VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE.


Vieras

#101

23.12.2011 00:28

Susi on hävitetty melkein sukupuuttoon Euroopasta. Siihen on varmaankin ollut pätevä syy. Täytyy todeta,että esi-isämme ovat olleet hyvin viisaita miehiä. Tuhoaako nykyinen sukupolvi hyssyttelyllään tämän viisaiden miesten tekemän elämäntyön? Pelkäävätkö he päätöksien tekoa vai eivätkö he ymmärrä mitään? Susi tulee aina ottamaan ruokansa. Kun eläimet loppuvat sitten on vuorossa ihmiset.

Vieras

#102

23.12.2011 00:28

Suden kuuluu pelätä ihmistä, eikä siis tulla asutuskeskuksiin, kyliin, eikä ihmisten pihoille. Susia ei ole metsästetty vuosikymmeniin ja siksi pelko ihmistä kohtaan on vähentynyt. Asutusta lähelle tulevia susia on pakko saada metsästää. Kun jahtia käydään, sudet tulevat taas ihmisaroiksi ja pysyvät siellä missä niiden kuuluukin pysyä. Kaikkia susia ei siis tarvi tappaa, vaan palauttaa niihin pelko ihmistä kohtaan.

Tämä on se asia, mikä pitäisi tuoda esille, eikä huoli metsästyskoirista. Metsästyskoirat liikkuvat siellä, missä suden kuuluukin olla, eli korpimailla. Niihin susiin ei pidä keskittyä, vaan niihin, jotka käyttäytyvät luonnonvastaisesti. Sudet pois ihmisen läheltä metsästyksen keinoin. Korpimailla meidän on annettava niiden elää ja siellä susi on metsästyskoiralle yksi uhka muiden joukossa.

Siispä: Sudet takaisin sinne minne ne kuuluvat, pois asutuksen liepeiltä ja ihmisten pihoista. Siihen päästään metsästämällä luonnottoman rohkeat yksilöt, muut luikkivat pakoon.

Ja järki käteen adressin laatijoille, ei kannata huutaa metsästyskoirien puolesta, vaan koko yhteiskunnan. Silloin tälläkin adressilla voisi saavuttaa jotain. Nyt niin ei tule tapahtumaan.


Vieras

#103 Re:

23.12.2011 00:30


Vieras

#104 Re:

23.12.2011 00:30

#98: -

Salli mun nauraa.... juu 140 paremminkin 240 saattaa olla jopa enempikin... mutta entäpäs sit ku susi o syöny kaikki hirvet luulekko et ne muttaa venäjälle... häh?? ja siks toisekseen itä rajan yli vaeltelee susia, vaikka joku väittäis jotain muuta. Mut toi 140 on aivan liikaa alakantiin, RKTL:N pa.ka puhetta ku ei ne tiiä siel mitään pannoittamattomista susista ne seurailee vaan pannallisia ja hallitus painostaa RKTL kertomaan medialle ihan muuta kun totuuden, koska eu taas painostaa hallitusta.


Vieras

#105

23.12.2011 00:37

Odotetaan, eiköhän se sieltä tule!! Huonolta näyttää!!
Metsän kasvatti.

#106 Re: Re: Ehehehheee

23.12.2011 00:40

#22: Metsästyskoiran omistaja - Re: Ehehehheee

"olla kokoajan peloissamme eläintemme ja lastemme puolesta? Todennäköisesti kun tuollaisia kirjoittelet et todellakaan tiedä millaista on asua metsän keskellä ja katsoa kun 5 metrin päästä ulko-ovea löytyy suden jäljet"

---> Nyt kuulosta siltä että joku ei itse kuulu sinne metsän keskelle jos tällainen yllättää!


Vieras

#107

23.12.2011 00:57

Ko. eläin kuulu ns. erämaahan! Eläin , susi, ei kuulu esim. Pirkanmaale ja Hämeeseen. Näkemiin!!!

