Hoitajien palkkaukseen ja työoloihin saatava parannus

Riitta Hänninen-Ervasti
Oulu

#26 Rahasta

02.04.2007 11:54

Näillä veronmaksajien rahoilla, myös pääomatulosta maksettavilla veroilla yms on monta muutakin ottajaa esim. peruskoulut ja yliopistot, jotka kärvistelevät rahapulassa. Puhumattakaan valtavasta määrästä rahaa, joka uppoaa lastensuojeluun. Jos nämä jätetään ilman rahaa ja hoidetaan kaikki oikeasti sairaat ja somatisoivat niin rahat voipi jopa riittää, mutta joku vois tässä älähtää. Omalta kohdalta voin sanoa, etten varmaan vielä pitkään aikaan ole maksupuolella yhteiskunnalle, sillä minulla on kolme lasta, jotka olivat päivähoidossa kolme vuotta ja käyvät peruskoulua 9 vuotta ja toivottavasti senkin jälkeen kouluttautuvat ja HYVÄ NIIN, että koulutus on Suomessa lähes ilmaista. On vaan vissiin tosi-asia, että suurin kuluerä yhteiskunnalle taitaa olla sosiaali-ja terveysmenot, joten niitä kai pitäisi tarkistella.
Sitä paitsi valtio harvemmin on hoitajan palkan maksaja, useinmiten kai se on kunta tai kuntayhtymä. Politikot lupailivat kymmenen hyvää ja 20 kaunista, mutta lasku taitaa langeta kunnan piikkiin.
Tämä ei suinkaan tarkoita, ettenkö kannattaisi palkkojen nostoa kaikille hoitajille, mutta se raha pitää ottaa priorisoimalla ja kohdentamalla hoitotoimenpiteet asianmukaisesti. Silloin sitä kuuluisaa jakovaraa saattaisi syntyäkin.
Pirjo Mäkelä
Kuopio

#27 Rahastapa hyvinkin

02.04.2007 16:44

Ne budjetoinnit tehdään syksyllä, joten hyvin oli taas suunniteltu kun "eduskunta-
laisille" tuli parin prosentin korotus vaikka ei vielä mitään näyttöä työstä. Prosentti ei tunnu suurelta mutta kun palkatkin on jo huikeita tavallisen hoitajan palkkaan nähden. Miksi ne suurella äänellä puhuu veron alentamisesta. Eikö veroilla rattaat ole ennenkin pyörineet. Ostopalveluihin kun tavallisella kansalla ei ole varaa - että mitä sitä ostaisi? Ruoka ja lämpö + ym. perusasioihin kun palkat, eläkkeet, työttömyyskorvaukset sekä ennenkaikkea pätkätyöläisen tulot ei aina riitä välttämättömyyteen. Et tämmöistä täältä Kuopiosta.
Jonna Tiainen
Iisalmi

#28 Joo

02.04.2007 23:03

Olipa taas uutissa juttua,että maaahanmuuttoon aijotaan panostaa rahaa 85miljonaa euroa.Mietin vain tässä,että jos rahaa ei ole suomen kansalaisillekkaan niin miksi sitä pitää syytää maahanmuuttoon joka maksaa sitten vielä lisää suomalaisille veromaksajille.
Pirkko Karhu
Tampere

#29 Vaalilupauksista

02.04.2007 23:41

Taitaa olla niin, että iso hoitajakaarti on poliitikoille mitä tuloksekkainta "äänestyskarjaa" (anteeksi ilmaus), jolle on hyvä luvata tuntuvat palkankorotukset aina ennen vaaleja taatakseen oma paikka eduskunnassa. Homman hoitaa kotiin asiantuntijat, jotka nytkin kiikutettiin TV:n heti vaalipäivän jälkeisenä aamuna kertomaan, ettei oikeasti ole varaa moiseen! Suuret ikäluokat ja vanheneva väestö oli jälleen se pelote hoitajaparan palkkauksen nostamiselle.

