Seis hyvitysmaksun laajentamiselle!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Seis hyvitysmaksun laajentamiselle!.

foobar
Vieras

#76 Re: Re: Re: Re: Re: Ei yllätä

17.12.2010 03:38

#73: parasemic - Re: Re: Re: Re: Ei yllätä 

 

Tuskinpa Suomen musiikkibisnes on ainut ala, joka tarvitsee tukiaisia saadakseen paremmat mahdollisuudet globaaleilla markkinoilla. Suomessa on myös korkeatasoista muuta taidetta ja esimerkiksi peliala (pc/konsoli/mobiili/web) on jatkuvassa kasvussa. Suomessa on vaikka mitä globaalia potentiaalia nykyään, vielä kun sen saisi myytyä muillekin. Tarvitaan visioita, osaamista ja rohkeutta - kuten missä tahansa yritystoiminnassa. Jännä kannanotto tukea vain musiikkialaa, muttei mitään muuta, vaikka yhtä lailla tallennusmedialle tallentuvat piraattipelit ja pelien varmuuskopiot perheen sisällä. Kyllä pelialallakin indie-toimijoita potkitaan päähän aika pahasti, jos haluaa levitysoikeudet eri alustoille.

 

Vaikka nyt nähtäisiin tarve tuelle, hyvitysmaksut tekevät pahaa jälkeä suomalaiselle kodintekniikan myynnille. Esim. tuo aiemmin esillä ollut hyvitysmaksu, 21 euroa (muistia yli 250 GB), on jo nyt noin 50% tällaisen ulkoisen kiintolevyn verollisesta hinnasta ja yli 65% sen kiintolevykehikon tallentavan osan hinnasta. DVD-R-levyn hinnasta hyvitysmaksu on jo yli 200%. Eipä kannata hirveästi myydä näitä Suomessa, kun kaveripiirin kesken tai yksinkin ostamalla ulkomailta säästää pitkän pennin. Eikö olisi parempi tukea musiikkialaa jotenkin muuten kuin toista alaa kyykyttämällä? Tallennusmedian myynnin siirtyminen ulkomaille vähentää konkreettisesti ja suoraan Suomeen saapuvaa kassavirtaa, musiikkibisneksen tukemisen positiivinen vaikutus on vain potentiaalista ja epäsuoraa. Samalla tuetaan joukkoa tukivaroja propagandaan haaskaavia nahjuksia. Jännä, että samaan aikaan kun muualla tehostetaan toimintaa, kulttuurin pariin mielellään luodaan tällaisia suojatyöpaikkoja. TTVK:n, IFPI:n ym. epäkarismaattiset edustushahmot ovat myös osaltaan syypäitä tähän negatiiviseen julkisuuskuvaan. Todella häikäilemätöntä vallankäyttöä.

 

Kolmas outous on kyllä tuo väitteesi siitä, että piratismi ja hyvitysmaksujen puute pilaisivat täysin tämän kotimaisen musiikkiteollisuuden. Milläköhän perusteella? Nettilataustenkin vaikutuksesta levymyyntiin on aika ristiriitaisia tuloksia. Tilanne on myös niin, että vaikka tuki olisi kuinka suuri tahansa, se ei riitä koko musiikkialan "artisteille". Tukien lisääminen luo vaan lisää kiinnostusta alalle hakemiseen. Aina on niitä, jotka eivät myy, koska musiikki ja yleisö eivät kohtaa. Kapitalismi pitää kysynnän ja tarjonnan tasapainoa yllä, erilaiset tuet sotkevat tätä harmoniaa, samoin tietysti piratismi. Tukien lisääminen ei kuitenkaan kumoa piratismin vaikutusta. Ja nyt taantuman aikaan pitää muistaa, että ihmisten ostovoimakin on heikentynyt. Ei voi mitenkään odottaa, että musiikkiala ei kärsisi tästä kuten lähes kaikki muut alat.
hemuli
Vieras

