Kotirauha kerrostaloon

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kotirauha kerrostaloon.

Ketä Kiinnostaa
Enkerro

#1

26.05.2010 19:06

Kukaan ei jaksa lukee noin paljo tekstiä. Ei ihme ettei allekirjoiteta. Kannattais asua maaseudulla, vaikka netti maksaakin enemmän. Kiitos saunalahden äärimmäisen tykin 3G verkon, sekään ei ole ongelma. Ja voisit olla rauhassa, toisaalta taas pelästyisit pulua mikä huutaa puskassa HUU HUUUU HUUUU!
Toisinaan voisit soittaa musaa niin kovaa ku haluat. Muuta mellilään!
Anna Riipinen
Adressin tekijä

#2 LYHENNYS

27.05.2010 23:35

Hei! Maille täytyy muuttaa niitten jotka ei osaa elää ihmisten kesken muut huomioon ottaen . Kuulttuurin merkki on elää häiritsemättä muita .Hirveä määrä allekirjoituksia ei aina takaa jutun järkevyyttä (esim.adressi "Kannabis lailliseksi" keräsi n.29 000).

Kiitos kaikille allekirjoittajille! Pyydän anteeksi pitkästä tekstistä, mutta ongelmakin kestää varmaan niin pitkään että ehtii kasvaa uusi sukupolvi kenellä ei ole enää minkäänlaisia rajoituksia elämäntavoissa ja monet niistä kenties vallitettavasti istuvat vielä tärkeillä virka paikoilla.

LYHENNYS: Kerrostaloissa ja rivitaloissa häiriköitä on nyt niin paljon että kiinteistöille on helpompi vakuuttaa että se on normi ja pakottaa naapurit sietämään kaikenlaista häiriöitä kuin lopettaa se. Tapahtuu virallinen, mutta epäoikeuden mukainen terrorisoiminen ja syrjiminen kotirauhan tarvitseville asukkaille.
Nykyään on ihan absurdia että puhelin soitto ja viestin ääni on kotirauhan häiriö, mutta esim. pianon pimputus, mikä ärsyttää ja häiritsee naapureita varmasti paljon enemmän ei ole!
PITÄÄ VELVOITTAA JOKAISTA ASUKASTA MUISTAMAAN ETTÄ KAIKKI ÄÄNET YLI 55 DB (äänieristykset kestävät 55db = voimakas puhe) TULEE NAAPURIN "ILOKSI" JA HÄIRITSEVÄKSI JA RANGAISTA, JOS MUISTI PETTÄÄ USEASTI. SUOMEN PERUSTUSLAKIA EI SAA ANTAA TULKITA MIELIVALTAISESTI.

Adressi on auki koko kesän ( kun useimmat viranomaiset ovat lomalla). Vaikka jos allekirjoituksia ei tule paljoa,tilanteen todistukseksi voi laskea kiinteistöissä olevalla valtavalla määrällä valituksia.
Ketä Kiinnostaa
Enkerro

#3

28.05.2010 19:34

Aika harva pystyy elämään ihmisten kesken muut huomioon ottaen noilla sun ehdoillas. Mitä oikeastaan VOI tehdä, jos ääni on pidettävä alle 55db? No eipähän oo mun ongelma... Kosta sille, käytä sem Wlania niin että niitten netti pätkii 24/7. Niin ja ei kukaan ole niin urpo että soittaa pianoa kerrostalossa, sano sille että mä sanoin niin.
Aatos Jalo
Saimaa

#4 perse seinään :|

28.05.2010 20:43

pierrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
kamoon
Vieras

#5

30.05.2010 02:12

Kamoon. Useimpien liesituulettimienkin desibelimäärä ylittää tuon 55. Mitä kotonaan saa tehdä? Hiipiä villasukat jalassa? En tosiaan haluaisi olla sun naapuri.

