytyshoidoilla ei saataisikaan jonkun ihmisen homoseksuaalista taipumusta muutettua, ollaan tyytyväisiä, jos hän kykenee pidättäytymään homoseksuaalisesta käytöksestä. Tällaisin ajatuksin sitten ruvetaan painostamaan jo valmiiksi asiasta ahdistunutta uskonyhteisöön kuuluvaa homoa. Seurauksena saadaan aikaan mitä todennäköisimmin lisää ahdistusta ja lisääntynty itsemurhariski - ja tyytyväisiä uskonveljiä, joiden taivaspaikka on taas yhtä pykälää lähempänä...

Mieti, jos Sinulle tultaisiin kaikkien läheistesi taholta kertomaan, että heteroseksuaalinen siveetön orientaatiosi on kauhistus ja vie ikuiseen tuleen, mutta voit siltä ehkä välttyä rukoilemalla riettauttasi anteeksi ja pidättäytymällä kokonaan seksuaalielämästäsi!


Vieras

#19439

25.08.2013 07:56

Päivän Sana

Sillä katso, minä luon uudet taivaat ja uuden maan. Entisiä ei enää muisteta, eivätkä ne enää ajatukseen astu; vaan te saatte iloita ja riemuita iankaikkisesti siitä, mitä minä luon. Sillä katso, iloksi luon minä Jerusalemin, riemuksi sen kansan.

Jes. 65:17-18 (KR33/38)

Vieras

#19440 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

25.08.2013 08:20

#19438: - Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

 

Eheytyshoidot eivät varmaankaan kosketa meitä suomalaisia.  Homosuhteita ei myöskään tarjoilla ihmisten käsiteltäviksi toreilla ja tutuilla,  eivätkä  niihin pääse käsiksi juuri ketkään ulkopuoliset.  Ne ovat salassa ja kätkettyjä useimmiten  niiden kohdalla jotka eivät ole valmiita julkiseen riepotteluun.   Salassa ja kätkössä ei kuitenkaan ole neutraali olemattomuus ja ei - mitään tila,  vaan jompikumpi perustodellisuus,  ja valta = valtakunta,  Jumalan tai hänen vastustajansa.

Pyytäisin lukijoita miettimään perin pohjin mitä on rakkauden ytimessä. Ja mistä puhutaan kun puhutaan rakkaudesta?
Mihin suurempaan yhteyteen sen liität?   Onko se tunnetta?   Millä tavalla siihen kuuluvat aivan perimmäiset luovuttamattomat arvojen arvot:  totuus, - onko lopulta mitään muuta arvoa tällä viivalla totuuden kanssa.    Jos sitä ei aivan sellaisenaan voi ottaa mukaan matkaan, -  mitä on se rakkaus pitkän tähtäimen perspektiivistä katsottuna?
p.




Vieras

#19441 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

25.08.2013 08:39

#19440: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

 

Voisin vielä tiivistää:  mitä se rakkaus on,  joka ei voi ottaa mukaansa totuutta?  

Ei tarvitse vastata ihmiselle!



Vieras

#19442 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

25.08.2013 08:44

#19440: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

"Eheytyshoidot eivät varmaankaan kosketa meitä suomalaisia."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Aslan_(yhdistys)

"mistä puhutaan kun puhutaan rakkaudesta? Mihin suurempaan yhteyteen sen liität?   Onko se tunnetta? "

Rakkaus on varmasti monesti suurta tunnetta. Haasteena on se, kuinka tunteen voisi suunnata rakkauden kohteeseen siten, että hänelle se näyttäytyy Jeesuksen tarkoittaman rakkauden perimmäisen tarkoituksen kautta. Silloin siitä on riisuttava omat itsekkäät elementit, kuten omistushalu, mustasukkaisuus, esineellistäminen, hyväksikäyttö, toisen muokkaamistendenssi ja vallankäyttö, joita ihminen tyypillisesti asiaan sekoittaa. Näistä kaksi viimeistä ovat niitä, joita uskisten "lähimmäisenrakkaus" on tulvillaan ja siksi se sotii ankarasti Jeesuksen sanomaa vastaan.