#77 Re: Vääränlainen adressi

17.12.2010 03:55

#72: yks juntti - Vääränlainen adressi 

 

No ilmeisesti suomalaiset valokuvaajat, graafikot, pelikoodarit, 3d-mallintajat, kolumnistit ja muut koneella sisältöä tuottavat ovat sen verran onnettomia, ettei valtio näe heissä mitään potentiaalia toisin kuin äidin pikku heikki hevareissa ja lauri tähkissä. Kyllä se niin vaan on, että tästä valtiosta tulee noloa nolompi neuvostoliitto #2, jos ei huonosti myyvää suomenkielistä itkumusiikkia tueta kaiken muun kansantuotteen kustannuksella. Tulee maailmanloppu, jos ei pikku höpönassuja passata hautaan asti. Ajattele lapsia, et kai SINÄ halua olla suuri kulttuurin vihaaja?! Huonosti ymmärretty kulttuuri on niin tärkeää, että mieluummin pistää parin kasvavan tietokonekaupan ulkoisia kiintolevyjä myyvät yrittäjät katuojaan kerjäämään kuin antaa kulttuurin rapistua.
Pettynyt
Vieras

#78

17.12.2010 10:21

Tämä on puhdasta plutokratiaa. Minkä takia yksityisillä järjestöillä on verotusoikeus? Kuka valvoo mihin nämä yksityiset järjestöt pistävät verotuksella ansaitut rahansa? Kun on tarpeeksi rahaa ja valtaa niin demokratiakin on myynnissä. Porvarihallituksella ei ole arvoja.
Jalmari Kaima
Vieras

#79

17.12.2010 10:51

Ilmeisesti tässä on nyt sitten Suurena Ajatuksena lopettaa kaikki korkeamman teknologian jälleenmyynti Suomessa. Ei näitä Teoston kuppaamia teknologian tuotteita ole jatkossa enää mitään järkeä ostaa täältä, vaan tilata esimerkiksi Saksasta, jossa ne ovat jo ennestään halvempia.

En tunne enää ketään joka ostaisi esimerkiksi tyhjiä DVD levyjä säännöllisesti Suomesta. Toki DVD:n kapasiteetti alkaa olemaan auttamattoman pieni ja myynti kenties sukeltanut kautta linjan. Teosto taas ei pysty jakamaan välikäsiarmeijalleen megapalkkioita, jos perusteettomien tulonlähteiden virta katkeaa.
Jussi Tikkanen
Vieras

#80 Hullua

17.12.2010 12:29

hurja on meno maailmalla.
meh
Vieras

#81

17.12.2010 12:42

http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/271175

http://www.nierle.com/fi/tuote/5582/Verbatim_SmartDisk_Ulkoinen_kiintolevy_3,5_-_1000_GB_USB_2.0.html

Vielä viimeksi ostin kyseisen laitteen suomalaisesta kaupasta, ensi kerralla tulee saksasta, kun hinta täällä sen ~30% nousee

Kari Korpihete
Vieras

#82 Ahneutta

17.12.2010 15:01

Kun ahneus, röyhkeys ja häikäilemättömyys ovat tämän päivän hyveitä yhteiskunnassamme, niin tässä taas yksi hyvä esimerkki.

Vieras

#83 Mitä ihmettä?

17.12.2010 15:22

Porukalla on varmuuskopiot kaikista tiedostoista usbi-kovolla ja nyt kaikki tanan taiteilijan-plantut tahtoo oman osansa siitä?
Alfa
Vieras

#84 Menisikö muusikoille?

