Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara

Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara / Tiedotteet / Talvivaaran tarina käännepisteessä - toimintavetoomus / Kommentit


Vieras

#1

23.02.2016 11:58

Pitää kaikki, jotka ovat olleet päättämässä tästä Talvivaara keissistä ja sitä tukemassa saattaa rahalliseen korvausvastuuseen valtiolle ja veronmaksajille, joiden rahoja tässä on edesvastuuttomasti tuhlattu, samoin kuin luontoa häikäilemättömästi saastutettu !

Vieras

#2

23.02.2016 14:19

Hyvä kirje Hannulta Maurille. Toivotaan että valtio ymmärtää faktat ja järki voittaisi lopultakin.


Vieras

#3

23.02.2016 16:10

Hyvä, jos ei rahoitusta tipu. Olisi jo aika lopettaa järjettömyys.
anyway
Vieras

#4

24.02.2016 13:18

Tässä on yksilöity monia hyviä argumentteja sekä kysymyksiä ja lähes kaikkiin on vastaus; kyllä.
Kansalaismielipiteiden yli kävely ja vaikeneminen kansalaisia koskevissa asioissa lisääntyy päivä päivältä.
Suomalaisia kansanliikkeitä korkeintaan kyseenalaistetaan, vaihtoehtoisesti ei huomioida lainkaan, periaatteessa vaikuttaa siltä, että tällä nykyisellä menolla kohta jo kielletään, jolleivät ne suosi median ja hallinnon linjauksia.
Kansainvälisellä julkisuudella ei ilmeisestikään ole päättäjiimme mitään vaikutusta sikäli mikäli se koskee suomalaisia, useilla huomautuksilla muissa julkisuuteen tulleissa asioissa ei ole ollut piirunkaan vertaa vaikutusta, ne on hiljaisuudessa sivuutettu tai niillä on pelkästään pyyhitty*
Suomi ei tarvitse kansalaisyhteiskuntaa kun se ei tarvitse kansalaisaankaan, maassa ei vieläkään ole ratifioituja ihmisoikeuksia kaikilla kansalaisryhmillä ja se jo kertoo paljon tästä sivistysvaltioksi itseään tituleeraavasta maailmankolkasta, jossa vain ja ainoastaan raha ja sisäpiiriverkostot ovat ratkaisevia.
Huolenaiheet, jos niitä hallinnolla ylipäätänsä on, masinoidaan lähinnä kaikkeen rajojen ulkopuoliseen ja sieltä tulevaan.
Tämäkin asia , joka edellyttäisi maahan perustuslakituomioistuinta.


Vieras

#5

24.02.2016 22:20

Vesistöt kuntoon!
Kitiska

#6 Kiitokset

25.02.2016 14:22

Valtavat kiitokset Hannulle ja muille, jotka jaksavat väsymättä pitää tätä asiaa esillä ja jakaa tietoa meille muille. Toivotaan, että myös elokuva tavoittaa laajat joukot ja herättelee ihmisiä puolustamaan jotain, mikä meillä on sekä ainutlaatuista että korvaamatonta.


Vieras

#7

15.04.2016 16:08

kiinni talvivaara

Vieras

#8

17.04.2016 09:49

Haluan yhä edelleen nostaa esiin kaivoksen perusongelman eli bioliotuksen puutteellisen T&K-panoksen.

Toiminta aloitettiin ilman pilot-skaalausta, joka kuuluu kaikkien bioteknisten prosessien käynnistykseen. Mitään tietoja malmikasojen kasvuolosuhde- tai mikrobiaktiviteettiseurannoista ei ole annettu julkisuuteen. Vaikuttaa todennäköiseltä, ettei kaivoksella edes ole asianmukaista biotekniikan tutkimusyksikköä mikrobiologeineen - ainakaan aihetta koskeviin kysymyksiini ei ole vuosien mittaan kertaakaan vastattu.

On todella surullista (ja myös oman ammattialani arvoa alentavaa), että puutteiden nyt ilmaannuttua siirrytään takaisin pienempään raekokoon, siirrellään putkia yms. ilman, että tehtäisiin asiaankuuluvia pilot-mitan mikrobiologisia testejä. Kaivoksella ei kerta kaikkiaan tunnu olevan ketään, joka osaisi edes auttavasti kertoa, mitä mikrobeille tällä hetkellä tapahtuu: mitkä ovat niiden kasvuolosuhteet, aktiviteetit ja mahdolliset inhibitiot.

Vertaan edelleen tilannetta olutpanimoon, josta puuttuisivat panimomestari ja käyttölaboratorio. Jätevesipuhdistamojen mikrobitarkkailu on myös erinomaisella tasolla verrattuna Talvivaaran pimeiden massaröykkiöiden valvontaan.

Siispä: olisiko ollut (ja onko edelleen) ylivoimainen taloudellinen uhraus perustaa kaivokselle asianmukainen bioliuotuksen tutkimusyksikkö? Onko sellaisen puuttumisen syynä raha vai pelko, että asiantuntijat toteaisivat bioliuotuksen liian heikoksi prosessiksi tuottamaan kaivokselle voittoa? Jos niin, entä muutaman vuoden kuluttua, jos tämä pelko todella toteutuu?

Vieras

#9

08.05.2016 05:49

Käydään katsomassa, ja jaetaan , olette oikealla asialla Talvivaara asiassa