Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

r.

#14576 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitäs mieltä tästä?

27.05.2013 08:58

#14567: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitäs mieltä tästä?

 

Hei vaan hoitsu!    Totta puhut sikäli,  että asiasisältö oli köyhää,  se olikin pelkkää kevennystä.

Anteeksi turhat sanat !

 

 

Virgo92

#14577 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kristillisiä laupeudentekoja

27.05.2013 09:38

#14574: - Re: Re: Re: Re: Re: Kristillisiä laupeudentekoja 

 Kirjoittaja, jonka kommenttiin viittasin ei siinä tehnyt mitään tällaisia Antiikin myytteihin,taruihin  ja tarinoihin pohjautuvia erittelyjäkään,vaan arvotti itselleen täysin tuntemattomien ihmisten tunteet kokonaan arvottomiksi,eikä tyytynyt pelkästään siihen,vaan nimitti vielä írstailijoiksi´ ja ´narsisteiksi´. Siinä meillä varsinainen "kristinuskon apostoli" ,etten paremmin sano...hänen "lähimmäisenrakkaudestaan" !!!


Vieras

#14578 Re:

27.05.2013 11:29

#14570: -

Niinpä niin... Usko on uskon asia, tieto on tiedon. Mutta jos aikoo maailman asioita panna järjestykseen, usko toimii enintään uskomuksen tai luulon tasolla. Tässä ollaan nyt sitä harrastamassa pahimmalla mahdollisella menetelmällä. Samaa on nyt harrastettu lähiaikoina itärajan takana käytännön toimiin asti ja jäljet pelottavat.


Vieras

#14579

27.05.2013 13:12

Jeesus kutsui irstautta sydämen synniksi, Mikä ihmisestä lähtee ulos, se saastuttaa ihmisen. Sillä sisästä, ihmisten sydämestä, lähtevät pahat ajatukset, haureudet, varkaudet, murhat, aviorikokset, ahneus, häijyys, petollisuus, irstaus, pahansuonti, jumalanpilkka, ylpeys, mielettömyys. Kaikki tämä paha lähtee sisästä ulos ja saastuttaa ihmisen (Mark.7:20-22).


http://www.tscpulpitseries.org/finnish/ts010827.htm


Vieras

#14580

27.05.2013 13:17





1 Kor 1:13 Quingasta? Lienekö Christus haiotettu? Wai ongo Pauali ristinnaulittu teiden edestenne? Eli olettaco Paualin Nimehen castetut?
1 Kor 1:14 Mine Kijten Jumala ettei mine ole ychte teite castanut/ wan Crispum ia Gaium/
1 Kor 1:15 Ettei kengen saa sano/ ette mine minun Nimeheni keten castoin.
1 Kor 1:16 Sille moto mine mös castoin Stephanin perehen/ Sijtte em mine tiedhe ios mine iongun mwn castanut olen.
1 Kor 1:17 Sille ettei Christus minua lehettenyt castaman/ waan Euangeliumi sarnaman/ Ei caualain sanain cansa/ Sempäle ettei Christusen risti turhan menisi.
1 Kor 1:18 Sille se Puhe Rististe/ ombi yxi hullus nijle iotca cadhotetan. Mutta meille iotca autuaxi tulema/ ombi se Jumalan Weki.
1 Kor 1:19 Sille ette kirioitettu on/ Mine cadotan Wijsasten wijsaudhen/ ia Nijnen Ymmerteuein ymmerdhoxen Mine poisheiten.
1 Kor 1:20 Cussa ne Wisat ouat? Cussa ne Kirianoppenuet ouat? Cussa tetemen Mailman Wijsat ouat? Eikö Jumala ole temen Mailman Wijsautta hulluexi tehnyt?
1 Kor 1:21 Sille ettei Mailma henen Wijsaudhellans tundenut Jumalata henen Wijsaudhesansa/ Nin kelpasi Jumalan/ tyhme' sarnan cautta wapachta nijte/ iotca sen päle wskouat.
1 Kor 1:22 Senwoxi ette Juttat anouat Mercki/ ia ne Grekit wijsautta etziuet.
1 Kor 1:23 Mutta me sarnama sen Ristinnaulitun Christusen/ Nijlle Juttaille Pahannoxexi/ ia Grekein hulluexi.
1 Kor 1:24 Mutta nijlle cutzuttuille seke Juttaille ette Grekille/ me sarnama Christuse' Jumalan woimaxi ia Jumalan Wijsaudhexi/
1 Kor 1:25 Sille ette Jumalan * Hulluus/ ombi Wijsambi quin Inhimiset/ Ja Jumalan heickous ombi wäkeuembi quin Inhimiset.
1 Kor 1:26 Catzocat/ rackat Weliet/ teiden cutzumisen päle/ Ei monda Rumilisesta Wijsaat/ ei monda Jalo/ ei mös monda Swresta sughusta cutzutut ole.
1 Kor 1:27 Waan mite Mailman edes hullu on/ sen ombi Jumala wloswalinut/ Ette hen ne Wijsaat häpien saattais. Ja mite Heicko oli mailman edes/ sen Jumala on wloswalinnut/ Ette hen ne Wäkeuet häpian saattais.
1 Kor 1:28 Ja se quin oli wapahatoin/ ia ylencatzottu Mailmasa/ ne on Jumala wloswalinut/ Ja se quin ei miten ole/ Ette hen ne iotca ouat iotakin/ turhaxi tekis.
1 Kor 1:29 Senpäle/ ettei henen edesens yxiken Liha mahdais kerskata.
1 Kor 1:30 Joista te mös oletta Christusesa Iesusesa/ ioca meille ombi Jumalalda techty Wijsaudhexi/ ia Wanhurskaudhexi/ ia Pyhydhexi/ ia Lunastuxexi.
1 Kor 1:31 Senpäle ( ninquin kirioittu on ) ette ioca itzense kerska/ hen kerskakan henens HERRASA.

