Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Anonyymi

#14551 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tänään HS Mielipide

26.05.2013 21:26

#14532: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tänään HS Mielipi

 

 

Herkkyytensä kanssa kamppaileva homo on kuitenkin elävä.  Jo Paasikivi lausahti "kaiken kehityksen edellytys on tosiasioitten tunnustaminen."

.

Paavalikin sanoi:  Voimaa minulla ei  hyvän tekemiseen ole.    Ja oikein parahtaa:       Voi minua, kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista!

Jumala näkee sydämen pyrkimisen ja halun tulla valkeuteen. " Ainoastaan tunne syntisi..."       Pelastusköyden on tultava taivaasta.  Mutta  jotkut ratkaisevat askeleet ihmisen on itsensä otettava.  Sillä hän tempautuu pois tajunnan sokaisevasta valheen verkosta.

Täytyy olla todella suuri hätä ,  että tämän tekee.  Kiintymys tuntuu ylivoimaiselta menettää.  Jalkapuolenakin kannattaa kuitenkin  mennä elämään sisälle,  kuin joutua tuhon omaksi.  Tämä on karu totuus.  Liian karu monelle kohdattavaksi.   Jos kaikesta huolimatta päättää hypätä raiteelta,  on tiedettävä miten toimia.

Ainoa mahdollisuus monelle  on kirjallinen irtisanoutuminen.  Muu ei käytännössä onnistu. Koska on huoli ja syyllisyys toisesta ihmisestä,  silloin olet taas nalkissa!  Tämä on äärettömän vaikeata.  Mutten usko monellekkaan  olevan muuta ratkaisua. Hänelle on kuitenkin parempi auttaja kuin sinä.  Jos pelastat itsesi,  voit pelastaa myös toisen.  Tai antaa siihen mahdollisuuden. Tämän muistaminen auttaakin ehkä selviämään helpommin.

Mutta tilanne näyttää tältä vain vähän aikaa. Todella vähän aikaa.  Sitten tulee suuri vapaus. Ja Suoja ja Turva ja Jumalan kaikkinainen apu.

 

tauti

#14552 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kristillisiä laupeudentekoja

26.05.2013 21:31

#14549: - Re: Re: Re: Re: Re: Kristillisiä laupeudentekoja

Nyt ymmärrän ton armon paremmin siis sitä pitää sairastuttaa itsensä päästäkseen Jumalan kelkkaan. Oon kyllä nähnyt yhdenkin lattialla makaamassa aivan psykoottisessa tilassa eikä siinä kyllä muu olisi auttanut kun piikki, niin pahoissa tunnoissa se oli.


Vieras

#14553 Re: Re: Re: Re: Re: Tänään HS Mielipide

26.05.2013 21:33

#14547: r. - Re: Re: Re: Re: Tänään HS Mielipide

Raamatussa Apostolien tekojen mukaan opetuslapsia ruvettiin nimittämään kristityiksi ensimmäisenä Antiokiassa.

 


Vieras

#14554 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kristillisiä laupeudentekoja

26.05.2013 21:55

#14552: tauti - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kristillisiä laupeudentekoja

Kyllä Pyhä Henki tekee sen sairastuttamisen ensin, ei itse tarvitse sitäkään tehdä.

Armosta te olette pelastetut, ette tekojenne kautta, ettei kukaan kerskaisi Sana sanoo.

Nyt mennään nukkumaan. Hyvää yötä, Jeesus myötä!

taku

#14555 Re: Re: Re: Re: Re: Tänään HS Mielipide

26.05.2013 22:08

#14547: r. - Re: Re: Re: Re: Tänään HS Mielipide

No en nyt ehkä iedä oliko se sata vuotta ei nyt ihan mutta melkein ainakin sana kristinusko tavataan ens kerran eräässäpaperissa joka on kirjoitettu vuonna 110 eli 80 vuotta Jeesuksen kuoleman jälkeen.Tässä on tietysti kyse siitä että uskotaanko Raamatun olevan sanasta sanaan totta.Minä en tälläiseen usko vaikka päällisin puolin Raamattuun uskonkin.Mutta historiassa ei mikään ole varmaa.Ensimmäiseltä vuosisadata on olemassa 3 eri kirjettä tai asiakirjaa joissa esiintyy sana kristitty.käsittääkseni ne ovat kaikki ajalta apostolien jälkeen

ping pong

#14556 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kristillisiä laupeudentekoja

26.05.2013 22:30

 

 

 

Sano muuta,  ja lamppukin palo justiisa....  että sillee sielläkin vissiin,  vai mitä poijjaat on mieltä?

