Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaasan musiikkiluokkien puolesta.


Vieras

#201 Re: Re: Re:

12.04.2012 23:01

#199: Hallintoihminen minäkin - Re: Re:

On puututtu, huomautettu asiasta ja annettu varoitus, mutta käytös on silti jatkunut. Kumpikaan ei siis ole puuttunut, ei halu eikä taito.


Vieras

#202 Re: Re:

12.04.2012 23:03

#198: Opettaja minäkin - Re:

Ei rehtori sahakaan kenenkään oksaa vaan kommentissahan sanottiin että jos ammattitaitoinen opettaja ei nykypäivänä tiedä mitä hänen työnkuvaansa kuuluu, on se opettaja itse joka sahaa omaa oksaansa...


Vieras

#203 Re: Re: Re:

12.04.2012 23:07

#199: Hallintoihminen minäkin - Re: Re:

Onhan siinä koulussa ollut muitakin rehtoreita ennen nykyistä ja eivätpä ole puuttuneet asioihin mitenkään. Eivät nämä ongelmat yhdessä yössä ole syntyneet. Vaikeita juttuja.


Vieras

#204

12.04.2012 23:13

Mielestäni ei nyt ole tärkeää miettiä sitä, miten tämä asia on tähän pisteeseen tullut ja kenen vuoksi. Eikös se ole selvää, että jos opettaja ei olisi toiminut väärin, ei tässä tilanteessa oltaisi. Muita osapuolia ei muiden virheistä voi syyttää.

Vieras

#205 Re: Re: Re:

12.04.2012 23:17

#200: - Re: Re:

Onkohan niin että luova, taiteellinen ihminen ei sopi nykyiseen peruskouluun opettajaksi ! Säännöt liian tiukat joihin kaikki ei vaan taivu ! Kaikki ihmiset eivät ole samasta muotista !

No tulokset puhuvat puolestaan ja Juri osaa sen mikä on hänen tärkein tehtävänsä koulussa, opettaa musiikkia niin että lapset oppivat ja saavat jotain pysyvää loppu elämän matkalle ! Tästä on todisteet kaikkien kuultavilla !

Jos ei muuta keinoa keksitä Juri pitänee palkata konsulttina hoitamaan vain ja ainoastaan musiikin opetus ettei häiritse muuta koulutyötä ja hypi kenenkään isomman herran varpaille ! Samalla ongelman ratkaisussa epäonnistuneet siirrettävä muihin tehtäviin kun eivät ole osanneet hoitaa työtänsä kunniallisesti ilman tälläistä soppaa. Hävetkää sopan keittäjät, potkuja teille toivon, Juri pysyköön lestissään !

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

12.04.2012 23:21



Vieras

#207

12.04.2012 23:26

Vähänkin järkeä käyttävät ymmärtävät, että kukaan ei saa potkuja opettajan virasta (etenkään kaupungin virasta) syyttä. Eli eiköhän jätetä tommoset puheet kokonaan... Ei soppaa oo kukaan muu keittänyt kun kyseinen ope itse.

Vieras

#208 Re:

12.04.2012 23:33

#207: -

Ensimmäisiä järkeviä kommentteja joita täällä lukee! Kiitos hyvästä yrityksestä! ;)


Vieras

#209

12.04.2012 23:42

Kyllä ihmisillä on luja usko omiin mitättömiin tietoihin! Jos jokainen opettaja saisi alkaa toimia Jurin tavoin, luovan taiteellisesti, olisi piru irti. Mitähän tämä tarkoittaisi esim.liikunnan opetuksessa. Jo nyt tulee kotoa viestiä curlingvanhemmilta jotka valittavat lastensa kipeytyneistä jaloista liikuntatunnin jälkeen kun ollaan pelattu tunti polttopalloa (käytännössä max.20 minuuttia), muuhun kun nämä nykypallerot eivät oiken pysty tai jaksa tai muuten vaan ei huvita, johon opettaja ei saa puuttua, koska lapsella on oikeus olla huvittamatta liikuntatunnilla ja kaikilla muillakin tunneilla. Voi nimittäin olla niin, että lapsella on luova ja taiteellinen hetki just meneillään kesken liikuntatunnin.

Vieras

#210 Re:

13.04.2012 00:08

#209: -

Mitättömillä tiedoillakin pärjää ja voi sanoa että ongelman ratkaisija roolissa olleet (rehtori ja muut ) ovat tässä kyllä täysin epäonnistuneet jos eivät yhtä hyvää opettajaa saa kuriin. Potkut heille ! Vaikka Jurissakin saataa olla vikaa niin ei hyvän opetajan taitoja saa noin vaan heittää roskiin. Se kaikki on lapsilta pois, heidän etuaan ajateltava ensin, säännötkin voi joustaa.  Tiukka kuri on ainoastaan hyvä kurittomien lasten maailmassa !