"Millä tavalla siihen kuuluvat aivan perimmäiset luovuttamattomat arvojen arvot:  totuus, - onko lopulta mitään muuta arvoa tällä viivalla totuuden kanssa."

Mitä taas tulee käsitteeseen totuus, sellaista sinulla ei ole. Sinulla on usko siihen että se on totuus, ei muuta. Jollakin muulla on usko siihen, mikä näyttää todistusaineiston perusteella todennäköisemmältä. Siihen nähden "totuutesi" on vain pelkkä uskomus. Jos voit olla sen kanssa itseksesi onnellinen, mikä minä olen siihen puuttumaan. Mutta sen käyttö toisten ihmisten elämää sotkemaan ei ole rakkautta, se on tässä erityisessä tilanteessa itsekästä henkistä väkivaltaa.


Vieras

#19443 Re:

25.08.2013 09:10

#19434: -

 

Onpa erikoista, että pitäisi annella siltä pilven päällä jököttävältä partaukolta asioita englanniksi. Eikö se osaa edes ruotsia?

 

 


Vieras

#19444 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

25.08.2013 09:14

#19442: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

Näin sinä sen järkeilet. Erilaisesta maailmankatsomuksesta johtuen ihmiset puhuvat ohi toistensa. Samoille sanoille saadaan erilaiset merkitykset.

Esim. vapaa-ajattelija ja uskis harvoin ymmärtävät toisiaan.


Vieras

#19445 Re: Re:

25.08.2013 09:19

#19443: - Re:

Sivusta: Uskiksena en ajattele niin, että pitäisi vaan nimenomaan saan rukoilla.


Vieras

#19446 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

25.08.2013 09:26

#19440: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

Eheytyshoidot eivät varmaankaan kosketa meitä suomalaisia.  Homosuhteita ei myöskään tarjoilla ihmisten käsiteltäviksi toreilla ja tutuilla,  eivätkä  niihin pääse käsiksi juuri ketkään ulkopuoliset.

 

Kyllä täysin vinksahtanutta kristillistä puoskarointia tyrkytetään ihmisille Suomessakin. Toinenkin väitteesi on aivan kummallinen. Kaikki ihmissuhteet ovat ihmisten välisiä sukupuolesta riippumatta. Myös seksuaalivähemmistöön kuuluvat ovat ihmisiä, eivätkä heidän rakkaussuhteensa ole mitään salaisuuksia.

 

 

 

 

 


Vieras

#19447 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

25.08.2013 09:29

#19444: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

Niinpä. Totuus-sana on tarkoittanut todella jotain muuta 2000 vuotta sitten kuin nyt. Sille 2000 vuotta vanhalle totuudelle on nykykielessä toinen käsite, vahva sisäinen uskomus. Moderni totuus on taas synonyymi käsitteelle näyttöön ja teoriaan perustuva vahva olettamus. "Absoluuttinen totuus" on tämän ääritapaus ja toteutuu reaalimaailmassa lähinnä hyvin yksinkertaisissa, tarkoin reunaehdoin rajatuissa tilanteissa.

Vapaa-ajattelijalla ei ole oikeutta mennä esimerkiksi kieltämään uskoasi totuuteen tai oikeuttasi harjoittaa uskoasi niin kauan kun se ei vahingoita muita ihmisiä - tai sitten itseäsi, jossa tapauksessa asiaan voi puuttua lääketiede.

Samalla tavoin sinulla ei ole oikeutta puuttua homojen oikeuteen ilmaista itseään, vaikka olisitkin huolestunut heidän taivasmatkastaan uskosi perusteella. Voit kertoa käsityksesi siitä omissa kuvioissasi ja muuallakin, jos sitä kysytään. Tämä ei ole "oma kuviosi", tämä on yleinen foorumi. Sinulla ei ole myöskään oikeutta painostaa uskossa olevaa homoa lakkaamaan homoiluaan, koska se on todistetusti epäasiallinen ja ihmistä vaurioittava asia.


