VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE.

lapsi perheen isä.

#126 Re:

23.12.2011 10:18

#28: Susihukkanen -

tälle susien puolustajalle ei ole nyt pelkästään eläimistä kyse otatko SINÄ VASTUUN KUN ENSIMMÄINEN IHMINEN KUOLEE!!!! kysyn vaan???

 


Vieras

#127 Re: Re: Re: Numerot mainitsematta

23.12.2011 10:19

#123: Ei susia pihoille - Re: Re: Numerot mainitsematta 

 Eu:n komissaari (Puolalainen) vastasi kysymykseen sikajahdissa susista: Sudet on Suomen kansallinen asia johon Eu ei puutu ilman valitusta. Esim Ranskan, Espanjan ja Puolan kaatoluvat. Suomen kaikki valitukset Eu:lle tulleet Suomesta. piti susi asiaa täysin Suomen sisäisenä asiana ja nauroi koko tilanteelle. Toiset kärsii ja toiset valittaa . Piti susi valituksia erittäin kalliina niin EU:lle kuin Suomelle. Antoi ohjeeksi tehdä valituksen EU: lle pienestä piiristä joka tekee kaikista luontoon liittyvistä aiheista "turhia" valituksia Suomesta. Valitti että suomalaisuus laskussa koska tällaista turhanpäiväistä soutamista ja huopaamista pitää EU:ssa käsitellä. Kehoitti laittamaan omat rivit kuntoon. Joten koko susiasia näyttää olevan ihan meidän oma ongelma: pieni äänekäs joukko pitää ääntä ja valittaa heti EU:hun ja omat politiikot piiloutuu tämän asian taakse. Rktl menettää kyllä valitettavasti uskottavuuttaan. Ensin siellä todetaan että pienet hirvieläimet kärsineet kahdesta kovasta ja paksulumisesta talvesta ja vähentyneet kun taasen sudet vähentyneet salaperäisesti salametsästyksellä !!!! Jokainen kai ymmärtää tästä RKTL:n motiivit. Jossain menty metsään !! Nyt kun RKTL:n suosituksesta hirviluvat oli reilusti ylimitoitetut niin tottakai susilta loppuu metsissä ruoka. Pihoihin ne tulee !! Näyttää meidän luontoliitto haluavan hirvet tapetuiksi ja susien nääntyvän nälkään. Todellisia luonnon suojelijoita !!

Eikun aita kehäkolmosen ympärille. Rahoitetaan tiemaksuilla porteilla. Sudet kehäkolmosen sisälle.

- edut: Hirvenliha ihmisravinnoksi. kanit susille! 6-tien parannusta voidaan siirtää 5 vuotta kun liikenneruuhkat helpottu sillä tottahan kaikki suden suojelijat ajaa viikonloppuisin Ilomantsiin susia syöttämään. Turha polttoaineen kulutus vähenee ja kaupantasapaino paranee. Helsinki täynnä Japanilaisia turisteja jotka haluavat kuvata lepäävää susiperhettä Espan puistossa. Tietullien perintään syntyy ainakin sata työpaikkaa ilman lisärahoituksen tarvetta. Sudet paljon suuremman ihmisjoukon ihailtavissa ja onhan se paljon helpompi niitä takapihalla syöttää kuin Ilomantsissa. Näin saadaan myös kansalaityytyväisyys korkeaksi kun maaseudun ihmiset pääsee tuholaisesta ja pääkaupunkilaiset saa rakkaan ystävänsä ja Rktl:n helpompi laskea ja seurata populaation kehitystä.

Jousimies

#128 Re: Jousimiehelle

23.12.2011 10:21

#66: Mie - Jousimiehelle 

Nyt sinulta meni ohi kommenttini ydin. Yritin vain selittää, että koira ei kuulu Suomen luontoon. Tottakai susi käy koiran kimppuun kun näkee sellaisen saalistusalueellaan. Tärkeämpi pointtini oli kuitenkin se, että susista meuhkaaminen ei ole kovin rationaalista.

