Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#10576 Re: Re: Re: Re: Re: Re: merkitys

18.04.2013 12:52

#10548: - Re: Re: Re: Re: Re: merkitys

Anteeksi että vastaus tulee nyt, oli vähän töitäkin.

Ei tullut yllätyksenä tuo laki, olin tutustunut siihen jo aiemmin ja siksi toivoin siihen tarkennusta.

 


Vieras

#10577 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

18.04.2013 12:52

#10521: fundis - Re: Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

En todellakaan joudu keksimään hätäisesti jotain selitystä väitteisiisi, vaan nojaudun koko ajan Raamatun kertomaan.

Kirjoitin seuraavasti:

"Luonnonkatastrofit (eli Jumalan vihan ilmentymät) eivät seuraa millään ilveellä tai parhaalla tahdollakaan tulkiten Jumalan Sanan hylkäämistä muuta kuin hätäisissä ad hoc -selityksissä. Toistan aiemman huomioni:

Ollakseen jumalallisen vihan manifestaatioita tuhoisat luonnonilmiöt noudattavat hämmästyttävällä tarkkuudella mannerlaattojen saumakohtia, vulkaanisen aktiviteetin alueita, trooppisia ilmastovyöhykkeitä, isojen merialueiden rantakaistaleita, ilmastonmuutoksen etenemistä koskevia ennusteita ja laskelmia sekä muita vastaavia referenssipisteitä.

Millä tavalla Jumalan Sanan ovat hylänneet suurimmasta luonnonkatastrofiriskistä 'nauttivat' kristilliset valtiot Togo, Vanuatu ja Filippiinit ja miksi Jumala ei käytä luonnonkatastrofeja esim. Uruguayta, Qataria ja Yhdistyneitä Arabiemiirikuntia vastaan? Homoavioliittojen virallistaminen ja Allahin palvonta eivät käsittääkseni asetu korkealle Jumalan tuntemisessa. Vai onko niin, että Jumala yksinkertaisesti vain vihaa sellaisia kansoja, joiden valtiot sattuvat olemaan kahden tai useamman mannerlaatan hankauskohdassa tai jokavuotisten ja joissain tapauksissa melkeinpä päiväntarkkojen hurrikaanien vakiintuneilla kulkureiteillä?"

Puhut vanhatestamentillisestä Jumalasta ja Hänen kaavoistaan; varoitus, rangaistus, selitys ja uskovien pelastuminen.

Nyt ei eletä enää vanhaa liittoa.

Hyväksyn selityksesi VT:n jälkeisen maailman osalta, vaikka ihmettelen toki Jumalan heikkoa osumatarkkuutta, onnetonta tiedotuslinjaa (vain pieni murto-osa maailman ihmisistä ymmärtää, miksi vaikkapa koululuokallinen lapsia hautautuu mutavyöryyn) ja ristiriitaa, joka näyttäisi vallitsevan summittaisen tuhoamisen ja armon sekä rakkaudentäyteisen ilosanoman välillä.

Sinänsä nostan hattua lähtökohdallesi, jonka mukaan Jumala tosiaan on vastuussa jokaisesta satunnaiselta luonnonkatastrofilta näyttävästä tuhosta ja sadoista miljoonista viattomista kuolonuhreista; kanta ei vaikuta nauttivan suurta suosiota muiden uskovien keskuudessa.

Merkittäviksi rangaistuksiksi ne osottautuvat  siksi, että niiden määrät ja voimakkuus lisääntyvät ja että ne on ennustettu vajaa 2000 vuotta sitten.

Esim ns. suurien maanjäristysten lukumäärä on vähitellen lisääntynyt 1900-luvulla seuraavasti. (5,8-9,5 Richteriä)

Kuten aiemmin jo kirjoitin, en jaa näkemystäsi luonnonkatastrofien esiintymistiheyden ja voimakkuuden kasvusta. Käsittelin onnettomuustilastoja jo aiemmin, joten puutun niihin tarkemmin vain maanjäristysten osalta. Lainaan aluksi Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskusta (USGS):

"Although it may seem that we are having more earthquakes, earthquakes of magnitude 7.0 or greater have remained fairly constant.

A partial explanation may lie in the fact that in the last twenty years, we have definitely had an increase in the number of earthquakes we have been able to locate each year. This is because of the tremendous increase in the number of seismograph stations in the world and the many improvements in global communications. In 1931, there were about 350 stations operating in the world; today, there are more than 8,000 stations and the data now comes in rapidly from these stations by electronic mail, internet and satellite. This increase in the number of stations and the more timely receipt of data has allowed us and other seismological centers to locate earthquakes more rapidly and to locate many small earthquakes which were undetected in earlier years. The NEIC now locates about 20,000 earthquakes each year or approximately 50 per day. Also, because of the improvements in communications and the increased interest in the environment and natural disasters, the public now learns about more earthquakes."

1900-luvulla 5

1910-luvulla 0

1920-luvulla 4

1930-luvulla 3

Jne.

