Sähkötupakka vapaaksi

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Sähkötupakka vapaaksi.

Sasuvius Lahopää
Vieras

#1 veroveroverovero

10.10.2010 10:16

Merkillinen on tämän yhteiskunnan rahapula. sieltä yhteiskunnan kirstun kautta kaikki raha kuitenkin kulkee. sinne se menee moninkertaisina veroina ja hyvin riittäisi, jos ei sitä tuputettas ulkomaitten toilailuihin.
Kuisma Lappalainen
Helsinki

#2 Hyvä ajatus

10.10.2010 16:13

Allekirjoitin tämän luettuani ao. kohu-uutisen. Mielestäni nimittäin tavallinen tupakka kaikkine haitta-aineineen on ongelma, savua, jota tupakoimattomana en itse mielelläni haistele. Olisi syytä herätä huomaamaan että tällä konstilla saataisiin useita tupakoijia lopettamaan haitallinen tupakanpoltto.
Ulle
Vieras

#3 Tulli

11.10.2010 10:48

Suosittelen lukaisemaan tullin tiedotteen asiasta:

http://www.tulli.fi/fi/tiedotteet/lehdistotiedotteet/2010/tiedote_20101008/index.html

ja lainatakseni:

"- Lääkettä maahantuovalla täytyy olla voimassa oleva resepti ja reseptin määrääjällä on oltava oikeus reseptin antamiseen. Käytännössä reseptin kirjoittaa lääkäri, tulliylitarkastaja Heli Lampela Tullihallituksen valvontaosastolta muistuttaa."

Varasin tänään lekurille ajan, ja perusteluita nikotiinillisien patruunoiden käyttöön on rutkasti.

Samalla kysyin tullilta, että kuinka toimia reseptin kanssa jos sellaisen sattumoisin saa. Kuka reseptin käyttöä valvoo, minne se kuuluu toimittaa jne.

Katsotaanhan miten tässä käy :D
Kelol
Vieras

#4

09.11.2010 01:49

Oho... Tälläisella aineella joka lisää ihmisten elinvuosia on resepti? Hullua. Muutenkin vaikuttaa lähinna 10% versiolta tupakasta, ilman myrkkyjä.
anjamaija
Vieras

#5 Sähkötupakkaa on saatava Suomesta!

03.02.2011 07:42

Moni on pystynyt lopettamaan tupakoinnin sähkötupakan avulla.
Miksi Suomessa ei VALMISTETA sitä? Tulisi työpaikkoja ja rahaa.
Miksi Suomeen saa tuoda tupakkaa, kun sähkötupakka jää tulliin????????
Miksi saa myydä vahvoja Nicoretteja???
Sähkötupakka on terveellisempi, eikä saastuta.
Satu Ellonen
Vieras

#6 Ei mennyt läpi syyttäjällä !

22.02.2011 08:41

Tuli tullista tiedote , että kaikki "nesteet" palautetaan tillanneille 24.2 jälkeen ilman reseptiä, jos syyttäjä ei valita päätöksestä!
Yes , pääsee vihdoin aloittamaan monen viikon odottelun jälkeen röökinpolton lopettamista !

Vieras

#7

04.06.2011 22:04

momnom
Elma

#8 Vihdoinkin!

16.06.2011 19:32

Sahkotupakka oli minulle ainut tapa paasta eroon "polttamisesta" kun 25 sauhutteluvuoden jalkeen kaikki muut oli jo kokeiltu (hypnoosi, Champexit, inhalerit, laastarit, purukumit) Asun Australiassa ja voin vapaasti tilata netista tarvikkeita mutta nikotiinipitoiset mehut taytyy tilata Jenkeista. Olen alkanut jo totuttelemaan nikotiinittomiin sahkotupakoihin pikkuhiljaa ja tavoitteena on paasta eroon niistakin mutta pieni on paha verrattuna "normaaliin" tupakointiin.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

17.08.2011 20:32


syöpäkääryle

#10 Re: Hyvä ajatus

15.10.2011 12:04

#2: Kuisma Lappalainen - Hyvä ajatus

Itse inhoa tupakointia, koska ulkopuolisenakin joutuu kärsimään savusta ja hajusta (astmaatikolle huonompi juttu). Sähkötupakka poistaisi tämän ongelman, joten tupakkakielteisenä ehdottomasti kannatan!

Minulle on periaatteessa aivan sama, lopettavatko tupakoitsijat tupakoimisen, mikäli haitat itselleni katoavat. Jokainen eläköön, miten haluaa, kunhan se ei häiritse muita.