* Jumalan hulluus ) Euangelium se ombi Jumalan hulluus ia heickous/ sille ne Clokit ia Wijsat piteuet sen hulludhe' edeste.
Ja nijlde Tecoinpyhilde/ se cutzuttan Eriseuraxi.
Mutta nijlde oikeilda Christituilda se luetan Jumalan wäexi woimaxi ia Wijsaudhexi.

II Lucu.

1 Kor 2:1 JA mine rackat Welieni/ koska mine tulin teiden tykenne/ em mine tullut corckiain Sanain/ eli corkian Wijsaudhen cansa/ teille ilmoittaman site Jumalan Todhistusta.
1 Kor 2:2 Sille em mine itzeni pitenyt ninquin mine olisin iotaki tienyt teiden seassanna/ Waan ainostans Iesusen Christusen ia sengi ristinnaulitun.
1 Kor 2:3 Ja mine olin teiden cansanne heickoudhes ia pelghosa/ ia swre' wapistoxen cansa.
1 Kor 2:4 Ja minun Puhen ia minun Sarnan/ ei ollut caunistetuissa Jutuisa Inhimisten wijsaudhen ielkin/ Mutta Hengen ia wäen osotuxesa/
1 Kor 2:5 ettei teiden wskonna pidhe seisoman Inhimisten wijsaudhen päle/ Mutta Jumalan wäen päle.
1 Kor 2:6 Mutta se iosta me puhuma/ ombi quitengin Wijsaus/ ninen Teudhelistein tykene. Ei temen Mailman/ eikä temen Mailman pämiesten Wijsaus/ ioca huickupi.
1 Kor 2:7 Waan me puhuma sijte sala peitetusta Jumalan Wijsaudhesta/ Jonga JUMala ombi ennen Mailman Alcu edessätenyt meiden Cunniaxi/
1 Kor 2:8 Jota eikengen temen Mailman pämiehiste tundenut/ Sille ios he olisit henen tundeneet/ eiuet he olisi ensingen Cunnian HERRA ristinnaulineet.
1 Kor 2:9 Waan ninquin kirioitettu ombi/ Jota ei yxiken Silme nähnyt ole/ ia ei yxiken Corua ole cwllut/ ia ei ydhegen Inhimisen Sydhemehe' tullut ole site on Jumala nijlle Walmistanut/ iotca he'de racastauae
1 Kor 2:10 Mutta meille on Jumala sen ilmoittanut henen Hengense lepitze/ Sille ette se Hengi caiki cappalet tutkistele/ Ja/ mös Jumaludhen syweydhet.
1 Kor 2:11 Sille cuca Inhiminen sen tiete mite Inhimises on/ waan Inhimisen Hengi ioca henesse on? Nin mös eikengen tiedhä mite Jumalassa on/ waan Jumalan Hengi.
1 Kor 2:12 Mutta emme me ole saaneet temen Mailman Henge. waan sen Hengen/ ioca Jumalasta on/ ette me taidhaisima tietä/ mite meille Jumalasta on annettu.
1 Kor 2:13 Jota me mös puhuma ei sencaltaisilla sanoilla quin Inhimilinen Wijsaus opetta/ Waan sencaltaisilla sanoilla quin se Pyhe Hengi opetta/ Ja me Domitzema ne Hengeliset asiat hengelisesta.
1 Kor 2:14 Mutta se loonolinen Inhiminen ei ymmerdhä miteken Jumalan hengeste/ Sille ette se on henelle yxi hulluus/ ia ei taidha site käsitte/ Sille sen pite hengelisesta Domittama'.
1 Kor 2:15 Mutta se * Hengelinen caiki asioita Domitzepi/ ia ei hen keldeken Domita.
1 Kor 2:16 Sille cuca on tienyt HERRAN mielen? eli cuca tachto henen Neuuo anda? Mutta meille ombi Christusen mieli.