Ei hyvät ystävät, ei tämä näin vetele! Suomalaisen hoitajan palkkaus on tuskin 80% eurooppalaisen kanssasisarensa keskiarvosta. Tuotamme lähes halvinta terveydenhoitoa koko OECD-maista! Tuottavuutemme sanotaan olevan huippuluokkaa. Eikä vain ole varaa maksaa hoitajille sitä, mikä heille kuuluu. On kysymys tulonjaon oikeellisuudesta. On lopetettava rikkaimman kansanosan vero- ym. helpotukset, kunnille palautettava valtionosuudet lamaa edeltävälle tasolle ja hoitajille nostettava palkkoja, jotta he pääsevät palkkamontusta eurooppalaisen kanssasisarensa ja veljensä tasolle! Sitä tarvitsee myös suomalainen potilas, jotta hänellä olisi osaava hoitaja myös tulevaisuudessa.
Juha Kovanen
Vantaa

#30 Kauhistelua ja alasajoa

04.04.2007 00:04

Kympin uutisissa (tiistai-iltana) kauhisteltiin että 20 % korotus kuntien matalapalkka-aloille merkitsisi 800 milj. euroa/vuosi. Mitenhän paljon rikkaille on laman jälkeen lahjoitettu verohelpotuksina ja lisää aiotaan lahjoittaa.

Hoitajien palkoilla on yhteys julkisen terveydenhuollon tasoon. Tyvoimapulan varjolla tasoa on heikennetty mm. sulkemalla osastoja kesäisin. Ylirasittunut hoitohenkilökunta ei tietenkään tuota samaa laatua mihin normaalisti pystyisi. Oikeasti on menossa peitetty julkisen terveydenhuollon alasajo. Se on lopetettava. Hoitajien palkankorotuksella on siinä suuri merkitys,koska muuten osaava työvoima häviää julkiselta puolelta kiihtyvään tahtiin.
Helena Pahkajärvi
Espoo

#31 Tämä on tärkeä asia

05.04.2007 15:20

Tosi tärkeä adressi, hoitohenkilökunnan palkkaa ja hoitajien määrää on tosiaan aiheellista nostaa. Julkisessa terveydenhuollossa on lisäksi semmoinenkin haaste, että hyvät käytännöt ja työn sujuvuus ei joka paikassa toteudu parhaalla mahdollisella tavalla. Taustalla on monenlaisia syitä lähtien työvälineiden ja työympäristön suunnittelusta ja toteutuksesta. Toki monessa kohdassa on upeita esimerkkejä! Niitä jakoon!

Siis palkan ja hoitajien määrän lisäksi tulee kiinnittää huomiota mm. työympäristöön, työvälineisiin ja johtamiseen. Lisäksi hoitajatyöyhteisöjen tulee tehdä aktiivisesti työtä hyvän, toisiaan kannustavan ja suvaitsevaisen keskinäisen työilmapiirin luomiseksi. Toivotut uudet työntekijät alkavat voimaan huonosti ja työteho laskee, jos vastaanottava työyhteisö voi huonosti. Tähän asiaan nimittäin pelkästään raha ja henkilömäärän lisääminen ei auta.
maria vanhanen
kaarina

#32 Emmekö ansaitse sitä mikä meille on luvattu?

12.04.2007 12:25

Joo tosiaan olisi se jo aikakin saada palkankorotus!!! Edellisestä työpaikastani jäin pois koska kunto ei kestänyt, tein yökkönä hommia vuoden ja iskias meni niin huonoksi ettei sellä pystynyt kumartelemaan mataliin ei-moottorilla toimiviin sänkyihin. Aamulla tuli niin vähän porukkaa töihin, että jouduimme hoitoapulaisen kanssa nostamaan välillä yli 10 vanhusta ylös klo7 mennessä (40 vanhuksesta) jotta aamuvuoro pärjäisi joten kuten.. Aloitettiin siis siinä klo3-4 välillä... Palkka oli tietty hyvä kun teki pelkkää yötä. Vuorot taas niin raastavia ja epäinhimilliä vanhuksille niinkuin hoitajillekin. Aamulla jos olimme antaneet vanhusten nukkua ja olimme nostaneet vaan "pari", tuskin tuli sanaakaan aamulla hoitajilta. Palkitsevaa.. Olisi ihanteellista antaa arvokas vanhuus ikäihmisille ja antaa nukkua niin pitkään kun haluaa. Työt on tehty, ollaan eläkkeellä, mutta noustaas ylös klo on jo 4!!!!!!!!! Sitten tuli vaihdettua monen summan tuloksena työpaikkaa ja vuoroja aamuihin. Ihanat työajat, ehtii olemaan perheen kanssa. Tässä työssä jää vain palkkaa runsaat 1000e käteen, siitä ei jää juurikaan käteen lainanlyhennysten jälkeen! Nyt sitten on pakko paahtaa kahta työtä päällekkäin... Joten ei anneta periksi palkankorotuksesta, se me ollaan ansaittu!!!!!
Kaisa Nousiainen
Helsinki

