Autokatsastus Pois

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Autokatsastus Pois.

arto kukkonen
pieksämäki

#1 Kukahan oikeasti maksoi tutkimuksen??

15.10.2011 21:09

Todellisuudessa koko ajan tien päällä on kalustoa, joka ei mene katsastuksesta läpi ilman remonttia ( koskee myös omia autojani 8). Kuitenkin kaluston (oli mikä tahansa) pitäisi olla siinä kunnossa AINA että härveli selviää katsastuksesta milloin tahansa. Moni valittaa ilkeistä insseistä kun ei anna leimaa, vaikka vaan muutama lamppu on pimeänä. Tuskin niitä lamppuja on pimeänä möllöttäviksi koristeeksikaan asennettu?? Sama on jarrujen jne laita. Vai mitä??
PJ S
Adressin tekijä

#2 Re: Kukahan oikeasti maksoi tutkimuksen??

19.10.2011 02:51

#1: arto kukkonen - Kukahan oikeasti maksoi tutkimuksen??

Todellisuudessa tutkimuksen mukaan nämä katsastuksessa läpimenemättömät ajoneuvot eivät ole yliedustettuina kolareissa tilanteessa jossa on olemassa satunnainen tienvarsikatsastus. Suomessa pakollinen viranomaiskatsastaminen tullaan katsastuksen vaikuttamattomuuden takia lakkauttamaan.

Juho

#3 Re: Re: Kukahan oikeasti maksoi tutkimuksen??

23.10.2011 21:21

#2: PJ S - Re: Kukahan oikeasti maksoi tutkimuksen??

Todellisuudessa et ole lukenut tutkimusta, vaan vetoat AKE:n teettämän kirjallisuuskatsauksen tiivistelmään, jossa viittamassastasi tutkimuksesta todetaan: "Ainoastaan yhdessä norjalaistutkimuksessa (Fosser 1991) oli hyvä koeasetelma. Kyseisessä tutkimuksessa ei havaittu katsastuksen vähentäneen onnettomuuksia. Kyseisen tutkimuksen aikana henkilöautojen tienvarsitarkastukset olivat kuitenkin Norjassa erittäin yleisiä, mikä estää tutkimustuloksen suoran soveltamisen esimerkiksi Suomeen." http://www.ake.fi/AKE/Ajankohtaista/Vuoden+2008+tiedotteet/Katsastusta+tehostamalla+ei+en%C3%A4%C3%A4+voida+merkitt%C3%A4v%C3%A4sti+v%C3%A4hent%C3%A4%C3%A4+vakavia+onnettomuuksia.htm

PJ S
Adressin tekijä

#4 Re: Re: Re: Kukahan oikeasti maksoi tutkimuksen??

24.10.2011 04:36

#3: Juho - Re: Re: Kukahan oikeasti maksoi tutkimuksen??

Tiivistelmässä on tulkintavirhe. Tutkimuksen sisältö on sovellettavissa Suomeen.

Tienvarsikatsastuksesta huolimatta ajoneuvojen kunto oli kuljettajien vastuulla. Nämä kuljettajien itse kunnossa ylläpitämät ajoneuvot eivät olleet yliedustettuina onnettomuuksissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että kuljettajat tietävät liikenneturvallisuutta ajatellen sen onko ajoneuvo liikennekelpoinen.

Adressissa esitetyt johtopäätökset tutkimuksesta ovat totuudenmukaisia.

Juho

#5 Re: Re: Re: Re: Kukahan oikeasti maksoi tutkimuksen??

24.10.2011 10:01

#4: PJ S - Re: Re: Re: Kukahan oikeasti maksoi tutkimuksen??

Tässä lainaus varsinaisesta esiselvityksestä liittyen Fosserin tutkimukseen: "Runsaat tienvarsitarkastukset ovat saattaneet
motivoida katsastustutkimukseen osallistuneiden autojen omistajia pitämään autot paremmassa kunnossa kuin, jos autojen kunnon seurantaa ei olisi lainkaan. Sikäli katsastustutkimuksen tulokset eivät välttämättä olisi samoja niissä maissa, joissa tienvarsitarkastukset ovat huomattavasti harvinaisempia."

PJ S
Adressin tekijä

#6 Re: Re: Re: Re: Re: Kukahan oikeasti maksoi tutkimuksen??