* Hengelinen ) Se tietä/ ymmerte/ taita/ woipi >etc. Tuta site quin ei oma toimi tuta taidha.
Eikä mös tiedhe mite Usko eli Euangelium on/ Tesse P. Pauali ombi caiki Weret opettaiat/ ia caikein Eriseuraisten iouckon Dominut.

III. Lucu.

1 Kor 3:1 JA mine rackat Welieni/ en tainut teiden cansan puhua ninquin Hengelisten cansa/ waan ninquin Lihallisten cansa/ ninquin noorein Lasten cansa Christusesa.
1 Kor 3:2 Reeska mine olen teille ioodha Andanut/ ia en Rooca/ Sille ettei te site wiele woineet. Ja ettei te mös nytkä woi/ senpolesta/ ette te wiele oletta Lihalliset.
1 Kor 3:3 Sille nincauuan quin teiden seasan ombi Cateus/ rijta/ ia eripwraus/ Ettekö te sijtte lihalliset ole/ ia waella Inhimisten tauan ielkin?
1 Kor 3:4 Sille/ coska iocu sanopi. Mine olen * Paualin/ Ja se toinen sano/ Mine olen Apollon/ eikö te sis ole Lihalliset.
1 Kor 3:5 Mike sis Pauali on? Ja mike on Apollo? Palueliat he ouat/ Joinenga cautta te oletta wskolisexi tullut. Ja semmengi ninquin Jumala itzecungi andanut on.
1 Kor 3:6 Mine olen istuttanut/ Apollo on castanut/ Mutta Jumala on casuon andanut.
1 Kor 3:7 Nin ei ole se miten/ ioca istutta/ Eike se ioca castapi/ waan Jumala ioca casten anda.
1 Kor 3:8 Mutta se ioca istutta/ ia se ioca casta ychte molemat ouat/ Cumbikin saa palcansa tööns pereste.
1 Kor 3:9 Sille ette me olema Jumalan Apumiehet/ Te oletta Jumalan pellonroocko/ ia Jumalan Rakenus.
1 Kor 3:10 Mine Jumalan armosta/ ioca minulle annettu on/ olen Peruxen laskenut/ ninquin yxi taitaua Rakendaija/ Yxi toinen sen päle rakendacan. Mutta iocainen catzocan/ quinga hen rakenda sen päle.
1 Kor 3:11 Sille mwta perusta eikengen taidha panna/ waan sen quin pandu on/ ioca on Iesus chlistus.
1 Kor 3:12 Jos nyt iocu rakenda temen Peruxen päle * Culda/ hopiata/ Callita Kiwije/ Puita/ Heini/ corssi/
1 Kor 3:13 Nin tule iocaitzen Teco iulkisexi/ Sille ette se Peiue pite sen selijttemen/ ioca tulessa ilmeisexi tule/ Ja mingecaltainen iocaitzen Teco ombi/ sen Tuli kiusapi.
1 Kor 3:14 Jos iongun Teco seisopi/ quin hen sen päle rakendanut ombi/ nin hen Palcansa saapi.
1 Kor 3:15 Mutta ios iongun Teco ylespala/ nin hen wahingon saapi. Mutta hen itze tule autuaxi/ Nin quitengin quin Tulen lepitze.
1 Kor 3:16 Ettekö te tiedhä/ ette te oletta Jumalan Templi/ ia Jumalan Hengi teisse asupi?
1 Kor 3:17 Jos iocu Jumalan Templin riuapi/ sen Jumala cadhottapi. Sille ette Jumalan Templi ombi pyhe quin oletta te.
1 Kor 3:18 Elken itzens kengen pettäkö. Jos iocu teiden keskenenne henens lwle wijsaaxi/ se tulkon hulluxi tesse mailmasa/ ette hen machtaisi wijsas olla.
1 Kor 3:19 Sille temen Mailman wijsaus ombi hulluus Jumalan tykene. Sille ette kiriotettu on/ Hen käsitte ne wijsaat heiden caualuxisans.
1 Kor 3:20 Ja taas/ HERRA hen tietä ninen wijsasten aijatoxet/ ette ne ouat turhat.
1 Kor 3:21 Senteden elken yxiken Inhimisiste kerskatco. Caiki ouat teiden omat/
1 Kor 3:22 olis echke Pauali eli Apollo/ Cephas taicka mailma/ Olis echke Eleme eli Coolema/ taicka nykyset eli tuleuaiset caiki ouat teiden omanna/
1 Kor 3:23 Mutta te oletta Christusen waan Christus ombi Jumalan.







