Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Gepardi

#81

31.01.2013 19:19

Kertaakaan Uudessa Testamentissa ei Jesse tuomitse homoseksuaalisuutta tai sen kummemmin sitä kommentoi. Olettaisin asian olevan hänelle siis ihan ookoo, kyllähän silläkin tota miesseuraa siellä riitti :)
Sen sijaan mitä sanotte Raamatuissa oleviin käskyihin, joiden mukaan mm. sunnuntaisin työtä tekevä tulisi tappaa? Tunnetustihan sunnuntaisin työtä tekevät ihmiset ovat pappeja, joten... :))

Vastaukset

Laista ja rangaistuksista.

#327 Re:

2013-03-20 08:06:07

#81: Gepardi -

Te jotka vetoatte Raamatun kohtiin joissa käsketään esim. tappamaan SAPATTINA työtä tekevä  (ei siis sunnuntaina :) ) niin tuo osoittaa ainakin miten yleensä suhtaudutte lakiin. Mihin tahansa lakiin.

Eli onko laissa oleellisin osa mielestänne RANGAISTUS, joka lain rikkomisesta määrätään? Laissa on aina kolme osaa: käsky tai kielto itsessään, lain rikkomisesta säädetty rangaistus ja syy ja peruste miksi käsky on alun perin annettu.

Jeesus opetti (tai yritti opettaa) fariseuksia ymmärtämään lain noudattamisen periaatteen, mikä siinä on oikeasti oleellista, mikä siinä voi muuttua ja mikä ei. Rangaistus voi muuttua, tai voidaan ottaa kokonaan pois, mutta laki pysyy silti samana. Rangaistuksella on tietty, tärkeäkin, osa laissa, mutta pelottelu ei johda mihinkään.

Joka tapauksessa Israelin kansan laki ja sen ajan rangaistukset eivät ole meidän pakanakristittyjen päänsärky. Jeesus vahvisti lain, siltä osin miten se koskee ihmisiä kaikkina aikoina. Ja edelleen on voimassa se Jumalan asettama laki, jonka mukaan on suhtauduttava lepopäivään asiaankuuluvalla hartaudella.

Ei olisi kuitenkaan järkeä ruveta tämän lain rikkojia tappamaan. Israelin kansan tilanne oli vähän toinen, yhteisöllisyys oli elintärkeä, kansaa yhdessä pitävä voima.

 

Aiheesta lisää ja perusteellisemmin mm. tuolla:

 

http://raapustus.net/?id=103

 

 

 

vieras

#1573 Re:

2013-03-23 11:29:32

#81: Gepardi -

anteeki kyl mun mielestäni Herra tuomitsee  miehimykset

 


Vieras

#35345 Re:

2014-05-24 09:06:41

#81: Gepardi -

maailman tunnetuin raamatun rinnakkaisteos on juuri se luulojen kirja jota sinä ja kaltaisesi lukevat, ihmiset ongelmineen ja synteineen oli jeesukselle ok lähimmäisen rakkauden vuoksi ja takia jeesus tuli sovittamaan eikä tuomitsemaan jeesuksen opetuksissa sukupuolinen yhteys ja kanssakäynti ilmaistaan aina miehen ja naisen välisenä samoin kuin avioliittokin sen ajan juutalaisten keskuudessa vallitsi varmastikin selkeä käsitys siitä että homous oli ehdoton synti ja itsestään selvyys sellaisena ei varmaankaan eritelty jeesuksen opetuksissa senkään takia kun kaikki sen sellaiseksi tiesi

mikähän se synti mahtoi olla se synti josta sanottiin että ei lähde kuin paastolla ja rukouksella???