#33 Arvosta itse itseäsi

12.04.2007 15:50

Median välittämästä infosta käy melko usein ilmi, etteivät hoitoalalla työskentelevät aina itsekään arvosta toisiaan. Yleislääkärin olen lukenut muun muassa sanoneen, ettei kotihoito mitään oikeaa hoitoa ole. Ja minkähänlaisia työntekijöitä siellä kotihoidossa on? Kodinhoitajia vähevissä määrin, tiimiä kohti yksi terveyden- tai sairaanhoitaja ja paaaljon lähi- ja perushoitajia. Ihmettelen vain, mitä hoitaminen sitten on jos ei hoitamista? Kotihoitaja huolehtii hoidettavansa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, vaikkei lääkkeitä voikaan määrätä tai ottaa EKG:tä.
Tällaisetkin omituiset käsitykset vaikuttavat siihen, mikä käsitys alalla työskentemättömillä on. Jos tällaista viljellään enemmänkin, eipä ihme, jos niin sanottu alan arvostus ei näy - varsinkaan palkassa.
Juha Kovanen
Vantaa

#34 Mitä hallitusohjelma lupaaa

15.04.2007 22:33

Sunnuntai-illan uutisissa kerrottiin uuden hallituksen ohjelmasta. Se lupaa lisätä niiden kuntien valtionosuuksia, jotka lisäävät naisvaltaisten alojen kilpailukykyä. Kuka arvaa, mitä se merkitsee vaalilupausten lunastamisen suhteen?
arto nieminen
rovaniemi

#35 Hoitajat opetettu tunnollisiksi

24.04.2007 21:42

Meillä suomessa hoitajat on opetettu liian tunnollisiksi. Vapaapäivinä soitetaan paikkaamaan sairastunutta "aamuvuorolaista" ja näin luovutaan monesti niistä vähistä lepopäivistä, joita listalla on.Kuitenkin rahallinen korvaus on pieni ja omaakin jaksamista tulisi muistaa.Jos kaikki hoitajat pitäisivät omista ansaituista vapaapäivistään kiinni, lisäisi tämä työnantajan painetta hankkia lisää henkilökuntaa.Uskon, että myös lisä "kannustimia" jouduttaisiin tällöin vakavasti harkitsemaan. Niin ja niistä vaalilupauksista, no lupauksiahan on helppo antaa...aurinkoista kevään jatkoa!
Minna Räisänen
Riihimäki

#36 Lisää palkkaa ja äkkiä!

25.04.2007 08:52

Olen henkilökohtaisesti viime päivinä ollut seuraamassa hoitotyön arkea akuuttisairaalassa läheiseni vakavan sairauden johdosta. Onko oikein että meillä hyvinvointivaltiona ei ole muka varaa maksaa hoitajille riittävää korvausta tai ylipäätään korvausta, jolla esim. Helsingin seudulla pystyy elämään? Leikkaussalien henkilökuntapulan vuoksi potilaat odottavat sairaalassa kiireelllistä päivystyleikkausta 3-4 vuorokautta. Ja vain siksi, että huippukirurgimme eivät voi tehdä työtään, koska ei ole hoitohenkilökuntaa. Odottaessa usein tilanteet pahenevat ja joudutaan radikaalimpiin operaatioihin, joka ei varmaankaan motivoi minkään ammattiryhmän toimintaa. Lisää palkkaa ja äkkiä, muutoin syöksykierre yltyy ja voimme heittää hyvästit maailmankin mittapuissa huippuhyvälle lääketieteelliselle osaamiselle. Emme kai halua, että pian lääkärimmekin valuvat muihin maihin nostamaan sikäläistä terveydenhuollon tasoa? Sairaanhoitotyö on tiimityötä, on siis aika alkaa arvostaa kaikkien osapuolien työtä!
Marja Mäkynen
Hyvinkää

#37 25 vuoden odotus

27.04.2007 10:23

Missä TEHY luuraa? Olen 25 vuotta toiminut laboratoriohoitajana ja siitä lähtien rämpinyt palkkakuopassa.

Olen Tehylle jäsenmaksuja maksanut tunnollisesti kaikki nämä vuodet ja odottanut siltä samaa tulosta, mitä paperiliiton edustajat ovat saavuttaneet omille jäsenilleen. Turhaan. Minä "kilttinä" hoitajana olen luottanut etujärjestööni ja odottanut että se hoitaisi asiat.