Vieras

#14581 Re:

27.05.2013 13:31

#14579: -

Ja miten tämä litania liittyy kahden ihmisen rakkauden täyttämään parisuhteeseen?


Vieras

#14582

27.05.2013 14:32

Huuda minua avuksi hädän päivänä! Minä pelastan sinut, ja sinä kunnioitat minua. Psalmi 50:15 (Jumalan puhelinnumeroksikin leikkisästi sanottu 5015)

Vieras

#14583 Uskovaisten bisnestä

27.05.2013 14:33

Koko tämä hihhuleiden nk. uskonnollisuus on pelkkää suurta bisnestä. Jalovaaran yhtiöllä runsaat tulot ja sitten tässä samaa. Eikös se henki riitä enää kun pitää vongata? Ihan amerikkalaismallista hurmosbisnestä tämä on, jossa rahan vallalle ei kyllä sanota: ei!

Fundisten mannekiini osa 2:

http://www.tv7.fi/vod/player/?program=26301

16:40 kohdalta alkaa se rahavonkaus, joten siinä se fundiksien hengellisyys taas kilpistyy!

Vieras

#14584 Re:

27.05.2013 14:49

#14579: -

Esimerkiksi ruoka, joka menee siis ihmisen sisään, ei Raamatun mukaan siinä mielessä saastuta ihmistä. Tulisi siis kiinnittää huomiota tähän, joka lähtee ihmisen suun kautta ulospäin. Kyllähän tällä meidän pahuudella on omat vaikutuksensa ymmärtääkseni myös meidän läheisiimme ja avioliittoon yms. Esimerkiksi ahnehtiessa itsellemme joku toinen voi jäädä ilman.


Vieras

#14585 Re: Re: Re: Tänään HS Mielipide

27.05.2013 15:26

#14530: - Re: Re: Tänään HS Mielipide

Tuosta ev.lut. kirkosta sen verran, että tietysti se pitää sisällään hyvin monenlaisia ihmisiä. Siis myös kummastakin ääripäästä. Pitkällä aikavälillä kirkko on minun mielestäni mennyt vääjäämättä huonompaan suuntaan. Jo joskus 1960 tai 1962 tienoilla Osmo Tiililä sanoi kirkon maallistuneen ihan liikaa. Mikä sitten on tilanne tänä päivänä. Veikkaan, ettei yhtään parempi. Ilokseni olen todennut kirkossa saarnaavan myös todella hyviäkin pappeja. Jos tämä kirkkoasia kiinnostaa jotakin enemmän: voin suositella seuraavaa kirjaa Ahvio Juha, Minne menet, Suomen siion? Kuva ja sana, Saarijärvi 2012. Tuntuis, että kirkolla olisi peiliin katsomisen paikka.


