Lapsen vieraannuttaminen rangaistavaksi

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Lapsen vieraannuttaminen rangaistavaksi.

Totuus tulee ennenpitkään ilmi

#26 Sosiaalitantat kun vain ymmärtäisi laeista jotain

20.08.2012 10:41

Meillä jo on laki joka velvoittaa lähivanhemman edesauttamaan lapselle arvokkaita ihmissuhteita. Erityisesti tämä oikeus koskee etävanhempaa. Sosiaalitoimi ei vain tahdo usein puuttua näihin vääryyksiin ja jättää selvittämättä asioiden todellisen laidan. Erotilanteissa jossa parisuhde on muodostettu kovin hatarilla perusteilla aikaansaa eron tullessa vastuunpakoilua ja katkeruutta. Tätä jo olemassa olevaa lakia ei monesti noudateta virannomaisten taholta. Se on aikaansaanut monia lepsen edun vastaisia toimenpiteitä kun on asetuttu lähivanhemman tai samaa sukupuolta olevan puolelle. On todella ikävää että vanhemman moraaliton elämä repii sitten lapsen oikeudet riekaleiksi, ja lasten pahoinvointi on näidenkin itsekkäiden tapausten myötä lisääntynyt voimakkaasti.

Minusta tämä lakialoite on hyvä, mutta tässä hypoteettisessa oikeusvaltiossa vain eivät viranomaiset tunnu noudattavan näitä lakeja. Kumpa ihmiset mielihalujaan toteuttaessaan miettisivät paremmin millaisen kumpanin valitsisivat. Tämä moraalittomuus on saanut valtavasti pahoinvointia tässä pahoinvointiyhteiskunnassa, jossa lapsia käytetään keppihevosena. Todella hyvän kuunnelman asiasta teki Kirsi Virtanen jokunen vuosi sitten: "lapset keppihevosina"

Vieraannuttaminen on väärin. Siinä kärsivät kaikki osapuolet mukaanlukien vieraannuttaja itse, lapsi ja yhteiskunta. Panettelu on heikon ihmisen valheellista toimintaa. Kun aikaa kuluu niin lapsi usein huomaa mikä on sittenkin ollut totta ja mikä ei. Minut vieraannutettiin lapsistani. Viranomaiset olivat vain myötävaikuttamassa vieraantmiseen, mutta väärä toiminta aina laajenee ja valheiden tukemiseksi on tehtävä uusia valheita. Lapsi tahtoo oikeutta ja silloin vieraannuttaja voi itse joutua kärsimään vieraannuttamisesta. Monesti lapsi havaitsee vääryyksiä kohtelussaan koska vieraannuttaja ei itseasiassa rakasta lastaan ja koska lapsen perustarpeeseen kuulu rakkaus ja oikeudenmukaisuun niin tämä kasvaessaan tahtoo muuttaa vieraannutetun luo. Tällöin selviää asioiden todellinen motiivi joka vieraannuttajalla on rakkaudettomuus lapsen välityksellä ex kumppaniaan kohtaan.

Toivoisin vieraannuttajien ennekaikkea miettimään tekojensa hintaa. Jos syyllistytte vieraannuttamiseen niin lapsi kyllä oppii samat metodit ja saatatte huomata joutuneenne sen uhriksi itse. Kantakaa vastuuta ja pyrkikää siihen että yhteys toiseen vanhempaan ja sukulaisiin säilyisi mahdollisimman monipuolisena. Älkää tehkö lapsesta katkeraa. He eivät ole valinneet vanhempaansa vaan te olette valinneet sen hänelle.

Olen lakiehdotuksen kannalla.

MIksei valoa tunnelin päässä

#27 Kahden lapsen isä...ETÄISÄ

06.09.2012 05:55

Tarvitaan lisää allekirjoittajia jotta saadaan äänemme kuuluviin ja vieraannuttaminen loppumaan tässä "hyvinvointivaltiossa".
Ikävä kyllä oma exäni on niin voimakasluonteinen että minun sukuni on hiljaa epäkohdista ja niin on hänen omakin suku.
Mitä mahtaa lapset miettiä hiljaa mielessään??
Tytär soitti päivänä eräänä mummulan (exän vanhemmat)vaatehuoneesta ja kertoi ikävöivänsä minua. Laitoin tietty hänen äidilleen viestin että tytär ikävöi, saanen tavata hänet. Meni pari päivää ja tyttö kotiutui, soitti minulle ja sanoi että olin ymmärtänyt väärin, ei hän minua ikävöi. Taustalta kuulin kun hänen äitinsä seisoi vieressä....sydämeni murtui jälleen kerran.

