Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle

Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle / Tiedotteet / Iltalehdessä 16.8.-19.8 / Kommentit


Vieras

#1

18.08.2015 13:32

Hyvä, että asialle saadaan mediajulkisuutta.

Laitoin tänään sähköpostia Annika Lapintielle, joka on Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja. Viittasin viestissäni myös Italian Perustuslakituomioistuimen päätökseen, jonka mukaan eläkkeiden indeksileikkaukset ja jäädytykset ovat epätasa-arvoisia ja syrjiviä ja jonka vuoksi Italiassa joudutaan maksamaan eläkeläisille kaikki takaisin, joka merkitsee Italiassa 18 mrd. summaa.

Viestissäni myös otin esiin Lakialoitteen 102/2010 vp eläkkeensaajien asumistuen korottamisesta, lähinnä sen perustelut ja muistutin, etteivät ne ole muuttuneet miksikään, mutta tämä hallitus ei niistä näytä piittaavaan.

Arvostelin Suomesta Perustuslakituomioistuimen puuttumista, joka on mahdollistanut kansalaisten perustuslaillisten oikeuksien loukkaamisen ja arvostelin sitä, että Suomessa perustuslakia, joka on kaikkein keskeisin laki, tulkitsevat istuvat kansanedustajat, joista useimmilla ei ole minkäänlaista lainopillista koulutusta.

Arvostelin sitä, että vanhuksia pyritään tässä asettamaan samalle viivalle nuorempien kanssa kun verrataan asumistukea muihin sosiaalitukiin, jotka kaikki on tarkoitettu tilapäisiksi, mutta vanhuus ei ole ohimenevä elämäntilanne, eikä näin ollen voida ajatella, että eläkeläiset kuuluisivat sossun jonoihin tai että eläkkeitä tai eläkeläisten asumistukea yleensäkään voitaisiin verrata tilapäisiin tukiin.

Se, että Suomi joka väittää olevansa oikeusvaltio, ei ole perustanut edes Perustuslakituomioistuinta tulisikin tuoda julki valittamalla EU:n tuomioistuimeen, sanoin myös, että ehkä on harkittava valittamista myös Ihmisoikeustuomioistuimeen, se toisi enemmän maailmanlaajuista julkisuutta Suomelle, joka tulisi olemaan negatiivista.

Pyysin viestissäni Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaa Annika Lapintietä harkitsemaan nyt perustuslaillisia näkökohtia tässä asiassa ja puolustamaan vanhusten perustuslaillisia oikeuksia. Viittasin myös yliopistojen professoreiden lähettämään vetoomukseen hallitukselle.

Vieras

#2 Re:

18.08.2015 13:51

#1: -  

 Hyvin tehty ja hyvä kirjoitus meni Annika Lapintielle.Jotakin on ihan oikeasti tehtävä,ei uskoisi että SUOMESSA kohdellaan eläkeläisiä näin,ajetaan totaaliseen ahdinkoon taloudellisesti.Ei toimeentulotuella pysty kymmeniäkin vuosia elämään.


Vieras

#3 Re:

18.08.2015 15:19

#1: -  

Mielenkiinnolla haluaisin kuulla, mitä sieltä Perustuslakivaliokunnasta vastataan. Joku kerran kesäkuussa sanoi Radio Suomen kanavalla, että jos eläkkeensaajan asumistuki lakkautetaan asiasta voi tehdä kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle. Sitäkin on kokeiltava, jos lakkauttaminen lyödään lukkoon. Tuota EU:n tuomioistuimeen valittamistakin olen harkinnut... Ja... Hyvät artikkelit oli Iltalehdessä!

Malyle1

#4 Re: Re:

21.08.2015 13:45

#3: - Re:  

 Viesteissäni on kuittaustoiminto päällä,  joten näen Lapintien nyt lukeneen viestin,  mikäli vastausta ei kuulu,  lähetän hänelle kyselyn hiljaisuudesta,  sitten vielä yhden.  Mikäli vastausta ei kuulu,  laitan kyselyn eduskunnan oikeusasiamiehelle,  mikäli asia hänelle kuuluu,  ehdin selvittää asian. 

Asiallisiin viesteihin on kansalaisilla oikeus saada vastaus,  se kuuluu demokratian pelisääntöihin. 


Vieras

#5 Re: Re: Re:

21.08.2015 15:01

#4: Malyle1 - Re: Re:  

 Kirjoittelelethan sitten tänne,mitä vastasi,ja miten asia etenee.


Vieras

#6

04.09.2015 16:40

hei leena! minäkin leena yhdessä yritämme. ei saisi missään tapauksessa eläkeläisten työllä ansaittua eläkettä alentaa ja sen jälkeen mennä anomaan toimeentuloetuuksia jo olisi alentavaa moni ei edes kehtaa mennä ruikuttamaan roposia. minullakin pieni eläke lihan osto jää haaveeks.ym lääkkeet teatterit vanhuudesta pitäisi nauttia työt tehty ja verot maksettu. herroille ilmaisia konsertti lippuja ym.seteleitä ter. leena mikkelistä