Nyt on mittani täysi, missä näkyy Tehyn edustajat tällä hetkellä kun yhteiskunnassa käydään kiivasta keskustelua meidän palkoista ja tiedotusvälineet ovat antaneet meille runsaasti julkisuutta? Tulkaa vahvasti esille ja muistakaakin olla tiukkoja tulevissa palkkaneuvotteluissa!
Mikael Sonninen
Kuopio

#38 Irlanti pelastaa!

14.05.2007 17:10

Irlannissa nostetaan jo ennestään hyviä hoitajien palkkoja taas! Ja lisää vapaatakin on luvassa. Sinne siis kaikki suomalaiset hoitsut, kipikipi. Kun ei kerta suomalaisille päättäjille kelpaa ammattitaitoinen ja korkeasti koulutettu hoitohenkilöstö.

Iltalehtikös se nyt oli, mikä teki joku aika sitten jonkun selvityksen hoitajien palkoista ja suomalaisten hoitajien kilpailukyky palkoissa oli pienimpien joukossa.

Hoitajat ovat liian kilttejä. Lakkoon vain, eikä takaisin töihin, ennen kuin palkka nousee! Ilman paperia selviää, mutta ilman hoitajia ei. Siinäpähän oltaisiin, jos kukaan ei hoitaisi sairaita tai vanhuksia.
Christian Lång
Närpes

#39 Protest mot chefernas lönehöjningar i Vasa

18.05.2007 13:36

Protest mot chefernas lönehöjningar i Vasa sjukvårdsdistrikt maj 2007:
http://www.adressit.com/sjukaloner
Merja Paukama
Jyväskylän mlk

#40 Naisasialiitto Unioni vaatii

21.05.2007 20:55

21.5.2007
Naisasialiitto Unioni vaatii:
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN NAISPALKAT HOIDETTAVA KUNTOON

Tällä viikolla käytävässä valtion menojen kehysriihessä pitää varata rahaa tuntuviin korotuksiin sairaanhoitajille ja muille sosiaali- ja terveysalan työntekijöille.

Suomalainen terveydenhoitojärjestelmä on yksi Euroopan halvimmista. Se, että näin on, perustuu riistotyöhön: Suomessa sairaanhoitaja saa ostovoimassa laskettuna Euroopan toiseksi huonointa palkkaa. Esimerkiksi Englannissa sairaanhoitajien kuukausipalkka on noin 1500 € korkeampi. Ei olekaan ihme, että yhä useammat hoitajat suuntaavat ulkomaille tai muihin töihin.

Ennen vaaleja hoitajilla oli paljon ystäviä, sillä puolueet lupasivat kilvan korotuksia hoitoalan palkkoihin. Muun muassa kokoomus oli valmis nostamaan sairaanhoitajien palkkoja jopa 500 €. Myös hallitusohjelmassa luvataan palkankorotuksia, mutta niille on asetettu vaikeasti täytettävä ehto: ”Hallitus on valmis tukemaan korotetulla valtionosuudella sellaista kuntasektorille syntyvää palkkaratkaisua, joka edistää naisvaltaisten alojen palkkojen kilpailukykyä.”

Tilanteessa, jossa työnantajat ovat sulkeneet oven keskitetyltä tulopoliittiselta ratkaisulta ja neuvottelut ovat siirtyneet liittotasolle, näyttää siltä, että julkisen sektorin matalapalkkaiset naisalat on usutettu kilpailemaan keskenään. Pahimmillaan tämä saattaa johtaa siihen, että minkäänlaista kunnollista, palkkavajeet korjaavaa ratkaisua ei tule, jolloin valtio voi vetäytyä lupauksestaan korotetuista valtionosuuksista.

Naisasialiitto Unioni vaatii, että alkuperäisestä tavoitteesta, kunnollisista korotuksista hoitoalalle, ei saa perääntyä. Tämän viikon kehysriihessä on varattava ennen vaaleja luvattu jättipotti hoitajille.

”Kansainvälinen vertailu osoittaa, että hoitoalan palkat ovat jääneet jälkeen muista erityisen paljon”, sanoo Unionin puheenjohtaja Veronika Honkasalo. ”Puolueet syövät sanansa jos reiluja korotuksia ei nyt tule. Palkkojen nosto on myös kaukaa viisasta, sillä nykypalkoilla ei vanhuksille jatkossa löydy hoitajia. Lisäksi valtiontalouden kannalta on hölmöläisen hommaa kouluttaa sairaanhoitajia Englannin ja Norjan sairaaloihin. Miksei Suomessa olisi varaa maksaa kunnollisia palkkoja hoitoalalla, kun muualla Euroopassa on?”