Vieras

#28 Naurettava lakialoite

14.09.2012 08:45

Lapsi suojelee vanhempiaan, myös sitä juoppoa/narkkaria/henkisesti lasta vieraannutettua isäänsä. Lapsi ei itse tiedä parastaan. Olisipa minutkin vieraannutettu isästäni, mutta äitini ei uskaltanut edes erota.

Viiru

#29

23.09.2012 10:41

vanhempien erotessa lapsi jää yleensä äidin luokse ja silloin vieraannuttaminen toisesta vanhemmasta tapahtuu. Noin on käyny miehelleni,hänellä on edellisestä suhteesta 6vuotias poika joka ei tunne omaa isäänsä. Mieheni taistelee tapaamis oikeuksista,mutta lapsen äiti ei suostu mihinkään. Eduskunta voisi ottaa tämän asian hoidettavakseen.
Apua hätään

#30 Hyvä teko ja tarvitaan suunnatonta sitekeyttä!

24.09.2012 19:26

Hyvä teko. Vaati erittäin suuria ponnisteluja, että lapsen vieraannuttamisen saataisiin rangaistavaksi.

Uskon, että valtaosa viranomisista ehdottomasti vastustaa ajatusta. Myös oikeuslaitoksen ja sosiaaliministeriön edustajat. Perustelu varmaankin löydetään keinolla millä hyvänsä.

Kannattaa muistaa, miten huoltajuustilanteessa pääsääntöisesti käy. Se ei onnistu ilman yhteiskunnan apua.

Edelleen kannattaa muistaa, että kolmasosa isistä hylkää lapsensa. Pelkään pääsyynä olevan, ettei mies voi saada Suomessa apua mistään. Jos haluaa ääritilanteissa pysyä henkisesti terveenä, niin aino keino on lasten hylkääminen.

afiiri

#31 Re: totta suomessa

23.11.2012 08:56

#1: kolme elämää kuihtuu pois - totta suomessa

Ihan hyvä adressi. Olen isoäiti ja minulla on kolme lastenlasta mutta ei kuitenkaan ole. Lapset on aivopesty kovasti minua isoäitiä vastaan ettei vanhin poika joka on 19 v. edes vastaa puhelimeen eikä tekstiviesteihin. Olen yrittänyt pyytää kylään ja käymään. Olisi mukava olla tekemisissä lastenlasten kanssa. Asumme samassa kaupungissa. Isäänsä lapset tapaavat aina silloin tällöin. Isä on sanonut lapsille että käykää katsomassa mummia.

Mietinkin että keneltä voisin hakea korvausta henkisestä kivusta. Lapset aikoinaan erotettiin isästä juuri tämän vakavan ja sairaan käytöksen vuoksi. Alenpana kirjoitus asiasta joka otettu lääketieteellisestä julkaisusta.

"Vakavaa vieraannuttamista harjoittava, psykopaattisia piirteitä omaava vanhempi voi vakuuttavasti esittää viranomaisille keksittyjä ja joskus myös paranoidisia piirteitä sisältäviä tarinoita mm. siitä, kuinka kohdevanhempi voi olla lapselle vaaraksi ja kuinka hän itse on omistautunut suojelemaan lasta ja pitämään tästä huolta. Yhtä taitavasti tällainen henkilö voi valehdella, ettei hän millään tavoin pyri estämään lapsen ja kohdevanhemman vuorovaikutusta. Vieraannuttajan taitavien vuorovaikutustaitojen ja manipuloinnin johdosta esimerkiksi viranomaisen saattaa olla hyvin vaikea kyseenalaistaa tällaisia kertomuksia ja vaikutelman luontia (Häkkänen-Nyholm 2009). Näissä tilanteissa avoimilla kysymyksillä, jotka käsittelevät kohdevanhemman kykyä ja halua kasvattaa lasta, on ehkä mahdollista paljastaa vieraannuttajan usein suureellinen omanarvontunto, kohdevanhemman mitätöinti sekä asennoituminen tämän ja lapsen väliseen suhteeseen."

