Uudenkaupungin tuulivoimayleiskaava pohjaa heikkoon suunnitelmaan


Vieras

#26 Re: Re: TUULIVOIMA PILAA KOTISEUTUMME

22.09.2014 20:33

#25: Ei-Hippi - Re: TUULIVOIMA PILAA KOTISEUTUMME 

 Mistähän sitä edistyksellistä tuulivoimaa saa?

 

Ja miksi niitä myllyjä ei voi rakentaa avomerelle, josta niistä ei ole haittaa kenellekään?


Vieras

#27

15.11.2014 18:50

Asia täytyy valmistella paremmin.
!

#28 Re: Re: TUULIVOIMA PILAA KOTISEUTUMME

16.11.2014 19:11

#25: Ei-Hippi - Re: TUULIVOIMA PILAA KOTISEUTUMME 

 aika monta tuulivoimalaa saa rakentaa, jotta saadaan sama määrä sähköä kun ydinvoimalasta.


Vieras

#29

16.11.2014 19:26

Täällä on usemapikin adressi Uudenkaupungin tuulivoimaloita vastaan. Nyt kannattaisi kaikkien vastustajien yhdistää voimat. Pikkuhiljaa alkaa tuntumaan siltä, että näitä tuulivoimaloita aletaan rakentamaan vastustuksesta huolimatta HINKU-hankkeen nimissä. Kaupunkilaisten mielipidettä ei kunnioiteta. Pääasia on, että kaupungin imago pysyy hienona.

Vieras

#30

16.11.2014 19:26

Olen erittäin huolestunut projektin vaikutuksesta omaan hiljakkoin valmistuneet kiinteistön asumismukavuuten ja vartavasten luonnon rauhaan suunnitellun sijainnin huomattavasta häiriintymisestä, jääden kahden voimala-alueen välittömään läheisyyteen ja kolmas tulee voimakkaasti maisemaan pitkän peltoaukean takaa.
Lisäksi lähialueille suunnitelluilla tuulivoima hankkeilla olisi merkittävä vaikutus kiinteistöni arvoon.
Lisäksi turmelisi alueen ainoat ulkonaliikkumiseen hyvin soveltuvat alueet ja turmelisi esim. yhdellä alueella olevan pesivän metsokannan.
Ei paskota omalle lautaselle.

#31 Re: Re: TUULIVOIMA PILAA KOTISEUTUMME

16.11.2014 19:55

#25: Ei-Hippi - Re: TUULIVOIMA PILAA KOTISEUTUMME 

Tässä on selkästi tarkoitushakuinen komentti.

Saksassa hiilen poltto on lisääntytyt voimakkaasti tuulivoiman lisääntyessä, koska tuulivoima tarvitsee säätöenergiaa siltäosin, kun ei tuule tarpeeksi. Ydinvoimalla ei voi säätä ja vesivoima on jo valjastettu ydinvoiman säätöenergiaksi.

Tosi asia on, että Varsinais-Suomessa on Suomen tihein kylätaajuus keskieuroopalaiseen tyyliin joka pitäisi ehdottomasti suojella tälläisiltä hankkeilta maisemallisesti ja, jos joku alkaa revittään, että nää maalle suunnitellut myllyt olis maailman pelastus, niin ei pidä paikkansa.

Myllyjen paikka on avomerellä matalikkoalueilla, jossa luonto tai ihmiset ei häiriinny ja turismi kärsi, joka on Varsinais-Suomessa yksi potenttilaalinen tulonlähde.

Se että yhden halukkaan maan omistajan tontille nostetaan myylly pilaa asumis, loma ja
virkistyskäytöön soveltuvaa aluetta ihan tolkuttomasti, jota ei pidä eikä tule hyväksyä.

Lisäksi jo rakennettujen kiinteistöjen arvo laskee ja rajoittaa muiden maa-alueiden käytöä.

Jos tuulivoima yhtiö ja/tai kunta ja Valtio ostaa kaikki maa-alueet ja kiinteistöt täydestä arvosta visuaalisen haitta-alueen sisältä, niin sitten hankkeen hyväksyntää voi harkita.

Lisäksi aluella on ollut vilkas muinaishistoria, jota on tutkittu todella vähän ja mitä on tutkittu, niin löydetty esineistö on rikas, joita on päätynyt niin Kalevalakoruksi, kuin myös Kansallismuseoon.
Tältä osin hankeissa tulisi tehdä arkeologiset tutkimukset ja katroitus ja laatia Varsinkin Kalannin alueelle suojelualue muinais asioita koskien Gotlanin tyyliin, jossa on myös rikas muinais-historia.


Vieras

#32

18.11.2014 08:16

Kalannin alueelle on suunniteltu liian monta ja liian suuria myllyjä. Ne on suunniteltu ehdottomasti liian lähelle asustusta.

Vieras

#33

18.11.2014 08:19

Kalannin tuulivoimalat on suunniteltu liian lähelle asustusta. Niitä on liian paljon ja ne ovat liian korkeita.

Vieras

#34

03.12.2014 01:44

Kai on otettu huomioon linnuston menetys. Porin Peittoon tuulipuistossa on löydetty jo ainakin yksi merikotka silpoutuneena tuulimyllyn lapoihin.