Lapsellinen

#129 Väärä peruste??

23.12.2011 11:21

Minulla on kolme lasta, neljäs tulossa.
En ole yhtään hiukkaa sitä mieltä, etteikö pihoihin ja ihmisten lähellle tunkeutuville susille pitäisi tehdä jotain, mutta kovasti paljon ihmettelen että miksi pääpaino on koirissa??? Oikeesti, kauhea itku ja parku kun kaksi koiraa on joutunut suden uhriksi ja adressi on kiikkeelä KOIRIEN puolesta. Mitä v****???
Adressi liikkeelle lasten puolesta. Kuka susialueella laittaa vauvan vaunuihin ulos yksin nukkumaan?
Kuka susialueella lähtee klo 16 jälkeen kaksi ja kolmevuotiaan kanssa pihalle pimeään?
Kuka haluaa, että oma ekaluokkalainen kulkee kahdeksaksi kouluun susialueella?
Minä en halua edes että isokokoinen ammattikoululainen törmää aamulla bussia odottessa suteen, en että töihin klo 5 lähtevä 120kg painava rekkakuski törmää pihassaan suteen / susiin.

Kyllä tosissaan riepoo tämä 'apua lopetetaan sudet kun koirat kärsii'. ENTÄ IHMISET???
Minävain

#130 Oikein hyvin sanottu. Ihmiset ensin, sitten koirat (ja muut eläimet) Re:

23.12.2011 11:22

slfkdk,

#131 sus siunakkoon

23.12.2011 11:39

#111: Romulus - Tää on ihan susi adressi

Koira, joka käy ihmisen kimppuun on aina omistajansa vastuulla, ja vika on omistajassa, ei koirassa. Koiran aggressiivinen käytös johtuu yleensä puutteellisesta kasvatuksesta, ja on täysin eri asia, kuin kesyyntynyt susi, joka vie kotieläimiä pihoista. Koirien hyökkäykset ihmisten kimppuun eivät kuulu tähän mitenkään. Villi veikkaus että kohta joku valopää vetää tähän keskusteluun Osama Bin Ladenin tms..

Monesti oon saanut pelätä omanki koiran puolesta, kun isä metsästää sillä. Kaks kertaa on viety samasta porukasta haukulta koira, ja samaan aikaan on ollu oma koira metsässä. Molemmat koirat samalta mieheltä. Tuo mitä joku sanoi että metsästyskoira ei merkkaa omistajalleen mitään.. Kyllä se ainaki meillä merkkaa. Koira on meille ku perheenjäsen, kolmas lapsi, joka ei oo suurinta osaa vuodesta narun nokassa, vaan lenkkikaverina ja seurana.

Sitte mitä monet on sanonu, että ihmiset menee susien alueelle, ja syyttäneet metsästäjiä. Yks tais sanoa että ei 2000-luvulla tarvi metsästää, kun ruokaa saa kaupasta. Mitenhän siinä kävis, jos hirvenmetsästys lopetettais kokonaan. Ei se Suomen susikanta sais kyllä hirvikantaa yksin kuriin, ei sitten millään. Kohta valitetaan kun ne hirvet on sitte  teidän mersujen keuloissa, tallovat viljapellot ja syövät metsistä puuntaimet. Kun sitä tapahtuu jo nyt.. Miten kävisi, jos jäniksenmetsästys lopetettaisiin kokonaan? Jänisrutto. Muuta tuskin tarvii sanoa. Jotakin kunnioitusta siis toivosin metsästäjiäkin kohtaan, kun uskaltautuvat parhaan ystävänsä kanssa metsään tekemään tuota arvokasta työtä, tiedostaen riskin että 20-30 kiloisella, joskus jopa pienemmällä koiralla tuskin on paljoa mahdollisuuksia 30-60 kiloista sutta/susilaumaa vastaan. Jos sudet pelkäisivät ihmisiä entiseen tapaan, ei näitä ongelmia olisi, vaan ne pysyisivät ihmisestä- ja koirasta- kaukana. Lisäksi on väärin metsästyskoiria kohtaan, jos niille ei sallita sitä, mitä varten ne on jalostettu. Jokainen, joka on nähnyt metsästyskoiran odottavan ilmeen, kun se on huomannut että se pääsee metsälle, ja sen kiillon silmissä, kun se vihdoin pääsee tekemään sitä, mikä on sille luontaista, ymmärtää varmasti tämän. Meillä koira tunnistaa isäni metsästysvaatteet, ja alkaa haukkua innoissaan ne nähdessään. Ja voi sitä itkua ja ulvontaa, mikä siltä pääsee, jos isä lähteekin naapurin miehen kanssa jänismetsälle jättäen oman (hirvi)koiran kotiin.

