Äkkihoppu

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Äkkihoppu.


Vieras

#26

06.10.2011 12:04

Tämän adressin keskustelu ei osu edes asian lähelle.
Kaikki vain puhuvat siitä, että kohta tulee Äkkihopun tilalle jokin helsinkiläinen suurfirma ja tuo helsinkiläiset työntekijät mukanaan.
Kukaan ei ole missään vaiheessa sanonut sanaakaan siitä, että Äkkihoppu oltaisiin vaihtamassa HESsiin tai Med Groupiin!
Kittilä on varoittava esimerkki ja siitä on kyllä varmasti päättäjät ottaneet opikseen. Toivottavasti toiminta menee sairaanhoitopiirille, niin sittenpä ei enää tarvitse pelätä, että nämä helsinkiläisfirmat tunkevat apajille. Jos toiminta jatkuu yksityisillä, niin kilpailutukseenhan se menee. Sitten valitaan paras toimija. Ja sehän ei välttämättä tarkoita automaattisesti Äkkihoppua.
Kuntalainen

#27 Re:

08.10.2011 00:52

#26: -

Jos oikein tarkoin lukee, niin tämän adressin tarkoitus on antaa kuntalaisille ja muille kuntamme alueella ambulanssia tarvitseville antaa mahdollisuuden kertoa että haluamme saada JATKOSSAKIN palvelua kyseiseltä Äkkihoppu oy:lta, koska olemme olleet tyytyväisiä saamaamme palveluun!

 


Vieras

#28 Mikon teesit

08.10.2011 13:48

Lueppa viimeisestä Luoteis-Lapista Mikko Rundgrenin kannanotot. Ei uskoisi että Mikko
on kolarilaisten edusmies keskussairaalan hallinnossa. Jos Mikon kannanotot edustavat keskussairaalan kepun ryhmän kantaa ambulanssisopimuksista, peli on selvä. Sopimuksia tekee jatkossa keskussairaalan hallinto. Ett' tämmösiä edusmiehiä meillä on

Vieras

#29 http://www.luoteis-lappi.com/etusivu.html

08.10.2011 15:57

"Sairaanhoitopiirin ”malli” on käytännössä kartta, jolle on sijoitettu ambulanssiyksiköitä. Esimerkiksi Muonioon on sijoitettu yksi hoitotason ambulanssi, kun nykyisellä yrittäjällä on kaksi hoitotason ambulanssia."

Missä vaiheessa varallaolovalmiudessa päivystävät ambulanssiyksiköt on alettu määrittelemään hoitotason yksiköiksi...?

"Malli perustuu sairaanhoitopiirin tekemään selvitykseen, jossa ei ole Taulavuoren mukaan otettu huomioon sitä, että esimerkiksi Muoniossa ambulanssiyrittäjän kanssa on vuosia sitten tehty sopimus perustason palvelusta, vaikka yrittäjä tarjoaa hoitotason palvelua."

Tämähän on ollut perusongelma kaikkialla Suomessa, missä ensihoitopalvelua tuottavat yksityiset firmat. Tarjotaan parempaa palvelua kuin mitä sopimukset edellyttää - parempaa lähtövalmiutta ja parempaa "hoitovalmiutta". Ja kenen kustannuksella? TYÖNTEKIJÖIDEN!

 


Vieras

#30 Re: Mikon teesit

10.10.2011 09:14

#28: - Mikon teesit 

 Luoteis-Lappi on luettu.  Kyllä Mikko on selityksen velkaa mihin faktoihin hänen käsitykset ensihoidon ja sairaankuljetusten siirto keskusairaalalle perustuu, Laista ei tämmöstä faktaa löydy

 


Vieras

#31 Terveydenhuoltolaki 30.12.2010/1326

10.10.2011 21:17

39 §
Ensihoitopalvelun järjestäminen
Sairaanhoitopiirin kuntayhtymän on järjestettävä alueensa ensihoitopalvelu. Ensihoitopalvelu on suunniteltava ja toteutettava yhteistyössä päivystävien terveydenhuollon toimipisteiden kanssa siten, että nämä yhdessä muodostavat alueellisesti toiminnallisen kokonaisuuden.

