Koirakuiskaaja Cesar Millan pois TV:stä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Koirakuiskaaja Cesar Millan pois TV:stä.


Vieras

#401 Re: Tutustukaa ensin ohjelmaan ennen kuin kirjoitatte nimenne addressiin!

08.05.2011 19:22

#3: Eva Kalliala - Tutustukaa ensin ohjelmaan ennen kuin kirjoitatte nimenne addressiin!

Mä esimerkiksi olen seurannut ohjelmaa ja lukenut myös yhden cersarin kirjan ja ihan oikeesti se on täysin hakoteillä!

Nykytutkimukset koirista kertoo hyvin selvästi että koiralla ei ole tarvetta olla " laumanjohtaja". Ihmiset on vuosikausia luullut niin koska koiraa on verrattu suteen. Susilaumassa on luultu vallitsevan tiukka arvojärjestys koska vangituina elävillä susilla sitä selkeesti esiintyy. Mutta kun on päästy tutkimaan vapaana eläviä susia niin on huomattu että sudet elävät perheissä ( isä, äiti ja jälkeläisiä) ja niillä ei ole tiukkaa arvojärjestystä. Nykyään myös tiedetään että villikoirat ovat paljon lähempänä meidän kesykoiraa kuin sudet. Villikoirat elävät usein yksin tai vaan löyhässä suhteessa muihin villikoiriin, eli niilläkään ei ole mitään laumajärjestystä. Vangituilla susilla sitä esiintyy koska ne ei pysty elämään lajille luontasella tavalla. Esim. kanoillakaan ei esiinny nokkimisjärjestystä jos niillä on oikenlaiset elinolosuhteet...

Joku täällä kirjoitti myös että tätä ohjelmaa vastustaa ihmiset jotka pitää koiria kuin ihmisvauvaa. Ihan yhtälailla se on väärin!!

Se on vaan niin helppo käytännössäkin todistaa että ilman mitään alistamista ja muita rangaistuksia koirasta saa hyväkäytöksisen ja ONNELISEN koiran ja ihan mielettömän kaverin joka ei pelkää omistajaa!!

Mä en ole hyvä kirjoittamaan, mutta suosittelen lämpimästi kaikille että lukee esim Tuire Kaimion koirien käyttäytyminen -kirjan ja Raymond Coppingerin Dogs ja vertaa sitten näitä cesarin kirjoihin.

 

koira(ihminen)

#402 Koira on eläin..

09.05.2011 21:04

Naksuttimen ääni - toivottu käytös - namipala =ehdollistaminen. Koira ei käytä kelloa, sen paremmin ulkoista kuin sisäistäkään, eikä siis ymmärrä vaikkapa ruoka-aikoja, ja koiralle luontaista on aterian hankkiminen, vaikkapa vain sen namipalan, keinolla millä hyvänsä. Itse en sen kummemmin tunne tarvetta kommentoida sen paremmin Stillwellia kuin Millaniakaan, olen kuitenkin yli kymmenen vuotta kuntouttanut ongelmakoiria, enkä tarvitse vahvistusta ammattitaidolleni julkkis'osaajista', mutta heitänpä kuitenkin ilmoille kysymyksen kaikille koiranomistajille: Onko Sinun koirasi jo oppinut istumaan sanallisesta käskystä? Antamaan tassua? Makaamaan tai kierimään maassa? Jos vastasit kyllä, niin kerropa myös, kuinka paljon ymmärrät koirien todellisesta luonteesta? Kiitos!
koira(ihminen)

#403 ..ja vielä..

09.05.2011 21:10

Unohtui tuosta sanoa, että Cesar, tekee hän sitten väärin tai oikein, ei korjaa epätoivottua käytöstä sen ilmetessä, vaan ENNAKOIDEN.. Eli koiran käytökseen puututaan, kuka milläkin tavalla, ennen kuin koira esim.hyökkää ohi juoksevan lapsen kimppuun.
T. Oikea psykologi ihmisten kanssa

#404 Re: Cesar Millan

10.05.2011 20:06

#2: Marja-Liisa Vikholm - Cesar Millan

Älytöntä ja kateellisten listaa!! Katsokaa ja menkää itseenne vastustajat. Tunnustakaa, että olette kateellisiia kun joku osaa homman loistavasti! Olen Cesar Millanin suuri SUURI kannanttaja ja ihailija! Lisäksi hän on syntynyt samana päivänä kuin  minä, josta olen myös hänessä ylpeä!