Vieras

#108

23.12.2011 01:14

Kuulin aikonani hyvän jutun, todeksikin väitetyn (voi olla tai sit ei ken tietää): Tais olla jostai lieksan kohdilta ku panta susi oli lähteny meneen ylöspäin kohti tornioo, ja sielt rajast yli ruotsin puolel ja sielt alaspäin eivät kuulemma RKTL:N kusipäät olleet tätä viel ihmetelleet mut sitä ne ihmetteli kun se meni juutinraumasta laival yli :) :)
STG

#109

23.12.2011 01:19

Marko Lind. Mitä tähän sanoisi. Jos joku muu tätä adressia ylläpitäisi ja asiaa ajaisi eteenpäin, niin kyllä, kirjoittaisin nimeni. Mikä oli se adressi jonka allekirjoitin vuonna 2008? Silloin ajokoirani joutui kahden suden syömäksi Kaavilla. Muistat varmaan tapauksen, sillä nyt syödyn koirani kuva järkyttää adressisi etusivulla. Ajoit samaa asiaa, vaan suuret oli puheet eikä tekoja minkäänlaisia. Olet silkka teksteilläsi ja idioottimaisilla tempauksillasi rahastava tallukka. Saatko musiikkiurasi loistoon tällä mainostamisella? On roskannut ajokoirakasvatuksen maineen, varmaan monella muullakin meinasi pudota silmät päästä kun lukaisi lähiaikoina tulleen ajokoiramies -lehden ilmoituksen "myytävästä" koiranpennusta. Tämän herran susipolitiikkaan muutoksien vaatiminen ei tee muuta kuin räväyttää päättäjät nauruun. Ei ole ennenkään vastaava onnistunut hänen aloitteestaan. Noh, yritys hyvä 10. Oikeaa asiaa ajat, mutta aivan väärällä tavalla.

Vieras

#110

23.12.2011 02:02

Suomessa sudet ovat lisääntyneet EU:n suojelumääräysten tultua voimaan, ja meillä arvioidaan susia olevan yli kaksisataa yksilöä. Suomen susikanta on koko itärajan pituudelta yhteydessä Venäjän susipopulaatioon. Täten voidaan katsoa Suomen susikannan olevan noin 25.000 – 30.000 sutta käsittävän laajan esiintymän reunapopulaatio. Suden uhanalaisuus on liioiteltua. Mistään uhanalaisesta lajista ei ole kysymys.
Romulus

#111 Tää on ihan susi adressi

23.12.2011 02:09

Viimeisen 50 vuoden aikana koko pohjoisella pallonpuoliskolla on ollut 17 suden tappamaa ihmistä.
http://www.wolf.org/wolves/pdf/wolfattack_nina.pdf

Koira on purrut, pelkästään jenkeissä, ihmistä vuodessa 4,7 miljoonaa kertaa, joista 33 on kuollut. Siis pelkästään USA.
http://dogbitelaw.com/dog-bite-statistics/dog-bite-statistics.html

Joku suhteellisuuden taju pitäisi ihmisillä olla.
Gigi

#112

23.12.2011 02:49

On se niin hassua, minun mielestä argumentti:"luonto on susien reviiriä, saavat tappaa siellä miten huvittaa, kenet vaan ja millon vaan!" - Oletteko varmasti tosissanne? Tuolla perusteellahan voidaan väittää ihmisen olevan myös osa luontoa ja näin ollen meilläkin olisi lupa tappaa kenet vain missä vain?! Miksi ihmiset sitten kärsii rangaistuksen siitä, että vahingoittaa toista ihmistä tai toisen omaisuutta? Tuolla perustein, ihmiset saavat suunnattomat sakot suden taposta ilman lupaa, mitä susi saa jos tappaisi ihmisen? -Kaatoluvan, mutta se, että kuolisiko "tappaja-susi", ei ole mitään takeita. Koirat kuitenkin on ihmiselle parhaimpia ystäviä, voiko kukaan väittää muuta, koirat ovat aina lojaaleja omistajalle, eivätkä varmasti koskaan jätä isäntää tai petä sen luottamusta. En halua edes kuvitella sitä tuskaa, mitä nuo paskiaiset aiheuttavat koiranomistajalle. Miksi suden evoluutiossa on sallittu "kaupunkilaistuminen"? Vrt. tapaus Köyliö.

