Kansallis- ja luonnonpuistot ovat kansallisomaisuuttamme.

Kommentoitu viesti

Martti Lintula
Vieras

#1

12.09.2010 20:40

Emmehän unohda myöskään erämaita.

Vastaukset

Hannu Moilanen
Vieras

#4 Re:

2010-09-14 10:49:53

#1: Martti Lintula -  

Kyllähän kysymys on kokonaisuudesta ja siitä, mitä haluamme jättää jälkeemme. Tietysti suojelutyö ja tutkimus kuuluu myös tähän mukaan. Luonnonsuojelussa ja sen monikäyttöisyydessä on saavutettu Suomessa hyviä tuloksia alkaen 1970 luvulta. Nykyisen tuottavuusajattelun aikakaudella ei kuitenkaan näköjään ymmärretä sitä, mikä merkitys luonnolla on ihmisen hyvinvoinnille. Pitääkö aina suorittaa?

Vieras
Vieras

#57 Hyvä adressi, mutta puuttuu

2010-09-21 12:28:41

Adressi on hyvä, mutta siitä puuttuu oleellisia luontopalveluiden toimia jotka uhkaavat myös heikentyä. Ei ole kyse vain pitkosten rakentamisesta ja polttopuuhuollosta. Vaarassa on uhanalaisten lajien ja luontotyyppien hoitotyöt, ja jos nämä rahat häviävät niin rahojen palautuminenkaan muutaman vuoden kuluttua ei välttämättä auta - luontoarvoja on jo menetetty.

Metsähallitus hoitaa sekä valtion omistamia että yksityisiä suojelualueita, käytännön töinä esimerkiksi lehtolajien ja lehtojen hoito ja perinnebiotooppien kunnostus, sekä suojelualueilla olevien ojien täyttäminen ja siten suoluonnon tilan parantaminen.