25.10.2011 04:24

#5: Juho - Re: Re: Re: Re: Kukahan oikeasti maksoi tutkimuksen??

En ole tuota esiselvitystä nähnyt.

Oleellista on se että nämä motivoituneet kuljettajat pystyvät tutkitusti pitämään ajoneuvot täysin liikennekelpoisina ilman katsastajan apua. Jos halutaan niin Suomessa voidaan pakkokatsastuksen päätyttyä ylläpitää satunnaiskatsastusta ja samalla kaksoissokkotutkimuksella tutkia missä määrin satunnaiskatsastusta kannattaa ylläpitää.

Pakkokatsastus on väärin ohjattujen resurssien muodossa yhteiskunnalle ja liikenneturvallisuudelle haitallinen jonka takia pakkokatsastus pitää lakkauttaa.

Juho

#7 Mitkä tutkimukset?

25.10.2011 15:01

Mihin tutkimuksiin siis vetoat? Linkki?
Liikenneturvallisuus

#8 Mitkä tutkimukset?

24.11.2011 19:14

#7: Juho - Mitkä tutkimukset?

Tämän sivuston perustajan täytyy olla joku todella aivoton idiootti, joka ei tajua tuon taivaallista autoista tai muistakaan kulkuvälineistä! Luulempa ettö ainut kulkuväline on pyörätuoli, jota tämä vajakki käyttää.

Katsastus ei hänen mielestä vaikuta liikenneturvallisuuteen. Miten sitten selittelisit tapausta, kun täysperävaunuyhdistelmä törmää liukkaalla henkilöautoon, kun ABS ei toimi ja jarruja ei ole sovitettu?? Kukaan liikennöitsijä ei korjaa autojaan, jos sitä katsastusmies ei vaadi. Piste.

 

Gona-kuski

#9 En pidä katsastuksen poistamista järkevänä.

21.01.2012 14:29

Ei ole liikaa vaadittu, että kerran vuodessa menee tarkastuttamaan autonsa kunnon puolueettomalla tarkastajalla. Katsastuksen myötä saa tiedon mm. jarrujen kunnosta, iskunvaimentimien kunnosta, pyöräntuennan väljyyksistä ja moottorin päästöistä, eli tärkeistä asioista, joita ei tavallisen mattimeikäläisen keinoin noin vain testailla. Täytyy kuitenkin pitää mielessä, että on ihmisiä joilla ei ole taitoa tai tarvikkeita auton huoltoon ja vuoden välein tehtävä tarkastus auton kunnosta on minusta ihan oikeutettu. Vuosittainen katsastus toimenpide on ainoa keino varmistaa, että autojen kuntoa pidetään edes jokseenkin yllä - ihmisten oma "harkinta" ja poliisin valvonta eivät siihen yksinkertaisesti riitä.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

04.04.2012 19:01


PJ S
Adressin tekijä

#11 Re: En pidä katsastuksen poistamista järkevänä.

04.04.2012 19:17

Kyllä on liikaa vaadittu että kerran vuodessa pitää 2 000 000 ajoneuvon omistajan käydä maksamassa turhasta. Tieteen keinoin aikaansaatu tutkimus todistaa sen tosiasian ettei tarkastajan vuosittain antama tieto ajoneuvon kunnosta vähennä yhtään onnettomuuksien määriä. Vain täällä tutkimustuloksella on asiassa merkitystä. Lait pitää perustua tutkimustuloksiin eikä mielipiteisiin.

Suomessa tehtiin 50 000 000 turhaa autokatsastusta ilman että kukaan koskaan kysyi miksi autoja katsastetaan. Perustetta pakolliselle autokatsastukselle ei ole olemassa. Kuljettaja pystyy tutkitusti pitämään auton kuntoa yllä.

PJ S
Adressin tekijä

#12 Re: Mitkä tutkimukset?

04.04.2012 19:25

#8: Liikenneturvallisuus - Mitkä tutkimukset?

Henkilöauton kuljettaja pitää tutkitusti autonsa liikenneturvallisena vaikka katsastusmies ei sitä erikseen vaadi.

Amppari

#13 Re: Re: Mitkä tutkimukset?

07.04.2012 20:19

#12: PJ S - Re: Mitkä tutkimukset?

