Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle

Kommentoitu viesti

mk

#102 Re:

31.05.2015 16:52

#72: -  

 Onko sitten pakko asua juuri Helsingissä? 

Vastaukset


Vieras

#110 Re: Re:

2015-05-31 18:49:24

#102: mk - Re:  

 Kyllä ne vuokrat ovat täällä lähikunnissa melkein yhtä korkeat. Puhun nyt Karkkilasta

kadullekko

#125 Re: Re:

2015-06-01 03:07:38

#102: mk - Re:  

 En asu helsingissä en lähelläkään ja tämä eläkkeensaajan asumistuen  leikkasus toteutuessaan ajaa minutkin pois kodistani.


Vieras

#1003 Re: Re:

2015-06-30 08:09:02

#102: mk - Re:  

 Entä jos on sattunut esim. juuri Helsingissä työskentelemään koko elämänsä ennen sairastumistaan ja nyt on niin sairas, ettei pysty enää muuttamaan? Muutossa tulee jo eteen pienipalkkaista työtä tehneelle ylivoimaiset kulut, koska saatu palkka on kulunut elämiseen, eikä siitä ole voinut säästää. Sairaana ei jaksa hoitaa muuttamiseen liittyviä asioita, paperisotaa, pakata, kantaa, suunnitella, kuljettaa, siivota, mitä kaikkea muuttaminen vaatii.

Hyvä kysymys on, voidaanko pitää itsestään selvänä, että hyvätuloiset saavat edelleen asua missä huvittaa, säilyttää ystäväpiirinsä, tutut maisemat ja sosiaaliset ympyränsä, mutta köyhät ja sairaat velvoitettaisi jäämään ilman näitä?

Näitä asioita pitää harkita vähän omaa nenäänsä pidemmälle, nyt ei itsekkyys enää riitä, tai ehkä sitä on nyt tullut esiin jo aivan liikaa! Pitää pystyä asettumaan toisen ihmisen asemaan, pystyä kuvittelemaan, mitä tämä oikeasti tarkoittaa!

Kuka haluaa jättää kaiken ja lähteä muualle, noin vaan? Normaalituloisena työn perässä kyllä, terveenä ja reippaana kyllä, nuorena kyllä. Mutta ei enää sairaudestaan ja köyhyydestään äärirajoille vedetty, väsynyt ja voimaton ihminen. Jonka elämä ei käytännössä muuttamisesta mitenkään kohentuisi, vaan olisi päinvastoin yhä entistä raskaampaa ja yksinäisempää, uudella paikkakunnalla, kotiin rahallisesti ja sairautensa vuoksi invalidisoituna.

Yrittäkää pikkuisen käsittää. Jos ei ole myötätuntoa millä tätä asiaa ajattelisi, voisiko ajatella järjellä.