Anna-Stiina Mäkinen

#405 Re: Vastakommentti muutamaan kohtaan

10.05.2011 20:08

#7: Elsa Pohjalainen -

Juuri viimeksi katsomassani jaksossa Cesar sanoi omistajalle että ensin sinä ovesta ulos ja ensin sinä rappuset alas. Hän nimenomaan painotti omistajien koulutusta tämänkin koiran suhteen eikä vain koiran. Eli hänelle on tärkeä myös laumanjohtajuuden ilmaiseminen kaikilla mahdollisilla keinoilla.

Aika monet koirat ohjelmassa ovat lopetusuhan alla tai omistajat ovat siinä tilanteessa että ovat luopumassa koirasta ilman Cesarin apua.

En välttämättä ole täysin samaa mieltä kaikesta Cesarin kanssa, mutta hänen jokaisessa jaksossa painottamansa liikunta, kuri ja hellyys ovat kyllä ehdottomasti hyvä yhdistelmä koiran kanssa eläessä.

Mitä alistamiseen tulee siitä ollaan monta mieltä ja oman koiran kohdalla ainakin totesin, että ei ollut tehokas keino. Enkä kyllä ole nähnyt Cesarinkaan monen koiran kohdalla sitä käyttävän, vain kaikkein dominoivimpien jotka eivät ole alistuneet muuten.

En kyllä voi hyvällä omalla tunnolla allekirjoittaa tällaista adressia. Cesar ei ole mielestäni eläinrääkkääjä. En ole missään jaksossa nähnyt hänen käyttävän väkivaltaa ja se täytyy ottaa huomioon tosiaan näissä sähkö/piikkipannoissa että Amerikassa on erilaiset lait ja joissakin paikoissa on lain mukaan tietyn rotuisilla koirilla esim. pitpull pakko olla jompi kumpi. Mielestäni Cesarin filosofiaan ei kuulu väkivalta vaan hän painottaa oikeanlaista energiaa ja olemusta, ei peloittelua, rankaisua tai uhkailua.

 

prkl

#406 jep jep

10.05.2011 21:36

eiköhän se ole omaa tyhmyyttään jos menee Cesarin oppeja kotona kokeilemaa. varsinkin jos kokeilee niitä missä sanotaan aika selvästi ÄLÄ KOKEILE KOTONA!!! et huh huh.. pitäskö niitä koiriaoikeesti kannella kantopussei ja työnnellä rattais. nykypäivänä on oikeasti unohdettu mikä on koiran asema!
ks82

#407 Re: Vanhentunut dominanssiteoria

13.05.2011 22:22

#29: Koiraansa motivoiva, ei alistava - Vanhentunut dominanssiteoria

LUKEKAA KAIKKI HYVÄT IHMISET TÄMÄ (29)!!!! Tässä on sitä tämänpäivän tietoa koirista mistä minäkin olen kirjottanut.

On ihan käsittämätöntä miten vaikee ihmisten on myöntää että asioista saadaan uutta tietoa. Luultiinhan maapalloakin soikeaksi ennenkuin saatin enemmän tietoa...

Kertoo myös ihmisestä paljon että vaikka tiedetään että koiran kasvatuksessa ja kouluttamisessa ei tarvita alistamista ja pelottelua yms. niin silti niin monet näitä haluaa käyttää! Luulisi ihmisten olevan vaan onnellisia siitä että koiran, jonka monet ostaa kaveriksi ja tuomaan iloa, pystyy ja pitääkin kasvattaa ja kouluttaa kehumalla ja palkitsemalla!! Mikä siinä on niin vaikeeta ymmärtää?

Ja edelleenkin haluan painottaa sitä kuinka helppo se on käytännössä todistaa!!!

