Seis hyvitysmaksun laajentamiselle!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Seis hyvitysmaksun laajentamiselle!.

Anomuumi
Vieras

#26 Mikä hitto tätä maailmaa vaivaa?

15.12.2010 23:37

Annetaanko me oikeasti kaikessa periksi korporaatioille ja niitä edustaville "kansan"-eudstajille? Johonkin se raja on vedettävä. Kaikki oikeudet lipuvat yksilöiltä yrityksille, koska poliitikot on jo ostettu.

Älkää ostako levy-yhtiöiltä mitään, niin viesti menee perille sillä ainoalla tavalla minkä ymmärtävät. Ostakaa vain jos kaikki menee artistille, käykää keikoilla jne.
Hannu
Vieras

#27 Ongelma on siinä, että tulisi leikata "hallintokuluja"

15.12.2010 23:52

Ongelma on siinä, että tulisi leikata hallitokuluja tekijänoikeusjärjestöissä. Näin taata esim artistille isommat voitot. Tekijänoikeusjärjestöt on liian ahneita syö liian suuren osan itse tekijän leivästä. Ei missään nimessä saa korottaa.
Risto Heinonen
Vieras

#28 Kustusta koko homma!

16.12.2010 01:03

Kustusta koko homma!

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

16.12.2010 01:03


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

16.12.2010 01:04


Finland
Vieras

#31 Ei onnistu tälläkään kertaa

16.12.2010 04:45

On mahdotonta kantaa valheiden soihtua tungoksen halki jonkun partaa kärventämättä.

Arja-Liisa Kangas
Vieras

#32 Rahastusta, rahastusta ja rahastusta

16.12.2010 10:04

Missään ei enää ole inhimillisyyttä. Tämä suuntaus ei tee korjausliikettä, sillä verovaroja tällaisilla korotuksilla virtaa myös siinä sivussa valtiolle koko ajan lisää. Siellä se on laillistettu rosvo, ja siksi suuntaus on kansan rosvoaminen jokaisella mahdollisella tavalla.  Valtio hyötyy joka korotuksesta ja rahat menevät ministereiden "lautakasoihin ja torkkupeittoihin"!


Vieras

#33

16.12.2010 10:04

Mitäs väliä tuollakaan on? Tilataan ne massamuistit yms. ulkomailta. EUn kiva puoli kun että sieltä tilattua tavaraa ei tarvi tullata tai maksaa uudestaan veroja kotimaahan. Omaan pakkiin tässä taas ollaan kusemassa mutta sehän on maan tapa!
Harry Ackalin
Vieras

#34 Että näin suomessa

16.12.2010 10:04

5 muistikortillista noksua ollut ja yhdessä ollut omalta levyltä siirretty soitto ääneksi ollut piisi. 3 kovalevyllistä digiboxsia ollut eikä niissä o ollut muuta media kuin tv luvanvaraista. En edes maksullisia kanavia ole koskaan hankkinut kun ne sotivat periaatteita vastaan ilmaisesta tv:stä. Taloudessa 5 tietokonetta ja vain luultavasti 2 nuorison käytössä kovalevyssä voisi olla ehkä laitonta sisältöä. Kovalevyjä on vuodesta 98 lähtien ostettu kymmeniä ilman musiikin säilöntää. CD ja DVD levyjä on kulutettu satoja omien valo- ja videokuvien tallentamiseen. Varmuuskopioita tietokoneen tiedostoista teen noin 2 kuukauden välein DVD levylle ja kerran viikossa kahdelle kovalevylle.
En ole ostanut musiikkia varmaan kohta kymmeneen vuoteen, mutta miksi ostaa kun radiosta kuulee kaiken joka tunti. Elokuvia ei tarvitse ostaa tai vuokrata, kun ne näkyvät ajallaan teeveestä lupa maksua vastaa. Niittäkää surkeuksia ei kaikkia jaksa tai ehdi kattomaan.
Olen maksanut lume teosto maksuja monta vuotta joten eikö minulla olisi jo oikeus ladata ne piraatti musiikit jo itselleni laitteista kun olen ne jo kerran maksanutkin. Suomalaiset maksavat jo kaikessa Teosto-maksuja. Siksi tässä maassa ei voi olla laittomia lataajia, koska olet jo maksanut ne piisit jossain muodossa.
Lynoure Braakman
Vieras

#35 Mieluumin tukisin vapaata softaa

16.12.2010 10:14

CDrominikin menevät varmuuskopioihin ja asennuscdhin, mutta hyvitysmaksut siitä saa taiteilijat eikä vaikkapa Debian-projekti, vaikka jälkimmäisen sisältöä on levyllä. Tämä on vääryys jota en halua laajentaa lisää.
Tiikeri
Vieras

