Energiajuomien myynti lapsille kiellettävä.

Kommentoitu viesti

Äiti koko sydämestään

#11 Re: Naurettavaa

28.11.2011 17:38

#10: Lol - Naurettavaa 

 Luitko läpi adressissa olleet energiajuomien terveysvaikutukset? Jos käytät itse, oletko tutkituttanut maksasi? Suosittelen.

Vastaukset

Trolol

#12 Re: Re: Naurettavaa

2011-11-28 22:10:56

#11: Äiti koko sydämestään - Re: Naurettavaa

Voivotteli äiti kahvikupin ääressä. Suodatinkahvissa on 2,4 kertaa enemmän kofeiinia per litra kuin energiajuomissa. Guaranan sisältämä kofeiini on sisällytetty tähän. Tauriini taasen on ihan normaali aminohappo, eikä mikään myrkky. Sitten on niitä vitamiineja... mutta liika on liikaa. Mielestäni täyskiellossa ei ole mitään järkeä, enneminkin (kerta)ostojen määrää tulisi rajoittaa esim alle 15 vuotiailla.

Juusot2309230

#38 Re: Re: Naurettavaa

2011-12-07 20:43:25

#11: Äiti koko sydämestään - Re: Naurettavaa

Pitäkää kuria kotona niin ei tarvii syyttää lähi alepaa.

RL 17v Lukiolainen (Lohja)

#103 Re: Re: Naurettavaa

2012-02-24 01:44:57

#11: Äiti koko sydämestään - Re: Naurettavaa

Toivottavasti et ole tosissasi tuosta maksajutusta...Niinkuin kirjoittaja, jonka kirjoitusta kommentoit, sanoi: Energiajuoma=kahvikuppi + sokeria sillä erotuksella, että kahvilla voi olla jotain minimaalisia antioksidanttisia vaikutuksia ja, sillä että energiajuomissa on mahdollisesti b-vitamiineja, tauriinia (ihmiselle hyödyllinen aine, jota se ei itse tuota ja joka mahdollisesti voimistaa kofeiinin vaikutusta) ja muutamaa muuta aminohappoa.

Se on aivan sama nuoren kannalta vetääkö se energiajuomaa, vai saman määrän kahvia. Vikahan ei ole energiajuomissa, toisin kuin kaikki kukkahattutädit tuntuvat luulevan ja perustelevat parilla tutkimuksella, joiden loppupäätelmä on, että kofeiini ja sokeri eivät aina ole ihmiselle hyödyksi... Vikahan on siinä, että JOTKUT nuoret eivät osaa käyttää järkevästi kofeiinia (niin kuin monia muitakaan aineitakaan). Sellaista tuntuvat taas nämä jotkut nuoret harrastavan, että vedetään moninkertainen määrä energiajuomaa ja sitten ollaan ihan hyperaktiivisia.

Itsekkin 17-vuotiaana käytän epäsäännöllisesti energiajuomia. (tosin yleensä sokerittomia, jotka nekään ainakaan vielä ole mitään terveystuotteita). En koe, enkä ole ikinä kokenut tulevani niistä mitenkään yliaktiiviseksi, enemmän pirteäksi ja toimeliaaksi. En ikinä aiheuttanut koulussa kofeiinin vaikutuksen alaisena enempää häiriötä, kuin normaalisti [koulussa siis energiajuomat kiellettyjä (: ]. Sen kyllä huomasin, että tietyt henkilöt aiheuttavat häiriötä, joivatpa energiajuomia tai eivät. Ainoat negatiiviset kofeiinista johtuvat oireet olivat hikoilu ja nopea virtsan erittyminen, (kokeessa erityisen epämiellyttävää) jotka molemmat siis johtuvat kofeiinin aineenvaihduntaa kiihdyttävästä ominaisuudesta.

Eli siis jos joku tän jakso lukea loppuun, niin oma alle 18-vuotiaan mielipide on, että alle 15-vuotialta saisi hyvin kieltää, koska onhan se fakta, että tossa jonkinnäköinen ikäraja täytyy olla, ettei pian 6-vuotiaat marssi kauppaan ostamaan ES:ää tai vastaavia. Yli 15-vuotias jo ehkä jopa osaa jotenkin hallita kofeiinin käyttöään, vaikka tosin monet aikuisetkaan eivät hallitse sitä tunnu hallitsevan. Ja mitä joku oli laittanut, että adressin idea on, että alle 15-vuotiailta kiellettäs, kun sanotaan että kielletään lapsilta, niin jos laissa lukisi että kielletty lapsilta, niin sehän tarkoittaisi kielletty alle 18v. Ja alkoholin käyttöhän se suurempi huolenaihe on niin kuin täällä on jo todettu....