Säilyttäkää Siuron nuorisotilat ja terveysasema

Adressi Siuron nuorisotilojen ja terveysaseman toimintojen säilyttämiseksi.

Valtavasti on kuultu huhuja Siuron terveysaseman lopettamisesta. Siurolaiset ovat useaan otteeseen ottaneet yhteyttä Nokian kaupungin perusturvayksikköön kysyäkseen, mitä asiassa on tapahtumassa. Välillä ollaan lopettamassa Siuron palveluista koulua ja välillä terveysasemaa... milloin mitäkin ja nyt tapetilla on nuorisotilat ja terveysasema. Adressin tarkoituksena on herättää Nokian kaupungin päättäjät miettimään onko reilua kokoajan poukkoilla laidasta laitaan peruspalvelupäätösten suhteen, olla antamatta vastauksia asioihin joissa paikkakuntalaisia pidetään kokoajan epävarmuudessa.

Tämä on erittäin sopimatonta, läpinäkyvän demokratian vastaista toimintaa Nokian kaupungilta. Lautakunta eli luottamusmiehet eivät tiedä asiasta mitään. Kuitenkin on tiedossa, että nuorisotilat on Siuron vapaa- aikakeskuksessa jo kiinni ja ovessa lappu, että korvaavia tiloja etsitään.

Jos terveysasema ja Siuron vapaa-aikakeskus menetetään, menevät Siuron keskustasta myös apteekki ja kokoontumistilat. Vapaa-aikakeskuksen tiloja käyttävät monet järjestöt, ja siellä harjoittelee kuoro sekä jumpparyhmä, myös 50 - 60 hengen eläkeläiskerho kokoontuu vapaa-aikatiloissa. Ja entäs nuorisotilat? Nykyään puhutaan paljon nuorten syrjäytymisestä ja ennaltaehkäisevästä toiminnasta mielenterveysongelmien ym. osalta nuorilla aikuisilla. Onko tämä nyt oikeanlaista ennaltaehkäisyä, kun poistetaan kyliltä toimivia nuorisotiloja joissa mahdollista kokoontua ja harrastaa?


Hanna Björkstedt    Ota yhteyttä adressin tekijään