Olen jo useaan otteeseen todennut eri sivustoilla, kuinka järkyttävää on ihmisten tietämättömyys susista. Useat puhuvat jopa ystävälliseensävyyn susista, ihan kuin kaveristaan, jonka kanssa hengaa päivät pitkät. Ajatusmaailmanne on sokaistunut, olette saaneet kaiken tiedon tv:n välityksellä tai jonkun luontoliiton viherpiipertäjän tai kettutytön puheista. Luonnossa susi on peto, tappaa huvikseen ja tappaa ruuaksi. Ymmärrän kuitenkin sen, että susi saattaa tappaa koiran metsästysreissulla (itselläni on metsästyskoira, metsästän ja alueellani Kainuussa on susia), se tappaa sen vaistonvaraisesti. MUTTA ENNEN susi kiersi metsämiehen ja sen koiran kaukaa, konflikteja ei sattunut juuri koskaan, tämän täytyy tarkoittaa vain yhtä asiaa, suden luonne on muuttunut; susi ei pelkää enää ihmistä! Joka on mielestäni hyvin, hyvin iso riski nykypäivänä. Eikö edellä mainittu olisi ideaalitilanne? Susilla olisi periytyessään jo ihmispelko tai viimeistään sen oppisi lauman mukana liikkuessaan. Miksi päättäjät eivät herää jo tähän todelliseen ja vaaralliseen ongelmaan. Milloin he heräävät? - silloin kun pahin on jo tapahtunut, jonkun lapsi on kuollut suden suuhun..? Toivottavasti ei, toivottavasti ei, mutta viimeistään silloin uskoisin saavamme kaatolupia? Sitä odotellessa...

Turhaan kukaan täällä metsästäjiä syyttää harrastuksestaan, onko kukaan tässä viestissä metsästyksen lopettamisen puolesta liputtaneista miettinyt mitähän siitä voisi seurata? Tuskin, annan esimerkkinä yhden faktan: lajien kannat kasvaisivat expotentiaalisella nopeudella muutaman vuoden ajan, seurauksena muunmuassa moninkertaisena hirvikolarit.

Loppu pelissä luvat ovat vain Suomen hallituksesta kiinni, vetoavat vain EU:n direktiiveihin asiasta, jota eivät halua kommentoida. Kuitenkaan yksikään EU:n laki ei päätä minkään jäsenmaan petopolitiikasta, vaan jokaisella jäsenmaalla on oikeus päättää omasta petopolitiikasta, näin seisoo direktiiveissä. Kiitos.

Jos jostain asiasta pidän huolen, niin siitä, ettei yksikään Suomen suojelluimmista tappajista koske koiraani. Tähän loppuun voisinkin leiskauttaa ilmoille vitsin: mitä tunnen, kun näen suden? - Rekyylin! hahah

Vieras

#113

23.12.2011 06:32

Tärkeää asiaa, ei kai oo tarkotus että ihmiset elää pelossa.

Vieras

#114

23.12.2011 07:44

Turha täällä kommenteissa eritellä kenen toimesta ja kenen hyväksi ollaan asialla...Kai nyt järki sanoo että ollaan yhteisellä asialla susikannan radikaalin vähentämisen puolesta kaikkien osapuolien turvallisuuden nimissä. Levittäkää kaikille mahdollisille intressiryhmille tuota linkkiä tänne adressiin. Kuvaavaa Helsinkiläisien moraalista lähimmäisiään kohtaan tuolla tilastossa on nuo Helsingin vaatimattomat allekirjoitusluvut! Eivät pärjää edes Kärsämäelle luvuissaan...HÄVETKÄÄ HELSINKILÄISET JA MUUTKIN KAUPUNGIT KAKSINAISMORAALIANNE.

Vieras

#115

23.12.2011 07:58

Erittäin hyvän asian puolesta ollaan liikkeellä
terv. kolmen metsästyskoiran omistaja.
Jotain rajaa...

#116 Re: RKTL Valehtelee

23.12.2011 08:23

#26: - RKTL Valehtelee

Eikös RTKL:n tietolähteen alkupää ole ne metsästäjät, siis ne joilta näitä tietoja tulee... ?!

Ja kaipa ne sudet siirtyy lähelle ihmisasutuksia, koska niillä alueilla elävät yksilöt säilyvät hengissä... - Kun kaatolupia on, niin eikö vatipäät lähde jahtaamaan juuri niitä yksilöitä, jotka oikeasti välttelee ihmisiä ja ihmisasutuksia syvällä metsissä... - Ettei nyt olisi nää meitin suden metsästäjät, jotka on jalostaneet nuo ihmisasutusten lähelle pyrkivät rohkeat yksilöt. Varsinainen metsästyshän kun ei saa tapahtua ihmisasutusten lähellä, niin ne yksilöt jotka välttää ihmistä eivät pysty jatkamaan sukua ja sitä ihmisen toivomaa välttelevää ominaisuutta, kun ne mennään sitten kaikella pikaisella järjen äänellä tappamaan pois, kun vaan saa tappaa jotakin ja luvan kanssa! Jäljelle ja sukua jatkamaan jää rohkeammat ja "kesyt" yksilöt asutusten lähellä, varsin loogista ja ihan perusjalostamista. 