Sairaanhoitopiirin kuntayhtymä voi järjestää ensihoitopalvelun alueellaan tai osassa sitä hoitamalla toiminnan itse, järjestämällä ensihoitopalvelun yhteistoiminnassa alueen pelastustoimen tai toisen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän kanssa taikka hankkimalla palvelun muulta palvelun tuottajalta.

Sairaanhoitopiirin kuntayhtymä tekee ensihoidon palvelutasopäätöksen. Palvelutasopäätöksessä määritellään ensihoitopalvelun järjestämistapa, palvelun sisältö, ensihoitopalveluun osallistuvan henkilöstön koulutus, tavoitteet potilaan tavoittamisajasta ja muut alueen ensihoitopalvelun järjestämisen kannalta tarpeelliset seikat. Palvelutasopäätöksessä on määriteltävä ensihoitopalvelun sisältö siten, että palvelu on toteutettava tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti ja siinä on otettava huomioon ensihoidon ruuhkatilanteet.

79 §
Voimaantulo- ja siirtymäsäännökset
Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä toukokuuta 2011 kuitenkin siten, että ensihoitopalvelu on järjestettävä 39 §:n mukaisesti viimeistään 1 päivästä tammikuuta 2013.

+

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus ensihoitopalvelusta 340/2011

 



Vieras

#32

10.10.2011 22:04

Viimisen pääle älytön laki! Saapi viä leivän yrittäjän suusta ja asettaa potilasturvallisuuden kyseenalaiseksi...

Vieras

#33

11.10.2011 15:15

Minua on aina ihmettyttänyt, että miten ihmeessä yksityiset yrittäjät voivat pyörittää ambulanssia. Eihän poliisia tai palokuntaakaan voisi yksityistää. Ambulanssithan ovat yhtälailla osa pelastus- ja turvallisuusjärjestelmäämme.
Olishan se melkoista, jos palokuntaakin pyörittäisi yksityinen. Palokeikka kun tulis, niin palomiehillä ei olisi kypäriä, kun pomo on päättänyt säästää ja jättänyt ne ostamatta :)

-Ei se näin voi mennä. Ambulanssien työväen pitäisi kaikkien olla virkamiehiä, kuten palomiehet ja poliisitkin ovat. Sen verran julkista valtaa ambulanssin väki joutuu ajoittain käyttämään. Ja yksityisen yrittäjän työntekijähän ei voi olla virkamies.


Vieras

#34 Re:

12.10.2011 09:25

#33: -

Erittäin järkevä, asiantunteva ja paikkansapitävä kannanotto! Hienoa!

Eki

#35 RE 33

12.10.2011 10:12

Ei ne aina pelaa nuo julkisenvallan palvelutkaan pelaa ihan moitteettomasti(Pienen kunnan poliisi ja palokuntatoiminnat). Tietenkin jos valtiovalta antaa rahaa toimintojen järjetämiseen niin hyvä, mutta epäilen. Pienen kunnan vaikuttamismahdollisuudet ne vähäisetkin viedään kauemmaksi toiminta alueelta.
markkina

#36 Virkamies

12.10.2011 17:47

Voi hyvä jyssäys, että sielä on taas joku välkky, joka kirjottaa niinkö ainaki asiantuntija. Jokainen ihminen on vastuussa tekemisistään,olipa hän virka-tai muu mies/nainen. Tähänkin asti on toimittu virkavastuulla. Tavallisen ihmisen pitäisi olla myös vastuussaan tekemisistään,niin olen ymmärtänyt. Virkakoneisto on luotu paimentamaan epärehellisiä, väärin syöviä ja juovia,luusereita sun muita konnia. Toivottavasti emme rupea moralisoimaan tai lähettelemään ukaaseja epäterveellisesti käyttäytyville asiakkaillemme, kun meistä tulee virkamiehiä/-naisia. Onkohan tuo stalinismiin paluu oikein järkevää. Onhan se tietysti helppoa, kun keskusjohto määrää miten päin meidän pitää olla ja elää. Muuten,pikku kuntien palopuoli on saanut vain vanhoja, kaupungissa testattuja, autoja sun muuta kalustoa, tässä aluepelastuslaitos touhussa ja kallista on. Että semmosta.