En tiedä mistä olet saanut nämä luvut, mutta ne eivät kyllä pidä paikkaansa. Wikipedian listauksessa luvut ovat nopeasti laskien seuraavat: 1900: 18, 1910: 17, 1920: 25, 1930: 33, 1940: 31, 1950: 28 jne.

en.wikipedia.org/wiki/List_of_20th-century_earthquakes

Wikipedian listaus kattaa vain yli kuutosen järistysvoimakkuusasteikossa ylittävät maanjäristykset. Kuten edelle kirjatusta lainauksesta ilmenee, maanjäristysten seurantajärjestelmä on kasvanut paitsi koossa myös tarkkuudessa, joten voidaan odottaa, että keskisuurten järähtelyjen rekisteröintimäärät nousevat lähestyttäessä nykyaikaa. Tässä voit tietenkin väittää, että järistysten kokonaismäärän nousu kertoo Jumalan vihasta ja lopun aikojen läheisyydestä, joten voimme tarkastella ainoastaan huippuvoimakkaiden tärähtelyjen määrän kehitystä. Voidaan olettaa, että vaikkapa kahdeksan magnitudin maanjäristysten tilastointi ei ole riippuvainen mittalaitteiston kehittymisestä, sillä ne huomataan varmasti muutenkin.

USGS:n sivuilta linkistä http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/eqarchives/year/mag8/magnitude8_1900_date.php

käy ilmi, että jättijäristyksiä on per vuosikymmen tapahtunut seuraavasti: 1910: 9, 1920: 8, 1930: 7, 1940: 11, 1950: 7, 1960: 7, 1970: 6, 1980: 4, 1990: 7, 2000: 13.

"According to long-term records (since about 1900), we expect about 17 major earthquakes (7.0 - 7.9) and one great earthquake (8.0 or above) in any given year." (USGS)

Tilastojen valossa ei siten ole osoitettavissa, että maanjäristysten määrät ja voimakkuus olisivat lisääntyneet huomattavasti 1900-luvulta meidän päiviimme tultaessa. Saman voi todeta muidenkin luonnonkatastrofityyppien kohdalla.

Japanin järistyksestä sanoisin vielä sen, että se alkoi heti seuraavana päivänä, kun Japani oli ilmoittanut valittavansa Israelin hallituksen päätöksestä antaa lupia rakentaa taloja Länsirannalle ja Jerusalemiin.

Thaimaan tsunamiin soveltamaani logiikkaa seuraten toteaisin, että Japanin järistyksen tulkitseminen Jumalan raivon manifestaatioksi olisi huomattavasti helpompaa, jos järistys olisi alkanut sillä sekunnilla, kun puhemiehen nuija kopsahtaa pöytään päätöksen merkiksi.

Kymmenet valtiot ovat kritisoineet Israelin toimia, vetäneet siltä tukensa, boikotoineet israelilaisia tuotteita ja tapahtumia jne. Mitään Jumalan vihaksi tulkittavissa olevaa suuren luokan luonnonkatastrofia ei kuitenkaan ole sattunut vaikkapa Belgiassa, Irlannissa, Ruotsissa tai Palestiinassa.

Palaan vielä rangaistusproblematiikkaan. Lainaan jälleen kerran kappaletta, jota et ole toistosta huolimatta kommentoinut:

"Ollakseen jumalallisen vihan manifestaatioita tuhoisat luonnonilmiöt noudattavat hämmästyttävällä tarkkuudella mannerlaattojen saumakohtia, vulkaanisen aktiviteetin alueita, trooppisia ilmastovyöhykkeitä, isojen merialueiden rantakaistaleita, ilmastonmuutoksen etenemistä koskevia ennusteita ja laskelmia sekä muita vastaavia referenssipisteitä."

http://en.es-static.us/upl/2012/03/earthquake_activity_map_nasa.jpg...

Cumulative earthquake activity 1980 to 1995. As dots on the globe go from yellow to red, earthquake activity is higher.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pyytäisin sinua nyt selvittämään, miksi Jumala vihaa erityisen paljon karttaan merkittyjä alueita. Pyydän myös puntaroimaan, kumpi selitys valottaa paremmin vaikkapa viimeisen seitsemän päivän aikana maailmassa tapahtuneita järistyksiä: se, että järistyspaikat sijoittuvat seismisesti aktiivisille alueille vai se, että jokaista maanjäristystä kohti (n. viisikymmentä per päivä) voidaan osoittaa selkeä "Jumalan tuntemisen hylkääminen", minkä vuoksi Raamatun Jumala syöksee oikeutetun raivonsa juuri näille alueille. Interaktiivinen järistyskartta pohdinnan tueksi osoitteessa http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/map/.


Vieras

#10578 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Homo

18.04.2013 12:58

#10571: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Homojen

Jatkan kyllä sinusta riippumatta, jos minua huvittaa. Harmi, että olet tuollainen pelkuri, etkä tosiaan uskaltanut sitä puhelinnumeroa pyytää, että voisit sanoa sanottavasi minulle suoraan. Olo tuntuu varmaan hetken aikaa hienolta kun uskaltaa huudella nimettömänä netin kautta, mutta todellisessa elämässä ollaankin sitten löysät housuissa :D

Thelma-mummo

#10579 Kootkaa nimiä ja ilmoittakaa allekirjoitukset,

18.04.2013 13:39

jos ystävälläsi ei ole konetta tai sähköpostia. Voit siis auttaa allekirjoituksessa toista, ja vahvistaa sen omasta sähköspostistasi. Olen kysynyt sen adressit.comista ja adressin aloitteentekijältä. Muista tulostaa kaavake ja siihen voit kerätä nimiä, esim. jossakin tilaisuudessa. (monta nimeä kerännyt...)