Tällaiset yksilöt on tärkeätäkin karsia pois, mutta joku tässä hommassa ja vaahtoamisessa kusee ja perus biologia ja järki häviää...

- Ajo- ja hirvikoirien perään on hieman tekopyhää itkeä, kun niitä kirmaa autojen alle ihan yhtä paljon. Riski että koira kohtaa tehtävässään susilauman on varmasti olemassa, yhtä lailla, kuin se voi katkaista jalkansa, pudota jostakin, jäädä auton alle, tulla jonkun toisen metsästäjän ampumaksi...   Ymmärrän kyllä asian tunnepuolen, jos susi tappaisi oman koiran, haluaisin sen hengiltä mieluiten jo ennen sitä, mutta se susi ei sitä kostoksi ymmärrä ja se ei ole kuin eläin joka seuraa viettejään ja vaistojaan. Vähän lapsellista aikuisilta ihmisiltä lähteä ristiretkelle kostamaan ELÄIMELLE jotakin.

Ja mitä tulee kommentteihin, että susi on röyhkeä ym... eikös nämä ole ihmismaailman käsitteitä tällaiset... 

- En asu kehä III:n sisäpuolella vaan ihan keskellä mehtää... koirieni kanssa...

jk

#117

23.12.2011 08:28

näin lyhyesti 12/89
tavallinen talollinen

#118

23.12.2011 09:02

Pitää muistaa tässä ollaan jokaisen ihmisen asialla, ei pelkästään metsästäjien vaikka se koskettaakin luonnossa liikujia eniten. Täysillä mukana!!!

Vieras

#119

23.12.2011 09:05

Suur pedoille pitää saada metsästys aika silloin pedot oppivat palkäämään ihmistä ja kesyt sudet , ilvekset ja karhut saadaan pois uhkaamasta laillista metsästysta ja kennel toimintaa
Metsä ei anna viimeistään eikä toiseksi viimeistäkään...
-

#120 Re: Re: Ehehehheee

23.12.2011 09:21

#18: - Re: Ehehehheee

Aika kaukana ja utopiaa tuo sinun viiden suden hyökkäys. Laumoja ei ole tajuatko? Piskejä saa aina lisää. Ei ne metästys koirat yleensä niille pyssy miehille mitään paina. Surutta tulee nappi ottaan jos ei toimikaan metillä, miksi sitten niin liikuttaa kun itse luonto heittää kiven kehään.

Make

#121 Re: Re: Re: Ehehehheee

23.12.2011 09:33

#33: joojoo - Re: Re: Ehehehheee

Kirjoituksistasi saa sen selvän kuvan ettei sinulla ole mitään järjellistä mielipidettä. Kaltaisesi ihmiset vain kirjoittelevat näillä palstoilla omaa turhautumistaan ja toimettomuuttaan purkaen, ja toisia provosoiden. Sinun kaltaisia käy jotenkin sääliksi.

Kutvonen

#122 Asiaan

23.12.2011 09:37

#116: Jotain rajaa... - Re: RKTL Valehtelee

Mielestäni löperö petopolitiikka uhkaa koko susikantaa. Ei olla heti poistettu niitä yksilöitä jotka ovat olleet asutusten välittömössä läheisyydessä ja näin saaneet siedätyshoitoa ihmistä kohtaan. Oikeat korpisudet voidaan vielä pelastaa kun ei ole vielä tullut ihmisuhreja. Pelastaminen tapahtuu antamalla kaatoluvat "citysusille". Kauan eläköön oikea korpien kasvattama ja siellä viihtyvä susi.

Ei susia pihoille

#123 Re: Re: Numerot mainitsematta

23.12.2011 09:52

#62: Jousimetsästäjä, jonka mielestä metsästyskoiran käyttö on petkuttamista - Re: Numerot mainitsematta

HUH, HUH, Toivottavasti tämä jousimetsästäjä pysyy neljän seinän sisällä jousineen. Jos ei eroita eri koirarotuja toisistaan, mitenkä voi eroittaa eri eläimiä luonnossa.


Vieras

#124

23.12.2011 09:58

vastustan.
Make

#125 Re:

23.12.2011 10:05

#102: -

Täydellistä asiaa !!!!