Karrikoiden voidaan kysyä, miksi saa tupakoida eli myrkyttää / yrittää tappaa hitaasti itseään ja ympärillä oleviaan, mutta ei siirtyä vaihtoehtoon, joka ei näin tekisi (ainakaan ympärillä oleville, mikäli halutaan riidellä sähkötupakan terveysvaikutuksista)? Ja miksei paremmasta vaihtoehdosta haluttaisi tehdä mahdollisimman turvallista käyttäjilleen sallimalla se? Vain sallittua tuotetta kun voidaan kunnolla valvoa.

Sähkötupakka siis vähentäisi mielestäni huomattavasti ihmisten jakautumista kahteen riitelevään leiriin (tupakoitsijat / tupakointia vastustavat), ja parantaisi monen elämänlaatua. Oli kyseessä tupakoimaton, tupakoija tai tupakasta eroon pyrkivä.

Höyryäjä

#11 Vanhaa tietoa

17.10.2011 03:10

Hyvä adressi, mutta ei vastaa nykytilannetta.

Vieras

#12

01.11.2011 21:36

Hapenottokyky paranee tuntuvasti!!! T.ruumiillisen työn tekijä

Vieras

#13

11.11.2011 22:51

Hölmöläisten hommaa kieltää sähkötupakka

Vieras

#14

06.12.2011 12:31

v..tu.laitoin jo sosiaali ja terveysministerillekin sähköpostia,että kaitpa tupakkateollisuus ollut myös vaalirahakohussa mukaana.aina vaan enemmän alan uskoa tähän jos näitä nikotiinituotteita ei saada suomessa lailliseen myyntiin.
Valvit*nra

#15 Valvira haluaa kieltää sähkötupakan kokonaan

07.12.2011 23:45

Valvira aikoo kitkeä sähkötupakan kokonaan Suomesta, ainakin kaikki kotimaiset yrittäjät (joita alkaa olla jo monta) joutuvat lopettamaan toimintansa. Kerrassaan käsittämätöntä mutta ei yllättävää, saahan niin moni taho tupakasta ja sen "laillisista" korvaustuotteista rahansa. Tupakka- ja lääkeyhtiöt sekä tietenkin vähittäiskauppa, joka muutenkin tuntuu pitävän Suomen virkamiehiä talutusnuorassaan. Päätös on mitä järjettömin, perusteena sähkötupakan tupakkaa muistuttava ulkomuoto!

http://www.valvira.fi/files/Valvira_ohje_15_2011.pdf
http://malex.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika/90556-sahkotupakka-suomessa

Vieras

#16

19.12.2011 08:24

Nyt olis taas kerran aika kuunnella kansaa!!!!!!!!!!
pete

#17 Re: Tulli

19.12.2011 21:25

#3: Ulle - Tulli

missähän kolossa sinä oikein olet majaillut? tuohan on jo kohta vuosi sitten oikeudessa muutettu niin että eta alueelta voitilata omaan käyttöön 3kk käyttöä vastaavan määrän täyttönestettä täysin laillisesti ilma reseptiä......niin oli näköjään tuo tulli kommenttikin....


Vieras

#18

22.12.2011 18:24

Itse en polta, mutta näen kyllä sähkötupakan käytön positiivisena asiana
NeitiAnkka

#19 Vastaiskuksi

28.12.2011 22:52

Liity Facebook-ryhmään joka samoilla linjoilla adressin kanssa!

http://www.facebook.com/groups/159543840818371/

Vieras

#20

29.12.2011 09:19

Toimii jopa 33 vuotta tupakoineella... ehdottomasti paras tuote tupakoinnin lopettamiseksi!
Pössyttelyvaari

#21 kansan ääni

29.12.2011 22:58

Adressi höyryttely laitteiden/aineiden laillistamiseksi suomalaisissa kaupoissa pitäisi saada paremmin esille, meitä mahtaa olla kymmeniä tuhansia...?
Itse ostaisin nikotiini nesteet turvallisemmin mielin, jos niitä saisi suomesta.
Kylläkait näinkin isolla porukalla pitäisi olla jonkinlaista sananvaltaa!
Mitähän presidentti ehdokkaat ovat asiasta mieltä?
Höyrytin

#22 Sähkötupakan nimi pilaa hommaa.

