VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE.


Vieras

#151

23.12.2011 17:35

Liiat sudet pois maakunnista.

Vieras

#152

23.12.2011 17:49

Suret kehä kolmosen sisällä.

Vieras

#153 Ihmiset ja koirat ovat vaarallisia, sudet eivät

23.12.2011 17:52

Koira on lajiltaan susi, mutta se on sisäsiittämällä tyhmistetty ja saatu viihtymään ihmisen pentuina. Tästä huolimatta ne ovat vaarallisia eläimiä, ja ihmisiä pelkäämättöminä ovatkin tappaneet Suomessa kymmeniä ihmisiä viimeisen sadan vuoden aikana. Tänä aikana sudet eivät ole tappaneet yhtään ihmistä Suomessa.

En siis pelkää susia, ja kuljen metsässä huoletta. Asun maalla, ja siellä koiratkin yleensä ymmärtävät kunnioittaa ihmistä. Päälle hyppiviä kaupunkikoiria sen sijaan vältän.

Ymmärrän suden uhriksi joutuneita metsästyskoiria surevia metsänkävijöitä, mutta siinä on kyseessä mittasuhteiltaan niin pieni ongelma, että se ei oikeuta lahtaamaan omaa ekologista lokeroaan puolustavia villieläimiä. Todellinen ongelma ovat ihmiset -- ihminen tappaa Suomessa monta kymmentä ihmistä joka vuosi, ja varmaan koiriakin aika paljon. Myös metsästäjien vahingonlaukaukset tappavat koiria (ja ihmisiä) enemmän kuin sudet.

Vieras

#154

23.12.2011 17:59

Ai niin ja hei oletteko nähneet kuvia ihmisten rääkkäämistä eläimistä? Karua katsottavaa... Susi tekee niin kuin vaisto sanoo, ei niin, että "hahaa raatelempas tämän koiran tästä ihan vaan sen takia, että ihmiset sitten voivat ihmetellä ja voivotella tätä raakuutta, hienoa!"

Ihminen on kaiken pahan alku ja juuri.

Vieras

#155

23.12.2011 18:05

Adressi paikallaan. Kuka tietää mihin Ranuan , Korkeasaaren , Ähtarin elainpuistojen liiat sudet päätyvät?
PYYTÄJISTÄ PERITYJÄ

#156 Re: Koiria tässä maassa riittää tapettavaksi asti. Susien kans on vähän niin ja näin.

23.12.2011 18:07

#12: kaupunkilainen - Koiria tässä maassa riittää tapettavaksi asti. Susien kans on vähän niin ja näin. 

 Sudet tännekkin kirjoittelevat!

100vuotta sitten ihmiset olivat viisaimpia kun nyky ihminen. palkkasivat metsästäjät susien hävitykseen.  eikä ne häviä nurkista ilman metsästystä. nyky metsästäjä metsästää kesän lisäntynyttä lihonutta riista kantaa syksyisin näin hyödyntäin riistan paremmin kuin susi, joka aurattuja teitä kuljeskelee esim, keväällä hirvi emo 2 vasaa vatsasa olisi laihtuneena jäisiä pajuja syöden selvinnyt ankaran talven yli SUSI SÖI SEN. vaihto ehto olisi ollut ihminen olisi syksyllä ottanut pullean vasan 2

yp

#157 Sudet veks

23.12.2011 18:13

Muualta suomesta sudet pois. Kaivopuistoon helsinkiin saa tuoda muutaman niin vihreitten kannattajat näkisi mitä se aiheutta pääkaupunki seudulla.
Susi tuli

#158

23.12.2011 18:13

Keskustelusta huomaa, että luontoaktivistitkin on löytänyt tänne. ( kommentit sen tasosia, että ainut mitä osataan, on soittaa talohuoltoon, tai puolustaa sutta), ja kattella kerrostalon ikkunasta. Todellisuudessa kusi ripajis housuun, jos suden kohtaisivat. Mutta kovasti hyvin olette asianne hoitaneet, kun enemmistö Suomalaisista on teidän terroristien armoilla,,, toistaiseksi.
pelkotila

#159 Re: susihukkanen

23.12.2011 18:19

#28: Susihukkanen -

lueppa hyvä ystävä Maaseudun Tulevaisuus n:149  21.12.2011 takasivulta miltä "sinusta"tuntuis tuossa tilanteessa?

Näitä otsikoita saa lukea tuo tuostakin ja suurin osa jää pimentoon! Eihän ne siellä kehäkolmosen sisällä tiedä susipelosta mitään?