Kerro vielä tarkkaan mistä tutkimuksesta on kyse, lainaus ja lähdetieto kohtaan johon vetoat  ja anna siihen linkki.

qwertymies

#14 Missäs ne tutkimukset?

01.05.2012 11:53

Tää on lähinnä humoristista ku linkkiä tohon tutkimukseen on ruinattu jo viime vuoden lokakuusta asti eikä sitä vaan tipu. Löytyy vaan kirjottajan kommentteja joissa vedotaan 'tieteen keinoin aikaansaatuun todistukseen' ja 'tutkimustuloksiin'.

ps. Käytin dataa omasta polkupyöränhuollostani viimeisen viiden vuoden ajalta ja tein tutkimuksen siitä, kuinka pahoja vikoja liikennevälineeseen pitää tulla, ennen kuin sitä jaksaa oma-aloitteisesti korjata. Tutkimuksessa havaitsin, että en oo jaksanu huoltaa pyörää viiden vuoden sisään vaikka jarrut puuttuu. (Renkaisiin oon ilmaa pumpannu koska ilman ei voi ajaa) Jarrujen puuttuminen on liikenteessä selkeä turvallisuusriski. Tästä voidaan päätellä, että kuljettaja ei huolla liikennevälineitään oma-aloitteisesti jollei häneltä sitä erikseen vaadita. Siinä teille tieteellisiä tutkimustuloksia, vaikka otos kieltämättä onkin vähä pieni. Siitä voi joku lähtä tekee jatkotutkimusta isommalla koehenkilömäärällä jos haluaa tarkempia tutkimustietoja asiasta.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

11.05.2012 07:41


Enska ja Tapsa

#16 Ajokortti ja katsastus...

24.08.2012 12:28

Ajokortti, katsastus ja moni muu asia on seurausta jonkinlaisesta virasto (l. julkisen sektorin ja sen kaltaisten) pöhötaudista. Lisää säädöksiä, asetuksia, haalitaan kontrollia ilman mitään järkeä.

Itse en ymmärrä ollenkaan miksi vaikkapa ajokortista on tehty kallis kummajainen kun sen voisi opettaa kaikille yläasteikäisille koulussa. Mitään korrelaatiota onnettomuuksien ja ajokoulutuksen välillä kun ei nyt vaan ole. Tästä on paljon faktaa ja tietoa, lue esimerkiksi http://mises.fi/post/55

Sama juttu katsastuksen kanssa. Se nyt vaan on sellainen juttu, josta ei päästä irti. Jostakin kumman syystä polkupyöriä ei katsasteta vaikka niillä ajetaan n. 30 - 40 kuolonkolaria vuodessa (Suomessa) vaikka ajokilometrejä on todella vähän. Kaikenlisäksi suuri osa fillarikuolemista on itseaiheutettuja, ajetaan ojaan, päin puuta tai jopa järveen. Jos siis todella haluttaisiin säästää ihmishenkiä liikenteessä niin suurin hyöty olisi kun huomio kohdistettaisiin vaikkapa polkupyöriin.

Jos autossa on huonot jarrut on seurauksena, yllätys, ei suinkaan peräänajot ja kolarit vaan se, että kuski jättää suuremman turvavälin edelläajavaan. Päinvastoin tapahtuu kun autoihin tuli abs-jarrut.

Katsastuksessa ei nyt vaan ole järkeä.
Iloista syksyä kaikille!

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

10.04.2013 18:37


Niilo Nipottaja

#18 Ihmiskatsastus

07.08.2013 04:01

Autokatsastuksen poistaminen on hyvä idea. Käytetään sen jälkeen resurssit ihmisen katsastamiseen. Kerran vuodessa.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

30.12.2013 03:59


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

05.02.2014 15:29



Vieras

#21

21.05.2014 09:39

hyvä asia! ajokortti ollut v.sta 1956, en käsitä miten auton katsastus ja liikenneturvallisuus liittyy toisiinsa! esim. taksiauto saattaa maksimissaan uutena hankittuna ajaa jopa 350 tuh. km.kahdessa vuodessa, eikä yhtään katsastusta ja käyttettynäkin 150 tuh.km.vuodessa ja yksi katsastus, mutta esim. as.autolla uutena n.20 tuh.km.kahdessa vuodessa,ja yksi katsastus,käyt.n.10 tuh.km.vuodessa,ja joka vuosi katsastettava!!! järjetöntä pölvästit!!!