Vieras

#10580 Re: Kootkaa nimiä ja ilmoittakaa allekirjoitukset,

18.04.2013 14:18

#10579: Thelma-mummo - Kootkaa nimiä ja ilmoittakaa allekirjoitukset,

On tosi hienoa että täällä jaksaa sinnitellä tuollaisia Thelma-mummon kaltaisia ihmisiä; tehdä töitä asian eteen ja kannusta vielä muitakin:) Tsemppiä siihen että nimet kertyisivät mukavasti jatkossakin:) Täällä myös laitettu kovasti viestiä eteenpäin monessakin eri muodossa: tekstareina, sähköposteina, erilaisille keskustelupalstoille jne jne. On mukava miettiä joka päivä "mitä tänään voisin ideoida asian hyväksi"

Siunausta toivon tälle hankkeellemme!


Vieras

#10581 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

18.04.2013 14:20

#10521: fundis - Re: Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

Kun ajattelet vaikkapa sosialistisen Neuvostoliiton aikaisia tutkimuksia, nykyisiä lääketehtaiden teettämiä tutkimuksia, elintarviketeollisuuden teettämiä tutkimuksia ja jne loputtomasti. (Jo pari vuotta sitten Lääkäri-lehti esitti, että 70% alan tutkimuksista ovat vääristeltyjä) -Kaikilla näillä tutkimuksilla on yksi ongelma, teettäjätaholla on ISO TARVE todistaa jotain ja he rahoittavat tutkimuksen.

Vilkaisin Lääkärilehden artikkelikantaa, mutten ainakaan pikaisella selauksella löytänyt mitään kertomasi kaltaista. Neukkulaa ja prosenttilukua silmälläpitäen lähimmäksi osui väärennettyjä tutkintotodistuksia koskenut uutisjuttu:

"Valelääkärikohun yhteydessä asetetussa projektissa selvitettiin vuosina 1992–2011 laillistettujen, ammattihenkilörekisteri Terhikkiin merkittyjen lääkäreiden tutkintoja. Näitä oli yhteensä 805. Lääkärit ovat suorittaneet tutkintoja 48 maassa, osassa niistä useammassa yliopistossa. Noin 70 prosenttia tutkinnoista on suoritettu Venäjän tai entisen Neuvostoliiton alueella."

Väärennöksiä varmasti esiintyy kaikkialla missä ihmiset yleensä toimivat. Tieteessä epärehellisten jallitus on kuitenkin ainakin periaatteessa kontrolloidumpaa, sillä tulokset ja niihin pääsemiseksi käytetyt keinot on julkaistava, minkä jälkeen jokainen kilpaileva tutkija saa mahdollisuuden repiä tutkimukset kappaleiksi. Tärkeänä portinvartijana toimii vertaisarviointimenettely, joka pyrkii karsimaan väärentelyt pois heti kättelyssä. Määrittyäkseen päteviksi tulosten on myös oltava toistettavissa - vaihe, jossa usea valheellinen tutkimus viimeistään jää kiinni.

Homoseksuaalisuutta ja sateenkaariperheitä on nyt tutkittu vuosikymmenten ajan. Asialla ovat olleet tuhannet eri tahot eri tutkimuslaitoksissa ympäri maailmaa. Tulokset ovat olleet samansuuntaisia. On vaikea nähdä, että jokainen sadoista ja taas sadoista tutkimuksista olisi tahallisesti väännelty varsinkaan tilanteessa, jossa dataa tuottavat lähinnä normaalia yliopistotason perustutkimusta tekevät tutkijat erillään vaikkapa lääketehtaista (tästä huolimatta sanottakoon tosin, etten osta mitään big pharma -foliohattuilua).

Seksuaali-identiteettiä koskevat tutkimukset saavat nykyään huomattavan määrän minuutteja julkisuuden valokeilassa: niitä luetaan tarkkaan ja niiden metodologiaan kiinnitetään erityistä huomiota jo siitä syystä, että näitä tutkimuksia käytetään esimerkiksi lainsäädännön ja tuomioistuintyöskentelyn pohjana (Suomessa parisuhdelaki, Yhdysvalloissa DOMA ja Prop 8 -päätökset jne.).

Kuten kirjoitin, en näe "homotutkimusten" tekijöillä suuriakaan todisteluntarpeita esimerkiksi rahoittajilleen. Mainitsemasi ongelmat koskevat ennemminkin vastapuolta: usea homoseksuaalisuuteen lähtökohtaisen negatiivisesti suhtautuva taho on vuosien saatossa narahtanut tutkimusten vääristelystä, peitellystä rahoittamisesta ja muista vastaavista väärinkäytöksistä. Esimerkkinä mainittakoon vaikkapa suht tuore väärentely sosiologi Mark Regnerusilta, joka tohtoroi sateenkaariperheet huonoon valoon saattaneen "New Family Structures" -tutkimuksen. Paitsi että tutkimuksen metodologia ja johtopäätökset kyseenalaistettiin laajasti, epäselvyyksiä tuli ilmi myös artikkelin vertaisarvioinnin kriteerien ja kiirehdityn aikataulun osalta. Tutkimuksen rahoittajaksi ja siihen suoraan vaikuttaneeksi tahoksi paljastui konservatiivinen ajatushautomo Witherspoon Institute. Lafkan johtajilla on kiinteät yhteydet muun muassa National Organization for Marriage -järjestöön. Tutkimuksen debunkkaus ei tietenkään ole estänyt kristillisiä piirejä vetomasta sen kyseenalaisiin tuloksiin mm. Yhdysvaltojen osavaltiovaaleissa tasa-arvoisesta avioliitosta äänestettäessä.

