Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

niin

#20 Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

17.12.2012 16:25

Vastaukset

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

2013-03-20 19:59:21


samoin ajatteleva

#2671 Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

2013-03-25 22:10:47

#20: niin - Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

En ole selvillä mitä oikeuksia homoparit vielä haluavat? Jos lainsäädännössä on puutteita esim. yhteisen omaisuuden suhteen, niin eikö ne voida korjata niin että siinä suhteessa oltaisiin samanarvoisia. Avioliitto käsitteenä jääköön miehen ja naisen väliseksi liitoksi.

Jotenkin kahden miehen tai kahden naisen välinen seksuaalisuhde saa näppylöitä nousemaan iholle, siinä on jotakin niin luonnottoman tuntuista.

Homoille omat partahöylät nimellä homohöylä.

#27253 Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

2014-01-19 17:50:41

#20: niin - Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

Ja rekisteröity liitto ei ole sama asia kuin avioliitto. Se ei anna parille samoja oikeuksia ja velvollisuuksia kuin aviopareille. Homopareilla saisi olla kaikki juridiset oikeudet mitä heteropareillakin. Periaatteessa heille voisi antaa oman liiton eri nimellä, mutta käytännössä tämä ei takaa todellista tasa-arvoa jos miettii tätä asiaa, että heteroilla on avioliitto ja homoilla on homoliitto. Ensinnäkin liiton nimi on hieman leimaava ja toisekseen tämä takaa "tasa-arvon" samalla tavalla että valko- ja tummaihoiset joutuvat käyttämään eri busseja, mutta se on tasa-arvoa koska molemmat saavat mennä bussiin. Tuntuu ettei täällä ihmiset ymmärrä ollenkaan juridisen avioliiton ja uskonnollisen avioliiton eroa. Ihmisillä on aivan selvä pelko siitä että heidän rakas pikku avioliittonsa tahriintuu jos annetaan samalla nimellä oleva laillinen oikeus myös homoille.

vanhahko mies

#30649 Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

2014-03-06 20:27:17

#20: niin - Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

Niinpä - eikö rekisteröity parisuhde riittää? Avioliitto niin kuin ymmärrämme sen pohjoismaissa ja useissa länimaissa kärsisi inflaation jos samaa sukupuolta olevat voisivat solmia sellaista, ei vain tuntuisi oikealta. Raamatun kantoja en osaa kommentoida -  se on erittäin vanha, itsensä kanssa monesti ristiriitainen ja pitää jossain määrin soveltaa nykymaailmassa - mutta siitä huolimatta.

Sen sijaan en sanoisi homoutta sairaudeksi, yhtä vähän kuin transseksuaalit jne. Paljonko loppujen lopuksi on mies- ja nais-stereotyyppejä kun naiset yhä enemmän astuvat miehisille aloille ja tehtäviin. Näyttää myös siltä että naiset jossain määrin omaksuu yhä enemmän miehisiä arvoja ilman että sitä katsotaan pahalla. Jos mies omaksuu naisellisia arvoja hän saa olla erittäin varovainen tai sitten pitää olla tosi "vahva", ettei katsottaisiin pahalla. Tässä suhteessa ei ole aivan tasa-arvoa. Mutta vaikka löytyvät kaikenlaisia ihmisiä, eikä kaikki mieten ja naisten väliset oikeat avioliitot olisikaan onnistuneita, vastustan edelleen sukupuolineutraalia avioliittoa.