 

sakemanni

#408

19.05.2011 19:30

naurettaa.. hän auttaa koiria jotka ovat menossa melkein piikille ja te pidätte sitä eläin rääkkäyksenä.. voi jeesus oikeasti. järki käteen!

bertta

#409 cesarin opeista hyötyä

20.05.2011 12:24

Ensinnäkin,kaikista koirankäytös- opetus ohjelmista olisi monelle koiran omistajalle hirveästi hyötyä,Helsinki on täynnä remmiräyhääjiä ja joskus näkee pieniä 5 kiloisia koiria, jotka selvästi on ottanut vallan omistajiltaan.Sosiaalistaminen on jätetty kokonaan pentuna/nuorena, eli ei ole pennun annettu tutustua toisiin koiriin(ja kissoihinkin)lapsiin jne.Jokaisessa koira ohjelmassa on paljon hyviä juttuja, joista voi itse suodattaa sopivat metodit omille koirilleen.Cesarin opeista 1 tärkeimmistä on, että melkein AINA vika on omistajassa eikä koirassa.Mitä tulee siihen liikkeeseen, kun Cesar pyöräyttää koiran kyljelleen, se ei satu millään tavalla! itse järjestysmiehenä tiedän, että myös ihmisen muuttuessa agressiiviseksi, on ainoa keino saada ihminenkin rauhoittumaan on ottaa "hallintaote" jossa ihmistä sattuu vain jos alkaa rimpuilemaan.Koira pidetään siis vain paikallaan, jottei satuta/pure ihmistä ja joillekin kovakalloisille koirille on pakko se edes kerran niiden elinaikana tehtävä, mikäli ovat muuttuneet agressiivisiksi.tiedoksi,olen nainen ja omistan pienen herkkä luonteisen ihanan hyväkäytöksisen koiran, lapsena perheessämme oli iso paimenkoira, joka otti vallan perheessä ilman että vanhempani puuttuivat millään tavalla, sillä tuloksella että vanhempani veivät sen piikille alle 5 vuotiaana!Cesarin opeilla tuo paimenkoira olisi saanut elää elämänsä loppuun saakka.

Vieras

#410 Re: cesarin opeista hyötyä

20.05.2011 22:40

#409: bertta - cesarin opeista hyötyä

Edelleenkin, cesarin ajatusmaailma ja menetelmät perustuvat VANHENTUNEESEEN tietoon koirista! LUKEKAA mm. TUIRE KAIMION "KOIRIEN KÄYTTÄYTYMINEN" JA RAYMOND COPPINGERIN " DOGS"!!!!

 

Miksi ihmisten on niin vaikea hyväksyä että asioista saadaan uutta tietoa???

 

Kysymys ei ole lässytyksestä. kukkahattutädeistä ym. ym vaan puhtaasti faktoista jotka perustuu nykytutkimuksiin.

K9

#411 Re: Re: cesarin opeista hyötyä

23.05.2011 11:58

#410: - Re: cesarin opeista hyötyä

Mitä ihmeen tietoa?

Coppingerin teoria on vaan yksi teoria muiden joukossa ja arvailua siinä kuin muutkin,oikeaa tietoa ei ole eikä tule ennenkuin aikakone keksitään!

Teoria sinällään on ihan järkeen käypä,mutta viimeisin oikea tieto,eli geenitutkimukseen perustuva tieto vuodelta 2011 ei taas oikein tue Coppingerin teoriaa!

Kaimio taas ei esitä yhtään mitään uutta vaan säestää coppingeria ja koko kirja on pelkästään lainausta lukemattomista lähteistä.Tietysti jos jaksaa lukea psykologista soopaa mantelitumakkeen toiminnasta niin kirja kannattaa lukea,ostaminen ei kannata.

Kaimion kirjaan vetoavilta Millanin vastustajilta on ilmeisesti jäänyt lukematta (tai ymmärtämättä) Kaimion kirjan n. 250 ensimmäistä sivua joissa vertaillaan koiran ja koiraeläimien(ei siis pelkästään susien) käyttäytymismalleja!

Elli

#412 Re: jep jep

23.05.2011 13:12

#406: prkl - jep jep

Miksi niitä sitten näytetään jos niitä ei saa kokeilla !