Vieras

#37

13.10.2011 15:23

Äkkihoppu on pelastanut useita ja sillä on paikallistuntemus hyvin laaja, jota ei voi korvata milhään ulkopuolisilla. Nykysin on navigaattoreissaki vikkaa ja ne ei löyä kaikkia osotteita. Paikallistuntemus on mielestäni tärkein.

Vieras

#38

17.10.2011 15:17

Jos en väärin ole ymmärtänyt niin sairaanhoitopiirin
kuuluu myös edustajia kolarin kunnasta . .
jos kunta EI hyväksy jotain päätöstä tai haluaa
siihen muutoksen se on mahdollista.
Nyt on vaikuttamisen aika ja meidän kunnan edustajien
on se tehtävä , sillä lopullinen valta on heillä mutta onko tahtoa.
Heidän kannattaa muistaa että uudet vaalit on kohta ja vääryydet muistetaan kyllä .

Vieras

#39

17.10.2011 16:59

Mie en ainakaan äänestä semmosta, joka suosii hyväveli-periaatteella jonkun yksityisen bisneksiä.
EH_AMK

#40 Ettikää itellenne faktoja ihmiset......

19.10.2011 09:59

Tällä adressilla äänestätte nyt palvelun parannusta vastaan!!! Suunnitelmien mukaan Kolariin tulee yksi hoitoyksikkö joka päivystää 24/7 välittömässä lähtövalmiudessa, sekä toinen hoitoyksikkö 15 min valmiudessa. Lisäksi sesonkiajalla päivystäisi kolmas auto Ylläksellä. Kittilä on hyvä esimerkki siitä, mitä tapahtuu kun kunnan päättäjät ovat täysin sinisilmäisiä ja asiasta mitään tietämättömiä. Ei HES ole syyllinen Kittilän ongelmiin. Syyllinen on Kittilän kunta joka ihanneajatusmaailmassaan uskoi, että uusikin yritys jatkaisi Arceran mallia, eli pitäisi sopimuksetonta autoa valmiudessa. Ehei ihmiset, ei se näin toimi.
Tietenkin jokainen yksityinen huutaa suureen ääneen tämän olevan hirveä vääryys, kun heiltä viedään mahdollisuus tienata työntekijöitään ja asiakkaitaan kusettamalla (en nyt syyllistä Äkkihoppua, se ei ole tämän kusettajien listan kärkipäässä, mutta ei tämäkään yritys aivan puhdas pulmunen ole). Tämä on alan nykypäivää ja tämän ongelman korjaamiseksi ensihoito siirtyy sairaanhoitopiirin vastuulle.

Toivon todellakin, että tämä adressi poistettaisiin. Erästä suurta vanhan ajan ajattelijaa siteeraten, "Kansa ei nytkään tiedä mikä sille on parasta."

Vieras

#41

19.10.2011 10:21

Tarkistappa tietosi EH-AMK................ välitön lähtövalmius pikkukuntiin utopiaa!!!!
markkina

#42 eh-amk

19.10.2011 11:24

Ensihoitajalle(amk)=auta minua kaikessa. Kerron sinulle faktoja,joita halusit. Todellakin on nykyaikaa uudistaa kaikkea ja hinnala millä hyvänsä. Olisi todella hienoa, jos jokaisessa kunnassa olisi päivystys 24/7.Asiat vain täytyy suhteuttaa realistisesti. Norjassa, jossa kyseinen uudistus on tehty joitakin aikoja sitten, ei homma ole pysynyt hanskassa kustannusten suhteen ja siellä on jouduttu laittamaan asemia kiinni, koska rahaa on palanut enämpi kuin laki sallii.Lisäksi on tullut valtataisteluita, pikkukihojen kesken.Miten meinaa sh-piiri hoitaa kyseisen mallin mukaiset sosiaaliset tilat, autotallit, työntekijät etc.?.Ei sellaista systeemiä kannata rakentaa, joka ei toimi kuin paperilla.On hyvä, että isännäksi tulee sh-piiri elikkä kunnat, mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Se tietitaito, joka nykyisillä toimijoilla on,sitä ai kannata heittää romukoppaan.Mehän olemme kaikki omin korvin kuulleet ja omin silmin nähneet, miten suuret rahoitusyhtiöitten omistamat firmat ovat hommansa hoitaneet-Kusettamalla kuntia ja kuntalaisia. Ei sellaisesta palvelusta, jossa kaikki on hakusessa, kannattaisi maksaa.Lisäksi olisi hyvä ottaa huomioon kunnalle kertyvät verotulot.Auta minua kaikessa-ihmiselle sanon,että kannattas antaa korvan tausten kuivua ja tunteiden laantua, ennenkuin lähtee haukkumaan yhtään ketään.No niinhän se on, että karavaani kulkee ja ensihoitaja haukkuu. Ps.Ruotsi on yksityistämässä ensihoitoa ja sairaankuljetusta