Vieras

#160

23.12.2011 18:40

Olin jänismetsällä lahnasten seuran alueella kiuruvedellä marraskuussa koirani päälle yritti hyökätä susi.Ripeä toimintani pelasti tällä kertaa koirani.
Susista rukkasia

#161 Re: Sudet siperiaan

23.12.2011 18:46

#154: -

Ihminen on kaiken pahan alku ja juuri.

Olet aivan oikeassa pieni ystäväiseni.

Mutta nyt on tarkoitus olla se kaiken hyvän juuri ja saada nämä pedot jonnekin kauas (itään).

Siellä on lääniä ihan riittävästi, siellä on ravintoa riittävästi.

Juuri oikea paikka susille. Etsiköön reviirinsä ja ravintolansa sieltä eikä ihmisten nurkista

 


Vieras

#162

23.12.2011 18:53

Kyllä meillä ei suomessakaan ole vielä elintaso niin hyvä,että susien tartteis vielä hirvenlihojakaan syödä,sillä niille on käyttöä ihmisravintonakin hieman ruokalaskua pienentämässä, Jos jollakin on ylimmääräistä työntää susien suihin voin ne ottaa kyllä vastaan ja menee kyllä tarpeeseen.Nim.Pien eläkelläinen
Vaari

#163 Re: #98

23.12.2011 19:05

#99: - #98 Jos ei luonto anna ampua kohti, kokeile viranomaislaukausta: kerran paukku ilmaan, toinen koipeen. Kyllä lauma lopun huolehtii.

 

Mielipide...?

#164 Tasa-arvoa

23.12.2011 19:27

Eikös se susi kuulu Suomen luontoon, siinä missä se söpö oravakin... Jos mua alkaa v*tuttaa orava, kun se syö talitintin ruuat linnunlaudalta, niin saanko ampua sen? Ymmärrän ns."häirikkö sudet" jotka tulevat liian lähelle asutusta ja ovat vaaraksi lapsille, niin ne kuuluukin häätää!
Noustelainen

#165 joku raja nyt

23.12.2011 19:57

Mitäs jos alotettais siirtämällä peurojen ruokintapaikat pois asustusten laitamilta. Lisääntynyt peurakanta asutuksen lähistöllä tietysti houkuttelee sinne petoeläimiä.
Peurathan ovat susien ravintoa...
Ruokinta tietty hankaloituisi, koska hiluxilla ei enää pääsisikkään ruokintapaikan viereen ;)
Mie

#166 Lapselliselle

23.12.2011 19:58

#129

Lues nyt ne kommentit niin täältä kuin muualtakin mediasta vähän tarkempaan. Koirista puhutaan paljon siksi, että niitä kuolee susien vuoksi jo nyt KYMMENIÄ vuodessa ja SAMAAN HENGENVETOON lähes kaikki puhuvat siitä, että sudet ovat vaaraksi myös lapsille (ym. ihmisille). Ja vaikka yhtä asiaa ehkä painotetaan, tuskin kenellekään lapset ovat vähemmän tärkeitä kuin koirat. Ihme puukotusta niitä kohtaan, jotka kuitenkin ajavat haluamaasi asiaa! Ei oikein ymmärrä...

Vieras

#167 Zoo

23.12.2011 20:00

"Kuka tietää mihin Ranuan , Korkeasaaren , Ähtarin elainpuistojen liiat sudet päätyvät?"

Toisiin eläintarhoihin. Vaihdolla pyritään pitämään eläintarhakantaa terveenä, sillä esim. Skandinavian tarhoilla on ollut sukusiitoksen tuomia ongelmia. Ei liene mikään salaisuus, vaan asiasta voi lukea tarhojen nettisivuilta tai kysellä henkilökunnalta.

Vai kuvitteletteko te, että kaikki ylimääräiset eläimet, inc. seeprat, lumileopardit, simpanssit ja jääkarhut päästetään Suomen luontoon? :D

Vieras

#168 Penikat

23.12.2011 20:17

Metsästysseuralta johon itse kuulun kysyttiin että voiko seuranmaille istuttaa, no vanha ajokoiramies vastasi kysymykseen kysymyksellä, juu, kuinka syvälle ne istutetaan?
Muallikkoko

#169 Joku roti!