Luulen että lapsillakin on ristiriitainen olo. Aikuisena pitäisi rueta luomaan suhdetta ihmisiin jotka ovat vieraita. Vanhin lapsi oli 4-vuotias silloin kun tapahtumat alkoivat vyöryä. Siihen asti meillä hyvä ja lämmin suhde. Valitettavasti sosiaaliviranomaiset olivat ammattitaidottomia ja tukivat sairasta osapuolta. Tässä on tulos.

Olga

#32 Miltä mahtaa lapsesta tuntua?

23.11.2012 16:57

Aloin miettiä mitä mahtavat asiasta ajatella murrosikäiset lapset? Varmaan pohtivat mielessään, "miksi isän puolen sukulaisia ei näy, ei käy kylässä". Miksi isän puolen suku on pois suljettu? Varmasti lapsi alkaa pohtia asioita tietyssä iässä, koska tällainen on jotenkin luonnoton tilanne vai onko niin ettei lapset osaa edes kaivata sellaisia jotka ovat poissa. Joita on ilmeisemmin mustamaalattu ja puhuttu pahaa. Onko isä ja mummi ja kaikki isänpuolen sukulaiset ilkeitä ja pahoja?Voi olla lapselle aika kurja tilanne ja kaksijakoinen olotila ehkä.On hirveää että tällaisia tilanteita päästetään syntymään. Ei siinä paljon ole ammattitaitoa sos.työntekijöillä eikä asiaa hoitaneilla muillakaan. Miten valhe voi mennä niin helposti läpi?
Marmeladi

#33 Ei tämä sinulle olekaan!

25.11.2012 21:41

Etkö ymmärrä ettei tämä koske sinunlaisiasi vaan vanhempia jotka estävät tapaamisen ihan kunnollisilta tavallisilta vanhemmilta. Ei tämä adressi ole sinua varten. Vieraannuttaminen on todellista ja lapselle vahingollista. Sitä ei voi ymmärtää muut kuin sen kokeneet. Tässä ei ole kysymys siitä että väkivaltaiselle pahoinpitelijälle kuuluisi antaa oikeudet. On olemassa luonnehäiriöisiä vanhempia joille on nautinto tehdä kiusaa toiselle vanhemmalle eron yhteydessä.

Käyttää lasta koston välikappaleena. Tästä kaikestahan kärsii eniten tietysti lapset.

 

Riitu-59

#34 Oikeutta isille

29.01.2013 20:02

Naisena,äitinä ja mummina minua hävettää äitien käytös isiä kohtaan.Monille eronnelle vanhemmille
lapsista tulee väline jolla toista saa satuttaa.Tehdään kaikki mahdollinen,ettei lapsia saisi tavata(vieraanutetaan)Toisenpuolen suku yleensä isien vedetään sotkuun mukaan.Kuitenkin vieraannuttanisessa kärsii eniten lapsi.Olen itse menettänyt äitini alle4-vuotiaana ja joutunut lastenkotiin siskoni kanssa.Vaikka isä kävi säännöllisesti katsomassa  ikävöin häntä kovasti.Jos kuka niin minä tiedän mitä on isän ikävä.
.Toivon,että järki voittaisi ja alkaisimme ajatella lasten etua.

juha

#35 Etävanhemman asema

02.02.2013 23:41

on erotilanteissa erittäin heikko. vaatii erittäin suurta ymmärrystä ja halua sosiaalitoimelta nähdä "krokotiilin kyynelten" taakse. usein unohdetaan lapsen kyky aistia ja luontainen miellyttämisen tarve ja vaateesta olla lojaali. paljon on vielä tehtävä, jotta lapsi saa oikeuden molempiin vanhempiinsa.
nykykäytäntö on valjastettu lähivanhemman etujen puolustamiseen.
lapsen edulla on hyvin harvoin mitään tekemistä.
eikä sosiaalitoimea taida juuri kiinostaa selvittää syitä, etenkin jos lähivanhempi ei "halua"

Vieras

#36 Myös perheen hylkääminen rangaistavaksi

04.02.2013 14:54

Jos vieraannuttaminen kriminalisoidaan, niin myös perheen hylkääminen pitää tehdä ankarasti rangaistavaksi. Sitä vasta tapahtuukin...

