Selvityspyyntö Lemmenlaaksoon kaavaillusta frisbeegolfradasta


Vieras

#1

27.10.2016 10:55

Lemmenlaakso jätettävä rauhaan. Frisbeegolfata voi vaiuka jollain pellolla. Alueella tämmöinen toiminta olisi sekä maisemahaitta että haittaisi alueen biodiversiteettiä.

Vieras

#2 #2

27.10.2016 12:30

Kuinka moni näistä allekirjoittaneista ulkopaikkakuntalaisista (tälllä hetkellä 48%) muka oikeasti käy lemmenlaaksossa asti ulkoilemassa? Lisäksi alue on enemmän tai vähemmän mopopoikien leikkipaikka tällä hetkellä, miksi niistä kukaan ei ole tehnyt adressia tai valitusta?

allekirjoittanut

#3 Re: #2

27.10.2016 13:45

#2: - #2 

 Täytyy muistaa, että alue on aivan sipoon rajalla, josta suurin osa ulkopaikkakuntalaisista allekirjottaneista on.

Kirsi

#4 Kaikki sopii samalle alueelle.

27.10.2016 14:19

Kaikesta ihmiset jaksaa valittaa. Frisbeegolf on Suomen nopeimmin kasvava urheilulaji ja harrastuspaikkojen vähäisyys pääkaupunkiseudulla on tosiasia. Alue sopii täydellisesti firbeegolfin harrastamiseen, eikä se oikein suunniteltuna ja toteutettuna häiritse muita alueen käyttäjiä. Tutustukaa lajiin ennen kuin kirjoittelette adresseja.


Vieras

#5 uudistuksia

27.10.2016 15:34

Järvenpää on kasvussa ja kaipaa liikunta alueiden uudistuksia. Tilaa jää kaikille hyvin alueelle viellä.


Vieras

#6 Re: Re: #2

27.10.2016 16:00

#3: allekirjoittanut - Re: #2 

 Olen aktiivisesti käynyt tällä alueella ulkoilemassa vajaan kymmenen vuoden ajan, ja sen kokemukseni myötä väitän että nämä mopopojat ovat ehkä pienin käyttäjäryhmä, ja joihin harvoin alueella törmää.

Asukas rajalta

#7 Selvitystä vaan

27.10.2016 17:01

Eihän tällä addressilla haluta rataa estää, vaan selvitys kaupungilta, miten asiat tullaan hoitamaan! 

Mm. tien kunnossapito, kun liikenne kasvaa ja entä katuvalot, pysäköintialue, jätehuolto jne.

Kannattaa katsoa mitä naapurikunnassa Keinukalliolla tapahtunut radan rakentamisen jälkeen.

Aluetta tulisi kehittää KAIKKIEN käyttäjien tarpeet huomioiden!!

Päätöksentekoon läpinäkyvyyttä

#8

27.10.2016 18:01

Lemmenlaakson hiekkakuopat ja kuoppien reuna-alueet polkuineen ovat olleet vuosikymmeniä yli kuntarajojen tulevien asukkaiden monipuolisia harrastuspaikkoja. En hyväksy sitä, että yhteinen ulkoilualue varataan vain pienen harrastajajoukon käyttöön. Jo pelkästään liikenteen lisääntyminen kapeilla hiekkateillä luo vakavan loukkaantumisriskin ratsastajille, joita autoilijat eivät tunnetusti auta eivätkä kunnioita. Tähän saakka ratsukko on voinut siirtyä varsin pian pois varsinaiselta ajotieltä poluille, joita nyt siis kaavaillaan frisbeegolffareiden käyttöön.

 

Jos alueella ei olisi jo vakiintunutta käyttötarkoitusta ja käyttäjäkuntaa, ymmärtäisin tällaisen alueen "antamisen" toisenlaiseen käyttöön. Frisbeegolfarit tuskin tulevat tuntemaan olonsa tervetulleiksi tietäessään vievänsä paikallisilta asukkailta monipuolisen lähiliikuntapaikan. Kaupunki on toiminut asiassa tökerösti ja selvittämättä lainkaan, mitä kyseisellä maa-alueella on meneillään. Paikka sijaitsee eri kuntien rajalla, eikä asukkaita ole kuultu missään. Kyseessä on huono ja ajattelematon valmistelu, jonka jokainen vaihe ja perustelu on syytä nostaa tarkasteltavaksi. Vaikuttaa siltä, että asukkaat on haluttu  nimenomaan ohittaa asian valmistelussa.

 

Valot päälle siellä!

#9 Re: Kaikki sopii samalle alueelle.

