Pohjois-Karjalan Prikaatin puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pohjois-Karjalan Prikaatin puolesta.


Vieras

#326 Veronmaksaja

13.02.2012 13:58

Isänmaamme Suomi,mitä on jäljellä enää arvoista, perinteistä, kunnioituksesta, luottamuksesta puhumattakaan järkevästä tulevaisuuden toiminnasta, Suomessa eletään kuin viimeistä päivää etelään keskittäen ja muu maa saa tyytyä kylmän viileään sanelupolitiikkaan. Pohjois-Karjala on nyt saanut kokea mitä ankarinta ja epäisänmaallista heitteillejättöä, miten tämä kaikki menee läpi ihan ilmoitusluonteisella asialla pelkästään, MIKSI maakunnan valitut nimenomaan maakunnan asioita ajamaan valtuutetut nokkamiehet eivät NÄKYVÄSTI JA KUULUVASTI aja maakunnan asioita silloinkun hätä on suurin täällä. Tämä varuskunnan lopetus on niin räikeä osoitus etelästä päin, miten isänmaan asioita hoidetaan koko Suomi huomioonottaen. Varuskunta olisi varmasti pysytytty perustellusti säilyttämään, tässä on kysymys ihmisten työpaikoista ja tulevaisuudesta, turvallisuudesta, kestävästä kehityksestä, Suomen maanpuolustuksen uskottavuudesta, nuorison tulevaisuudesta, on turha puhua rahallisesta säästöstä tässä yhteydessä, tämä siirto tulee kyllä nyt kalliiksi tuleville sukupolville. Korvaavia työpaikkoja täältä ei löydy,miten turvataan asukkaiden turavllisuus jne. Miksi esim. tänne ei voinut siirtää sitä Draksvikin väkkee, onko se aina täältä lähettävä etelään, yhtä hyvin voi kysyä. Miksi ei tehty suunnitelmia pienillä
järjestelyillä ja uudistuksilla, että varuskunta oisi jatkanut toimintaa eri muotoisena, koska täällä on kysymys koko maakunnan hyvinvoinnista, samalla tämä olisi hyödyttänyt myös etelää.
Samaten ihmetyttää, miksi metsäntutkimuslaitos ym. alasajot menee kaikki läpi, nyt on tapetilla myös Kiteelle kaavailtu jätteenpolttilaitos, MIKSI maakunnan edustaja Myller kampevaa asiassa Varkauden suuntaan, miksi kaupunginjohtaja ei ota kantaa tärkeisiin asioihin, kenen etuja ajatte, kuka meitä puolustaa kun ei etelästä päin tule muuta kuin jatkuvaa kurjistumista? Karjalaisella Pasi Koivumaa näytti miten toimitaan ja vaikutetaan, suoraselkäinen suomalainen mies, ainakin yritetään vaikuttaa asioihin eikä alistusta epäoikeudenmukaisuuksiin. Koivumaa, tämä oli erittäin tarpeellinen ja rehti teko, sait kaiken kunnoituksemme ja kannatuksemme maakunnan puolesta. Noustaan vielä vaikka nyt pahalta tuntuukin, täällä on selvitty ennenkin ja selvitään edelleenkin. Maan johdolta tämä oli kauskantoinen ja nöyryyttävä löynti maakuntaan, asian olisi voinut hoitaa todellakin muilla järjestelyillä, JOs olisi haluttu.

Vieras

#327

13.02.2012 15:38

Itäisessä Suomessa on oltava edes yksi varuskunta. Tällainen valmiin ei-kenekään-maan jättö rajan pintaan on yleisen maanpuolustuksen vastaista. Pieksämäen pojat palvelevat pääasiassa juuri Pohjois-Karjalan prikaatissa.
taustajoukot

#328 Pian!