17.12.2010 16:19

Tekijänoikeusasioita ajetaan nykyisin enimmäkseen viihdeteollisuuden intresseistä. Muusikot eivät saa äänitteiden tekemisestä juuri mitään, säveltäjien/sanottajien/sovittajien osuuskin on yhteensä vain 7.4% äänitteen verottomasta myyntihinnasta. Kyse ei siis todellisuudessa ole TEKIJÄN oikeudesta vaan vanhoissa toimintatavoissaan pitäytyvän teollisuuden lypsykoneesta.
Timo Vepsäläinen
Vieras

#85 Tallenteet

17.12.2010 16:42

Tottakai taiteilijoiden ja vastaavien on saatava korvaus tekemästään työstä mutta hyvitysmaksun laajentaminen näihin tuotteisiin on väärin. Tyhjille cd- ja dvd -levyille se on varmaan ihan paikallaan mutta muistitikut, kovalevyt,,,ei ymmärrä.
ammattilainen
Vieras

#86 maksaisinko tekemistäni töistä palkkaa muille!

17.12.2010 17:20

Käytän tallenninta omien töitteni tallentamiseen. Tästä minun olisi siis maksettava työlläni ansaitsemiani euroja muille korvausta siitä, että he tekevät omaa työtään!
Jambba
Vieras

#87 Ihan hullua

17.12.2010 20:48

Taiteilijoiden pitäisi vaatia korvausta RAM muistille ja eri korttien puskurimuisteille.
allekirjoittanut
Vieras

#88 Teosto on mafia

17.12.2010 22:15

On se nyt ihme, että pitää vielä tämmöstäkin shaibaa tehä mutta en tältä rahatalous systeemiltä mitään muuta odotakkaan kun lisää byrokratiaa ja köyhien orjuuteen asti ajamista. Katsotaan sitten uudestaan kun kaikki maksaa niin paljon, että kenelläkään ei ole varaa mihinkään.
jep
Vieras

#89 Re: Mikä oli se EU direktiivi johon tässä asetuksessa viitataan?

17.12.2010 22:55

#64: Epätietoinen - Mikä oli se EU direktiivi johon tässä asetuksessa viitataan? 

Effi on suomessa toimiva värjestö, joka ajaa kansalaisten etuja, eikä hyväksy hyvitysmaksua kuten myös Piraatti puolue on vastustanut hyvitysmaksua vedoten sen epäoikeudenmukaisuuteen.

Jos joku esim. pitää tietokoneen kunnossa ja vaihtaa kiintolevyt jne. 3-vuoden välein kuten olisi tarve. Miksi samasta uudesta levystä joutuu, joka kerta maksamaan hyvitysmaksua? Ei kaikki tallennettava tiedosto ole todellakaan Musiikkia, Videoita jne. vaan yritysten omaa tiedostoa ja raskaita ohjelmistoja ja varmuuskopioita, joista on kertaalleen maksettu jo teostomaksut,lisenssit jne.

Muistakaa vaaleissa myös kuka tämän päätöksen takana on olleet ja kuka hyötyy? Löytyykö täälläkin piilotettua Vaalirahoitusta taustalta? Sen voisi joku tutkia kanssa samalla... Tämä ei ainakaan lisää hallituksen tavoitetta lisätä kotimaisen ostovoimman lisäystä jaan päin vastoin nyt käsketään ostaa muualta ja ladata kaikki kavereilta. Ei siis kannata enään kohta voikrata mitään Leffaakaan ilman että ottaisi siitä varmuuskopion kun joutuu maksamaan PAKOTETTUNA Teostolle hyvitysmaksua. Tämähän antaa nyt oikeuden kopioida Video-vuokrauksetkin kun Teostolle on jo joutunut maksamaan sen maksun valmiiksi. Ei voi syyllistyä rikokseen, koska pakkomaksaa etukäteen jo hyvitysmaksun TYHJÄSTÄ muistista.