Vieras

#14586 Re: Re: Re: Re: Tänään HS Mielipide

27.05.2013 15:42

#14585: - Re: Re: Re: Tänään HS Mielipide

Ihan vain tiedoksi:  Kristinuskoa voi vallan hyvin harjoittaa möykkäämättä, uhkailematta, vapisematta, kaatuilematta, puhumatta sekavia ja lukematta Raamatusta ainoastaan makoisimpia paikkoja helvetin kauhuista ja tuomionpäivästä. Itse asiassa kristinuskon perustavanlaatuisimpiin asioihin pääsee käsiksi välttämällä juuri edellä kuvattua käytöstä.

p

#14588 Re: Re:

27.05.2013 15:57

#14581: - Re:

 

 

Kiva,  ettette sentään meitä kokonaan jättäneet!    Tämä David Wilkerson,  jonka teksti oli tuohon viestiin liitetty,  on juuri tämä nöyristä nöyrin NeW Yorkin Times Square - srk:n palvelija,  joka ei edes profeetaksi itseään anna kutsua,  mutta  jonka profetiat kuitenkin ovat kaikki täyttyneet.  Hän on päässyt Jumalan kirkkauden asuntoihin viime huhtikuussa.

Wilkerssonn antaakin lopunajan hihhulille kolme vinkkiä,   joiden avulla pysyy loka-lieju-vyöryjen ulottumattomissa.  Muistan muuten niistä vaan kaksi:

Sana

Rukous Pyhässä Hengessä

?  What´s  that?

 

Jos ei jaksa lukea niin pitkää pätkää,  löytyisköhän joku sopiva video häneltä aiheeseen liittyen. Muistasikko Fundis kenties ?

 

Tässä on ajankohdaltaan historiallinen:  viikko tai toista on  kulunut kaksoistornien tuhosta,  kun Wilkerson puhuu omilleen Time Squaren srk:n kokoontumisessa. ( Ei sisällä mitään profetioita).

http://www.youtube.com/watch?v=I2OpxjwwrIA


Vieras

#14589 Re:

27.05.2013 15:59

#14579: -  

 

Kiitos tämän kommentin ja linkin lähettäjälle!!

Vieras

#14590 Re: Re: Re:

27.05.2013 16:02

#14588: p - Re: Re:  

 

Kävisikös "pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu". Ehkä ei tämä , mutta sopisi hyvin.
veritas

#14591 Re: Re: Re:

27.05.2013 16:28

#14588: p - Re: Re:  

 Wilkerson oli sellainen titaani, jota arvostan syvästi. Linkki hänen profetiaansa : http://www.youtube.com/watch?v=l0Wd037tmJM

Hän oli todellakin nöyrä, hänen kokouksissaan oli aivan toinen henki kuin esim. Henry Hinnin tai Howard-Brownen kokouksissa. Tiedän tämän koska olen ollut kuulemassa kaikkia näitä puhujia. Täytyy sanoa että paljon mieluummin kuuntelisin häntä kuin mitään menestysteologeja. Wilkersonin puheista ja kirjoituksista paistoi läpi rehellisyys, kyllä sen vaistoaa ja tuntee onko jokin puhe Jumalasta vai ei. Wilkersonia kuuntelin v.2004 Pasilassa ja muutama vuosi myöhemmin Tikkurilassa.

 


Vieras

#14592 Re: Re: Re:

27.05.2013 16:29

#14588: p - Re: Re: joka ei edes profeetaksi itseään anna kutsua,  mutta  jonka profetiat kuitenkin ovat kaikki täyttyneet.

 

 

 

 

 

 

 

Kappas, ilmetty Jouko Piho. Johtiko hän myös Pihon tavoin poliittista puoluetta?

 

 

 

 

 

 

 


Vieras

#14593 Re: Re: Re: Re:

27.05.2013 16:30

#14590: - Re: Re: Re:

 

Siellä se oli,  muttei ehkä videona. Vai enkö vaan löytänyt ?