Vieras

#19448 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

25.08.2013 10:10

#19438: - Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

Kirjoitit "ja tyytyväisiä uskonveljiä, joiden taivaspaikka on taas yhtä pykälää lähempänä..."

Sitä vaan, että ei taivaspaikat siirtyile kuvailemallasi tavalla.

Vain Jumala vain armosta. Kristinuskon mukaan ja käsitykseni mukaan sielunvihollinen tyrkyttää just tuota, että meidän tulisi itse lunastaa taivaspaikka huonoilla tai hyvillä töillä, jumalisuudellamme saadaksemme aikaan vanhurskauden, jossa pelastuisimme. Kun uskot ja tulet Kristuksen luo, sinun on luovuttava omasta vanhurskaudestasi ja tuotava vain syntiä. Voi, se on vaikeaa! Sinun on tuotava vain kurjuutesi ja puutteesi. Kristus tahtoo olla täydellinen lunastaja ja välimies... Vaikein asia maailmassa on ottaa vanhurskaudekseen yksin Kristus, se on tunnustaa hänet Kristukseksi. Jos lisäät siihen jotain omaasi, et enää anna hänen olla Kristuksena. Se, joka rakentaa täytettyjen velvollisuuksiensa, lahjojensa, uskoontulemisensa tms. varaan, ei tunne Kristuksen ansiota.  Thomas Wilcox  Kallis hunajan pisara.

Tuo lista mitä ihminen tarjoilee esim. hyviä töitään, ihmisen omat kyvyt ja ponnistukset, oppiarvot, kyyneleesi, liikutuksesi, nöyrtymisesi ja etuoikeutesi, siis lista on loputon. Tämän kristinuskosta lähtevän kirjoituksen haluan tuoda tiedoksi ja myöskin oikaisuksi tuohon taivaspaikka-kommenttiisi. Jatketaan vaan rakentavalla linjalla jos mahollista.

 


Vieras

#19449 Re: Re:

25.08.2013 10:17

#19443: - Re:

 

Kyllä Luojamme osaa vaikka Mandariininkiinaa.  Pilvenpäällä nököttävästä stereotypiasta en osaakaan sanoa mitään.   Lehti,  josta teksti oli, englannin kielinen vainottujen kristittyjen  ääni - RELEASE 


Vieras

#19450 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

25.08.2013 10:35

#19447: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lute music lovers...

 

Tähän yksinkertaiseen totuuteen on aivan kaikille luoduille valmistettu yksinkertainen tie.  Se  on jo sydämessä muutaman kerroksen alla!   Jokaisella!  
Uskallatko päästää sen ilmoille,  on toinen asia.  Se vaatii suurta turvallisuutta,  siitä,  että jos todella sen kohtaan,  en jää häviöön.  Se vaatii siinä mielessä Jumalan/Jeesuksen kestävän ja uskollisen rakkauden tuntemusta,  että tietää,  että Hän voi kaiken.  Jopa antaa eväät tähän täysin ylivoimaiselta tuntuvaan hyppyyn.  

Minä tiedän tarkkaan kuinka kipeiltä nämä sanat tuntuvat.  Se on kuitenkin ainoa tie.  

Siitä tulee rauha. -  Rauhaton hakee tuskassaan rauhan vaikka toiselta puolen maailmaa.  Niin suuri on se paine,  johon Jumala laittaa ihmisen tässä asiassa,  jos totuus saa sijaa.

Tässä kohden voisi osoittaa todellista rakkautta sitä toista kohtaan:  kun hinaat itses totuuden kohtaamisen paikalle,  se toinenkin voi pelastua. 

Näitä voi kokeilla vaikka huvin vuoksi,  ovatko totta vai ei.  En tyrkytä yhtään.