Vieras

#37

09.02.2013 19:08

Mulla on juuri meneillään tälläistä! Sosiaalitoimiston lastensuojelun työntekijä yrittää mielestäni ja myös sukuni ja ystävieni mielestä vieraannuttaa lastani minusta eli rakkaimmasta ihmisestä, äidistään!! Väärin!!!
pettynyt suomalainen

#38

15.02.2013 16:47

mihen tää suomi on menossa,ensin lapsi viedään äidiltä.sekään ei riitä,sen jälkeen lapsen äidin vanhemmat saavat maksaa siitä että näkee lapsen kerran kuukaudessa,sijoitetaan tuntemattomaan perheeseen mitään sanomatta.paljon olisi korjattavaa.
Carmina

#39 Lapsen oikeus

23.02.2013 14:45

Mistä ulkopuolinen tai edes asiastaan puolueellinen etävanhempi voi tietää, onko kyse lähivanhemman manipuloinnista vai vain yksinkertaisesti siitä, ettei lapsi/lapset viihdy etävanhemman kanssa?

Omat vanhempani ovat eronneet, ja muutin sisarusteni kanssa asumaan lähivanhempani luokse. Lähivanhempani oli aina asiallinen suhtautumisessaan etävanhempaani siitä huolimatta, miten hirveästi etävanhempani oli kohdellut lähivanhempaani heidän avioliittonsa aikana ja sen jälkeen. Lähivanhempani ei suostunut puhumaan mitään negatiivista etävanhemmasta, mutta etävanhempi ei muuta tehnytkään kuin valittanut ja haukkunut lähivanhempaa häntä nähdessämme, ja hän yritti aina manipuloida ja kalastella meiltä tietoja lähivanhemmastamme. Olin onnellinen, kun vanhempani erosivat, koska pääsin vihdoin eroon etävanhemman kotona käyttämästä henkisestä, fyysisestä ja seksuaalisesta väkivallasta meihin lapsiin.

Vuosikausien väkivalta etävanhemman taholta ei voi kääntyä lähivanhemman manipuloinniksi kuin etävanhemman harhaisessa mielessä. Hän onkin sellainen ihminen, jonka voin hyvin kuvitella lähtevän ilolla mukaan tällaisiin lähivanhemman rankaisuprojekteihin ja valehtelevan silmät ja suut täyteen lähivanhempamme "manipuloinnista" ja "lasten pelinappulana käyttämisestä", vaikka ainoa vanhemmistamme, joka on näihin asioihin syyllistynyt, on hän itse. Yksi toisensa jälkeen jokainen meistä lapsista on vähentänyt yhteydenpitoa etävanhemman kanssa, yksinkertaisesti siitä syystä, ettei kukaan kestä viettää aikaa niin negatiivisen ja manipuloivan ihmisen kanssa. Etävanhempi on varmasti sitä mieltä, että lähivanhempamme on manipuloimalla ja juonimalla etäännyttänyt meidät hänestä, vaikka hän on tehnyt sen aivan itse.

Kuinka kuvittelette, että tällaiset omaa etuaan ajavat vanhemman irvikuvat voitaisiin seuloa joukosta, että rangaistavaksi päätyisivät vain todella lapsiaan kostossa hyväksikäyttäneet vanhemmat? Luuletteko, etteivät etävanhempani kaltaiset ihmiset onnistuisi manipuloimaan tällä prosessilla täysin syyttömiä lähivanhempia rangaistaviksi oman kostonsa saavuttaakseen?