Helsingin Sanomien teettämän tutkimuksen mukaan lähes 80 % suomalaisista kannattaa palkankorotusten suuntaamista julkisen sektorin matalapalkkaisille naisaloille.

Honkasalon mielestä on erinomaista, että suomalaiset ovat nyt halukkaita korjaamaan naisten palkkauksen epäkohtia. ”Voi vain toivoa, että tämä kansalaisten ja puolueiden ilmaisema tahto kantaa Kunnallisen työmarkkinalaitoksen valtuuskuntaan saakka. Se on kuitenkin poliittisesti valittu elin, jossa hallituspuolueiden edustajilla on enemmistö. Niinpä palkankorotuksiin pitäisi olla hyvät mahdollisuudet, jos vain poliittinen tahto riittää”, Honkasalo huomauttaa.

Kannanotto lähetettiin puoluesihteereille ja kehysriihessä neuvotteleville ministereille.

birgitta hautalampi
kuvansi

#41 huono palkkalainen

23.05.2007 09:45

Mä olen kanssa elännyt samalla palkalla kuin hoitajat eikä työ ole helppoa olen maatalouslomittaja.Lomittajan työ on myös raskasta ja vastuullista.Ei auta mikään itku tai valitus palkasta eise vain nouse mutta taisteltava on että se vaikka joskus vaikka nousisi.
arto nieminen
rovaniemi

#42 yksi liitto

05.06.2007 12:34

Olisikohan jo aika saada hoitoalalle yksi vahva liitto joka ajaa kaikkien hoitajien asiaa. Nykyään hoitajia kuuluu mm. Tehyyn,Superiin,Jhl:n jne. yhteisiä asioita ajetaan, mutta taustalla vaanii aina riski, että hoidetaan oma "ruutu" ensin ja katsotaan sitten mitä muille tapahtuu.Tosi asia kuitenkin on, että suuressa yhtä köyttä vetävässä porukassa on voimaa.Samaan hengenvetoon voisi esittää toivomuksen, että liitot voisivat pitää alan palkoista enemmän ääntä ja asioiden eteenpäin vieminen rivakammin olisi toivottavaa. On taottava, kun rauta on kuumaa.
Jenni Järvinen
Lahti

#43

14.06.2007 21:28

On paljon lähi- ja sairaanhoitajia jotka eivät ole koulutustaan vastaavassa työssä, juuri palkan takia. Joskus 45 minuuttia-ohjelmassa oli tästä aiheesta ja joku mies, koulutukseltaan sairaanhoitaja, oli töissä Gigantissa kun sai siellä parempaa palkkaa. Mikä on mielestäni täysin väärin. Itse olen vastavalmistunut lähihoitaja ja teen fyysisesti ja henkisesti raskasta työtä törkeän huonolla palkalla. Ja vastuu on kuitenkin ihmisten terveydestä, henk., fyys. ja sos. hyvinvoinnista, lääkkeistä ym. ym. Kyllä herrojen palkkoja nostetaan, ne kun ei tarpeeksi suuria jo ole..
Krista 12v
Vantaa

#44 Helppoa

07.08.2007 09:35

Leikataan päättäjien palkkoja niin rahaa riittää. Paljonko päättäjät saa työstään ja paljonko sairaanhoitajat, siivoojat, palomiehet, postinkantajat ym. saa. Kumpi on vaativampaa työtä. Jos kukaan ei tee noita ns. "likaisia" töitä niin kuka siivoaa paikat, kuka sammuttaa tulipalot, kuka hoitaa teitä ja kuka tuo postin? Toimikaa.
Jonna Kelkka
Hamina

#45

14.08.2007 07:03

Niin kai tässä adressissa ollaan hakemassa myös lähihoitajille parempaa palkkaa. Tässä seurattiin työkaverin kanssa joka on lähihoitaja (joka myös minä olen) että puhutaan paljon sairaanhoitajista ja niiden palkan korotuksesta. Tuohon Krista 12v:n tekstiin että jos vaikka herra iso herrat voisi tulla tekemään meidän sairasloma sijaisuudet niin näkisivät minkälaista on tehdä sairaan-,-perus tai lähihoitajan palkalla töitä plus muut ammattikunnat mukaan lukien.

kiitos ei muuta.
Eeva Järvinen
Loppi

#46 Lisääkö raha jaksamista?