Esitä minulle sellainen tutkimus, jossa tehdään pitkänajan seurantatutkimus kohdunaikaisten hormonitasojen muunteluista ja sen selkeästä seurausvaikutuksesta näiden tutkittujen ihmisten seksuaaliseen suuntautumiseen. Seurausvaikutusten pitäisi olla 100% jotta sillä olisi jotain todistusvoimaa.

Ehm, jos ymmärsin oikein, niin esittämäsi tutkimusmetodi on selvästi epäeettinen. Ei kenenkään raskaana olevan naisen kohtuun kohdisteta mitään hormonipommituskokeita sen selvittämiseksi, miten seksuaalinen suuntautuminen kehittyy.

Sikiöaikaisen hormonialtistuksen ja ylipäänsä kohdun hormonaalisten olosuhteiden vaikutus yksilön suku- ja seksuaali-identiteettien (vars. edellisen) kehittymiseen on todettu useissa erillisissä tutkimuksissa. Uusimpana tutkimusfokuksena ovat epigeneettiset tekijät. Epigeneettisten markkereiden roolista voi lukea esim. linkistä http://www.jstor.org/stable/10.1086/668167.

Tutkimuksiin uskokoon se joka haluaa.

Samoin Raamattuun uskokoon se, joka haluaa :)

Olet selvästi omaksunut järkähtämättömän ennakkoasenteen, jonka sanelemana et tule hyväksymään yhtään sellaista tutkimusta, joka on vastoin tuota asennetta. Tapasi lähestyä esim. homoseksuaalisuuden syytä tai sateenkaariperheiden kasvatustuloksia on siten nurinkurinen, koska lähdet liikkeelle valmiista tuloksesta ("homous ei ole synnynnäistä", "nais- ja miesparien lapset eivät voi hyvin") ja poimit sen jälkeen vain sellaisia tuloksia, jotka tukevat mielipidettäsi. Jos jokin tutkimus ei miellytä, koetat kumota sen vetomalla siihen, että se on varmaankin väärennös tai muuten vain epäluotettava. Vrt. kreationistien lähestymiskulma, jossa loppupäätelmä on jo tutkimuksen alussa tiedossa.

Vaikka homoseksualismia ei muinoin ollut olemassakaan, eivät Jahve-Jumalaan uskovat sitä koskaan ole harjoittaneet, monet muut epäjumalan palvelijat kyllä.

Seksuaali-identiteetti ei ole ideologia, joten suosisin termiä 'homoseksuaalisuus ' -ismin sijaan. Homoseksuaalisuutta puolestaan on ollut maailman sivu ja mitä ilmeisimmin myös Jahve-Jumaliin uskovien yhteisöissä, eihän sen jyrkässä kieltämisessä muuten olisi ollut mitään järkeä. Tänäkin päivänä maailmassa on miljoonia kristityiksi tunnustautuvia homoseksuaaleja ja vielä enemmän niitä uskovia, jotka ovat itse heteroita, mutta eivät näe ristiriitaa toisten synnynnäisen orientaation ja uskonvakaumuksen välillä.

Tietenkin on mahdollista soveltaa jälleen 'no true scotsman' -argumentaatioväistelyä ja määrittää jokainen homoseksuaalinen ihminen automaattisesti epäjumalan palvelijaksi, kuten täälläkin on itse asiassa tehty. Argumentoimalla, ettei kristitty voi olla homo, saadaan kristittyjen joukko näyttämään näppärällä kategoriarajauksella 100% heterolta. Tekniikkaa on käytetty muissakin ikäviksi katsotuissa asioissa, kuten tiukkoja uskonyhteisöitä ravistelleissa hyväksikäyttötapauksissa, joissa tekijöiden kristillinen vakaumus on yksinkertaisesti kielletty katsomalla, ettei kukaan uskova voi syyllistyä sanottuihin tekoihin.

P.

#10582 Re: Re: Re: FYI

18.04.2013 14:36

#10532: - Re: Re: FYI

Hei nyt vasta pääsen jatkamaan vastaustani sullekkin!   Se oli siis Daavid ja Joonatan, josta puhuttiin.  Olet perehtynyt kyllä alueeseen, ja osuvasti sanoit,  että sekä Daavidin että Paavalin kohdalla on tulkinnan varaa.  En osaa mitään uutta tästä kyllä sanoa nyt.  Se miksi rohkenen oikopäätä ajattelemaan niin yksiviivaisesti P:lin sanoista,  johtuu siitä itsekoetusta, joka jää tietysti muille arvoitukseksi.

.