Vieras

#43

19.10.2011 15:15

#41 Välitön lähtövalmius ei todellakaan ole utopiaa, vaan Kolariin, Kittilään ja Muonioon on todellakin tulossa välittömän valmiuden autot. Nykyinen varallaolojärjestelmä alkaa olla tulossa tiensä päähän, sillä pitkien varallaoloaikojen myötä ensihoitajia ei enää saada työhön. Se, mitä HESille on nyt käynyt, on ennakkotapaus. Kun media ymmärtää, kuinka päin mäntyä koko Suomen ensihoito tällä hetkellä on menossa, alkaa tapahtua.

#42 SHP:n autot voivat aivan hyvin päivystää samoilla asemilla kuin mitä autot nykyään päivystävät. Sosiaaliset tilat löytyvät kyllä asemilta, ja niiden parantaminen ei kovin suurta rahasummaa vie. Työntekijöinä jatkavat yksityisten entiset työntekijät ja muutamat uudet. Varmastikin halukkuus siirtyä julkisen palvelun ammattiin on suuri, kun palkka on hieman parempi ja työajat säännölliset. Kyllä se systeemi toimii, jos se kunnolla rakennetaan. Norjan systeemin ongelmiin johti liian iso hallinnon määrä.
EH

#44 puurot ja vellit sekaisin

19.10.2011 20:06

Eipä näy juurikaan ensihoitotyöntekijöiden nimiä adressissa, toisin kun oli Tornion ensihoitoa koskevassa adressissa. Miksihän näin...?

Vieras

#45

19.10.2011 21:37

no niin vain, se on varhmaan oikein hyä homma, tuola kaupungissa, mutta eri soon täälä meilä maala! Kyllä tuo naapurikunnan kohtalo meitä pölättää! Kyllä jokasella ihmisellä on oikeus mielipitheeseensä, niin positiivisseen ko negatiivisseen! Ja mikäpä sen helpompaa ko haukkua nimettömännä :)

Vieras

#46

19.10.2011 21:40

Mistä meinaa sairaanhoitopiiri saada työntekijöitä! EH- AMK, luen teksteistäsi, että olisiko sinulla jokin omista lehmistä sairaanhoitopiirin ojassa ?


Vieras

#47

19.10.2011 23:41

Tyhjää höpinää ei lapissa ei välitön lähtövalmius tule kuin Roihin, Kemiin, K-järvelle(ehkä) ja Tornioon. Sairaanhoitopiirin kunnat ei pysyt/suotu maksamaan välittömän lähtövalmiuden kustannuksia. Hyvä se olis jos kaikkialle saatas välitön ei siinä mitään saahan sitä unelmia olla

Vieras

#48 #44

20.10.2011 15:54

Totta. Harva alan työntekijä vastustaa tätä uudistusta. Yrittäjät yrittävät tietenkin huutaa syrjintäänsä, kun heiltä loppuvat tienestimahdollisuudet. Jotkut yrittäjät sen sijaan ovat helpottuneita, kun yrittämisen ongelmat loppuvat. Työntekijöitä kyllä löytyy ambulansseihin kun työehdot saadaan kuntoon. Ja jos Kolarilaisia pelottaa Kittilän kohtalo, ei tätä uudistusta kannata vastustaa.
Yksi ensihoitaja vaan

#49 Re: puurot ja vellit sekaisin

20.10.2011 21:51

#44: EH - puurot ja vellit sekaisin 

 Voihan olla, että kaikki eivät halua nimiään julkisuuteen "nimettömien" mollattavaksi...


Vieras

#50

31.10.2011 09:50

Äkkihoppu tuttu ja turvallinen