Tapaamisoikeus on LAPSEN oikeus, ei vanhemman. Sitä ei koskaan pitäisi käyttää perusteena pakottaa lapsi tapaamaan viikosta toiseen väkivaltaista ja lapsen kehitykselle haitallista etävanhempaa, mutta tätä tapahtuu kaiken aikaa. Lasten turvallisuudesta huolehtimiseen on aika monta muutakin näkökulmaa kuin kynsin hampain tapaamisoikeuden vaatiminen...
Tapio Hurme
Adressin tekijä

#40 Re: Lapsen oikeus

24.02.2013 18:05


Vieras

#41

25.02.2013 18:08

Entinen miniäni on todella lyhyessä ajassa onnistunut vieraannuttamaan lapsen isästään ja vieraannuttaminen on laajentunut koko isän puoleiseen sukuun.Ennen niin läheiset suhteet lapsenlapseeni ovat myös tyystin poikki. Lapsi ei vastaa viesteihin, ei soittoihin,ja kaikki lapsen tämänhetkiset oireilut äidin mukaan johtuvat vain ja ainoastaan etävanhemmasta ja isovanhemmasta! Äidillä on todettu mielenterveysongelmia jo vuosia sitten, ja hän on niiden vuoksi tiettävästi nykyisin eläkkeellä.Isä on työssä käyvä,ja on aina ollut lapselle hyvä, huolehtiva ja oikeudenmukainen.Äiti alkoi ensin keksiä tapaamis viikonloppuisin aina jotain syitä miksi lapsi ei "voinutkaan"nyt lähteä isille, milloin oli harrastusta, milloin kaverin synttäreitä jne.Vähitellen tilanne johti siihen, ettei lapsi enää halunnut lainkaan tulla isälleen.Ennen niin tärkeään mummilaan lapsi ei myöskään enää halunnut. Tiedän varmuudella, että lapsen äiti on mustamaalannut ja valehdellut isää ja isän puoleista sukua lapselle. Äidin on hyvin helppo saada herkkä lapsi käännytettyä puolelleen systemaattisella ja pitkään jatkuneella vieraannuttamisella, ja mikä pahinta, kaikki äidin puolen sosiaaliviranomaiset ovat uskoneet täysin tämän persoonallisuushäiriöisen äidin puheet ilman pienintäkään epäilystä! Kukaan ei ole kysynyt isän tai isoäidin kantaa asiasta, isän ja isoäidin jotka ovat hoivanneet ja hoitaneet lasta todella paljon vauvasta saakka, ja joilla on ollut lapseen erittäin lämpimät ja läheiset välit aina siihen asti kunnes äiti sai muutamassa kuukaudessa lapsen uskomaan, että isoäiti ja lapsen isä ovat pahoja. Kyllä tässä on monet itkut itketty ja yöt valvottu. Isillä, jotka tiedetään varmasti kunnollisiksi, ei ole mitään oikeuksia lapseen/lapsiin, jos äiti näin on asian päättänyt, isovanhemmista nyt puhumattakaan. Tapaamiset loppuivat äidin manipuloinnin seurauksena kuin seinään. Mietin usein, kuinka kukaan ÄITI voi olla niin JULMA omaa lastaan kohtaan, että tuhoaa lapsen koko elämän vain siksi, että haluaa KOSTAA lapsen isälle sen, että tämä ymmärsi ottaa eron henkisesti sairaasta puolisostaan.Olen sitä mieltä, että näitä vieraannuttajia täytyisi rangaista isoilla sakoilla, tai jollain muulla tavalla,sillä vieraannuttaja tuhoaa lapsen elämän juuri silloin kun lapsi rakentaa minuuttaan!Siksi tälläinen teko täytyisi määrätä lailla erittäin rangaistavaksi ja julmaksi teoksi!Syytön lapsi "saa elinkautisen" ja hänen tulevaisuutensa on tuhottu,vieraannuttaja taas jatkaa elämäänsä vapaana pirullinen voitonhymy huulillaan. Onko tämä oikein?

Vieras

#42

05.03.2013 07:47

Kirjoita kommentti... uusi laki.. avioerossa lapsi on automaattisesti puolet isällä ja puolet äidillä. Jos jommankumman elämän tilanteeseen ei tämä käy tai jos se ei ole lapsen etu niin SITTEN ASIAA RUVETAAN TUTKIMAAN lapsen edun mukaisesti.
Nykyään lapsi menee autom äidille. Tässä tuhlataan rahaa resursseja lapsilta perheiltä jotka oikeasti tarvitsevat apua. Nykyinen laki mahdollistaa isän vieraannuttamisen. Ja sosiaalipuoli on täynnä naisia jotka tänä pv menee SOKEASTI. Äidin puolelle.