Sensijaan tästä Vanhan Testamentin vaatetus- ym säännöksistä ajattelisin että karkeasti ottaen voidaan käyttää apostol ien kokouksen päätöstä Jerusalemissa, silloin kun tuli ajankohtaiseksi kysymys, mitä pakanoiden on juutalaisesta laista pidettävä.  OLI :    1. Vältettävä epäjumalille uhrattua lihaa

2.  Lihaa, josta verta ei oltu laskettu

3.  Haureutta          Muutahan ei pakanoiden taakaksi haluttu laittaa!

Käsittääkseni tätä samaa voidaan soveltaa vaikka sellaiseen, mitä täällä jokin aika sitten kysyttiin                                          viitan  tupsuista,  se sitoi nimenomaan Israelia  ja vanhan liiton aikana.

Lootin tapaus on ehkä vähän hämärässä, olen itsekkin yrttänyt ymmärtää tätä sukurutsaa, muttei ole avautunut.  Äskettäin kuulin selitettävän tekstiä niin, että Jumalan tarkoitus ei ehkä ollut ottaa laisinkaan Lootia mukaan,  puhuihan Jumala Aabrahamille:   Lähde maastasi, ja isäsi kodista.   Miesten välille tuli myöhemmin ristiriitaa,  alueista ja kaivoista ainakin.  Riitaa välttääkseen päättivät lähteä eri suuntiin.  Aabraham antoi Lootin valita hedelmällisemmän tasangon ja hän itse tyytyi  kuivaan vuoristoseutuun.  Myös Lootista polveutuneet kansat taisivat olla näitä nyky-Israelin vihollisia.                         Omien  lasten antaminen  hyväksikäytettäviksi on täysin Jumalan tahdon vastaista, sen voi sanoa lonkalta.     Jalkavaimoista varmaan voisi joku,  vaikka eksegeetikkomme,  lausua jotain viisasta!    Ja monesta muustakin asiasta.  Mutta taitaa tulla ajasta pula.    Nyt olis kova kysyntä hyvistä Raamatun tutkijoista ja selittäjistä   Yleensä asioille löytyy selitys, joka tyydyttää myös kysyjän sydämen.                                                                                                                                  Haastellaan taas!

 


Vieras

#10583 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

18.04.2013 14:48

#10521: fundis - Re: Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnastaKun ajattelet vaikkapa sosialistisen Neuvostoliiton aikaisia tutkimuksia, nykyisiä lääketehtaiden teettämiä tutkimuksia, elintarviketeollisuuden teettämiä tutkimuksia ja jne loputtomasti. (Jo pari vuotta sitten Lääkäri-lehti esitti, että 70% alan tutkimuksista ovat vääristeltyjä) -Kaikilla näillä tutkimuksilla on yksi ongelma, teettäjätaholla on ISO TARVE todistaa jotain ja he rahoittavat tutkimuksen.  

 

Tämä ei mitenkään voi pitää paikkaansa. Itsekin lääketieteellistä tutkimusta hyvin läheltä seuranneena tiedän, ettei tutkimuksen tuloksia voi vääristellä, sillä niiden julkaisu tapahtuu kuitenkin vertaisarvioiduissa (asiantuntijoiden esitarkastamina) lehdissä ja tieteellinen debatti, monet tutkimukset samasta aiheesta ym. takaavat sen, että lopulta uskottaviksi tosiasioiksi tieteessä jää se, mihin useimmat tutkimukset viittaavat. Lääketehtaat voivat rahoittaa tutkimuksia, mutta tuollainenkin raskausaikainen hormonitutkimus on sellaista perustutkimusta, josta ei odoteta muuta kuin tietoa siitä, miten homma toimii. Kenen etuja vääristely ajaisi? Kuinka kehittää lääkkeitäkään, jos todellista fysiologista tilannetta ei tiedetä? Esim. Suomessa tutkimuksia ei myöskään yleensä teetetä, vaan tutkijat/ tutkimusryhmät hakevat omaan valmiiksi suunniteltuun tutkimukseensa apurahoja ja niitä myöntävä taho päättää, kenelle rahansa jakaa.

Vieras

#10584 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

18.04.2013 15:04

#10583: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta  

 

Google auttaa, taisit tarkoittaa tätä: http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=1762 Tohtori Tolosen näkemystä ei voi pitää kovin luotettavana, hänellä kun sattuu olemaan oma lehmä ojassa ;) Muutenkin kyse jutussa oli lääketutkimuksista, ei lääketieteellisistä tutkimuksista ( joihin em. homoseksuaalisuuden syntymekanismien tutkimukset kuuluvat).
Äiti

#10585 Re: Kootkaa nimiä ja ilmoittakaa allekirjoitukset,

18.04.2013 16:18

#10579: Thelma-mummo - Kootkaa nimiä ja ilmoittakaa allekirjoitukset,

jos ystävälläsi ei ole konetta tai sähköpostia. Voit siis auttaa allekirjoituksessa toista, ja vahvistaa sen omasta sähköspostistasi. Olen kysynyt sen adressit.comista ja adressin aloitteentekijältä. Muista tulostaa kaavake ja siihen voit kerätä nimiä, esim. jossakin tilaisuudessa. (monta nimeä kerännyt...)

