Ambulanssien välitön lähtövalmius koko Pirkanmaalle

Kommentoitu viesti

Hoitaja

#52

31.10.2012 09:29

Kun joku kommentoi, ettei aio lähteä 15 minuutin varoajalla ennen kuin se 15 minuuttia on kulunut, tuli vain mieleen että kyllähän sitä toki voi sen 15 minuuttia istua, mutta kun ainakin muistaakseni TES sanoo, että lähdön on tapahduttava viivyttelemättä, työntekijä on käytännössä kaulaansa myöten siinä itsessään, jos jää odottelemaan. Enkä todellakaan ole varallaolon kannalla - itse vuosia sairaankuljetusta tehneenä olen ollut varalla enemmän kuin tarpeeksi.

Ensihoidon palvelutasoa päätettäessä päättäjät ovat valitettavan lyhytkatseisia. Ei ymmärretä, että hyvä ensihoitopalvelu todellisuudessa vähentää terveydenhuollon kustannuksia pitkäaikaishoidon osalta, koska osa niistä, jotka todennäköisesti päätyisivät vuodeosastolle vuosiksi makaamaan, saattavat toipua vielä kotikuntoisiksi, tuetusti tai jopa täysin itsenäisesti. Näin ollen valitus liian korkeista kustannuksista on yksinkertaisesti asioista tietämättömän puhetta.

Kuntien ja SSK:n yhteisvaikutus ja ensihoitohenkilöstön järjestäytymättömyys ovat suurin uhka Suomalaiselle ensihoidolle. Kunnanisät eivät tiedä ensihoidosta keskimäärin sen enempää kun kala polkupyörästä - joskus ovat saattaneet nähdä, mutta siihen se ymmärrys sittenjääkin. SSK pyrkii pitämään yrittäjien kulut mahdollisimman pieninä, jotta voittoa syntyisi - tavallaan ymmärrettävää, mutta mitäs ovat neuvotelleet niin huonon sopimuksen kunnan kanssa alunperin? Henkilöstöllä riittää kyllä mielettömästi uhoa, mutta liittoon ei kuuluta, kun "se vaan maksaa eikä saa mitään hyötyä". Kyllä saa. Jos työnantajan kanssa tulee ongelmia (ja niitähän tällä alalla tulee), liitto on apuna. Jos työehtosopimus on syvältä, liitto on se, joka riittävän monen jäsenen mandaatilla voi siihen saada muutoksen.

Vastaukset

Enska

#57 Re:

2012-10-31 11:30:12

#52: Hoitaja -

Ei työntekijän velvollisuus ole lähteä yhtään aikaisemmin kun mistä palkka maksetaan. Ei siitä kuseen joudu vaikka sen vartin vetäin tumppuun...

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

2012-12-26 10:36:51