Vieras

#22 Lyhyt kommentti lukemaani

13.10.2014 08:32

Taustaksi sanon, että huolehdin omista ajoneuvoistani jopa naurettavuuteen asti. Lisäksi ne ovat vähän ajettuina ostettuja. Vaikka kilometrejä ei juuri tule, ikä tekee tehtävänsä. Vaikkei niinkään ruoste, mutta kumit kovettuvat, jarrusatulat jäykistyvät ja niin edelleen. Sinäällään tuo edellisessä viestissä perusteltu ajokilometrien vertailu ei mielestäni ole perusteltu. Siinä mielessä se on hyvä muistaa, että omasta mielestäni uusien autojen katsastusta voisi harventaa, esimerkiksi ensimmäisen kymmenen vuoden ajan olisi katsastusväli 2-3 vuotta.

Mitä tulee katsastuksen pakollisuuteen, itse olen kerta toisensa jälkeen nähnyt, ettei autot kerta kaikkiaan meinaa mennä kerralla läpi, vaikka ne täysin ajokuntoisia ovatkin. Käyttöjarrun tehoero on ollut yleisin hylkäysperuste. Kertaakaan ei minun mielestäni ole ollut autossa mitään vikaa, joka oikeasti ajoturvallisuuteen vaikuttaisi. Kuluneet jarrulevyt, joiden tehoa ei edes testata, toisen puolen käsijarrun puuttuminen ja niin edelleen. Tämä on totta kai vain minun mielipiteeni asiasta. Pidän katsastusta hyvänä keinona varmistaa auton kunto, koska uskon, että moni ei korjaisi autoaan muuta kuin siihen kuntoon, että se nippa nappa liikkuu eteenpäin.

Poistaminen tai edes harventaminen ei ole minusta oikea ratkaisu. Ainut mitä voitaisiin hieman muuttaa, olisi hylkäysperusteiden tarkka uudelleenarviointi ja esimerkiksi uuden katsastuksen siirto vuoden päähän edellisestä katsastuksesta, ei viimeisestä katsastuspäivästä. Villejä visioita voisi olla vaikkapa kevennetty tarkastus, jonka vaihtoehtona olisi tarkempi katsastus (jonka mukana seuraisi vaikkapa matalampi liikennevakuutus). Yhdellä uusintatarkastuksella hinta taitaa nykyisin olla 90-150€, joka on kyllä pienimpiä autoilun kustannuksista. Eikä se suhteessa ole viranomaismaksuista korkeimpia, verrattakoon esimerkiksi trafin tai poliisin viranomaisena asettamiin naurettavan suuriin maksuihin.


On erittäin surullista lukea kommentteja, joissa vedotaan tuntemattomiin lähteisiin, ei lueta vastaväittelijän kommenttia, tulkitaan tahallaan lähteitä väärin ja niin edelleen. En esitä lähteitä, koska ainastaan kommentoin siltä pohjalta, mitä itse tunnen.

Voisin asian puolesta täysin allekirjoittaa viestini, mutta katson sen sopimattomaksi tällaisessa yhteydessä, jossa kiistely tapahtuu mielipiteisiin perustuen.

PJ S
Adressin tekijä

#23 Re: Lyhyt kommentti lukemaani

15.11.2014 03:53

#22: - Lyhyt kommentti lukemaani 

 
Miksi sitten kiistelet mielipiteiden pohjalta vaikka tietoakin on olemassa. Kiistely tapahtuu, kuten sinullakin, mielipiteiden pohjalta vain katsastususkovaisten puolelta. Vaikuttamattoman autokatsastuksen puolustajat eivät viittaa mihinkään lähteeseen. Jos itse luet ja kykenet ymmärtämään kommentit niin silloin allekirjoitat adressin.

Autokatsastuksen lakkauttamisen puolesta tutkimustulokset ovat kiistattomat. Autokatsastuksen lakkautaminen on ainoa oikea ratkaisu.

pois kartalta

#24 Adressi tämän adressin tekijän poistamiseksi netistä

04.12.2015 20:36

Voisiko tämän tehdä?

niitäriittää

#25 Hulluja riittää

04.05.2016 09:55

Näemmä ympäri suomen!