Säilyttäkää Siuron nuorisotilat ja terveysasema

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Säilyttäkää Siuron nuorisotilat ja terveysasema.

JL

#1

07.10.2014 09:46

itsellä omakohtainen kokemus kosteusvauriohome-ongelmasta, josta selvisi vain homeisten rakenteiden poistolla. Tuntuu siksi vaikealta allekirjoittaa adressi, koska kv-homeita on epäilty ja löydetty, ja jos yhtään osaan päätellä rakennuksessa työskentelevien apaattisuudesta rakennuksen sisäilmaongelman laajuutta, rakennuksen ja toimintojen säilyttäminen tuntuisi ratkaisulta, joka ei tuo hyötyä heille, jotka työviikkonsa rakennuksessa viettää. Toimintojen säilyttämiseksi uusien tilojen etsiminen on erittäin kannatettava vaihtoehto. En kiistä kuitenkaan sitä, etteikö nyt ole käsillä se viimeinen niitti, jolla saadaan perusteltua loputkin palvelut pois kylältä :(

Hanna B.

#2 Re:

07.10.2014 10:04

#1: JL -  

 Mielestäni kosteusongelma pitäisi tutkia ja todeta ja sitten vasta toiminnot siirtää toisiin tiloihin mikäli tälläistä on, mutta kyseessä nyt enemmänkin päättäjien vastuuttomuus hoitaa koko asiaa. Eivät vastaa kenenkään soittopyyntöihin tai kyselyihin terveysaseman ja nuorisotilojen tilanteesta. Voisivat edes asiaa jotenkin kommentoida ja tehdä kosteusvauriokartoituksen mikäli ihmisillä on terveyteen tullut ongelmia..toki terveys on ensisijainen asia eikä kenenkään pidä työskennellä epäterveellisissä olosuhteissa.

Katja

#3 tässä ote Vapaa-ajanlautakunnan 17.9 kokouksen esityslistasta

07.10.2014 10:08


Koska säästö vuodelle 2015 em. tiloista on osittainen, esitys sisältää myös yhdestä ulkoa vuokratussa tilassa toimivasta nuorisotilasta luopumisen. Nuorisotilat ovat perinteisesti olleet osa nuorisotyön ydintä. Nykyisin asiaa voidaan katsella siten, että nuorisotyötä on mahdollista organisoida osittain liikkuvasti kunnan eri alueille toimintaa ja pop up –tiloja eri toimijoiden kanssa yhteistyössä järjestäen. Tämä on myös tasa-arvoista eri kaupunginosia ajatellen, sillä nykyiset kolme nuorisotilaa keskustassa, Siurossa ja Koskenmäessä eivät kaikilta osin vastaa asukas- ja ikäjakaumaa nuorison kohderyhmän osalta. Nuorisopalveluissa on päädytty Siuron nuorisotilasta luopumiseen 31.5.2015, jolloin vakituisen käyttövuoron varanneet yhdistykset ja muut toimijat voivat käyttää tilaa halutessaan kevätkauden 2015 loppuun. Nuorisotila Unelman toiminta kuitenkin päättyy jo 31.12.2014. Siuron nuorisotila on osa liikesiipeä, jossa sijaitsee terveysasema. Sen toiminnan jatkumisesta päättää perusturvalautakunta 17.9.2014. Päätös ratkaissee myös koko liikesiiven kohtalon. Vuotuinen säästö Siuron nuorisotilasta on 40 326 e/v. Tämäkin säästö on siis vuonna 2015 osittainen. Suunnitelma Siuron-Linnavuoren alueen nuorisotyön kokonaisuudesta 1.1.2015 alkaen esitetään kokouksessa.

Tuossa ei puhuta mahdollisesta homevauriosta vaan rahan säästämisestä..eli onko mahdollinen home edes syynä näihin suunnitelmiin?

 


Vieras

#4

07.10.2014 10:39

Syntyjään Siurolaisena pidän tiloja tärkeinä,
vaikka asunkin naapurissa. Sydän on aina Siurossa
Hanna B.

#5 Re: tässä ote Vapaa-ajanlautakunnan 17.9 kokouksen esityslistasta

07.10.2014 10:58

#3: Katja - tässä ote Vapaa-ajanlautakunnan 17.9 kokouksen esityslistasta 

 Olisi ihan kiva nähdä tämäkin laskelma mihin tuollainen summa pelkästään nuorisotilojen osalta pohjautuu??? Tuntuu hiukan vaikealta uskoa, että nuorisotilat olisivat käyttökuluiltaan noin kovahintaiset ylläpitää. Tuolla vuotuisen kulun summallahan saisi jo Siurosta kaksion nuorisotilaksi vapailta markkinoilta ja yhtiövastike max 300e/kk, joten kiinteistöstä kulut tuolloin alle 4000e/v.

Lisäksi, kun tuossa puhutaan vuodesta 2015... niin miksi tilat ovat jo nyt kiinni?! Eikä mitään virallista ilmoitusta tai syytä ole informoitu.