Mitenkään suuri meteli nousisi kun sama PAKKOVERO laitettaisiin Viinaan,  Tupakkaan, kuin nyt laitetaan kaikille pakkomaksuna hyvitysmaksu. Pitäisi varmaan laatia laki kanssa, joka lopettaa päihdetuollon ellei suostu hoitoon tai samasta viinasta johtuvasta rairauskohtauksesta ei enään paranneta 3 kerran välkeen enään, koska nämä ihmiset kuormittaa liikaa virkavaltaa, terveydenhuoltoa ja luo epävakautta katukuvaan. Laittaa kyllä miettimään tarvisko muuttaa poia Suomesta. Ja kuka ulkomaalainen tänne haluaa tulla kun kuulee mitä täällä tapahtuu. Jos ite tietäisin tälläisestä maasta etukäteen johon olisin muuttamassa harkitsisin kyllä moneen otteeseen mitä hyötyä on muuttaa Suomeen ??


Vieras

#90 Vaiks

18.12.2010 00:02

Minäkin käytän ulkoista kovoani vain kahvikupin alustana. En minä siitä aio kymmenkertaista hintaa maksaa. Taidan tilata seuraavan aluseni muuvalta.
hinnoittelija
Vieras

#91

18.12.2010 03:19

Vaikka jonkinlaiselle hyvitysmaksulle nähtäisiinkin tarve, tämä hinnoittelu on ihan mielipuolinen. Joka tapauksessa pitäisi maksaa jostain keskiarvollisesta potentiaalista: näin pihtiputaan mummokin pakkaa tietonsa FAT32-levylle, 128kbps mp3:na, levyn musiikillisena täyttöasteena keskimäärin Y %.. Kapasiteettiin kuitenkin vaikuttaa myös osiointi, tiedostojärjestelmät, sisällön koodaus (mp3/ogg/flac/aac/lpcm wav, bittitaso jne.). Ei se niin toimi, että X gigaa jaetaan 128 kbps:llä ja saadaan minuuttimäärä, joka kerrotaan minuuttihinnalla. Eiväthän levyjen valmistajat edes myy oikeasti sen kokoisia levyjä, vaan esim. 2000 gigan kiintolevy on oikeasti 1818 gigaa. Ei näitä hyvityksiä voi repiä ihan hatusta.


Koska hyvitysmaksun logiikka on maksaa laillisesta kotikopioinnista tekijöille, miksei hyvitystä jo peritä äänitteen hinnassa -- koska laillisia kopioitahan ei muuten voi tehdä kuin ostetuista alkuperäisistä (Hyvityshän ei saa kattaa muuta käyttöä), niin tuntuisi järkevimmältä kohdistaa se maksu nimenomaan tähän eikä veromaisesti kerätä kaikilta. Kuitenkin ulkoiset kiintolevyt, kännykät, usb-muistit ja cd/dvd:t alkavat olla ihan perusvälineitä mihin tahansa informaation tallentamiseen ja välittämiseen nyky-yhteiskunnassa. Koitapa esim. ostaa puhelin tai kamera, jossa ei olisi sd-korttia tai vastaavaa nykyään tai parin vuoden päästä. Kilpailu on johtanut siihen, että "älyttömät" (puhelin)laitteet kuolevat pian pois.
Olli Helin
Vieras

#92

18.12.2010 15:25

Olen kulttuurin tukemisen kannalla ehdottomasti. Itsekin olen koko ikäni harrastanut musiikkia.

Tällaiset maksut ovat sairasta mafiatoimintaa, joka johtaa ennen pitkää kulttuurin rappeutumiseen.
Pertti Leinonen
Vieras

#93

18.12.2010 17:34

Jo ajatuskin maksusta on per****ä
Vieras
Vieras

#94 Re: Miksi näin huonosti kirjoitettuja adresseja?

19.12.2010 01:09

#19: Willebra - Miksi näin huonosti kirjoitettuja adresseja? 

Adressi sisältää myös lukuisia asiavirheitä. Luultavasti Piraattipuolueen väki ei osaa edes löytää niitä. 

Piraattipuolue taitaa olla itse kaupallisen mediateollisuuden sanansaattaja. Miettikääpä hetki keihin tämän adressin haitat pahimmin kohdistuvat. Juuri marginaalissa olevien sähköisten taidemuotojen tekijöihin, ei hittiteollisuuteen.