13.02.2012 19:52

Tehkää pian uusi adressi lakkautuksen kumoamiseksi! Ei tähän enää toinna nimiään lisätä, näytetään helsingin herroille mitä mieltä me tästä typerästä ja turhasta lakkauttamisesta olemme! Myös sotilassoittokuntaa tarvitsemme!!!!
MYRSKY NOUSEE

#329 ITÄINEN TAIVAS LIENTÄÄ

13.02.2012 20:02

Kyllä olisi valtioneuvoston tiedottajan pitänyt käsittää, että ei riitä tiedottamisen siirtäminen pressanvaalin yli , olisi pitänyt eriyttää nämä valtion kaksi , puolustusjärjestelmän leikkaukset ja kuntarakenteen muutokset, ajallisesti toisistaan. Niiden rinnalle tuli samanaikaisesti Nokian Salon tehtaiden supistukset. Nuo uutispommit yhtäaikaa räjäyttäen kehittyikin suomalaisittain vaarallinen ja purkamaton tilanne. Asia näyttää kehittyvän erittäin huolestuttavaksi, ellei ihan vaaralliseksikin. Taitaapi tuhota tämän maan yhtenäisyyttä ja hetättää maan ja kansan valvomaan, taistelemaan aluepolitiikasta, kunnallisesta itsehallinnosta ja yhtenäisyydestä ja tasa-arvosta. Kyllä nyt on Keskustalla valttiässä kädessä ja valttisuora hihassa. Noilla pitäisi tosi radikaali voitto 28.10.2012 pidettävissä kunnallisvaaleissa saavuttaa. Soinin joukot on ulkona kun eivät uskaltaneet ottaa hallitusvastuuta, vaikka heidän edessään keskittävät voimat, kokoomus, sosiaalidemokraatit ja vihreät, olivat häntä koivissa. Ei rohjennut Soini! Näitä tilaisuuksia ei tule alvariinsa. Onko asia selvä?

Menemme siis ehdokastilaisuuksiin ja kunnallisvaaleihin ilolla ja sydämellä kansan puolelle rajusti hyökkäileviä keskitysvoimia vastaan,

Vieras

#330

14.02.2012 08:12

Onko nyt syntymässä puolustusaukko Suomenlahdelta Kainuuseen. Ohitetaanko kriisin sattuessa paikallistuntemus ?

Vieras

#331 Re: ITÄINEN TAIVAS LIENTÄÄ

14.02.2012 12:33

#329: MYRSKY NOUSEE - ITÄINEN TAIVAS LIENTÄÄ

Soinin joukot on ulkona kun eivät uskaltaneet ottaa hallitusvastuuta, vaikka heidän edessään keskittävät voimat, kokoomus, sosiaalidemokraatit ja vihreät, olivat häntä koivissa. Ei rohjennut Soini! Näitä tilaisuuksia ei tule alvariinsa. Onko asia selvä?

 

Harvinaisen selvä on. Soini osoitti kyvyttömyytensä. Paljon puhetta mutta ei villoja. Nyt kannattaa keskittää äänet Väyrysen taakse, Perussuomalaiset ovat mahdollisuutensa saaneet. Ja tuhlanneet.

Meidän äänemme menivät tällä kertaa roskakoriin, mutta toista kertaa en persuja äänestä.

Inho Realistiko?

#332 Objektiivisuutta peliin

14.02.2012 20:24

Äkillisen rakennemuutoksen vuoksi erilaiset tukimuodot peliin joksikin aikaa. Ei minkään seudun elinvoimaa voi rakentaa verovaroilla toimivan varuskunnan varaan...varsinkaan jos puolustusvoimat eivät näe sitä edes itse tarpeelliseksi säilyttää. Ja siltähän tämä näyttää! Vähän aikaa sattuu ja sitten taas matka jatkuu kohti uusia vastoinkäymisiä!!

