Rakennusalan byrokratiaa purettava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Rakennusalan byrokratiaa purettava.


Vieras

#1

19.06.2014 08:02

Olisko syynä se,että tulee liikaa rakennetuksi,kun vihreät ovat jo sitä mieltä ja pyriään rajoittamaan,ennallistamaan ja erikoisesti raskaasti verottamaan,rajoitksia ja kieltoja tarvitaan.Pyritään luopumaan kaikesta.

Vieras

#2

27.06.2014 03:48

Verottajan holhous on mennyt liian pitkälle!
Ihmettelevä koodari

#3 Verottajan ja Tilaajavastuu Oy:n välinen suhde?

08.09.2014 18:55

Onko kukaan ihmetellyt Tilaajavastuu Oy:n ja verottajan välistä suhdetta? Entä Tilaajavastuu Oy:n omistajien taustoja ja intressejä?

Miten yhdelle yritykselle voidaan antaa tällainen monopoliasema?

Harmaata taloutta tällä järjestelmällä ei mielestäni torjuta, ennemminkin painetaan Suomalaisia rakennusyrityksiä vieläkin enemmän ahtaalle. Byrokratian lisääminen, lisää työtaakkaa ja nostaa mittavasti myös kustannuksia pien- ja keskisuurissa yrityksissä.

Ne, jotka joka tapauksessa hoitaa asiansa kunnialla, kärsivät tästä byrokratiasta eniten.

Jos olisin rakennusalan urakoitsija tai työn tilaaja, ryhtyisin boikotoimaan Tilaajavastuu Oy:n palveluita. Silloin verottajan olisi pakko keskiä jokin vaihtoehtoinen ja edullisempi menetelmä tietojen ilmoittamiseksi ja tarkastamiseksi.

Vähintä mitä verottaja voisi tehdä, olisi julkaista malli csv tiedostosta, miten tietokentät tulee täyttää, että ilmoitin.fi ottaa csv tiedoston vastaan.

Mikään lakihan ei velvoita työmaita käyttämään sähköistä kulunvalvontaa, eikä mikään laki velvoita käyttämään Tilaajavastuu Oy:n tai sen yhteistyökumppaneiden palveluita.

 

Laissa on annettu verottajalle valta päättää siitä, missä muodossa se haluaa ilmoitukset lähetettävän. Miksi millään muulla toimialalla ei ole tällaista alasajoa ja savustusta?

 

Ja mitähän tämä lysti mahtaa tulla maksamaan veronmaksajille? Ainoa joka tästä lainsäädäntöviidakosta hyötyy taloudellisesti, on Tilaajavastuu Oy yhteistyökumppaneineen...

 

Ostaja

#4 Re: Verottajan ja Tilaajavastuu Oy:n välinen suhde?

14.10.2014 16:41

#3: Ihmettelevä koodari - Verottajan ja Tilaajavastuu Oy:n välinen suhde? 

 Verottajalla jäänyt hommat puolitiehen. On todella ihmeellistä että valtio ei tarjoa tätä palvelua - kyseessä on julkiset rekisterit. 

 

Valvontavastuu lykätty sakon uhalla yrityksille, eikä verottaja ole laittanut ikkua ristiin asian eteen! Puistattaa että kolmannes työssäkäyvistä on julkisella, ja silti lykätään verovalvontatehtävät yrityksille!

 

Tuottamaton paperinpyöritys ja excelpuuhastelu lissäntyy. Lisää väkeä ei pystytä työllistämään, joten sekin aika on käytännössä pois rakentamisen laadusta.