12.01.2012 18:44

Ongelma on että laitetta kutsutaan sähkötupakaksi. Ei nikotiini purukumiakaan kutsuta kumitupakaksi. Vastustus olisi paljon pienempi jos nimi saataisiin joksikin muuksi. Kolmatta päivää "höyryttelen" ja takana kaikki muut korvaus kokeilut, mutta nyt ei ole puolikas tupakka aski pöydältä huudellut yhtään :D

Vieras

#23 Re: Sähkötupakan nimi pilaa hommaa.

13.01.2012 12:13

#22: Höyrytin - Sähkötupakan nimi pilaa hommaa.

Olisi tosiaan hyvä, jos sähkötupakka-nimityksestä päästäisiin eroon, kun asialla ei ole mitään tekemistä tupakan kanssa. Sitä ei polteta eikä se sisällä tupakkaa. Siinä ei välttämättä käytetä edes sitä yhtä ainuttakaan tupakan kanssa yhteistä tekijää, ts. nikotiinia.

Mitäpä jos ainakin sähkö"tupakoitsijat" itse alkaisivat aktiivisesti käyttämään jotain muuta sanaa? Aika monet jo käyttävätkin sanoja höyrytin tai höyrystin; vaporaattori, vapotin ja vapo ovat myös ihan hauskoja väännöksiä "vaporizer"-sanasta. Elektroninen inhalaattorikin kuvaa hyvin asiaa, jos oikein virallinen haluaa olla.

Niin tai näin, pääasia, ettei sana tupakka toistuisi asian yhteydessä joka käänteessä; kiihkeimpien tupakanvastustajien keskuudessa napsahtaa heti päälle kieltomentaliteetti, kun vain kuulevatkin sanan sähköTUPAKKA, vaikka itse asiassa juuri heidän pitäisi olla kaikkein innokkaimpia sähkötupakan puolestapuhujia.

Sitäkin hölmömpää on puhua tupakasta, kun kyse on tuotteesta, minkä avulla siitä nimenomaan päästään eroon.

Vai mitä

#24 Re: Valvira haluaa kieltää sähkötupakan kokonaan

14.01.2012 01:19

#15: Valvit*nra - Valvira haluaa kieltää sähkötupakan kokonaan

Just niin, alkaakohan pikkuhiljaa paljastuun ton meidän suunnattoman ison "elättiporukan" pelko rahareikien, eli palkan tukkeutumisesta, ovat kai luulleeet piilossa hääränneensä, vaan ovat olleet kuin jänikset pää itseltä piilossa, muut näkevät kyllä, me suomalaiset olemme niin kilttejä olleet aina, et heidänlaisensa pelokkaat jotka pyrkivät saamaaan elantonsa muiden kustannuksella olemme kiltisti, pelkästä säälistä, elättäneet, nyt tietenkin ajan pitää muuttua, heidänkin (kaikenkarvaisten) virkamiesten tulee ymmärtää että stalin on jo kuollut, eikä pelätä enää tarvitse. Joten Suomea nostamaan, eikä tukehduttamaan  vaan siltäkin sektorilta reippasti. Faktaa : Espajassa on 50 milj, ihmistä, Suomen kanssa Espanjan julkishallinnon pääluku on lähes sama, tiesitkö? Kyllä kaikkien pitää se jo ymmärtää, ettemme me veronmaksajat jaksa kauaa enää, vai näkyyköhän se kaikissa mietinnöissä ihmisten nykyistä uupumusta ihmeteltäessä?

Markku Keskinen
Hämeenlinna

#25 Taitaa raha puhua

14.01.2012 08:36

Kyllä se taitaa raha puhua.
Itse polttanut rohkeat 15 vuotta ja kokeillut lopettamiseen inhalaattorit, purkat ja laastarit, huonolla menestyksellä. Nyt olen hörytellyt reilut 2½ kuukautta. Sen jälkeen kun aloitin, en ole ainoatakaan savua oikeasta tupakasta ottanut (eikä ole missään välissä tehnyt edes tiukkaa). Avopuoliso siirtyi höyryttelyyn samaan aikaan ja sama tilanne hällä, ei ainoatakaan oikeaa savua.
Nesteitä tulee tasaiseen tahtiin ympäri eurooppaa, ja uusia laitteita ympäri maailmaa. Postissa vähän ovat jo naureskelleet, kun joka viikko haen pari kolme pakettia, ja aina eri puolilta maailmaa.
Ennemminhän näistäkin maksaisin siivut kotimaahan, mutta kun ei kerta saa myydä ja markkinoida niin tilataan sitten muualta. Minä en luovu hyväksi todetusta tavasta valviran pässien takia.