 

Minä ainakin ajattelen omia lapsiani ja ehkä tulevia lastenlapsiani sillä ajatuksella, että he saattavat tätä tasa-arvoista aviolittolakia joskus tarvita. Sydäntä kylmää se ajatus, että lapseni ei saisi halutessaan mennäkkään rakastavansa ihmisen kanssa naimisiin.

taku

#10586 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluul

18.04.2013 16:25

#10523: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Etsitte Raamatusta selitykset omille ennakkoluuloill

Siis anteeksi nyt mutta voisitko hiukan nyt selvittää mitä haluat minun tekevän tai mihin kysymykseen vastaavan.Kävin kyllä katsomassa linkkejä mutta en saanut ehkä ihan kaikkea irti.Mutta edelleen on erotettava kaksi kysymystä se pitäisikö homojen saada samat oikeudet ja se pitäisikö avioliittolakia muuttaa.Ja tosiaan kylä varmaan AIDS on evinnyt enempi heterouhteissa onhan heteroja paljon enemmän kuin homoja

taku

#10587 Re: Re: Re:

18.04.2013 16:37

#10518: - Re: Re:

Mitäköhän oikeuksia tässä ollaan eväämässä.Siviilivihkiminenhän on nykySuomessa aivan täydellistä pelleilyä.Ihme että joku jaksaa siihen suhtautua tuolla lailla.Minulla ei ole mitään myöskään sitä vastaan että homot saisivat oikeuden yhteiseen sukunimeen se vaan ei tunnu heitä kiinnostavan.Edelleen erotetaan kaksi kysymystä se pitäisikö homoparien saada samat oikeudet ja sitten tuo avioliittolaki.tiedostan hyvin että Jumalan tahdonmukainen avioliittolaki veisi avioliitto-oikeuden suuriimmalta osalta ihmisiä.Myös mahdollisesti minulta itsetäni.Sinänsä asialla ei ole suurtamerkitystä niin kauan kun avioliitto on tälläistä peleilyä mutta en halua antaa homopareille  mahdollisuutta avioliittoon siltä varalta että avioliitto joskus palautetaan kunniaan.On kaikkie etu että he eivätpääse käsiksi aitoon kristilliseen avioliittoon myös heidän itsensä vaikka eivät sitä tajuakaan.Nämä ovat tietysti vaikeita ja hankalia asioita mutta minun on vaan vaikea tajuta miksi kukaan viitsi meuhkata täysin merkityksettömistä oikeuksista

SIUNAUSTA

#10588

18.04.2013 16:42

ja varjelusta hyvän asian eteen tehdylle adressille. allekirjoitettu on:)
taku

#10589 Re: Re: Kootkaa nimiä ja ilmoittakaa allekirjoitukset,

18.04.2013 16:43

#10585: Äiti - Re: Kootkaa nimiä ja ilmoittakaa allekirjoitukset,

oletko ajatellut sitä mahdollisuutta että se ei ehkä olisikaan hyväksi lapsillesi.Avioliitto onkuin tuli joka polttaa ne jotka eivät siinä kestä.Jumala on rakkaudessaan kieltänyt useimmilta pareilta pääsyn avioliittoon koska se ei olisi heille hyväksi.Samaan tapaan kuin maallienisäsi saattoi kieltää sinula pääsyn katolle tai muihin vaarallisiin paikkoihin on taivaallinen isä kieltänyt suurimmalta osalta pääsyn avioliittoon.avioliitto on lisäksi tarkoitettu vain niille jotka sitä arvostavat.Jos tekisit hienoja leivoksia kummalle mielumin jakaisit niitä sellaiselle joka oikeasti niistä tykkää ja antaa niille arvon vaisellaiselle joka heittää ne roskiin mutta vaatii niitä sinulta koska toi Villekin sai niin munki pitää saada


Vieras

#10590 Re: Re: Re: Kootkaa nimiä ja ilmoittakaa allekirjoitukset,

18.04.2013 17:11

#10589: taku - Re: Re: Kootkaa nimiä ja ilmoittakaa allekirjoitukset,

Sinun taas tulisi ottaa huomioon, että tämä on sinun näkemyksesi avioliitosta ja se on ihan kunnioitettava näkemys. Mutta koska lainsäädännölliseltä kannalta avioliitolla ei ole enää pitkään aikaan ollut tällaista statusta, sillä ei voida perustella sitä, miksi nykyistä lakia ei voisi muuttaa.

Luultavasti avioliiton merkitystä ei lainsäädännön keinoin voida enää palauttaa "entiseen kunniaansa" (en tarkalleen nyt muista, mitä termiä käytit), sillä ihmiset eivät yleensä luovu saavutetuista "eduista", eli esim. uudelleen avioitumisen kieltäminen ei ikinä tulisi menemään läpi, samoin kuin mikään muukaan uusi rajoitus.