Allu
Vieras

#6 Kotirauha kerrostalossakin

30.05.2010 17:36

Samaa mieltä aloittajan kanssa ja luulen että olemme loppujen lopuksi enemmistö. Reuhaava ihmistyyppi vain on niin aktiivinen ja puolensa pitävä, kuin adhd-tapaus koululuokassa että muiden tarpeet syrjäytyy automaattisesti. Kyllä normaali ihminen voi hallita ääntään ja lihasmotoriikkaansa jos vain haluaa ottaa muut huomioon, kuten työssä ja julkisilla paikoilla on pakko. Metelöinti ei ole niitä perustarpeita kuten lepo.


Vieras

#7 Kotirauha

24.07.2010 01:10

Kerätkää kaikki "rauhaarakastavat" yhteen ja lähettäkää jonnekin laitakaupungille asumaan. Seriously.

Henrik Tuisku
Nokia

#8 Muuta

24.07.2010 12:19

Muuta omakotitaloon!

rauhaa rakastava
Vieras

#10 Kotirauha

03.08.2010 11:41

Haluan lisätä,että häirintä on stressaavaa silloin kun se on jatkuvaa (eli esim. viikonloput)ja sitä todella tapahtuu muuallakin suomessa ja muuallakin kuin vuokrataloissa.ja mikä ikävintä kukaan ei näytä voivan tehdä mitään näille "terroristeille".(hampaatonta touhua,mutta kiusaajat saa rauhassa mellastaa)

Eeva
Vieras

#11 Mutta takaisiko hiljaisuuskaan rauhaa?

22.08.2010 17:11

Varmasti yhtään kenenkään tarkoituksena ei ole kiusata herkkää naista. Metelöinti ei ehkä ole perustarve, mutta se musisointi toisille on. Sohvalla pötköttämisen sijaan toisista on mielekkäämpää kuluttaa elämänsä ns. itsensä toteuttamiseen (never heard? ks. esim. Maslow'n tarvehierarkia) Toki sinustakin ne samat kappaleet saattaisivat kuulostaa kauniilta, jos kuulisit ne kerran jossakin konsertissa, mutta jatkuva soitto saattaa tietysti ärsyttää. Jos naapurini eivät antaisi soittaa tai kuunnella musiikkia, varmasti masentuisin. Se on osa identiteettiäni. Sen sijaan molemmat seinänaapurini ovat tulleet kehumaan, ja toinen kyseli kappaleiden nimiä. Kannattaa harkita sitä omakotitaloa, tai muuttaa edes näkökulmaa. Esim. Miles Davisin Kind of Blue -albumi on sellaista rauhallista ja miellyttävää musiikkia joka voisi laajentaa ymmärrystäsi.  


Vieras

#12 Jokin unohtui kirjoittajalta

15.09.2010 09:34

Lääkkeet!

peruskansalainen
Vieras

#13

15.09.2010 09:41

Rehellisenä neuvona suosittelen, että tiivistät teksiä puoleen. Hyvään viestintään kuuluu ytimekkyys. Lisäksi sinun on pakko oikoluetuttaa koko juttu, sillä se on nyt täynnä oikeinkirjoitus- ja kielioppivirheitä. Ne ovat tietenkin vain muotoseikkoja, mutta kukaan ei voi ottaa vetoomustasi vakavasti, jos sen kieli on peruskoulutasoa heikompaa.

En itse aio allekirjoittaa vetoomusta. Väittämäsi siitä, että meluherkkiä olisi neljännes suomalaisista, kuulostaa luulotautisen jorinalta. Totta puhuen jopa siinä kannabisadressissakin oli enemmän tolkkua.

Okay
Vieras

#14 Better comebacks

17.09.2010 09:56

Tekstiä kannattaisi tosiaan tiivistää, ja miettiä sanamuotoja ja ilmaisutapaa. Tuo ei tuollaisenaan ole oikein vakuuttava ajatellen virallisia tahoja.

Toisekseen: Kenenkään ei tarvitse "muuttaa omakotitaloon" tai "maalle" sen takia, että toisten kasvatus on jäänyt puolitiehen! Kyllä se on niin, että lain ja sen valvojien on ensisijaisesti huolehdittava niiden oikeuksista, jotka sääntöjä nuodattavat, häiriköt voivat sitten painua sinne metsän keskelle missä eivät metelöinnillään voi muita häiritä.