Vieras

#333

14.02.2012 21:21

Tosipaikan tullen Pohjois-Karjalan miehille olisi maasto tuttua jo varusmiespalvelusajalta, samoin lumiset ja kylmät olosuhteet toisin kuin Dragsvikin miehille. Ennen kuin Dragsvikin miehet ehtivät itärajalle, on Suomi jo miehitetty.

Vieras

#334 ihmettelen..?

14.02.2012 21:43

kyllä päättäjät on viisaita kun ekana lakkautetaan ja heti ollaan puhumassa äkillisen rakennemuutoksen tukiloista? mistä sitä rahaa tulee yhtäkkiä ja uusia työpaikkoja. valtion virkojen luulisi olevan vakituisia. ei tänne itä-suomeen noin vain uusia työpaikkoja luoda kun entisetkin viedään ruuhka suomeen. pitäisi päättäjien osallistua myös näihin säästötalkoisiin. eduskunnan miehistöä voisi laskea puolella luulisi sillä määrällä asiat tulevan päätetyksi..itä-suomen autioitumisen ja hyvinvoinnin puolesta.

Vieras

#335

15.02.2012 06:36

"Mitä hyödyttää raudoittaa keittiön ovi, jos paraatiovi jää auki!!" Koko maakunnan väen on taisteltava oman joukko-osaston säilyttämisen puolesta! Taistelun aika on NYT!!

Vieras

#336 Re:

15.02.2012 14:21

#333: -

Tosipaikan tullen Pohjois-Karjalan miehille olisi maasto tuttua jo varusmiespalvelusajalta, samoin lumiset ja kylmät olosuhteet toisin kuin Dragsvikin miehille. Ennen kuin Dragsvikin miehet ehtivät itärajalle, on Suomi jo miehitetty.

Nyt elätte rassukat kyllä ihan väärää vuosisataa. Ei ryssä, jos se on tullakseen, enää taaperra maata pitkin kannakselta. Kyllä se iskee ilmasta ja mereltä erikoisjoukoilla ensin. Maajoukot tulevat sitten myöhemmin perässä kun maanpuolustuksen johto on jo lamautettu ja "pohjois-karjalan miehille" tulisi korkeintaan postikortti Helsingistä, jossa lukee "sota on hävitty".


Marjatta lottatyttö - ei kovin kauaa sitten

#337 Re: Totuus on...

15.02.2012 14:47

#24: Reserviläinen - Totuus on... 

Olen täysin samaa mieltä Reserviläisen kanssa, vaikka pientuloinen olenkin. Vapaus, veljeys...Kallisarvoista! 

alik.Pansosta

#338 Pohjois-Karjalan Prikaati

15.02.2012 15:19

Lakkauttamisesta aiheutuu se, että itäsessä Suomessa ei ole enää varuskuntia. Kriisin sattuessa joukot olisivat varsin kaukana rajasta. Kun ottaa huomioon itänaapurin varustautumisen Suomen rajan läheisyydessä ja varsin nopeasti siirtyvien joukkojen mahdollisuudet niin siinä valossa maallikostakin tuntuu Kontiorannan lakkauttaminen varsin oudolta. Suosittelisin puolustusministeriä tutustumaan naapurin systeemeihin esimerkiksi Kirvun suunnalla, niin saattaisi nenänpää vaaleta. Kaikki tiet sieltä meillepäin ovat kunnossa ja joen pohjat ovat varustettu paksuilla elementtilaatoilla silmälläpitäen nopeaa etenemistä, käytännössä 50 km/t.
Suurin osa Dragsviikin varuskunnassa koulutettavista osaa suomea, joten koulutusta voisi antaa esim. Säkylässä, jonne useimmilla olisi lyhyt matka. Em. varuskunnan vaalima perinteikäs upseerikerhon voisi museoida ja kustannukset maksaa kilta.

Vieras

#339

15.02.2012 15:22

Kuin tämä traksviikki tähän taas tuli? Ei se liity edes koko juttuun.

Vieras

#340 alik. Pansiosta

15.02.2012 15:25

Kyllä se liittyy koska Draksvik ja Kontiolahti olivat vaihtoehtoja.

