MAANTIE 967 KELUJÄRVI-HIHNAVAARA VÄLIN TURVALLISUUDEN PUOLESTA

Lenchen
Vieras

#1 Syrjäalueilla asuu ihan kivoja immeisiä!

14.11.2010 21:03

Aluepolitiikkaa ei enää ole - on vain rahan jakoa aluekeskusten kesken, joihin syrjäseutujen ihmiset on vuosien varrella pakotettu muuttamaan työn perässä!
Siksi toivon, että ihmiset heräisivät ja puolustaisivat myös syrjäseutujen elämää.
Tieyhteydet ovat yksi tärkeimpiä elämää ylläopitäviä perusasioita. Tulee vielä päivä, jolloin panos tähän suuntaan tuottaa asiaa kannattaneille tulosta - kaupungissa eläminen on kuin kävelisi hitaasti palavalla nuoralla...
sirpa wingård
Vieras

#2 jo on

14.11.2010 22:00

niin nyt olisi jo aika laitaa tie kunton.olen itse kulken koulu matkat tätä kapeaa tietä ei hyvä
Nahkuri
Vieras

#3 Montako uhria vielä vaaditaan tien korjaamiseksi?

14.11.2010 22:44

Sodankylän-Hihnavaaran välillä on jo tien huonon kunnon ja kapeuden takia kuollut kolareissa useampia ihmisiä, viimeksi 3 lasta menetti äitinsä. MONTAKO ÄITIÄ JA ISÄÄ VIELÄ VAADITAAN UHREINA TIEN KORJAAMISEKSI???

Yksikin on jo liikaa!
Janne Mustonen
Vieras

#4 MAANTIE 967 KELUJÄRVI-HIHNAVAARA VÄLIN TURVALLISUUDEN PUOLESTA

14.11.2010 23:22

Olen ajanut väliä linja-autolla voin kertoo et pitää ajaa kieli keskellä suuta.Kerran mutkaan ajoi poika vastaan kännykkä korvalla yli 80:piä ihmeen kaupalla hän selvis ettei mennyt metsään.
AM
Vieras

#5 Surullista jännitysnäytelmää..

15.11.2010 08:08

Kuljen tietä muutaman kerran kuukaudessa, ja pyrin välttämään tien käyttämisen aina kun voin. Talvella valoisaan aikaan taival tuntuu loputtoman pitkältä ja pelottavalta. Ja niin hurjalta kuin se kuulostaakin, moni tienkäyttäjä toteaa, että on helpompi ajaa tietä pimeällä, jotta näkee vastaantulijan valot kajastavan jossakin taivaankannella. Itse kuulun tuohon joukkoon.

Sodankylän ja Savukosken pitäjissä on kyliä, joiden ihmiset käyttävät tietä päivittäin työnsä puolesta sekä lapsia, jotka hyppäävät koulutaksiin aamuisin palatakseen illalla takaisin kotiin. Samalla kinttupolulla liikennöi myös tukkirekat ja muut rahtarit, joille tie ei myöskään ole mikään miellyttävin baana kulkea, puhumattakaan toisinpäin. Kysyttäessä kuulee tuon tuosta jonkun puhuvan, että "Olipa taas läheltä- piti tilanne..", Ihmiset ovat vain sopeutuneet siihen, että tie vain on omanlaisensa ja tarjoaa päivittäin vaarallisia tilanteita. Tien kelvoton kunto ja kapeus on vienyt aivan liian monen ihmisen hengen. Nyt, kun se lauantaina vei hengen nuorelta äidiltä, jota kolmilapsinen perhe jäi syvästi kaipaamaan,tiehanke on saatava potkittua eteenpäin.

Toivottavasti adressilla on painoarvoa päätöksenteossa. Päättäjät eivät saa syrjäyttää enää tätä tiehanketta.
Turvallista matkaa kaikille!
extoimittaja
Vieras

#6 Kelujärvi-Hihnavaara välinen tieosuus kuntoon!

15.11.2010 09:22

Olen ajellut kyseistä tieosuutta vuosien varrella monesti työreissuilla. Aina silloin on tullut mieleen että tällä tiellä voisi sattua pahojakin onnettomuuksia. Mutta kun tieltä on pois jo muutaman päivänkin, niin asia unohtuu. Sellainen meidän ihmisten muisti on. Ja niin on tietenkin teistä vastuussa olevienkin ihmisten. Osittain siksi asia palautui nyt meidän kaikkien mieleen erittän järkyttävällä tavalla, kun nuoren naisen elämä päättyi aivan liian aikaisin tällä tieosuudella. Arvoisat tiemäärärahoista ja teiden korjauskohteista päättävät henkilöt! Toteuttakaa adressin toivomus, ettei ketään meitä enää muistuteta kuoleman kautta tien korjaamistarpeesta!
Ani
Vieras

#7 Työkseen autoa ajava....