JL

#6

09.10.2014 18:13

Aamulehden uutisointia aiheesta 9.10.2014 Siuron nuorisotila Unelma suljettiin sisäilmaongelmien takia

jaanas

#7 Homeongelmia?

14.10.2014 15:38

On ilmeisen todennäköistä, ettei vapaa-aikakeskuksessa toimivaa terveysasemaa enää saada auki. Sain kuulla, että kiinteistöä rakennettaessa sokkelin valun jälkeen sen muottina olleita lautoja ei poistettu ja ne jätettiin paikoilleen lukuunottamatta julkisivua ja maan pinnalle jäävää osuutta. Tämä on siis aikapommi, joka on nyt "räjähtänyt". Laudat ovat alkaneet kosteudessa mädäntyä ja homehtua.
Onko kiinteistö korjauskelvoton, en tiedä, mutta jos mätää lautaa on sokkelin sisäpuolella - sitä ei sieltä millään pois saada purkamatta koko rakennusta, näin maalaisjärkeni sanoo.

Nimim. "Yli 40 vuotta tiloja käyttänyt"

#8 Re: Homeongelmia?

14.10.2014 19:40

#7: jaanas - Homeongelmia? 

 Kuulepas, tämä asia josta kerrot, on Terveyskeskuksessa Nokialla. Olen lukenut ja kuullut että

se vika on rakennuksen laboratorion puoleisessa päässä. Siurossa ei ole sisäilmaongelmia,

eikä hometta, tutkimukset on tehty ja meille yhdistysihmisille on näin ilmoitettu. Yksi työntekijä

siellä oireilee, mutta esim. jumpparyhmässä (n. 14 henk.) ja lauluryhmässä (samoin 14 henk.)

ei ole ollut mitään allergisia oireita, vaikka mukana on myös allergisoituvia ja astmasia henkilöitä.

Ei pidä levittää väärää tietoa eikä huhupuheita. Tänään olimme päivällä Eläkeyhdistyksen

kerhossa (60 henk.) ja illalla Pankin tilaisuudessa, jossa oli yli 40 henkilöä.

Eikä tiloja ole asetettu käyttökieltoon. Tämä asia tuntuu kovin "tarkoitushakuiselta" löytää

tiloista jotakin moitittavaa. Me jotka käytämme tilaa viikoittain, tiedämme kai parhaiten

tilanteen. Eikä sairaustapauksia ole ollut ko. asiasta johtuen.

 

Rauli Virolainen

#9 Re: Homeongelmia?

16.10.2014 16:20

#7: jaanas - Homeongelmia? 

 

Tiedustelin tänään Siuron terveysasema- ja vapaa-aikatilojen tämän hetkisestä tilanteesta paristakin asiantuntijakohteesta.
Sain tietää, että kaupungilla ei ole tietoa eikä edes  epäilystä, että Siuron liiketalon rakenteiden alle tai sisään olisi rakentamisvaiheessa jätetty jotakin sinne kuulumatonta. Terveysaseman vaurio johtui viemäriputken rikkoutumisesta ja tila on niiltä osin korjattu. Nuorisotilan kellarin lattian vaurio johtuu aiemmin sattuneesta vesivahingosta. Tilan käytön osalta tulee toimia kuten  nuorisopalvelujen tiedotteessa todetaan. Tilan kunnostamisesta neuvotellaan kiinteistön omistavan kiinteistöyhtiön kanssa.
Toisesta asiantuntevasta lähteestä sain myös tiedon, että terveysaseman tilat on kunnostettu ja käyttövalmiina (kunhan poliittinen tahto niin päättää!)

Näin ollen voidaan jatkaa terveysaseman ja vapaa-aikatilojen puolustamista täydellä teholla!

(Keskustassa olevan PÄÄTERVEYSASEMAN kohdalla on todella rakennusvaiheessa jätetty sokkelin muottilaudoitusta purkamatta niin kuin NU aiemmin uutisoi.)

jaanas

#10 Re: Re: Homeongelmia?

24.10.2014 14:37

#9: Rauli Virolainen - Re: Homeongelmia? 

 Ok. Olen saanut sitten väärää informaatiota.


Vieras

#11

29.10.2014 10:40

Tässä allekirjoitetaan oikeasta asiasta. Jos halutaan pitää paikkakunnalla työtä tarjoavat asiakkaat tyytyväisenä niin huolehditaan terveestä työvoimasta. Nuorilla on nykyisin liian vähän toimintapaikkoja jolloin heidän on helpompi purkaa energia tyhmyyksiin ja sitten korjailemme heidän jälkiään.
lähipalvelua kaikille

#12 Tervettä työvoimaa, tyytyväiset nuoret ja vanhemmat!?

29.10.2014 10:45

Tässä allekirjoitetaan hyvällä asialla, paikalliset työnantajat tarvitsevat terveet työntekijät, joiden on helpompi hoitaa itsensä lähellä. Nuoriso tarvitsee hyvät tilat jolloin he pysyvät poissa pahanteosta ja kuluu vähemmän rahaa tihutöiden korjaamiseen.