Vieras

#341

15.02.2012 15:28

Kuka niin on väittäny?
Reserviläinen

#342 Re:

15.02.2012 15:39

#341: -

Perussuomalaisten kansanedustaja Niinistö. Tosin kyseessä oli edustajan omienkin sanojen mukaan "vahvistamaton tieto", eikä edustaja ole pyynnöistä huolimatta tahtonut esittää mitään faktoja, jotka tätä tietoa tukisivat, eli kyseessä on ilmeisesti n.s. poliittinen provokaatio vailla totuuspohjaa.

Inho Realisti

#343 Pohjois-Karjala kuulolla

15.02.2012 18:14

Tässä on nyt joutavanpäiväistä syyttää poliitikkoja tilanteesta. Tämä on puolustusvoimissa tehty suunnitelma! Näillä toimenpiteillä turvataan kokonaismaanpuolustus koko valtakunnan alueella tulevaisuudessakin, jonka puolustusvoimien edustajat alan PARHAINA ASIANTUNTIJOINA ovat esittäneet toteutettavaksi!!!!! Ja tämä olisi toteutettu ilman säästövelvoitteitakin, koska "hillo" ei vain tällä rakenteella ja kustannustasolla riitä vaikka kuinka olisi tahtoa!

Vieras

#344 Re: Pohjois-Karjala kuulolla

16.02.2012 13:27

#343: Inho Realisti - Pohjois-Karjala kuulolla

Kuinka niin EI poliitikkoja, politiikkahan tässä kaikessa pelaa, Wallin ja kumppanit yksioikoisesti jättivät jossakin porukassa rustatun varuskuntien lopetuslistan kansalle ilman senkummempia selittelyjä, varsukunnissa oltiin tyrmistyneitä, eikö täällä asianomaisten kanssa olisi ensin pitänyt käydä tarkasti KAIKKI mahollinen muu vaihtoehto läpi ja kyllä myöskin armeijan ylinjohto pitäisi ottaa tiukempi kanta asiaan, JOS Suomessa yleensä tätä puolustusmentaliteettia vielä yritetään ylläpitää. Tämä toimenpide nyt kyllä entisestään lisää sivarien määrää, kuka nyt enää inttiin lähtee kun henki on tällainen, nuorten miesten kunto ja yleensäkin yrittäminen, elämän asenne on jo nyt "enmäkehtaa-eimuntartte -tyylii", no tulevaisuudessa vain ongelmat kasvaa, kun sosiaaliapukin loppuu. Ylinjohtohan vakuutti, ettei tätä pakettia pureta, MIKSI tätä ei saisi selvittää ja puuttua epäoikeudenmukaisuuteen, kun tässä selvästi taas kerran vedetään Etelä-Suomeen päin. Pohjois-Karjalaa on törkeästi rökitetty nyt monella tavalla, ja lisää on tulossa, jäteasiassakin Varakus saa voiton, vaikka pitäisi Kiteelle kaiken järjen mukaan saaha maakunnan työpaikkojen turvaamiseksi. Metsäntutkimuslaitos tyrittiin aivan täysin. Maakunta kärsii vääryyttä ja tästä on kysymys, veromarkoista on myös kysymys, työllämme hanktitut verorahat työnnetään Kreikan tukiaisiin ja Saksan pankkien ylläpitämiseen, ja oma kansa työttömäksi, vaaditaan vaan työssäkäyviltä lisää panostusta työelämään ja eläkeikää nostetaan. MIKSI puolustusmenoista supistetaan näin rajusti, yksi tärkeimmistä terveydenhoidon, koulutuksen, poliisin, vanhusten, nuorten asioiden ylläpitämisen ohella. Täällä Itärajalla tarvitaan varuskunta, onhan tämä aivan järjetön teko. Leikkaukset otettava turhaakinturhemmista kohteista, urheilu etunenässä, jääkiekkoon, ralliautoiluun, ammatiurheiluun satsataan aivan mielettömät summat, jokainen voi vapaasti urheilla Suomen luonnossa niin paljon kuin sielusietää ja siihen ei paljon rahaa tarvita valtion toimesta näinä ankeina aikoina ei todellakaan ole vara rahoittaa kaikkea valmiiksi esim. urheilun myötä, samoin kulttuuripuoli, kallit museorakennushankkeet, mistä suurimmalle osalle kansaa ei ole mitään hyötyä, leikkaukseen. Suuripalkkaisten palkat leikkauksiin, pörssiyhtiöiden voitot  jne  säästökohteita löytyy pilvinpimein, JOS halutaan. Kekkonen ei ikinä olis sallinut tällaista puolustuspolitiikkaa Suomessa, siinä oli jämäkkä ja suoraselkäinen maanisä, joka ajatteli koko maan parasta ja tajusi myös, että Siperia kyllä opettaa hiljaa kävelemään. Halonen Pohjois-Karjalassa käydessään vakuutteli, että kyllä te täällä pärjäätte kun vaan yritätte ja keksitte uusia muotoja jne, ja toisaalta puheet koko maan turvaamisesta tasapuolisesti  jne... ja nyt hyväksytään arneija alasajo tällä tavalla, vielä etenkin Pohjois-Karjalaa rokottamalla, ei tätä voi käsittää enää. Kyllä tässä menee ihmisiltä kaikki turva ja toivo tulevaisuuteen. Ja vielä, miksi poliisivoimia vähennetään ja määrärahaa leikataan, täällä ollaan ihan henkensäkaupalla hätää kärsimässä, viattomat ihmiset joutuvat väkivallan ja ryöstelyn kohteeksi, kun näitä huumehörhöjä ja rikollisia paapotaan valmiiksi meidän veromarkoilla, rangaistukset kovemmiksi, rikollisten ylläpitäminen tulee meille LIIAN kalliiksi.