15.11.2010 10:17

Itse olen ajanut työn puolesta en toki joka päivä tätä tietä...Kesäisin vaarallista kun mutkan takaa tullaan tuhatta ja sataa,nopeusrajoituksia noudattamatta,vain juuri ja juuri auton peilin ohittaen.Talvella siinä on tasan yksi ura mitä ajaa ja kun toinen auto pörähtää vastaan niin siinä pitää vääntää hampaat irvessä itsensä pois tieltä.Tien kunnossa pito on mitä on ja voisin tässä samalla osoittaa sormea tiettyä tahoa kohtaan joka antaa tapahtua tämän..Minä myös mielellään ajan tätä tietä pimeällä jos vain mahdollista,silloin voi varautua siihen että joku tulee vastaan kun valot kajastavat kaukaa.Eduskuntavaalit on tulossa,huomautus ehdokkaille!!!HOX!!HOX!!!
Urpo Ollila
Vieras

#8 Kelujärvi - Hihnavaara tie

15.11.2010 11:31

Tie on täysin ala-arvoinen siihen liikenteeseen nähen mitä siinä on , kapea monessa paikassa näkemäesteitä niin ettei vastaantulevaa näe kuin aivan viimetipassa joka aiheuttaa varsikin vähän ajaneelle suuria vaaratilaneita niinkuin vahingot jo osittavat ja kaikki eivät ole varmaan tulleet tietookaan esim. ulosajot , lisäksi se hodetaan erittäin huonosti varsikin talvella raiteet on tosi syvät ei ole kumma jos vahikoja sattuu niin kuin ihan äskettäin tosi surullista , onko tosi ettei nykypäivänä tällaista tietä saada kuntoon ja turvallisemmaksi kyllä niitä euroja varmaan turhempaankin pannaan , kuinka monta ihmishenkeä siinä pitää uhrata ennenkuin kannattaa korjatta ????
pussissa asuva
Vieras

#9 tien rajoittava käyttö

15.11.2010 13:16

Tien "vähäinen"käyttö johtuu siitä: tällä tieosuudella olisi enemmän kulkijoita jos tien kunto ei pakottaisi rajoittamaan menemisiään,eihän tuonne kannata lähteä "henkeään kaupittelemaan"!On paljon sellaisia henkilöitä,joita työt pakottavat liikkumaan tuolla tieosuudella päivittäin,ehkä useammankin kerran päivässä.Heidän pärjäämisestään täällä metsäperällä on kyse.Sosiaalinen elämä ja yhteydet kärsivät,kun mieluummin jättää menemättä erilaisiin tapahtumiin,kuin riskeeraa,myös kahteen kertaan ajattelevat täällä käyneet vierailijat,kannattaako lähteä käymään. Vaikka ajaminen on korvien välissä,pään ja ratin välillä,kyllä ihmiset täällä ovat varovaisia ja "ennakoivia". EIHÄN SILLE VOI MITÄÄN ,JOS JOKU "REIKÄPÄÄ" TULEE VASTAAN.

Vieras

#10 työmatkalla

15.11.2010 13:46

lähes päivittäin kyseisellä tiellä. Eikä mielestäni mikään "vähäinen" liikenne, kesälläkin kapea ja katveita todellakin, näkyvyys nypyn takaa 20m. Talvella vaarallisuun moninkertainen, itse kokenut myös hilikku tilanteita usein ja onnella vielä selvitty.
Ja talvihoito mielestäni TOSI SURKEAA lumisateen jälkeen odotellaan vaan, että polanne kasvaa ja ei ole kuin kaksi raidetta, pehmeää irtolunta reunoilla... kyllä saa mielessä olla ennakoiva ajoasenne.
Onhan tuolla tiellä usein sattunut ja muistomerkkinä onnettomuus kohdalla, ehkä pikkusen levennetty tietä.
Mitään muuta vaihtoehtoa ei ole, kuin roimasti leikkauksia nyppyihin ja mieluusti leveyttä koko tieosuudelle.
Tällähetkelläkin hiekkaa kaipaa tie, tosi liukasta !!!
pelkääjän paikallako?
Vieras

#11

15.11.2010 17:10

Joka päivä työn takia tulee ajettua tätä tietä, ja joka kerta henkensä kaupalla.. ei enää yhtään uhria tämän kinttupolun takia!!!
nafta ooppeli
Vieras

#12 "enkelin kans tanhuantiellä"

15.11.2010 18:38

ajoin kerran kohti lokkaa kun lumiaura tuli mäentakaa vastaan en saanut autoa pysäytettyä,mut sain sen käännettyä ojaan ja selvisin säikäyksellä.matkustajia oli 4 joten seuraukset oilsi olleet tuhoisat ilman "enkeliä"
erkki pyhäjärvi
Vieras

#13

15.11.2010 18:57

hengenvaarallinen
Aili Säkkinen-Tepsa
Vieras

#14 Kelujärvi-Hihnavaara

15.11.2010 21:08

Kyllä on ikävää,kun tuli taas kolme puoliorpoa lasta
MAK
Vieras

#15

15.11.2010 21:27

Kotimatkaa on 600km ja tämä parinkymmenen kilometrin pätkä on se mitä aina pölkää, mennen tullen. Lapsesta pitäen on juntattu kalhon että tämä väli pittää ajaa hiljaa laitoja nuohoten ja siltikki niitä 'vähältä piti' tilantheja tullee.