Muuten haluaisin kiittää sinua siitä, että olet pysynyt keskustelussa koko ajan asiallisella ja rehellisellä linjalla! :)


Vieras

#10591 Re: Re:

18.04.2013 17:22

#10531: - Re:  

 

Kuvaavaa että tuot esiin OMAN roolisi mahdollisena mummona ja sivuutat mahd. homoseksuaalisen lapsesi toiveen ja tasa-arvoisen oikeuden avioliittoon: sitähän te epäempaattiset toisia huomioimattomat ihmiset teette, olette itsekkäitä ettekä osaa asettua toisen asemaan. Nimittäin jos oikeasti osaisitte, ette vastustaisi tätä lakialoitetta.
fundis

#10592 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

18.04.2013 17:40

#10577: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Keskustelu 'Roomalaiskirjeen' tulkinnasta

"Although it may seem that we are having more earthquakes, earthquakes of magnitude 7.0 or greater have remained fairly constant.

-Onkohan kielitaidossani vikaa, kun kuitenkin ymmärrän tästä, että määrät ovat lisääntyneet.

http://en.wikipedia.org/wiki/Earthquakes_in_2012

sekä tästä linkistä löytyvät tuoreimmat 2000-luvun maanjäristysluvut, jotka näyttävät tasaista lisääntymistä. Vuoden 2012 kohdalla on notkahdus, mutta onhan niitä ollut siinä matkan varrellakin. Ne sivut, (myös vikipedian sivuja) joita tutkin olivat selvästi alkeellisemmat, kuin sinun löytämäsi. Kunkahan paljon näinkin mittavia maanjäristyksiä mitattaessa mittauslaitteiden  herkkyys/määrä on 2000 luvulla parantunut? (1931-2013 lisäys 350->8000)

"Ollakseen jumalallisen vihan manifestaatioita tuhoisat luonnonilmiöt noudattavat hämmästyttävällä tarkkuudella mannerlaattojen saumakohtia, vulkaanisen aktiviteetin alueita, trooppisia ilmastovyöhykkeitä, isojen merialueiden rantakaistaleita, ilmastonmuutoksen etenemistä koskevia ennusteita ja laskelmia sekä muita vastaavia referenssipisteitä.’’

-Omasta mielestäni olen kyllä vastannut, mutta vastaukseni ei sinulle kelpaa. Jumala on luonut maailman. Hän on tiennyt kaiken etukäteen. Kohdistui varoitus/rankaisu minne vain, se on tarkoitettu osin myös herätykseksi kaikille ihmisille. Mutta kaikki luonnonmullistukset eivät silti välttämättä ole rangaistuksia, sitä en koskaan ole väittänyt.

-Silloin kun ihminen tulee uskoon, usein ennen sitä hänen elämässään on  ollut joko sarja ’huonoa tuuria’ tai yksi iso ’’maanjäristys’’.  Ne herättävät ahdistusta ihmisessä ja se valmistaa häntä ottamaan vastaan Jumalan kutsun.

-Sama kaava on näillä pääasiassa vielä edessä olevilla rangaistuksilla.  Tosin niinkuin seuraavassa kerrotaan, ihminen ei halua uskoa, vaikka mikä olisi:

Ilm16:8 Ja neljäs enkeli vuodatti maljansa aurinkoon, ja sille annettiin valta paahtaa ihmisiä tulella.

16:9 Ja ihmiset paahtuivat kovassa helteessä ja pilkkasivat Jumalan nimeä, hänen, jolla on vallassaan nämä vitsaukset; mutta he eivät tehneet parannusta, niin että olisivat antaneet hänelle kunnian.

16:10 Ja viides enkeli vuodatti maljansa pedon valtaistuimelle, ja sen valtakunta pimeni; ja he pureskelivat kielensä rikki tuskissansa

16:11 ja pilkkasivat taivaan Jumalaa tuskiensa ja paiseittensa tähden, mutta eivät tehneet parannusta teoistansa.

-Sama ilmiö oli Jeesuksen aikana, kirjanoppineet ja fariseukset eivät uskoneet, vaikka olivat todistamassa ihmeitä.

En ole väittänyt, että kaikki luonnonmullistukset olisivat Jumalan vihan ilmentymiä. Kaikki maailmassa on Jumalan sallimaa, mutta kaikilla tapauksilla ei kuitenkaan ole yksilöidyn rangaistuksen luonnetta. Paholaisella ei sen sijaan ole muuta päämäärää kuin tehdä pahaa ihmiselle ja kuten sanoin Jumala sallii sen omista syistään. (esim.Jobin kohtalo)

Olet varmaan huomannut #10280

 

veryxyl

#10593 Re: Re: Re: Kootkaa nimiä ja ilmoittakaa allekirjoitukset,

18.04.2013 17:48

#10589: taku - Re: Re: Kootkaa nimiä ja ilmoittakaa allekirjoitukset,

Ihana lukea Taku sinun kirjoituksiasi joiden taustalla on paljon ajattelutyötä. Toivon sinulle menestystä ja saanko

toivottaa Jumalan siunausta lähimmäisen rakkaudella.

Olen avioliitossa. Avioliittoa solmittaessa pappi kysyi:" tahdotko-----kunnes kuolema teidät erottaa ja vastasin " tahdon" ja

niin ajattelen edelleen, hyvinä ja pahoina päivinä.

Tällaisin ajatuksin...