Kaipa sitä muitakin keinoja on kuin pysyvä erottaminen, vaikkapa vain määräajaksi ensin! Kyllä sitä ylpeäkin mies nöyrtyy jos pari kuukautta on ilman palkkaa !

 

järkyttynyt

#211 Katsokaas mitä lapsenne siellä netissä touhuavat!

13.04.2012 00:15

Pieni tiedoitus vain siitä kuinka ala-arvoisesti joidenkin (jurista pitämättömien vanhempien) pikkupallerot puhuvat facebookissa. Minua ainakin hävettäisi. Lasten puheet ovat törkeitä ja muutamat sanat kuin suoraan ylisuojelevaisten vanhempien suusta. Ja
muistakaa: "Meidän lapset eivät tee mitään väärää tai rangaistyksen arvoista". Näinhän se taisi olla.

Vieras

#212 Pohjalainen 11.4: Anne, Ritva ja Juri ja Vaasan musiikkiluokat

13.04.2012 00:21

http://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleisöltä/anne-ritva-ja-juri-ja-vaasan-musiikkiluokat-1.1176472

On kauhistuttavaa nähdä kuinka parin johtotehtävissä olevan virkamiehen mielivalta tuhoaa Vaasan musiikkiluokat opettajien ajojahdilla.

Vaasan musiikkiluokat on niittänyt mainetta ja kunniaa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Näitä kolmea opettajaa Ritva Käräjämäkeä, Anne Tienhaaraa ja Juri Kadaria saamme kiittää siitä, että niin moni vaasalaisnuori on saanut musiikista elinikäisen harrastuksen, elämäntavan ja jopa ammatin.

Musiikkiluokkien konsertit ovat aina täyttäneet salit viimeistä paikkaa myöden, eivätkä kaikki ole edes mahtuneet istumaan. On vaikea löytää muita Vaasan viranhaltijoita, jotka olisivat virkaansa hoitaneet samanlaisella kutsumuksella kuin yllä mainitut musiikinopettajat.

He ovat viettäneet suuren osan vapaa-ajastaankin lasten ja nuoren kanssa musiikkia opettaen ja konsertteja ja ohjelmia harjoitellen. Jos heidän vuosien varrella tekemät työajan ulkopuolella tehdyt työtunnit maksettaisiin heille, jäisi Lumion ja Salinin erorahat todella pieniksi summiksi.

Siksi kysynkin, kumpi on tärkeämpää: Vaasan musiikkiluokat vai pari mielivallalla tyrannisoivaa johtavaa virkamiestä?

Harri Leppälä

kaupunginvaltuutettu (ps.)

Vaasa

#213 voi voi

13.04.2012 08:22

Keskiviikon Pohjalaisesta saimme lukea, että on tapahtunut jatkuvaa "puskista ampumista" ja muiden töihin sekaantumista...Jos tälläistä on taustalla, niin tottakai sellainen aiheuttaa sekaannusta ja sotkua ja ennen kaikkea se aiheuttaa ongelmia musiikkiluokkien omalle toiminnalle, mikä on vahinko.

Vieras

#214

13.04.2012 08:36

Mikäli kaupunginvaltuutetulla on asiasta parempaa tietoa kuin täällä sokkona sinne tänne syytöksiä heittelevällä nettilautamiehistöllä, hän voisi ehkä myös asiaa eritellä tarkemmin. Nyt kirjoitus on sitä samaa jauhantaa, mitä täällä on luettu jo yli kahdensadan kirjoituksen verran.
Lisäksi valtuutettu Leppälä syyllistyy samoihin yleistyksiin kuin muutkin tänne kirjoittaneet; mikäli musiikkiluokat todella tuhoutuvat kyseisten henkilöiden lähtöön, olisi väistämätön tuho edessä joka tapauksessa Ritvan ja Kadarin jäädessä eläkkeelle.
Kirjoituksessa käytetään tyylikkäitä poliittisia irtopisteitä heruttavia termejä kuten ajojahti, tyrannia ja mielivalta. Perustelut jäävät kovin ohuiksi, varsinkin kun koko kirjoitus ampuu aiheensa ohi ja keskittyy (jälleen kerran) opettajien taitoihin ja omistautumiseen opetustyölleen. Siitä kun vain ilmeisesti ei ole koko jupakassa koskaan ollutkaan kyse. Toisaalta, kunnallisvaalit ovat tulossa. Pahoittelen perustelematonta heittoani ;)

Vieras

#215 Re: Re:

13.04.2012 09:45

#210: - Re:

Rehtori ja muut tekevät omaa työtänsä valvoessaan alaistensa työtä ja puuttumalla ongela-asioihin, jos niitä ilmaantuu. Jos asiasta on huomautettu jo monen vuoden ajan, annettu varoitus, ei muita keinoja ole käytettävissä enää kuin ertottaminen.. Etenkään, jos lakia rikotaan. Säännöissä joustaminen ei ole mahdollista, ne ovat lakeja, joita opettajien tulee noudattaa. Et luultavasti ole opettaja itse, niin et voi tietää

Mitä lasten etuun tulee, sitähän tässä juuri ajatellaankin. Kukas muu kuin rehtori heidän parastaan ajattelee, jos opettaja ei itse sitä pysty tekemään.