 


Vieras

#345

16.02.2012 15:43

Prikaati on säilytettävä tai muutettava ja kehitettävä pienemmäksi yksiköksi. Pohjois-Karjalaan muuten tulee sotilaallinen tyhjiö. Meillä on arvaamaton naapuri läheisyydessämme Iskander ohjuksineen. Muutenkin homma haiskahtaa RKP puolueen ja Wallinin kotiinpäinvetämiseltä ja se on seikka joka tuntuu epäoikeudenmukaiselta aluettamme kohtaan.

Vieras

#346

16.02.2012 15:53

Se "joku porukka", joka listan "rustasi" on nimeltään puolustusvoimat. RKP on tässä vain ja ainoastaan syntipukki, jota persut syyttävät kun paniikki leviää omissa riveissä. "Ulkoisen vihollisen" etsintä on niin ikivanha ja niin läpinäkyvä juttu, että ihan ihmetyttää kuinka jotkut trollit yhä viitsivät tätä potaskaa netissä levittää. Taitaisi IP-osoitteet löytyä puoluetoimistoista, jos ruvettaisiin tutkimaan.

Vieras

#347

16.02.2012 16:40

Tämä adressi on erittäin tärkeä! Pohjoiskarjalan prikaati on käsittääkseni ollut yksi niitä suuria varuskuntia, joiden harteilla alueellinen puolustus lepää. Tämän prikaatin lakkauttaminen loisi ammottavan aukon varuskuntaverkkoon ja koko pohjoiskarjalan alueelle. Lähin varuskunta lakkautuksen jälkeen sijaitsisi Sortavalassa! Siellä komentokieli on jo vallan toisenlainen. Pohjoiskarjalan prikaatin lakkauttaminen on edesvastuutonta toimintaa, joka tulee estää.
res ylil

#348 Re: Re: Pohjois-Karjala kuulolla

16.02.2012 20:12

#344: - Re: Pohjois-Karjala kuulolla

Unohdetaan tässä kohtaa aluepolitiikka, puhutaan tarpeista ja siihen käytettävissä olevista resursseista! Varuskunnan varaan ei voi rakentaa minkään seudun elinvoimaa, jos puolustusvoimat itse ovat asiantuntijoineen tullut siihen päätelmään mihin ovat tulleet!