27.10.2016 18:03

#4: Kirsi - Kaikki sopii samalle alueelle. 

 Tulette paikallisilta kysymättä meidän lähiliikuntapaikallemme ja luulette omistavanne meidän ulkoilualueemme. Mistä tuollaisia Euroopanomistajia tulee?

Valot päälle siellä!

#10 Re: #2

27.10.2016 18:10

#2: - #2 

 Väitteesi ei pidä paikkaansa. Lemmenlaakson hiekkakuopat ja niiden ympäristö on paikallisten monipuolinen harrastusalue. Emme ole tarvinneet rakennettua ja kallista ympäristöä, vaan olemme kaikki erilaiset harrastajat pystyneet muovaamaan harrastuspaikkaamme pelkästään kulkemalla ja tekemällä ympäristön täyteen omia polkujamme. Samoille poluille ovat mahtuneet hevoset, koirat, maastopyöräilijät, lenkkeilijät, lasten mäkiautot, pulkat, luontokuvaajat, sienestäjät, marjastajat ... Sellaisen paikan te haluatte viedä meiltä edes vaivautumatta kysymään asiasta. Tunnette varmaan olonne tervetulleeksi kaiken tämän inhottavuuden jälkeen.

Näitä harrastuksia ei harrasteta luonnonsuojelualueen puolella, koska siellä liikkuminen tapahtuu poluilla ja muutoin varoen polkujen ulkopuolella. Luonnonsuojelualueen polkuja ei ole tehty ratsukkoja ja maastopyöriä varten sen paremmin kuin leikkiviä lapsiakaan varten. 

Häh?

#11

27.10.2016 18:19

Tästä ei kai ole lähetetty tietoa ees Haarajoen asukasyhdistykselle. Sikäli kun se nykyään pysyy vaikuttamaan yhtikäs mihinkään. Kannattais kuiteskin ees kysyä heiltä. Heidän hommiin kuuluu puolustaa kaikkia haarislaisia harrastajia jotka tota aluetta käyttää.

Pankaa Nimenmaa ja Rytsölä hommiin!

Kerran alueella käynyt

#12 Alueen nykyiset harrastajat

27.10.2016 19:33

Nyt kun alueesta on tullut viikon sisällä "välttämätön" harrastusmahdollisuus, hevosurheilijoille, koiraharrastajille, retkeilijöille, pulkkailijoille, mopoilijoille ja kaikille muille puskarakastelijoille, niin miksi ette ole koskaan siivonnut aluettanne? Kuulin viime viikonloppuna, että alueelta löytyy, mopon runkoa, uuni/hellayhdistelmää, kulmasohvaa, autonrenkaita ja jätesäkeittäin törkyä. Itse kävin tänään katsomassa alueen ja löysin nuo kaikki tunnin kävelyn aikana ja paljon muutakin, kuten lastenvaatteista käytettyihin kortsuihin. Eikö teitä eläinharrastajia tai lasten kanssa ulkoilijoita ole kiinnostanut oman suojatin turvallisuus sen vertaa, että olisitte siivonnut aluetta? Olisihan se hevonen, koira tai lapsi voinut satuttaa itsensä noihin alueelta löytyviin jätteisiin, vai mitä? Nyt kun slueelle tulisi vastuullinen rekisteröitynyt yhdistys harrastamaan ja pitämään paikat siistinä, niin sekö ei teille käy?? Vaan pitää kirjoittaa valheellinin adressiteksti, sekö on oikein?

 


Vieras

#13 Re: Selvitystä vaan

27.10.2016 19:40

#7: Asukas rajalta - Selvitystä vaan 

 Mitä Keinukalliolla on tapahtunut radan rakentamisen jälkeen? Oma kokemus on että vähän pitää ulkoilureittejä käyttäessä väylien alueella tarkemmin katsoa ettei mistään lennä kiekkoa, mutta suurin osa ulkoilureiteistä "turvallisella" alueella.

Minunkin käytössäni

#14 Re: Alueen nykyiset harrastajat

27.10.2016 21:06

#12: Kerran alueella käynyt - Alueen nykyiset harrastajat 

 Olet käynyt alueella KERRAN ja arvioit kaikkien muiden tarpeet sen perusteella. Ja kyllä, meidän ihmisten joukossa on sellaisiakin, jotka kippaavat jätteensä ja roskansa kielletyille alueille, mutta et kai nyt tosissasi syytä alueen harrastajia noiden ihmisten käytöksestä.

Muuten, mikä tässä adressitekstissä on valheellista? Perusteluineen kiitos.


Vieras

#15 Re: Re: Kaikki sopii samalle alueelle.