#216 Re: Re: Re: Re:

13.04.2012 09:54

#205: - Re: Re: Re:

Pointtisi on ihan hyvä, mutta eikö nyt ollutkin juuri niinpäin, että kyseinen henkilö ei ole itse pysynyt lestissään ja on kiehuttanut sopan tähän pisteeseen omalla toiminnallaan...


Vieras

#217

13.04.2012 10:05

Aivan! Lasten eutjahan tässä ajatellaan! Eikös yksi syy tässä irtisanomisuhassa ole juuri lasten epäasiallinen kohtelu ja kiusaaminen..

Vieras

#218

13.04.2012 10:18

Ja mitä "työpaikkakiusaamiseen" tulee, josta Juri lehdessä mainitsi, ja sen avulla yrittää puolustautua, ei pidä paikkansa! Sen tietävät kaikki päättävät osapuolet tässä jupakassa.

Vieras

#219 Re: Re: Re:

13.04.2012 10:43

#215: - Re: Re:

Saanen muistuttaa:

Koska rehtori ja muut eivät aina tehneet työtään kunnollisesti, joutui Juri ystävällisesti kehottamaan heitä puuttumaan ongelma kohtiin, kun niitä Jurin ja muiden opettajien mielestä ilmaantui muutama vuosi sitten. Tästä on sitten ruvettu Juria syyttelemään ja unohdettu ne asiat jotka Juri olisi halunnut korjata. Häntä syytetään siis siitä, että hän on huomauttanut (olkoon siten lain vastaisa tai ei) ylempiä virkamiehiä heille kuuluvista asioista joita he eivät itse ole hoitaneet!!

Olen tämän asian vuoksi kadottanut opiskeluhaluni, uskon vanhempiin ihmisiin ja oikeuteen. Muiden mielipiteitä en voi enää uskoa, teidän typerien kommenttien vuoksi. Turha luulla, että voisitte laittaa sanoja oppilaiden suuhun. Itse ainakin seison omien sanojeni takana.

Mielestäni Juri on koko ajan ajatellut lasten etuja, ei rehtori..


Vieras

#220 Re: Re: Re: Re:

13.04.2012 10:47

#219: - Re: Re: Re:

Irtisanomisuhan yksi syy on kylläkin juuri tuo oppilaiden epäasiallinen kohtelu ja kisaaminen, ei muiden silmille hyppiminen. Jokaisella saa olla mielipiteensä, ja jokainen varmasti seisoo omien sanojensa takana. Meidän mielipiteemme valitettavasti ei vain voi  vaikuttaa siihen, mikä lopullinen päätös on. :)


Vieras

#221

13.04.2012 10:55

Aivan! Kukaan ei hyödy mitään siitä, että esittelemme täällä asiasta tietämättöminä minkäänlaisia mielipiteitä. Me emme asian päätökseen voi vaikuttaa. Ainut fakta, jonka jokainen järkeä käyttävä ihminen ymmärtää on se, että opettajan virassa ja kaupungin virassa ei kukaan saa potkuja syyttä.

Mitäs jos jäätäisiin odottelemaan sitä lopullista päätöstä?

Vieras

#222 Loppunäytös

13.04.2012 11:03

Jos nyt sitten "viisaat virkamiehet ja luottamushenkilöt" päätyvät Jurin erottamiseen, loppunäytös näytellään suurella todenäköisyydellä oikeussalissa. Toivottavasti päättäjien perusteet pitävät, muuten saattaa touhu tulla Vaasalle kalliiksi.

Vieras

#223

13.04.2012 11:07

Niinpä.. oikeusjupakkaa ei tulisi, jos Juri myöntäisi virheensä.

Vieras

#224 Re:

13.04.2012 11:11

#221: -

Näinpä hyvinkin!! Eiköhän jäädä odottamaan lopullista tulosta,eikä jauheta täällä asiattomuuksia. Kyllä se asia päättyy sitten niin kuin on tarkoitus päättyä!


Vieras

#225 Re:

13.04.2012 11:16

#223: -

Panepa itsesi Jurin asemaan, olisitko todellakin niin nöyrä - minä en.  Pitkän työuran tehneenä tiedän, että jokaista asiaa voi katsoa monelta kantilta. Tässä on nyt vastakkain ainakin rehtorin ja Jurin näkökulmat. Jurin asemassa veisin asian niin pitkälle kuin mahdollista, hänellä ei siinä huonossa vaihtoehdossa olisi mitään muuta menetettävää kuin rahaa - mainehan olisi jo mennyt.