Ja tottahan se on, että jos nyt pihasta lähtee koiria, kissoja ja lampaita jne, niin kuka tietää, millon lähtee ensimmäinen lapsi. Sitten viimeistään olisi päättäjien korkea aika herätä. Minun mielestäni silloin on jo liian myöhäistä. Ja kyllä tämä adressi sais koskettaa myös poroja jne. koska porot ovat omistajalleen elinkeino. Samoin lampaat ja hevoset jne. Toivottavati saatais joku järki tähän asiaan.


Vieras

#132 Re: Hyvä on tämäkin jiuttu

23.12.2011 11:44

#50: - Jotenkin pitää saada asioita eteenpäin, ja kyl tää sos.media on siihen käyttökeponen väline. Sudet on ison alueen ongelma Suomessa, mutta aika pientä kansanosaa liikuttava. Olisi aika saada joku ajamaan meidän metsästäjienkin oikeuksia. Koira on meille, ainakin minulle, perheenjäsen. Muutama päivä sitten tuli kaveri sudentappaman koiransa kanssa tähän pihaamme, jossa viisvuotias tytär juur hetkeä aikaisemmin oli leikkinyt 9 kuisen jämptinpennun kanssa. Tämä raatelu tapahtui noin puolen kilometrin päässä tästä talosta. Joka vuosi sudet riehuvat tällä kylällä aiheuttaen vahinkoja ja varmasti myös pelkoa koiranomistajien ja lasten vahempien keskuudessa. Mm naapurissa viime joulun alla kuoli 7 lammasta. Meiltä on itärajalle matkaa alle kymmenen kilometriä, ja juu ollaan syvällä susialueella, mutta ei sen pitäis olla syy elää pelossa. Itärajamme on vaan iso raja sudelle. Siellä ammutaan kyselemättä susia, saadaan siitä vähän jopa korvauksia. Ja sitten tulee tänne raanaan ammuttuja susia turvaan herkuttelemaan koirilla ja kissoilla. Eikä puhettakaan että suomalaista metsästäjää kukaan uskois, tai kuuntelis. Me ollaan niitä syyllisia ja sudentappajia. Prkl. Onhan se varmaa että itärajan läheisyydessä asuvat metsästäjät alkavat rikkomaan lakia, kun sitä on pakko tehdä, jos täällä asua meinaa. Toivotaan että tämäkin aloite vie jotenkin asioita eteenpäin.

 


Vieras

#133

23.12.2011 12:11

EU:n karvattiherrat tervetuloa elämään tänne susien sekaan. Olette onnetonta vihreää kaupunkipolitiikkaa, jolla ei ole minkään laista käsitystä elämästä erämaissa ja maaseudulla. Miksi Suomen pitää olla tälläisessä mukana ?

Vieras

#134

23.12.2011 12:31

Morjesta
Tim

#135 Re: Ehehehheee

23.12.2011 12:38

Tässä olisikin loistava idea, vai ei sittenkään. Susi on peto, eli ravintoketjun huipulla. Jos kaikki metsästys lopetettaisiin, ensin kasvaisi pienriistakanta, sen jälkeen petokanta...yhtälö olisi, että petokannan kasvettua pienriistakanta laskisi ja jäisi vain petokanta... Sille kelpaisi ravinnoksi sitten kotieläimet ja ihmiset. Eihän tässä haeta lupia susien sukupuuttoon ampumiselle, vaan häirikkö susien poistamiseksi helpompaa lupakäytäntöä.