Vieras

#43

19.03.2013 15:08

Olen elänyt eron jälkeen helvetissä, yksi osa asiaa on lasten vieraannuttaminen. Tuntuu, että viranomaisilla ei ole riittävästi valmiuksia tunnistaa tämänkaltaisia asioita. Toivon, että kukaan ei joudu käymään läpi samaa helvettiä kuin minä.

Vieras

#44

21.03.2013 17:31

Lapsen vieraannuttaminen rangaistavaksi -adressi on hyvä asia. Auta meitä auttamaan lapsia!

Tälläkin hetkellä tuhannet lapset kärsivät äidin tekemästä kiusasta, mielivallasta, etäännyttämisestä, vieraannuttamisesta. Lapset traumatisoituvat ja joutuvat tahtomattaan tilanteeseen jossa eivät halua olla. Isäikävää tukahdutetaan psykologien avustuksella äidin toivomuksesta joka piilotetaan erilaisin keinoin isän selän takana. Äidit kertovat lapsille että isä ei välitä hänestä ja samalla toivoo että lapsi hylkää isän ja uskon tapaamiseen, yhdessäoloon, ikuisesti.

Itse olen vieraannuttamistutkija näin vanhemmalla iällä ja myös lapsuudessa etäännytetty, vieraannutettu lapsiuhri. Etäännyttämisestä on kokemusta jo kolmessa sukupolvessa. Jaan tietoa, kokemusta lastenoikeuksien tutkimustyön kehittämiseksi ja lapsenoikeuksien toteutumiseksi.

- Etävanhempi ja tutkija -
Nähkää metsä puilta

#45 Väärä laastari

26.03.2013 03:35

Vieraannuttaminen on niin paljon laajempi asia kuin tapaamisten onnistuminen, joten tuntuu ihan käsittämättömältä tämmöinen lakialoite, joka yrittää hoitaa isoa ja vakavaa asiaa pikkuruisella laastarilla määritellen vieraannuttamisen pieleen.

Se on totta, että tapaamisten täytäntöönpanot pitäisi hoitaa nopeammin ja tehokkaammin, mutta yhtälailla pitäisi olla paremmat keinot palauttaa lapsi lähivanhemmalle heti kun etävanhempi ei niin tee. Ja nykyisten vuoroviikkoasumisten ohessa ei voida puhua lähi- ja etä-vanhemmista. Vai eikö vuoroviikkosysteemissä toisen vanhemman mustamaalauksella ja viranomaisten käyttämisellä vieraannuttamiseen ole lapsen psyykkiselle hyvinvoinnille merkitystä? Varsinkin kun tuota vieraannuttamista tehdään yleensä sen takia, että loppupelissä halutaan muutosta asumiseen/tapaamiseen ja se voi aivan hyvin olla paperilla se "etä" joka sitä muutosta hakee.

Mielestäni tuo tapaamisoikeuden toteutuminen ja vieraannuttaminen pitäisi erottaa toisistaan asioina. Tapaamisoikeuden toteuttaminen on helppo laki kunnostettavaksi. Vieraannuttaminen sen sijaan vaatii jo pelkästään asiana paljon enemmän tutkimusta ja apukeinoja sitä kohtaaville.

Tämän lakialoitteen mennessä läpi meillä on pian paljon lapsia, jotka viedään vastentahtoaan tapaamisiin ja sitä kautta sitten taas vahvistetaan vieraannuttamista.

ps. Olen siis "vuoroviikkolähi", joka kaksi kertaa kuukaudessa ottaa vastaan raivopäisen lapsen, joka kertoo "totuuksia" minusta ja suvustani, tuhoaa tavaroita ja lyö, potkii ja puree. Eikä kukaan osaa auttaa...
Riitu-59