Vieras

#16 Työmatkalla..

15.11.2010 22:30

Kun siellä kulkee ijät ja ajat niin oppii tuntemaan vastaantulijat.Ja pääsee aina suurinpiirtein tietämään missä on hakkuutyömaat..osaa arvioida koska tulee rekkoja vastaan ja tietää kirjasto-,maito-,ja linja-autot koska tulevat? Aura-autohan tuli vasta Kelujärven kohdalla aamulla vastaan. Pahin reitti oli jo tultu.! Ja kaikkein parasta kun Rovapään alueella on vielä puhelimellakin katvealue..ei yhteyttä verkkoon.!! Kesällä kun ajat tietä,niin siellä on niitä pirun mykkyröitä keskellä tietä ja sitten kun ohitat niitä on siellä asfaltin laidassakin.!! Talvella taas yliaurattu ja urilla että on parempi pysyä siinä keskellä missä menee ne renkaanurien jäljet.! On tullut opeteltua ajamaan urissa..mutta hyppääppä pois siitä kun rekka tulee.! Olishan sinne voinut ilkeyttään muutaman jättää nousemaan mäkeen mutta olen kuiten mennyt melkein palteesen että pääsevät nousemaan mäkeä ylös. Mistähän se löytyisi tuon tien historia.?? Siellä on niin paljon tapahtunut ja liian monta on kuollut .!!!
Miika
Vieras

#17

15.11.2010 22:53

Muistakaamme ajaa hitaammin :) kaikkien turvallisuuden vuoksi.
Marko Mattila
Vieras

#18 Tanhuan tie korjattava !

16.11.2010 00:33

Todellakin tympeä tie ja oltava varmasti joka hetki hereillä siellä liikuttaessa. Työkseni ajellut mm. maito-autolla. Pimeällä helpompi ajella. Olisi tosin kohtuullista, jos saataisiin tiestä edes puoli metriä leveämpi. Siitä huolimatta; maltti on valttia ja ajonopeus pitää asettaa sopivaksi olosuhteisiin nähden.
Elina Anneberg
Vieras

#19

16.11.2010 15:43

Toden totta montako ihmishenkeä pitää ko.tieosuudella menettää ennenkuin korjauksia aletaan tekemään.Tässä haluan myös osoittaa myötätuntoni ja osan ottoni la 13.11.2010 maantie 967:llä sattuneen onnettomuuden uhrin omaisten suruun.
Jaana Mannermaa
Vieras

#20 Tien vaarallisuus

16.11.2010 17:15

Kuljen melkein joka päivä Lokasta Sodankylään töihin, tie on erittäin vaarallinen. Maanantaina 8.11 olin ajaa rekan kanssa kolarin tien kapeuden vuoksi Kiurujärven mutkassa maston jälkeen.
AM
Vieras

#21 "sattumuksista ja läheltä piti- tilanteista"

16.11.2010 22:51

Arvelen, että jos kaikki 967- tieosuudella sattuneet onnettomuudet, joissa on menetetty ihmishenkiä tai hengenmeno on ollut lähellä, muotoiltaisiin selonteoksi virkamiesten päätöksien tueksi,selostus olisi raavaan miehen ranteen paksunen..?

Vieras

#22

16.11.2010 23:09

Valkoiset puuristit tien laitaan niille kohdin joissa on rakkaita menetetty. Pysyvä muistutus tien vaarallisuudesta kaikille sitä kulkeville, koska kaikki eivät vain tajua/välitä.
Tuomo Neitola
Vieras

#23 Vilkas tie

17.11.2010 07:21

Nopeusrajoitus Kelujärvi - Tanhua tielle nykyisellä kunnolla tulee osin olla 30 - 40 km/h. Korjaus on välttämätön ja pian. Liikenne tulee jatkossa kasvamaan.
Aarne Stenberg
Vieras

#24

17.11.2010 09:38

olen ajellut kyseistä tietä melkoisen usein
ja täytyy tunnustaa että tuurilla olen selvinnyt isoilta vahingoilta. Kylkikosketuksia on sattunut ja sivupeilin menetyksiä useita. Läheltäpiti tilanteitaon siis kokemukseni mukaan on sattunut usein,vaikka noudatankin tielle asetettuja sääntöjä.
Tie on vaarallisuusluokassaan ensimmäisiä.
Olen menettänyt kyseisellä tiellä kuolonkolarissa kaksi ysrävääni. Korjatkaa tie pikaisesti ettei ihmishenkiä enää menetettäisi tien kunnon vuoksi.
Mokkiläinen
Vieras

#25 Suomen vaarallisin tienpätkä

17.11.2010 10:38

Ajelen kuukausittain mökille ko tietä jo 30 vuoden ajan. Tie on kapea, mäkinen , mutkainen ja talvella useasti polanteella ja raiteilla sekä auraamatta lumipyryjen jäljiltä. Ollappa päättäjillä tälläinen työmatka päivittäin aamuhämärässä ja iltapimiässä saatais löytyä määrärahoja tien leventämiseen ja oikaisuun. Osanottoni uhrien omaisille.