Vieras

#136 Re: Ehehehheee

23.12.2011 13:21

#11: Sudet on ihania - Ehehehheee

No kun ei tunnu susille luonnonantimet kelpaavan, täällä on peurakanta aivan tolkuttoman suuri, silti nuo paskiaiset on alkaneet kulkea jopa tiheään asutulla asuinalueella, muutama viikko sitten aamulla 9 jälkeen tehtiin havainto erittäin vilkkaasti liikennöidyllä taajama-alueella, joten nyt voidaan kohta puhua citysusista. Jos ei luvilla, niin sitten salakaatoa, mutta jotain pitää alkaa tapahtumaan pian.


Vieras

#137

23.12.2011 14:25

Ja ilimoja piisaa........

Vieras

#138

23.12.2011 14:29

Oikea aloite! Ei susien ehdoilla pidä elää!

Vieras

#139

23.12.2011 15:14

Kohta kansalaiset ottavat omiin käsiin susien vähentämisen, jos RKTL ei sitä tee. Poro ja lammas farmarit eivät tätä pitkään katsele

Vieras

#140 Re: Ja pistorasiasta sähköä

23.12.2011 15:22

#76: -

voimalaitoksiakaan ei 2000 luvulla tarvita. pistorasiasta sähko tulee.

kake

#141 RKTL on syvältä

23.12.2011 15:37

RKTL tekee sellaisia vain sellaisia tutkimustuloksia mitä viherpiiperöt haluavat ja tilaavat. Tutkimustuloksiin vaikuttavat liikaa tunneasiat ja kieroutuneet asenteet.

Vieras

#142 Re:

23.12.2011 15:45

#117: jk -

Paljon romua, vähän läpäisyä. Lyhyempi parempi.

Ei metsästäjä

#143 Kuka päättää

23.12.2011 16:10

Semmosille virkamiehille heti lopputili joka pihtaa kaatolupia.

Vieras

#144 Re: Ehehehheee

23.12.2011 16:37

#11: Sudet on ihania - Ehehehheee 

 Kyseisellä kirjoittajalla ei ole ei ole pääsä kuin kusta.


Vieras

#145

23.12.2011 16:40

Sudet kuuluu siperiaan

Vieras

#146

23.12.2011 16:57

Monia metsästyskoiria myös menehtyy paljon autojen ja junien takia. Eikä liikennettäkään pysäytetä tämän takia.

Vieras

#147 Re: Re:

23.12.2011 16:59

#126: lapsi perheen isä. - Re:

Kuka ottaa vastuun, kun karhu raatelee joka vuosi muutamia ihmisiä. Susi ei ole käynyt ihmisen päälle ties koska viimeksi.

Sudet sukupuuttoon

#148 Re: Re: Re:

23.12.2011 17:13

#147: - Re: Re:  

 ihan tiedoks niil on viel ruokaa mut kun muu ruoka loppuu häviää ihmiset . 


Vieras

#149 Re:

23.12.2011 17:31

#76: -  

 voi tulla sellainen lama /luonnonkatasrohvi tällä aktiivinen metsästäjä pitää taitojaan yllä,meitä uikuttajia ei paljon olis jos ei olisi ollut metsästäjiä.


Vieras

#150

23.12.2011 17:34

Minusta eläinsuojelu on mennyt liian pitkälle silloin kun ihmiset joutuvat pelkäämään lastensa ja lemmikkiensä puolesta.Miksi aina ihmiset jätetään toiseksi silloin kun puhutaan pedoista.Koira voi purra jos on luonnevikainen mutta sudesta emme tiedä mitä tekee kun on tottunut ihmiseen ja suojelee reviiriään.