#36 eihän mulla ole mitään

16.12.2010 12:47

tekemistä näiden "taiteilijoiden" kanssa mutta
näiden l a i t t e i d e n :

Digitaaliset tallennuslaitteet (MP3-soittimet, kiintolevylliset digisovittimet ja DVD-tallentimet; ei kuitenkaan matkapuhelimet tai tietokoneet) 4 euroa, jos muistia enintään 512 Mt; 7 euroa, jos muistia yli 512Mt ja enintään 1 Gt; 10 euroa, jos muistia yli 1 Gt mutta enintään 20 Gt; 12 euroa, jos muistia yli 20 Gt mutta enintään 50 Gt; 15 euroa, jos muistia yli 50 Gt mutta enintään 150 Gt; 18 euroa, jos muistia yli 150 Gt mutta enintään 250 Gt; 21 euroa, jos muistia on yli 250 Gt.

kanssa työskentelen päivittäin - kun ovat työkalujani ! prkle !
Tarmo P.
Vieras

#37

16.12.2010 12:57

http://www.kulttuuriuutiset.net/easydata/customers/kulttuuriuutiset/files/2007_piirrokset/hyvitysmaksuadressi-eduskunta.pdf

Luovutettuun addressiin on onnistuttu saamaan tuntuva määrä artisteja. Jopa 7629 kappaletta. Tosin tuntuu olevan kovin paljon perheenjäseniä mukana, jotka tuskin sentään kaikki ovat artisteja itse. Pelkästään pikaotannolla googlaamalla nimeä tai facebookista löytyy paljon puolisoita ja taitaa joukosta löytyä myös adressin allekirjoittaneita lapsiakin. Onhan iskä artisti ja leipään on jostan saatava juustoa päälle.

Itseä korpeaa koko addressihommassa juuri se kaksinaismoraalisuus jolla tuota hyvitysmaksua lobataan. Toisaalta käytetään kulttuurintekijöitä(tässä enimmäkseen muusikkoja) keppihevosena tavallaan hyvän asian puolesta. Toisaalta hyvitysmaksu on kestämätön koska vaikka maksua perustellaan oikeudella yksityiseen kopiointiin ei silti tuota oikeutta käytännössä ole vaan kaikki tekijänoikeudellisen materiaalin kopiointi on laitonta maksusta huolimatta.

Lisäksi esimerkki: ostan iPhonen josta nyt halutaan rosvota hyvitysmaksua. Ostan iTunesista biisit, joista artisti saa jo oman siivunsa levy-yhtiöittensä kautta kuten sopimuksessaan on. Niin miksi ihmeessä minun pitäisi maksaa edelleen hyvitysmaksua jostain ihmeen yksityiskopionnin laillistamisesta?! Keikkailulla IFPI Suomenkin mukaan teette ne rahanne ettekä levymyynnillä tai ainakaan hyvitysmaksulla.
Jonas Lindström
Vieras

#38 Hyvää päivää Internetistä

16.12.2010 13:54

Koko hyvitysmaksukonsepti on vanhentunut. Kuka enää iTunesin, Spotifyn ja Voddlerin aikakautena kopioi musiikkia soittimesta toiseen? Millä tavalla oikeus yksityiseen kopiointiin enää "on kuluttajalle merkittävä etu"?

Musiikki on jo siirtynyt ja elokuvatkin ovat siirtymässä levyiltä nettiin on-demand-tuotteiksi. Rojaltit menevät näistä suoraan artisteille. Mihin hyvitysmaksua tarvitaan?

Vieras

#39 Paperi hyvitysmaksun piiriin!

16.12.2010 15:40

Paperi pitää heti saada hyvitysmaksun piiriin. Paperille voi halutessaan tallentaa musiikkkia monessa eri muodossa. Miksi paperille ei ole vaaditty hyvitysmaksua.

1€ / A4 on sopiva taso.


Vieras
Vieras

#40 Re: Paperi hyvitysmaksun piiriin!

16.12.2010 15:56

#39: - Paperi hyvitysmaksun piiriin! 

WC-paperille taasen 5e/metri. Onhan melkein kaikki nykymusiikki yms. melko kuraa, ja mitä se WC-paperi sisältää käytön jälkeen? Kuten tyhjä dvd-levy polton jälkeen..


Vieras

#41 Teosto + nenäpäivä

16.12.2010 16:05

Pakko tässä yhteydessä vielä mainita Teoston erikoinen suhtautuminen Nenäpäivä-hyväntekeväisyyskampanjan yhteydessä tehtyyn musiikkikappaleeseen ja -videoon. Artistit käsittääkseni tekivät sen täysin ilmaiseksi (hyvää hyvyyttään), mutta kummasti teoksen tuotosta vähennettiin TEOSTO-MAKSUT. Onko siis niin, että artistit eivät olleetkaan mukana pyyteettömästi vai olisiko myös Teoston kuulunut jättää maksut keräämättä, jotta koko tuotto menisi (kuten mielestäni pitäisi) hyväntekeväisyyteen.