 

Iloinen hännänheiluttaja

#413 Re: Re: Cesar-fani Vantaan Rajatorpassa

23.05.2011 13:25

#388: Koirakuumeinen - Re: Cesar-fani Vantaan Rajatorpassa

Kaikissa näkemissäni Cesarin ohjelmissa koiria potkitaan, tökitään arkoihin paikkoihin ja suhistaan käärmeen tavoin, kaikki perustuu pelotteluun. Kyllä koira silläkin tavalla oppii, mutta paremmin se oppii positiivisilla menetelmillä. Myös sähkömattoja ja pantoja on käytetty ohjelmissa, katsopa tarkemmin. Ja sitäpaitsi Suomessa on pahimmat kohdat leikattu pois.

En enää viitsi katsoa ko. ohjelmaa. En halua kouluttaa koiraani pelottelemalla vaan palkitsemalla hyvästä käytöksestä.

Väkivaltaa vastaan

#414 Re: Voi hyvät ihmiset....

23.05.2011 13:37

#392: Tuohtunut turhista syytöksistä Cesaria kohtaan. - Voi hyvät ihmiset....

Aluksi kokeilin Ceaserin menetelmiä kun en paremmista tiennyt.

Onneksi löysin ajoissa parempia tapoja kouluttaa.

Hyviä tuloksia on tullut positiivisella kouluttamisella, Hyvä käytös lisääntyy kun siitä palkitsee.  Palkitseminen voi olla  monelaista, usein pelkkä kehu riittää.

Daa

#415

23.05.2011 16:21

Kun koira A tekee jotain mistä koira B ei pidä, koira B ärähtää tai näykkää koiraa A. Se on luonnollista koirille. Yksinkertaista. Miksi Millanin kosketus on joidenkin silmissä väkivallan käyttöä?
positively.com

#416 cesar = kamala.

23.05.2011 20:38

jos haluat koiran tottelevan sinua koska se pelkaa sinua kuollakseen, silloin anna menna ja kayta cesarin ohjeita.
jos se on sinusta hyva suhde koiraan.
itse en ikina tekisi mitaan mita neuvotaan koiraohjelmassa kun ruudussa lukee samaan aikaan ALA KAYTA NAITA KEINOJA KOTONA. ehka sen pitaisi kertoa kaikki.
katsokaa youtubesta video cesar milan- dog kicker.
miksi kuristaa, alistaa, potkia, "purra kadella" jne koiraa, kun toinen mahdollisuus on positiiviset koulutustavat?
onnea teille jotka ovat koiran saaneet "koulutettua" cesarin opeilla. saaliksi kay koirianne. useimmilla kuitenkin aggressio vain lisaantyy vakivaltaisilla koulutustavoilla.

Vieras

#417

23.05.2011 20:46

"Learn to Lead – Like a Partner in a Dance
Once people approach behavior modification in this rich manner it becomes clear that training is like a dance. When partners dance as a couple, one leads and the other follows"
http://drsophiayin.com/philosophy/betterway/
sophia yin <3
oikea tapa kouluttaa koiraa.

Vieras

#418 Re: Re: Re: cesarin opeista hyötyä

23.05.2011 21:16

#411: K9 - Re: Re: cesarin opeista hyötyä

Se on ihan totta että koskaan ei voida olla 100% varmoja siitä mitä on tapahtunut jotain satatuhatta vuotta sitten, mutta se tieto mikä tutkijoilla on tänä päivänä,  kun on tutkittu vapaana eläviä susilaumoja ja villikoiria ei ole pelkkää arvailua! Coppingerin ja kaimion kirjat olivat vain esimerkkejä joista " cesar fanit" voisi saada uutta ajateltavaa, mun mielestä ne on hyvin tehtyjä ja helppolukuisia.

Tärkein pointti tässä on kun puhutaan cesarin käyttämistä menetelmistä jotka perustuu joskus ehkä 1940 luvulla saatuun tietoon vagituista susista, se että koiraa ei tarvitse alistaa ja pelotella jotta se oppisi asioita.Se ei ole koiralle luontaista käyttäytymistä!

Kertoisitko tästrä geenitutkimuksesta.Kuka / ketkä tehnyt ja mitä siinä on selvinnyt?


Vieras

#419 Re: cesar = kamala.

23.05.2011 21:22

#416: positively.com - cesar = kamala.