 

 


Vieras

#14594 Re: Re: Re: Re:

27.05.2013 16:30

#14591: veritas - Re: Re: Re: Wilkersonin puheista ja kirjoituksista paistoi läpi rehellisyys,

 

 

 

Tuossa kohden loppui "veritasin" viestin uskottavuus.

 

 

 


Vieras

#14595 Re: Re: Re: Re: Re: Tänään HS Mielipide

27.05.2013 16:40

#14586: - Re: Re: Re: Re: Tänään HS Mielipide

 

Kyllä,  totta puhut.   Sana se on voimallinen,  ei tarvitse tutista eikä täristä!

 


Vieras

#14596 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitäs mieltä tästä?

27.05.2013 16:47

#14490: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitäs mieltä tästä?

Pannaanko koreaksi, niin poikkeuksellisen hyvä luritus !


Vieras

#14597 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitäs mieltä tästä?

27.05.2013 16:58

#14596: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitäs mieltä tästä? 

 

Tiedätkö Sinä, mikä on Jumalan koko sota-asu?

Vieras

#14598 Re: Re: Re: Re: Re:

27.05.2013 17:22

#14593: - Re: Re: Re: Re:  

 

3. Meidän ei tule olla huolissamme mistään ja sen sijaan meidän on odotettava Herramme tulemista....
mieluummin ateismi kuin huijaus

#14599 Re: Jalovaaran " opetuksia"

27.05.2013 17:53

#14426: - Jalovaaran " opetuksia"

Tässä ei ole muuta jujua kuin näiden lakiuskonnon ydin, tottele auktoriteetteja.

Ei ole mikään uusi tieto se että mieli vaikuttaa vointiin. Tämä lahko haluaa kutsua sitä demoniksi. Ihmisten määrittämän kontrollin kautta lieka pysyy tarpeeksi lyhyenä ja kiristyy entisestään kun palkintona on armo. Jokainen elävä on kuitenkin hengittävä Luojan henkeä. Jälleen lahko haluaa kontrolloida ihmistä määrittelemällä jonkun sisällä elävän Pyhän Hengen. Pyhä Henki on taas yksi erityisnimitys Jumalan valolle. Joko Pyhä Henki on kaikilla tai ei kenelläkään. Luoja ei valitse omistaan suosikkeja. Selvää on että jooga, hieronta, akupunktio jne. ovat uhka sille kontrollille sillä syvärentoutumisen kautta ihminen kuulee Luojan sanoman ja vaarantaa näin kontrollin. Luojan sanoma on tässä kohtaa lahkon mielestä demoni. Ihmiset eivät pysy ruodussa. Jokaisella ihmisellä on oma polkunsa eikä sitä pysty kukaan muu määrittelemään kuin itse ja mikä parempi keino kuin rentoutuminen. Sen vuoksi nämä lajit ja suunnaat ovat räjähdysmäisesti lisääntyneet. Nykyihminen ei tarvitse eikä halua enää ulkopuolista ohjausta eikä helvetillä pelottelu enää toimi. Joskus kuitenkin on tarkoituksenmukaisempaa se että isosti mielensä pirstaloinut ihminen saa ulkoista ohjausta sillä turvattomuus voi totisesti palastaa mielen lisää. On täysin vastuuntunnotonta lähimmäistä ja sitä kautta Luojaa kohtaan nakutella toisten päät turvoksiin huijauksilla. Vesi on voide vanhimmista muttei ensisijaisesti uima-altaassa hyppimisen vuoksi. Aika hyvä huijaus on myös se että viiniä voi vedellä irrallaan ruoasta niin se ei ole paha vaan pyhä.

Jokainen voi rypeä ihan missä kerhoissa vaan kunhan jättävät syyttömät rauhaan. Se on pala rakkautta.

 

Fundisveritas, säästele sormenpäitäsi ja jätä kommentoimasta harhasta, se ei ole tarkoituksenmukaista kuitenkaan.


Vieras

#14600 Re: Uskovaisten bisnestä

27.05.2013 18:23

#14583: - Uskovaisten bisnestä

 

 

Kylläpä onkin härskiä silmään pisimistä ja rahan vonkausta.