Vieras

#42

16.12.2010 17:06

Ihan oikeasti, älkää äänestäkö Keskustaa, kokoomusta rai rkp:ta LAINKAAN ensi vaaleissa.
Eero Aitamurto
Vieras

#43 Laillistettua ryöstöä

16.12.2010 17:11

Olen jo kauan aikaa kiristellyt hampaitani noille parasiiteille jotka haluaa elättää itsensä muiden kustannuksella.
En todellakaan halua kuunnella ja tallentaa esim. sitä musiikkia joita nyky rääkyjät rääkyy. Minulle riittää se kärsimys jota radio sillä saralla tarjoaa. Sitäkään en jaksa kauan kuunnella.
Jos nämä ns."taiteilijat" edes joskus älyäisivät sen tosiasian että heidän levy- ym. myynnin vähäisyys ei johdu "waretuksesta" vaan yksinkertaisesti siitä syystä ettei kansa vaan halua ostaa ja kuunnella heidän, noin yleensä, karaoketasoista joikumistaan.
En halua maksaa noille parasiiteille siitä että tallennan omia valokuvia, riistakameran kuvia ja jne. muistitikulle tai teen varmuuskopion tietokoneeni kovalevystä ulkoiselle kiintolevylle.
Tulkoon hekin toimeen omalla työllään niin kuin kaikkien muidenkin pitää tehdä. Jos ei toimi, niin ammatin vaihto ja tuottavaan työhön niin kuin muutkin kansalaiset joutuu elantonsa eteen tekemään.


Kimmo Kiviluoto
Vieras

#44 Sähkö & netti verolle myös

16.12.2010 17:18

Teosto & Co on oikealla asialla mutta jättänyt asian puolitiehen... Sähköähän kaikkeen tuohon kopiointiin tarvitaan, joten joku prosentti sähkön hinnasta pitäisi pikaisesti saada hyvitysmaksun piiriin. Sama juttu ethernet-kaapeleiden ja muun rekvisiitan kanssa!

Logiikka olisi yhtä ehjää kuin tuossa esityksessäkin. Siinähän he mm. viittaavat tekemiinsä tutkimuksiin, joiden mukaan suurin osa tallentamisesta on siirtoa omilta CD-levyiltä vähän kätevämmille alustoille kuten kovalevylle tai kännyyn! Missä rikos?
kyllästynyt
Vieras

#45 Miksi hyvitysmaksuja peritään?

16.12.2010 18:04

Menin etsimään tietoa millä perustein hyvitysmaksua peritään.
Päädyin http://www.hyvitysmaksu.fi sivulle.

Tuolla sivulla heti ensimmäisenähän on kaikkein tärkein asia...
"
Hyvitysmaksu mahdollistaa yksityisen kopioinnin
Suomessa jokaisella on oikeus yksityisesti kopioida julkaistuja teoksia mm. musiikkia, elokuvia, tv-ohjelmia yksityiseen käyttöön.
"

Eli suomeksi kun olen maksanut hyvitysmaksut niin olen oikeutettu lataamaan kavereilta leffoja, musiikkia ja kaikkea teoston alaista materiaalia omaan käyttööni?

Jos en niin teoston pitäisi mielestäni maksaa minulle kun tallennan kiintolevylle omia videoitani (noin 600GB tällä hetkellä omaa tuotosta).
Jeeboouuu
Vieras

#46 Järjenkäyttö sallittua

16.12.2010 18:16

Mitähän järkeä tässäkin on. Kukas maksaa mulle nuo tekijänoikeusmaksut mun omista valokuvista, joita säilytän omalla koneella varmuuskopiona, koska olen maksanut jo muistin ostaessa tuon hyvitysmaksun? Mitä tekemistä sillä on tekijänoikeuden kanssa jos muisti on omassa käytössä?

Niin tarviihan eräs ns. Riippumaton ja Voittoa tavoittelematon yhdistys, TEOSTO (jota valtiokin tukee) rahoituksen kaikesta mikä ei muuten kuulu.

Tarvis varmaan suuren muutoksen lähteä liikkeelle ja ostaa siis kaikki taas ulkomailta. Kiitos PÄÄTTÄJÄT ! Taas kansa ostaa tavarat ulkomailta ja kotimaan kulutuskysyntä saadaan laskuun jälleen. Onko maalaisjärjen käyttö kielletty?
Neula väärässä urassa
Vieras

#47 Kaistapäistä hommaa

16.12.2010 18:46

Ei tämänlaista metodia joka pitää sisällään perusoletuksen että varmuuden vuoksi sinut tuomitaan RIKOLLISEKSI kun sinulla on "mahdollisuus" kopioida musiikkia.