 

 

Huolestunut
Vieras

#95 Lähetetään viimeisestkin pennit ulkomaille

19.12.2010 02:05

Ei varmaan kannata ostaa enää levyjä Suomesta kun 1TB levy maksaa nyt halvimmillaan ~40€, tulee sen hinta nousemaan yli 50%.

Vieras

#96 turhaa maksaa tyhjästä

19.12.2010 02:15

Bändit vaan opiskelemaan yrittämistä ja perustakoot oman firman hoitamaan asioitaan niin saadaan rahat sinne mihin niiden pitääkin mennä.

Itse en ala tukemaan ainuttakaan rimputtelijaa minkä musiikki ei omaan makuun kelpaa. Jos ei se kelpaa muillekkaan niin ei bändiä tarvitse olla olemassakaan.
Raimo Lehtinen
Vieras

#97 En ymmärrä

19.12.2010 20:25

Jos ostan uuden ulkoisen kovalevyn ensivuonna ja varmuuskopioin siihen itse kuvaamiani koti,harraste, perhejuhla videoita,niin miksi tästä mediasta minun pitää maksaa jotain Teostolle ja muusikoille?


Hannu Kreivi
Vieras

#98 Kun mikään ei riitä.

20.12.2010 06:51

...kele!
Peter Ceder
Vieras

#99 Tämä on niitä Lex Nokia jälkimaininkeja.

20.12.2010 14:12

Kun silloinen ministeri ajoi asiaa kuin käärmettä pyssyyn, niin hän ei edes tiennyt miksi.

Nykään ei maamme päättäjistä, saati asukkaista kovinkaan moni tiedä miksi pitäisi maksaa lähes kaikesta millä noin teoriassa voi kuunnella musiikkia.

Ulkosuomalaisena jo 23 vuotta asuneena en voinut ymmärtää, kun ex-kotimaahani tullessani taksinkuljettaja sulki radion istuessani autoon. Omaa autoa ei ollut, joten pyysin kuljettajaa ajamaan yli 100 km:n päähän.
Hiljaisuutta kesti vain tovin, kunnes hän kertoi, että mistä oli kyse radion sulkemisessa. Hän ei halunnut maksaa auton paikkaluvun mukaan määräytyvää Teosto-maksua. Lupasin pitää pääni kiiinni ja kuunnella Suomen uutiset ja suomenkielistä ohjelmaan monen vuoden jälkeen mahdollisimman pian. En tuolloin edes uskonut tuohon järjestelyyn, sillä kuljettaja kertoi jo eri asemien joutuvan maksamaan soittamistaan lauluista. Tarkistin asian mökilläni ja kuvittelin mitä seuraisi, jos tällaista edes yritettäisiin ehdottaa maassa jossa asun. Kukaan ei tekisi poliittista itsemurhaa kotimaassani.
Vieras
Vieras

#100 Re: Mallia Hollannista

20.12.2010 14:28

#2: Semi - Mallia Hollannista 

Kansa maksaa nyt jo turhasta. Hyvänä esimerkkinä Ylen ja Viestintäviraston yhteistyö mediamaksun muodossa. Tiesittekö, että erään 7 henkisen yksikön vuosibudjetti on jopa 1.5 miljoonaa euroa? Josta 20,000 euroa vuodessa on allokoitu puhtaasti kakkukahveihin.

Kyseinen valtion instituutti myös kuluttaa vuosittain satoja tuhansia "koulutustilaisuuksiin" jossa satapäinen henkilökunta viedään esimerkiksi Hämeenlinnaan ritarisaliin kymmenien ruokalajien illallisille, viineineen kaikkineen ja varsinainen koulutustilaisuus on 4 tuntia kestävä luento jossa kuunnellaan diibadaabaa synergia-hörhöiltä ja leikitään aikuisten piirileikkejä.

Tervetuloa hyvinvointivaltioon!