Adolf HItler
Vieras

#15 Hoh hoijakaa

22.02.2011 23:17

Huh huh aika kovia pyyntöjä. Mäkin tykkään rauhasta mutta nuo määräykset on jo sairaita. Käy apteekissa kyllä sieltä löytyy jotain mieltä rauhoittavaa, tai muuta pois kerrotalosta ja vaihda muuhun asumismuotoon. Koti on koti ja siellä on saatava harrastaa, rakastaa, vihata, nauraa, itkeä ilota yms missäs muulla. Kerrostalossa on elämää. Ja elämä on kivaa.
SIINÄHÄN SE TÄRKEIN

#16 Tunnen sinut

07.05.2011 10:30

Taidat asua yläpuolellani......senkin sekopää ämmä. Sinulle kaksi kommenttia. SYÖ LÄÄKKEESI JA MUUTA MAALLE.
Nimimerkki

#17 Näin..

05.08.2011 19:22

Vaihtoehtoisesti voisi joku taho rakennuttaa kerrostaloasuntoja kunnollisilla äänieristyksillä ja nykyistä tiukemmilla järjestyssäännöillä. Ja onhan nykyään näitä senioriasuntoja, miksei myös samalla voisi olla tyyliin yli 30-vuotiaille. Itse ainakin olisin valmis maksamaan korkeampaa vuokraa jos sille saisi vastineeksi paremman asumisviihtyvyyden.
Tai sitten annettaisiin näille järjestyssääntöjen rikkojille esimerkiksi 2kk:n vuokran suuruinen sakkomaksu jokaisesta poliisikäynnistä. Auttaisi ehkä hieman paremmin kuin pelkkien varoituksien antamiset..
Järjetöntä porukkaa

#18 Yksi häirikköryhmä = jääkiekkoilijat

21.08.2011 09:01

#17: Nimimerkki - Näin..

Asun jääkiekkoseuran vuokraaman neliön alakerrassa jo kahdeksatta vuotta.  Kokemuksen rintaäänellä voin sanoa, että on todella järjetöntä asuttaa jääkiekkoilijoita kerrostaloon.  Niin agressiivista porukkaa, että huutelevat ja raivoavat päivittäin, paiskaavat ovensa kiinni joka kerta kun menevät/lähtevät huoneestaan.  Voiko niillä olla niin yks´niitiset aivot, että täyttävät pelikassiaan niin, että hakevan yhden tavaran, kävelevät taas kämpän läpi, tuovat toisen jne.  Siinä menee monta tuntia ja ravaaminen on ihan kohtuutonta.

Verryttelevät omissa huoneissaan ja alakertaan kuuluu jatkuvat teputus, kello 3 yöllä saattavat lenkkeillä kerrostalon sisäpihalla, jonne asukkailla on makuuhuoneidensa ikkunat ja kesällä ne ovat auki.

Kenenkään ei tarvitse kuunnella ainaisia kolinoita.  Jos sattuu tulemaan kultaa kisoista, sitten pelataan koko yö lätkää makuuhuoneessa ja koko talo hakkaa pattereita.

Hyvää jatkoa vain

#19 Re:

25.12.2011 20:43

#1: Ketä Kiinnostaa -

Tai Kehäkolmen sisäpuolella asuvat oppivat ottamaan toiset huomioon TAI menemään maalle, kehäkolmosen ulkopuolelle. Stadissa asuminen on oma laatunsa ja siellä on omat säännöt sekä yleiset lait tietenkin! Ei tänne tarvita maalaisia, jos ei osata ottaa muita huomioon.

ronk

#20 Melu

10.06.2013 19:20

En allekirjoittanut vetoomusta, sillä etenkin siinä olevaa iskumaisten äänten kieltoa on mahdotonta valvoa. Pölymimuriputken kaatuilun ja leikkivien lasten kyttäämisen sijaan pitäisi kehittää äänieristysnormeja.