No nyt käy niin että minähän kopioin kaiken ja kaikkialta. Tulen yksityisesti sitä musiikkia ja elokuvia myös jakamaan lähipiirini kanssa runsaasti. Nyt sitten ei levyn levyä osteta, vaan kaikki kopioidaan ja jaetaan. Siitä tuli nyt sallittua! Siis oikeastikkin sallittua hyvitysmaku.fi sivunkin mukaan! Tätä oikeutta tulen nyt harjoittamaan täydellä teholla maksimoiden kopioiden määrän vaikka tarvetta ei olisikaan.
parasemic
Vieras

#48 Vastustan tätä adressia ja ihmettelen miksi olen yksin.

16.12.2010 18:57

Selvästikään kukaan täällä ei tiedä musiikkiteollisuudesta tai waretuksen aiheuttamista ongelmista yhtään mitään. Ensinnäkin, levymyynnin romahtaminen, ei vaikuta OLLENKAAN radiosoitossa oleviin mainstream artisteihin, joita tukee megakorporaatiot, vaan pienempiin bändeihin ja artisteihin jotka ovat pienten levy-yhtiöiden listoilla.

Nämä pienet levy-yhtiöt hakeutuvat tällä hetkelle yksi kerrallaan konkurssiin koska laiton lataaminen tiputtaa niiden, jo valmiiksi, pienet tulot, koska suurin osa pystyi ennen hädin tuskin pitämään itsensä plussan puolella, ja tukevatkin vain OIKEAN musiikin tekemistä, voiton hakemisen sijaan.

Teosto on syöpä josta pitäisi päästä eroon, mutta sen tuet ovat tällä hetkellä ainoat, jotka pitävät nämä pienet levy-yhtiöt toiminnassa.

Lisämaksut medialaitteisiin, on huono ratkaisu ongelmaan, mutta se on pakollinen paha, jotta emme joudu tulevaisuudessa kuuntelemaan pelkästään onnettomia teinistaroja ja idols voittajia, jotka eivät saa levy-myynnistään mitään, vaan ovat levy-yhtiöillä kuukausipalkkaisina työntekijöinä säveltämättä mitään itse.

En halua alkaa luettelmaan mitään artisteja, jotka oikeasti kärsivät ja tulevat mahdollisesti lopettamaan uransa, jos lisämaksut medialaitteista hylätään, tai muuta vaihtoehtoa rahan saamiseen levy-yhtiöille ei keksitä, koska se aiheuttaisi vain flamea musiikkigenreistä ja mieltymyksistä (tyyliin: "Ihan paskoja tommoset, kuunnelkaa Antti Tuiskua, se on komee ja se ei haluu rahaa mun muistitikuista!")

En allekirjoita tätä adressia, ennen kuin joku on antanut realistisen vaihtoehdon rahan hankkimiseen levy-yhtöille, waretuksen lisääntyessä, jotta katkaistaan OIKEAN musiikin tekemisen kuoleminen ja väkisin tuotetun, megakorporaatioiden tukeman, turhan roskan muuttuminen ainoaksi uuden musiikin muodoksi.

p.s. Suurin osa ongelmissa olevista artisteista ei ole "taiteilijoita jotka haluavat elää muiden ihmisten kustannuksella" vaan tekevät normaalia työtä musiikin tekemisen lisäksi, koska tulot ovat jo ilman warettamista pienet koska levymyynti on pientä, keikkoja vähän, joista suurin osa klubeilla, sekä paitojen yms krääsän tekemiseen ei ole rahkeita, ainakaan riittävässä mittakaavassa.
Kristian Virtanen
Vieras

#49 Jepa jepa.

16.12.2010 19:29

Rikkaat rikastuvat ja kansalta kiskotaan lisää nahkaa selästä.
Yrittäjä
Vieras

#50 Re: Vastustan tätä adressia ja ihmettelen miksi olen yksin.

16.12.2010 19:50

#48: parasemic - Vastustan tätä adressia ja ihmettelen miksi olen yksin. 

Olet yksin siksi, että Teostomaksut siirtävät piratismin kustannukset juuri niiden rehellisten, maksavien asiakkaiden harteille ja uskon kun sanon: meille riitti.

Minä ja yritykseni tulemme jatkossa välttämään Teostomaksuja kuin ruttoa, eli tilaamalla kaiken Teostomaksujen alaisen tavaran ulkomailta.