28.09.2007 14:50

Asia lienee jo kohta loppuunkäsitelty, mutta ihmettelisin vaan, lisääkö raha jaksamista? Antaako lisäraha lisää aikaa? Nyt kun kunnat on kynitty putipuhtaaksi rahasta, hoitajien on turha kuvitella saavansa lisää työntekijöita, uusia työkavereita. Sama työ olisi nyt tehtävä samalla porukalla mutta uudella työinnolla.
Olen olettanut, että kun ihminen lähtee kouluttautumaan jollekin alalle, hän ottaa selvää sen alan palkkaustasosta, työoloista, työllistymisestä, yms. Alalle kouluttautunut tietää mihin on ryhtynyt. Viimeaikaisista valituksista voisi kuvitella, että hoitajille on ollut täysi yllätys huonopalkkaisuus.
En väitä, etteikö hoitajat olisi ansainneet palkankorotusta, niin varmasti meistä jokainen työtätekevä on palkkansa ansainnut, mutta kun valituksen aiheena on työolot, kiire, yms... Rahako sen ratkaisee?
Jan-Olof Eriksson
Saarijärvi

#47

29.09.2007 16:05

Adressi luovutetaan tuolla http://www.sairaanhoitajaliitto.fi/sairaanhoitajien_mielenosoitus_5/
Kaikki allekirjoittaneet mukaan!
pia ensiö
karkkila

#48 äääh

02.10.2007 13:45

Ei se ole pelkästään hoitajien asia saada lisää palkkaa. Tässä meidän ihanassa Suomen maassa on niin paljon eri tahoja, jotka yrittävät kituuttaa itseään vielä paljon pienemmilläkin palkoilla. Olisitte tyytyväisiä siihen mitä tarjotaan. En minäkään rupea valittamaan, koska palkkani on TODELLA huono. Yritän vain elää sen mukaan ja hyvin pärjään! tämähän on vain elämäämme, joten tottukaa siihen tai vaihtakaa ammattia. Itse te olette ammattinne valinneet ja palkkaukset jo tuolloin tienneet!
Mikko Weckström
Adressin tekijä

#49 Hyvä Pia Ensiö

03.10.2007 01:53

Mukavaa kuulla, että olet tyytyväinen palkkaasi ja koet pärjääväsi sillä hyvin. Ikävä kyllä valtaosa meistä hoitajista ei ajattele sillä tavalla, että hoitajien palkka ei voisi koskaan nousta. Ikävä kyllä monelta saa vastaavia kommentteja siitä, että olemme itse valinneet huonosti palkatun alan. Onko joku jossain kiveen hakannut, että hoitajille tulee maksaa huonoa palkkaa ja että palkkaa ei kannata lisää pyytää?

Mutta hyvää syksyn jatkoa Sinulle.
riitta puolatie
helsinki

#50 lisää nimiä listaan

03.10.2007 19:29

Hoitajien palkkausta ja työoloja koskeva adressi luovutetaan perjantaina. Yritetään saada vielä paljon nimiä ennen sitä. Adressia selaillessa huomasin, että samaa sukunimeä ei ole peräkkäin montaakaan. Pyytäkää hoitajat ihmeessä miehiänne ja muita sukulaisiakin allekirjoittamaan, on tärkeää osoittaa kuinka paljon ihmisiä on takanamme tässä työtaistelussa. Suomi on häpeällisessä tilanteessa verrattuna vastaaviin teollistuneisiin maihin, missä hoitajien palkat ovat aivan eri luokkaa ja hoitajia on enemmän potilaita kohden.
Ylitöitä ei kannata nyt tehdä, vaan näytetään miten tarpeellisia ja tärkeitä me olemme yhteiskunnalle ja miten vaikeaksi tilanne voi mennä, jos hoitajien työtä ei aleta arvostaa enemmän. Kun tärkeälle ja välttämättömälle työlle ei löydy tekijöitä alipalkatuista naisista, ehkä päättäjien silmät avautuvat. Silloin kun joku asia jätetään tekemättä, sen tärkeys vasta huomataan, eikä sitä pidetä itsestäänselvänä. Itse olen äänestänyt jaloillani ja lähtenyt jatko opiskelemaan, mutta teen sh-keikkaa esim. sunnuntaisin, jolloin tunnen saavani vastetta työlleni rahallisesti. Jos palkat ei nouse kunnolla äänestäkää ihmiset jaloillanne!!! Parempien palkkojen perään!!