Uudenkaupungin tuulivoimayleiskaava pohjaa heikkoon suunnitelmaan

Kommentoitu viesti

Ei-Hippi

#25 Re: TUULIVOIMA PILAA KOTISEUTUMME

15.09.2014 14:02

#4: ROKURISTI - TUULIVOIMA PILAA KOTISEUTUMME 

Hei!

 

Oletko koskaan tutustunut edistykselliseen tuulivoimaan? Itse olen sen tehnyt ja voin todeta, että tuulimylly voi olla äänetön ja tehokas(kokemuksena voin sanoa näin). Maiseman pilaaminen on siis pieni hinta siitä, että hillitään uusiutumattomien energianlähteiden loppumista. Uusiutumattomat energialähteet ovat ehtymässä kovaa vauhtia (esim. ydinvoimalat ei toimi ilman uraania, jota ei ole loputtomiin, öljy tulee loppumaan 40-80 vuoden sisällä, kivihiili tulee loppumaan n. 200 vuoden päästä) ja tämän vuoksi on pakko kehittää uusiutuvia energialähteitä tulevaisuuden varalle ja kehittää sitä eteenpäin. Oikeasti, kun nyt oikein ajatellaan rakentavasti, tuulivoima on hyväksi, koska se on uusiutuva energianlähde, joten se ei tule loppumaan ja varsinkaan tuulivoima EI saastuta.

Sitä paitsi, tuulivoima tulee olemaan ympäristöystävällisempi verrattuna  81%(vuonna 2008) kattavista ei-ympäristöystävällisistä tavoista tuottaa energiaa. Ja tuo kyseinen 81% on liian iso luku ja siihen tarvitaan muutos; lisäämällä esimerkiksi tuulivoimaa ja muita uusiutuvia energianlähteitä. Tulevaisuudessa tuulimyllyt tulee olemaan osa maisemaa, halusimmepa sitä tai emme.

Meluongelmat voi ratkaista sillä, että vaatii päättäjiltä edistyksellisiä tuulivoimaloita.

Tuulivoima on tulevaisuutta, älä yritä kieltää sitä.

Vastaukset


Vieras

#26 Re: Re: TUULIVOIMA PILAA KOTISEUTUMME

2014-09-22 20:33:18

#25: Ei-Hippi - Re: TUULIVOIMA PILAA KOTISEUTUMME 

 Mistähän sitä edistyksellistä tuulivoimaa saa?

 

Ja miksi niitä myllyjä ei voi rakentaa avomerelle, josta niistä ei ole haittaa kenellekään?

!

#28 Re: Re: TUULIVOIMA PILAA KOTISEUTUMME

2014-11-16 19:11:04

#25: Ei-Hippi - Re: TUULIVOIMA PILAA KOTISEUTUMME 

 aika monta tuulivoimalaa saa rakentaa, jotta saadaan sama määrä sähköä kun ydinvoimalasta.

Ei paskota omalle lautaselle.

#31 Re: Re: TUULIVOIMA PILAA KOTISEUTUMME

2014-11-16 19:55:45

#25: Ei-Hippi - Re: TUULIVOIMA PILAA KOTISEUTUMME 

Tässä on selkästi tarkoitushakuinen komentti.

Saksassa hiilen poltto on lisääntytyt voimakkaasti tuulivoiman lisääntyessä, koska tuulivoima tarvitsee säätöenergiaa siltäosin, kun ei tuule tarpeeksi. Ydinvoimalla ei voi säätä ja vesivoima on jo valjastettu ydinvoiman säätöenergiaksi.

Tosi asia on, että Varsinais-Suomessa on Suomen tihein kylätaajuus keskieuroopalaiseen tyyliin joka pitäisi ehdottomasti suojella tälläisiltä hankkeilta maisemallisesti ja, jos joku alkaa revittään, että nää maalle suunnitellut myllyt olis maailman pelastus, niin ei pidä paikkansa.

Myllyjen paikka on avomerellä matalikkoalueilla, jossa luonto tai ihmiset ei häiriinny ja turismi kärsi, joka on Varsinais-Suomessa yksi potenttilaalinen tulonlähde.

Se että yhden halukkaan maan omistajan tontille nostetaan myylly pilaa asumis, loma ja
virkistyskäytöön soveltuvaa aluetta ihan tolkuttomasti, jota ei pidä eikä tule hyväksyä.

Lisäksi jo rakennettujen kiinteistöjen arvo laskee ja rajoittaa muiden maa-alueiden käytöä.

Jos tuulivoima yhtiö ja/tai kunta ja Valtio ostaa kaikki maa-alueet ja kiinteistöt täydestä arvosta visuaalisen haitta-alueen sisältä, niin sitten hankkeen hyväksyntää voi harkita.

Lisäksi aluella on ollut vilkas muinaishistoria, jota on tutkittu todella vähän ja mitä on tutkittu, niin löydetty esineistö on rikas, joita on päätynyt niin Kalevalakoruksi, kuin myös Kansallismuseoon.
Tältä osin hankeissa tulisi tehdä arkeologiset tutkimukset ja katroitus ja laatia Varsinkin Kalannin alueelle suojelualue muinais asioita koskien Gotlanin tyyliin, jossa on myös rikas muinais-historia.