23.12.2011 20:45

On se ihmeen kumma ettei tämä valtion eli veronmaksajien yllä pitämä ja "puolueeton" rktl ota minkäänlaista kantaa tuoton taantuvaan metsäpeurakantaan?! Niitä käsittääkseni ei enään maalimassa montaa tuhatta jälellä ole? Antaa mennä vaan näitten niin harvinaisten hukkiin turpiin!! Kulen metällä vennään puolella joka vuosi ja siellä näistä samoista niin harvinaisista susista maksetaan tapporahaa. Täällä saat mokoman riesan ampumisesta isomman sanktion ku miestaposta. Pelkästään vennään puolella suskanta on kymmeniä tuhansia. Sikiäävät ku täit. Ja etelässä mättäät ämmät liikoo niitä soijanakkia ja nuoloovat liimapurkkeja ja sittä ollaan piät sekasi puolustamassa kaiken mualiman piättömyyksiä. Susia lissee ..tana.. Mulla pikkunen tyttö ja ilves kulukoo aatotallissa hirvenperkeitten perässä. Ei se tuu ihmisen kimppuun sannoo nämä metroseksuaalit vai mitä ihmeitä ne vihreet ja ylopiston viisaat onkaan? En aatellu tyttöö ennee yksin pihalle laskee. Niitten kanssa pittää oppia elämään..
UrPoC

#170 Re:

23.12.2011 20:46

#154: -

joo kyllä mutta eläinrääkkääjät (siis oikeasti eläinten rääkkääjät eikä sikojen kasvattajat kuten siitäkin itketään!!!) ovat mielisairaita ja joutaasivat törnävälle tms. eikä sen vuoksi voida kaikkia ihmisiä leimata eläinten rääkkääjiksi mutta entäs esim. breivik hänän tappoi LAPSIA eikä siitä ole yhtä kovaa surkuttelua kuin esim sika-tilallisista, mutta oma kantani on että jokainen susi ja eläin aktivisti siperiaan yhteis eloon eikö he sitä halunnut että sudet ja ihmiset eläisivät rinnakkain?? katsotais moniko vuoden päästä palaa sieltä?


Vieras

#171 Hohhoijjaa!!

23.12.2011 20:47

Ei juma että on täällä suomessa tosi paljon noita viherpiiperöitä!! Mutta onneksi jokainen metsämies tietää kun suden näkee et mihin päin pyssyllä tähtää oli lupia tai ei!
Veikkova

#172 Re: Koiria tässä maassa riittää tapettavaksi asti. Susien kans on vähän niin ja näin.

23.12.2011 20:59

#12: kaupunkilainen - Koiria tässä maassa riittää tapettavaksi asti. Susien kans on vähän niin ja näin.

Urbaani kaupunkilainen pitää itseään ja muita kaltaisiaan luontoon kuulumattomina, ainutlaatuisina, ylivertaisina... listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälti on ne niin mahtavia tyyppejä. He sanovat susien puolustavan reviirejään tappamalla koiria, koska sudet kokevat koirien olevan heille uhka. Näin asia varmasti onkin.

Maaseudulla kasvaneena ja metsästystä koko ikäni harrastaneena tuntemukseni suurpetoja kohtaan ovat täysin samanlaiset kuin susilla on koiriamme kohtaan. Ihminen on osa luontoa ja nyt sudet ovat tunkeutuneet meidän reviireillemme ja koemme niiden olevan uhka, joten toimimme kuten luonnossa toimitaan vastaavissa tilanteissa ja pyrimme pitämään reviirimme hallussa poistamalla uhkan!

eikävitsi

#173

23.12.2011 21:48

Sudet suohon ja syvälle, aina palaa kun nähdään ja kohti eikä reisille !
eläinrakas

#174 Aina yhtä itsekäs ihminen

23.12.2011 22:04

Toinen ihminen on ihmiselle se pahin uhka ja vaara, ei eläin!! Meitä ihmisiä täällä on liikaa, ei susia! Koiranomistajalla ei juurikaan ole syytä haukkua sutta kun katsoo oman koiransa kitaan. Oman koiran pidin visusti vahdittuna, kun yksi talvi suden polku n.100m. päässä (+näköhavainnot) kissat ulkoilee vapaasti pihalla. Jos nyt huono tuuri kävisi, rakas kissani lähtisi, hyväksi ruoaksi se päätyisi ja omapa olisi syyni, miksi päästin lemmikkini vapaaksi. Kyllä meitä suden puolustajia löytyy!! ;P
korvenkyynel

#175 vieremällä

23.12.2011 22:23

täällä vieremällä/pyhännällä on tutkioilla tapana viedä sian/lampaan ruhoja metsiin että kaikki sudet varmasti selviäis kovasta talvesta hengissä.
enkä tarkooita 1-2 ruhoa vaan tosi paljon.