Sinänsä vetoomuksessa on asiaa. Keskimäärin kaksi viidestä suomalaisesta on meluherkkiä. Pitkään kestäneen melualtistuksen on havaittu aiheuttavan meluherkillä voimakkaamman verenpaineen nousun kuin ei-meluherkillä.
http://www.hs.fi/paivanlehti/terveys/Meluherkk%C3%A4+saattaa+k%C3%A4rsi%C3%A4+kenkien+kopinastakin/a1365571267906?src=haku&ref=arkisto%2F

Meluherkkien naisten sydän- ja verisuonitautikuolleisuus on tilastollisesti merkitsevästi suurempi kuin ei-meluherkkien naisten. Sepelvaltimotautikuolleisuudessa meluherkkyyden ja elinaikaisen melualtistuksen välinen yhteisvaikutus on naisilla tilastollisesti merkitsevä.
http://savotta.helsinki.fi/halvi/tiedotus/lehti.nsf/e1e392ad852e72f5c225680000404fa8/9cc3a56ec9a4c80ec2257543001e19f3?OpenDocument
epajari

#21 Rakennusmääräykset

26.07.2013 11:15

Siinä olen samaa mieltä adressista, että rakennusmääräyksiä tulisi todellakin säätää. Miten uusissa kerrostaloissa voi olla niin suuria heittoja? Toisessa ei kuulu juuri mitään edes vasaran paukuttelusta tai poraamisesta, toisessa taas korvat hajoaa kyseisistä toimista. Minimiarvojen nosto on mielestäni välttämätöntä, jotta ihmiset voisivat elää rauhassa omaa elämäänsä.
jokirapu

#22 kommentti x

16.04.2015 06:08

Unohdit mainita adressissa kerrostalossa harrastettavan äänekkään naapureita äänenvoimakkauudellaan häiritsevän seksin harrastamisen. 

Olen kyllä samaa mieltä, että joku roti tähän kerrostalomölyämiseen on saatava!

Kehoittaisin sinua myös muutaman muun kommentoijan tavoin tarkistamaan adressisi yhdyssanavirheet ja muut kielioppivirheet ja jakamaan tekstin kappaleisiin, jotta adressi olisi uskottavampi. Idea sinänsä kyllä adressissasi hyvä.


Vieras

#23

24.10.2015 22:06

kerrostaloissa ei ole riittävää äänieristystä joten naapureiden yöaikaan järjestämät juhlat. riidat, lemmikkikoirien haukkumiset häiritsevät naapuria
Asukas A

#24 Normaali ihminen

11.08.2019 18:37

ymmärtää, että jos tulee kotiin myöhään illalla, saattaa joku muu jo nukkua, vaikka ihan aamulla töihin lähtönsä takia. Metelöinti ja kolistelu iltamyöhällä on sama, kun näyttäisi keskisormea niille omille naapureilleen. Jokaisella asukkaalla on oikeus rauhaan kotona ja meillä on yleinen rauhan aika klo 23-7, siksi, että A ihminen tarvitsee unta ja B tuo aika sopii enemmistölle. Mitä tulee musiikkiin, niin sanoisin samaa, että yömyöhällä soitat sormi pystyssä, mutta onhan noita kuulokkeitakin saatavilla. Sama metelöinti koskee sitä aamulla puoli kuusi töihin lähtevää. Kolinalla lähdet sormi pystyssä asunnostasi, kun luulisin, että jokainen osaa lähteä hiljaakin.

 

Tämän päivän suurin ongelma on se, ettei kukaan ota huomioon muita enää. Kaikki on yhtä suurta meteliä. Ihmisiltä puuttuu elämästä pelisilmä, jolloin vain oma napa on se mihin tuijotetaan, muusta viis. Mopoilussa nuoriso revittelee yleisillä paikoilla, missä on muitakin, lapsia, eläimiä, asutusta jne. Kyseessä ei ole mopon alkuperäinen tarkoitus, paikasta A paikkaan b siirtyminen, vaan tietoinen hölmöily kaveriporukassa leikkikentillä tai urheilukentillä. Eipä siis ihme, jos ihmisiä, niitä muita, vituttaa moinen käytös. Käytöstavat puuttuvat monelta muutenkin nykypäivänä siviilissä. Työpaikalla pystymme olemaan asiallisia, koska on pakko. 


Vieras

#25

17.05.2020 01:36

https://v.ylilauta.or g /8f/ad3079e3.mp4