Tämä vuoksi kannatan että avioliitto säilytetään naisen ja miehen välisenä liittona, eikä lähdetä muuttamaan avioliittolakia

senvuoksi, että samaaa sukupuolta olevat parit sitä vaativat. Nykyisin avioliitto useimmiten solmitaan Jumalan kasvojen

edessä. Useimmat homoparit eivät edes halua kirkkovihkimistä vaikka joitakin on siunattu kirkossa, mutta se ei ole minusta

raamatullinen menettely. Mielestäni homoparien taloudelliset asiat voidaan hoitaa juridisesti.

Luterilainen kirkkokin on mielestäni niin maallistunut, ettei sielläkään enää noudateta raamatun ohjeita kirjaimellisesti.

Mutta kaikki olemme Jumalan kirkkautta vailla ja voimme vain tehdä parhaamme Hänen käskyjensä noudattamisessa,

kunnes pääsemme Hänen luokseen taivaskotiin, jossa on monta asuinsijaa ...

Antakaamme  anteeksi toisillemme, niin kuin meitä kehoitetaan.

 

Matt.18:18

Totisesti: kaikki, minkä te sidotte maan päällä, on sidottu taivaassa, ja kaikki, minkä te vapautatte maan päällä, on myös taivaassa vapautettu. [Matt. 16:19


veryxyl

#10594 Re: Re: Re: Re: Kootkaa nimiä ja ilmoittakaa allekirjoitukset,

18.04.2013 18:32

#10593: veryxyl - Re: Re: Re: Kootkaa nimiä ja ilmoittakaa allekirjoitukset,

Muokkausvaiheessa meni tuo teksti hassuksi. Saakoon olla..

taku

#10595 Re: Re: Re: Re: Kootkaa nimiä ja ilmoittakaa allekirjoitukset,

18.04.2013 18:42

#10590: - Re: Re: Re: Kootkaa nimiä ja ilmoittakaa allekirjoitukset,

puhuin siitä että aviollinen uskottomuus tulisikirjata rikoslakiin.Kuitenkin asianomistajarikoksena ei yleisen syytteen alaisena rikoksena.Tällä olisi valtava merkitys.Toki tiedän poliittiset realiteetit.Tämä tuskinmenee Suomessa läpi ainakaan näillä näkymin.Mutta silti minusta kannattaa tuoda ajatuksiaan esiin.Eihän sitä koskaan  tiedä.Veikkaan että jos aviollinen uskottomuus kirjattaisiin rikoslakiin ja rekisteröity parisuhde avattaisiin heteroille varmaan yhä useampi menisi avioliiton sijaan rekisteröityyn parisuhteeseen jolloin homojen hinku päästä avioliittoon voisi laskea.

kiitos itsellesi.Mukava kuunnella myönteistäkin palautetta.On minultakin saattanut tulla jokunen sammakko suustani tässä keskustelussa.Yritän kuitenkin pitää omat henkilöhtaiset tuntemukseniaisoissa.Väärinkäsityksiä on kuitenkin tullu varmasti paljon.Etenkin kun minun ajattelutapani on niin omalaatuinen.Mutta mielestäni varsin oleellinen kysymyson mitä kukin itseasiassa haluaa.

taku

#10596 Re: Re: Re: Re: Kootkaa nimiä ja ilmoittakaa allekirjoitukset,

18.04.2013 18:45


Vieras

#10597 Re: Re: Re: Re: Re: merkitys

18.04.2013 18:49

#10541: - Re: Re: Re: Re: merkitys

Yhdenvertaisuuslaki

6 § Syrjinnän kielto

Ketään ei saa syrjiä iän, etnisen tai kansallisen alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden, sukupuolisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Sukupuoleen perustuvasta syrjinnän kiellosta säädetään naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetussa laissa (609/1986).

Syrjinnällä tarkoitetaan:

1) sitä, että jotakuta kohdellaan epäsuotuisammin kuin jotakuta muuta kohdellaan, on kohdeltu tai kohdeltaisiin vertailukelpoisessa tilanteessa (välitön syrjintä);

2) sitä, että näennäisesti puolueeton säännös, peruste tai käytäntö saattaa jonkun erityisen epäedulliseen asemaan muihin vertailun kohteena oleviin nähden, paitsi jos säännöksellä, perusteella tai käytännöllä on hyväksyttävä tavoite ja tavoitteen saavuttamiseksi käytetyt keinot ovat asianmukaisia ja tarpeellisia (välillinen syrjintä);

3) henkilön tai ihmisryhmän arvon ja koskemattomuuden tarkoituksellista tai tosiasiallista loukkaamista siten, että luodaan uhkaava, vihamielinen, halventava, nöyryyttävä tai hyökkäävä ilmapiiri (häirintä);

4) ohjetta tai käskyä syrjiä.

 

Lue ja opi: lähde FINLEX


Vieras

#10598 Re: Re: Re: Re: Re: Re: merkitys

18.04.2013 18:54

#10597: - Re: Re: Re: Re: Re: merkitys 

 

Sukurutsaajien syrjiminen on siis lopetettava?

Vieras

#10599 Re: Re: Re: Re: Re: Re: merkitys

18.04.2013 19:04


Vieras

#10600

18.04.2013 19:09

Kaikkivaltias Jumala on luonut taivaan ja maan ja kaiken mitä siinä on. Kunnioitan Hänen luomisjärjestystään myös ihmisen kohdalla ja näin molemmilla sukupuolilla on oma tehtävänsä ja paikkansa perheessä.