Pelastetaan Lapuan hiippakunta

Kommentoitu viesti

PK

#20 Lapuan hiippakunnan tilalle Etelä-Pohjanmaan hiippakunta

24.01.2013 02:56

Lapuan hiippakunta on "repaleinen", se käsittää nykyisen Etelä-Pohjanmaan alueen lisäksi osan Keski-Suomesta ja osia Rannikko-Pohjanmaasta, Satakunnasta ja Pirkanmaasta.

On saatava uuteen maakuntajakoon pohjautuva Etelä-Pohjanmaan hiippakunta. Sen tulee käsittää nykyisestä E-P:sta, Keski-Pohjanmaasta ja Rannikko-Pohjanmaasta koostuvan uuden Etelä-Pohjanmaan alueen, samoin kuin jo on kolmen vastuualueen E-P:n elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus sekä poliisiuudistuksen myötä syntyvä uusi poliisilaitos. Koska niiden luonnollinen päätoimipaikka kuuluu Seinäjoelle, niin myös Etelä-Pohjanmaan hiippakunnan tuomiokapituli ja piispanistuin.

Jumalan sana on arvokas millä tahansa kielellä, siksi hiippakunnan on oltava kaksikielinen. Hallintoa ja toimintaa johtaa Etelä-Pohjanmaan piispa, ei vain yhdelle kaupungille nimetty "Seinäjoen piispa" tai "Lapuan piispa".

Vastaukset

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

2013-01-28 13:07:50



Vieras

#27 Re: Lapuan hiippakunnan tilalle Etelä-Pohjanmaan hiippakunta

2013-01-28 13:44:50

#20: PK - Lapuan hiippakunnan tilalle Etelä-Pohjanmaan hiippakunta

Niin, tässä näkyy kirkkaasti siirtoajatuksen ydinasia, valtapolitiikka. Eli kaikki "kuuluu Seinäjoelle". Ja kun ajatus sopivasti ujutetaan "keittiön kautta" eri yhteisöihin, ei lopulta ymmärretä, mistä tällainen siirtoajatus oikein on syntynyt.

maakunnan ville

#76 Re: Lapuan hiippakunnan tilalle Etelä-Pohjanmaan hiippakunta

2013-02-18 21:44:16

#20: PK - Lapuan hiippakunnan tilalle Etelä-Pohjanmaan hiippakunta

Kun kirkon edustajat tekevät näin henkisesti köyhiä aloitteita ,että hiippakuntanimeä pitäisi saada muutettua. Ja että vielä syynä olis asunnon homevaurio.Ja että pitää siirtää 25 km takia ym. Niin ei tarvitse ihmetellä että ihmiset eroaa kirkosta yhä enemmän.