27.10.2016 21:16

#9: Valot päälle siellä! - Re: Kaikki sopii samalle alueelle. 

Minä olen paikallinen ja minä en näe mitään ongelmaa tässä. Satunnaisesti olen käynyt myös pelailemassa ja mm. pornaisissa on frisbeegolfrata, koirapuisto ja lenkkipolku kaikki samalla alueella eikä siellä ole mitään ongelmia ollut, kyllä on kaikki mahtuneet sinne hyvin.


Vieras

#16 Re: Re: Alueen nykyiset harrastajat

28.10.2016 03:33

#14: Minunkin käytössäni - Re: Alueen nykyiset harrastajat 

 "alueen muutostyöt jo aloitettu" näin esimerkiksi ei pidä paikkaansa.

Syytinkö alueen harrastajia sotkemisesta, ihmettelin vaan kun niin tärkeätä harrastusaluetta ei viitsitä siivota. no kohta on siistiä kun fribaajat siivoa sen teidän puolesta

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

28.10.2016 05:57


k

#18 Me nykyiset tavalliset ulkoilijat

28.10.2016 06:55

Lähistöltä on paljon esimerkkejä siitä miten tämä uusi harrastus frisbeegolf on tuottanut muille ulkoilijoille haittaa ja tuottanut jopa mahdottomaksi liikkumisen ulkoilualueilla. Frisbeegolfratoja on Keinukalliolla metsässä, ulkoilureiteillä ja jopa pelloilla, Hyrylän urheilukeskuksen ympäristön loistavat hiekkamaastot on tähän toimintaan käytetty, jopa puistoalueita Vanhankylänniemessä ja Ohkolan puiston alueella pyhitetty kiekonheittäjille, yms.

Miksi yhdelle harrastajaryhmälle varataan alueita, joista olisi iloa kaikille tavallisille ulkoilijaryhmille ilman lisäkustannuksia? Nyt on voinut nauttia kaikista näistä nykyisistä harrastaryhmistä alueesta ja myös ne jotka vain ulkoilee alueella - harrastus sekin on.


Vieras

#19

28.10.2016 10:59

Allekirjoitin jo ihan senkin vuoksi, miten törkeitä Antti Luoteen kommentit ovat. Hän suhtautuu muihin harrastajiin kuin näill ei olisi mitään oikeuksia. Minä, minä, minä ja minun harrastukset ja teistä toisista ei niin väliä. 


Vieras

#20 Re:

28.10.2016 11:27

#19: -  

 Tuohan se on hyvä peruste kirjoittaa nimi adressiin, jos joku seuraan kuulumaton antaa sinun mielestäsi huonoja kommentteja


Vieras

#21

28.10.2016 11:42

Nyt loppuu se luonnonrauhan tuhoaminen !!!

Vieras

#22 Re: Re:

28.10.2016 12:25

#20: - Re:  

Miten  niin seuraan kuulumaton? Kyllä hän puheissaan ainakin on antanut ymmärtää olevansa hankkeen järjestäjiä. Ei toisten harrastuksia voi ohittaa puhumalla pashaa facessa ja sanomalla, että me vaan tullaan nyt. Mies on antanu itsestään niin vastenmielisen kuvan facessa, että tiedetään jo mitä on paikan päällä luvassa.

Mielummin liito-oravia kun liitokiekkoja

#23 Re: Re: Re: Kaikki sopii samalle alueelle.

28.10.2016 13:00

#15: - Re: Re: Kaikki sopii samalle alueelle. 

 Siis, koirat aitaukseen, ratsukot ja pyörilijät toisiin maisemiin ja ulkoilijat suojelualueelle.


Vieras

#24 Re: Re: Re:

28.10.2016 13:02

#22: - Re: Re:  

 Sisälukutaito olis kiva asia tai ainakin nimien erottaminen toisistaan Lauri Luode on seuran pj. Joka on useaan otteeseen todennut olevansa valmis istumaan alas muiden harrastajien kanssa ja suunnittelemaan aluetta yhdessä. Antti Luode on ihan eri tyyppi eikä ole seurassa aktiivitoimija.

Joten edelleen, mahtava syy kirjoittaa nimi adressiin


Vieras

#25

28.10.2016 13:03

Keski-Uusimaan jutusta saa käsityksen, että kaupunki on jo päätöksen tehnyt ja vähät välittää siitä, että tulijat häätää alueelta muita harrastajia. Törkeetä käytöstä kaupungin virkamiehiltä. Haarajoen valtuutetut on taas hiljaa ja asukasyhdistys askartelee joulukoristeita.