Haluan lisätä vielä tähän että yhdysvalloissa on juuri valmistunut laaja tutkimus joka osottaa selkeesti että agreessiivisesti koulutetut koirat käyttäytyvät agressiivisesti! Tutkimuksessa selvisi myös että monet agressiivisesti käyttäytyneiden koirien omistajat kasvattivat/ kouluttivat koiriaan johtajuusajatuksen pohjalta...

joku

#420 Re: Cesar Millan

04.06.2011 11:57

#2: Marja-Liisa Vikholm - Cesar Millan

Nyt kyllä... Kirjoista ei ole ollut puhetta, telkussa näytetään niin surkeita metodeja ja kiusataan koiria ja monet hölmöt otavat ns. "oppia" ja alkavat soveltaa samankaltaisia tapoja omien koirien kouluttamiseen. Kyllä nyt tuomio on ihan ansaittu.

Saana

#421 Re: Re: Cesar Millan

04.06.2011 18:34

#420: joku - Re: Cesar Millan

Mitäs ihmiset ovat niin pässejä että soveltavat ja käyttävät tekniikoita omine nokkineen vaikka ohjelmassa nimen omaan sanotaan että niitä ei saa käyttää ilman ammattilaisen apua. On ihan ihmisten omaa syytä jos eivät osaa lukea eivätkä ymmärrä lukemaansa. Cesasr on PARAS!!!!!!!!!!!!


Vieras

#422 Re: Re: Cesar Millan

07.06.2011 19:48

#420: joku - Re: Cesar Millan

Hei Einsteinit, jos ette ymmärrä edes mitä eroa on koiran kouluttamisella ja ongelma koiran kuntouttamisella. Niin voisi lopeettaa asialla pätemisen.

Cesar Millan + Jan Fennell

#423 Re: Cesar/Victoria

09.06.2011 00:20

#367: Missu - Cesar/Victoria

Joo, ja kun kahden pikkukoiran omistajat ei KERENNYT opettaa koiria sisäsiisteiksi, mitä tekee Victoria: tuo olohuoneeseen TEKONURMEA että koirat käyköön siinä pisulla kunnes omistajat suvaitsevat viedä niitä ulos!??! SIIS MITÄ??? Ja yhdessä ohjelmassa oli pariskunnalla kaksi koiraa jotka eivät tulleet toimeen ollenkaan. Ohjelman lopussa (eli todellisuudessa kenties viikkoja myöhemmin) eivät koirat voineet vieläkään sietää toisiaan, eivätkä voineet olla samassa huoneessa!! Oli namia ja lässytettiin vaikka koirat olivat selvästi kovia ja hyvähermoisia jotta olisivat sietäneet kovempaakin kuria. Jos se tappamisenhimo on saanut vallan, ei siinä paljon namit eikä naksuttimet auta.

No nimimerkki

#424 Cesar, todellakin!!

09.06.2011 01:03

Jotta voit ymmärtää minua ja muita Cesarin kannattajia, tässä muutama kysymys:

- Oletko omistanut/omistatko koiran jolla on vakavia ongelmia?
- Oletko omistanut/omistatko ns. vahvan rodun koiria?
- Oletko hakeutunut Suomessa ns. ongelmakoirakoulutukseen koirasi kanssa?
- Oletko OIKEASTI nähnyt miten kuntoutetaan/koulutetaan koiraa jolla on vakavia ongelmia?
- Oletko nähnyt kun "ongelmakoira" luonnetestataan?
- Tiedätkö mitä kaikkea tällainen koulutus sisältää?

Minä vastasin kaikkiin kyllä, entä sinä?

Vieras

#425 Re: Re: Re: Cesar Millan

09.06.2011 22:45

#422: - Re: Re: Cesar Millan

Ei tässä kukaan väitä etteikö alistamalla ja pelottelulla saisi koiraa käyttäytymään haluamallaan tavalla. Ongelma tässä on se että se ei ole oikein koiran käyttäytymistä ajatellen!

Voisiko joku cesar fani perustella tämän tyylin muuten kuin vain hokemalla että niinhän sudet ja koirat käyttäytyy luonnossakin koska niin on vain aina kaikki sanonut.

Kun ei tarvitse hirveesti ottaa asiasta selvää niin tiedetään että ainakin viimeisen 15 vuoden aikana on tullut paljon uutta tutkittua tietoa koirista ja susista jotka selkeesti kumoaa tämän niin ihannoidun nokkimisjärjestykseen perustuvan koulutustyylin.