Tällä kustannusrakenteella tilanne käy kestämättömäksi!

Olemme nähneet nyt siellä mainitsemassasi Kreikassa, mihin johtaa hallitsematon kustannusten nousu suhteessa siitä saatavaan tuotokseen!

Joskus ratkaisut sattuu, mutta siihen tottuu! Nykyaikana mikään ei ole pysyvää!

Ja nyt puhun vain puolustusmenoista...en siis ota kantaa esittämiisi muihin yksiköihin siellä teilläpäin, koska asiantuntemukseni on köykäistä muilla sektoreilla!

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

16.02.2012 23:17


Kokonaisstrategisesti kattavan taidokkaita tarvitaan maamme johtopaikoillekin

#350 Re: Veronmaksaja

17.02.2012 01:59

#326: - Veronmaksaja 

Pohjois-Karjalan, Itä-SUomen väki on yritteliästä, uutteraa, työtä pelkäämätöntä väkeä, vilpittömän ystävällistä väkeä ja on lyhytnäköistä olla sitä maan kolkkaa riistämässä niin kuin tietysti muitakin Suomen osia eri maakunnissa. Isänmaan arvot, kunnioitus, perinteet, kansakunnan historian tuntemus ja siten rakentunut luottamus ovat vankka tulevaisuuden tae. - Kyllästyttää jo myös aika ajoin negatiivisesti medioissa väritetty uutisointi Itä-Suomesta. - Ei kait vaan liene pohjimmiltaan kateutta uutteruutta ja yritteliäisyyttä kohtaan - mene ja tiedä - kun Itä-Suomesta löytyy vielä sitä kuuluisaa, suomalaista sisua ja yhteisönä toistensa kannustamista, epäitsekästä talkoohenkeäkin.

Hyvä huomio Draksvikistä, jospa se  "Draksvikin väki" olis niin "vikkelää", että ehtis toiminnassaan vaikka joka kolkkaan maata... vaikka työllistämään Itä-SUomeakin... ? No, eihän se niin mene kuitenkaan käytännössä. - Kyllä SUomi pitää pitää mahdollisimman elinvoimaisena, toimintakykyisenä ja asuttuna joka puolella maata. - Sen olemme veronmaksajina ja työllämme ansainneet ja olemme sen velkaa myös menneille sukupolville! - Pärjäsimmehän suomalaisella sisulla, työllä ja osaamisella loistavasti 90-luvun alkupuolelle saakka enemmänkin itsenäisinä kuin nyt, kun on liikaakin kaikenlaisia "suitsia suissa" ja nämä tänä päivänä kuuluisan suuret kannatusmaksut EU:lle, jostakin mediasta kuulin, että suhteessa suurimmat Suomen maalla, pitäneekö paikkansa?, ei taida riittää tupet eikä tulukset...

Yleensä keskittämisissä tahtoo käydä niin, että vastuunkanto koko alueiden toiminnoista "pakenee", vaikkapa kuntaliitoksissakin, toiminnot vain alkavat ontua, tavoiteltu tehokkuus jää kuitenkin saavuttamatta ja tulos valuu "jonnekin" ulos.

Väen ruuhkautumisesta etelään elämänlaatu kärsii ja kuten sananlaskussa sanotaan, että saattaapi vielä käydä niinkin, että lopulta "joukossa  .... tiivistyy", jos ollaan niin tiiviisti, ettei nähdä "koko metsää puilta", koko maan tilannetta - näin ei tarvitsi käydä, jos ollaan valtioviisaita.