#46 Lapsen etua ajatteleva

26.03.2013 08:00

Varmasti jokaisella eroneella parilla on jokinmoista hankaluutta eron jälkeen.Kuitenkin on
niitä jotka alkavat ajatella lapsen parasta ja niitä jotka alkavat systemaatisesti vieraanuttamaan
toisesta vanhemmasta ja hänen perheestään.Tiedän miten vaikeaa on mennä näistä asioista puhumaan
esim.sossuun ovat poikkeuksetta äitin puolella.Paljon isiä jotka eivät saa tavata lapsiaan kuin
valvotusti tai hyvin vähän aikaa.On vanhenpia jotka heti kirmaisevat uuteen suhteeseen ja lisää
lapsia saavat vaikka eivät entisistäkään huolehtisi.
Olen itse kokennut isovanhempana lapsenlapsien vieraannuttamista,kun tulivat eron alkuaikoina
hyvin varovasti mummilaan ja sanoivat,etteivät saa olla yötä mummilassa kun ovat äitinsä mielestä meillä liikaa(ei todella olleet)Tämä on sitä vieraanuttamista joka kohdistuu pahimillaa
toisen osapuolen koko sukuun.Vetoisinkin teihin eronneisiin vanhempiin ,että ette alkaisi lapsia kääyttää pelinapuloina vaan lapsen etu ennen kaikkea.

Vieras

#47

27.04.2013 14:10

Sopu aina paras, mutta todellisuus on muuta.
Mitä enemmän aiheesta puhuttaan, niin sillä on vaikutusta vääriin käytäntöihin ja asenteisiin.
Lapsia on todella suojeltava myös erotilanteissa.

Vieras

#48

28.04.2013 10:05

Siitä sinne eduskuntaa oikeeta asiaa!

Vieras

#49

28.04.2013 15:33

laki on kyllä olemassa, mutta käytännössä mikään ei toimi, vaikka käräjä oikeus määräisi mitä ,jos et toimi saatujen ohjeiden mukaan, kun on yksin huoltajuus määrätty niin kukaan ei valvo noudatetaanko tapaamis oikeuksia ja kun viet uusiin käräjiin niin saa oottaa noin kaksi vuotta eikä mitään tapahdu.lapsen saa viedä vaikka siperiaan asumaan ja sittenhän on matkat jo esteenä. kaiken kukkuraksi kun olet saanut valehtelemalla ja valskilla pelillä osotteet tuntemattomaksi niin toinen vanhempi ei saa edes tietää paikkakuntaa missä lapsi on saatikka kuulisi onko lapsella kaikki hyvin,
Kokenut.

#50 Re: Sosiaalitantat kun vain ymmärtäisi laeista jotain

28.04.2013 16:16

#26: Totuus tulee ennenpitkään ilmi - Sosiaalitantat kun vain ymmärtäisi laeista jotain

Minä taas olen äiti jolla luonnehäiriöinen ex puoliso. Olen siitä onnellisessa tilanteessa, että pääsin irrottutumaan lasteni kanssa sairaaksi tekevästä "kodista" jossa mieheni käytös sairastutti lapset. Vanhempi lapsista ei halua nähdä isäänsä ja norempi on onneksi oikeudenkäyntien kesken eräisyyden vuoksi saanut viettää turvallista, tasaista ja rauhallista elämää ilman isän häirintää. Kouluarvosanat ovat parantuneet ja käytöhäiriöt poistuneet. Kokemuksesta tiedän, että kaikki henkilöt eivät sovi vanhemmiksi. Olen ajatellut, että kun lapset kasvavat aikuisemmiksi he saavat vapaasti vierailla ja viettää aikaa isänsä kanssa jos haluavat. Silloin ei henkinen väkivalta ole pakollista kestää, vaan lapset voivat poistua paikalta jos isän käytös sitä vaatii. Kyllä tapaamiset ja yhteinen lasten kasvattaminen olisi ollut hienoa ja antanut minullekkin kaivattuja hengähdystaukoja, mutta se ahdistus ja huuto ja tuska joka lapsella oli tapaamisten jälkeen oli niin hirveää, että tapaamiset oli pakko keskeyttää. Olen  sitä mieltä, että vanhempi voi olla lapselle kaikkea muuta kuin hyväksi. Siksi lakia ei ole syytä muuttaa.