 

 

s.

#14557 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tänään HS Mielipide

26.05.2013 22:40

#14553: - Re: Re: Re: Re: Re: Tänään HS Mielipide

 

Nonni,  löytyhän täältä tiatoo.  Kymmene pistettä ja ...      Ossaiskohan toi teolooki sannoo,  että millos tää ois tapahtunu?

 

:) (;

pöks
Vieras

#14558 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tänään HS Mielipide

26.05.2013 22:46

#14555: taku - Re: Re: Re: Re: Re: Tänään HS Mielipide

 

 

Katohan poikaa,  tai paremminkin Takua!  SÄÄHÄN OOT LUKENU !

Tiekkö taku mistä johtuu,  että toiset sanoo uskovansa todella Raamattuun. Ne nääs lukee sitä!

On kyllä kumma juttu.  Tää on mullekkin tapahtunut.  Ja aina enemmän,  mitä enemmän sitä luet.

Siinä on syvyys,  korkeus ja pituus ja leveys..

Meniköhän toi pluraus oikein ?

Kuka tietää ?  Ja mistä  löytyy?

 

 

 

 

 

höplä
Vieras

#14559 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tänään HS Mielipide

26.05.2013 22:57

#14553: - Re: Re: Re: Re: Re: Tänään HS Mielipide

 

Olipas hyvät eväät tässä viestissä.

 

 

Pinocchio

#14560 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitäs mieltä tästä?

26.05.2013 23:03

#14498: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitäs mieltä tästä? 

 Keskustelusssa aiheesta "mitä mieltä tästä?" näyttää nyt pallo olevan jo kokonaan hukassa .Vaikka ko. kysymys sinänsä voitaisiin esittää mitä tahansa asiaa koskien, niin nyt se olisi  kyllä otettava vain viitteenä mielipiteeseen, joka oli sillä otsikoitu. Siinätaas  ei puhuttu mistään ´soitinten kuninkaasta´, eikä liioin ´absoluuttisesta totuudesta´,vaan se alkoi julistuksella, jonka mukaan "homopropaganda on puppua". Siinä mielessä voin yhtyä tuon otsikon ilmaisemaan ajatukseen, että minustakin on aivan puppua väittää, että mitään "homopropagandaa" olisi olemassa, tai olisi koskaan ollutkaan olemassa. Poliittista ja uskonnollista propagandaa toki on ollut ja mainontahan on puhtaasti kaupallista propagandaa ja joskus nämä kaksi menevät hieman päällekkäinkin, mutta normaalioloissa propagandaksi tarkoitetun  tekstin tunnistaa selvästi ilmaistusta  motiivistaan ts. siitä, minkä ajatuksen tai mielipiteen puolelle sen  mahdollinen lukija siinä halutaan´kalastella´.Muuta tarkoitusta propagandalla ei olekaan.Jos sen välityksellä onnistuu vakuuttaa joku aatteesta, tai käännyttää  hänet sen kannattajaksi on se tehtävänsä, sen lukijan osalta ,tehnyt.Vaikka kouluissakin nykyään opetetaan ns.kriittistä medialukutapaa, niin sen oppiminen ei, valitettavasti, vielä paljossa näy. Tämä ilmenee mm. siten, että työkseen uskonnollista propagandaa tuottavat tahot ja seurakunnissaan ´käännytyspisteitä´keräävät uskovaiset, olettavat että kaikki jossain tarkoituksessa julkaistu teksti olisi ilman muuta (heidän oman tekstinsä tapaan) tehty käännytysmielessä esim. ateistien hyväksi(jotka hekin julkaisevat omaa propagandaansa). Tässä helposti unohdetaan se, etteivät kaikki ateistit ole homoseksuaaleja (eivätkä välttämättä edes myönteisesti seksuaalivähemmistöihin suhtautuvia). Totalitaristisia poliittisia oppeja soveltaneet valtiot ovat tästä selkeitä esimerkkejä.Mitä eroa on sillä onko esim. painovapautta rajoitettu uskonnollisen, vaiko poliittisen totalitarismin nimissä tai vaikka sekä kirkon,että poliittisen johtajan nimissä -tuloshan  on kuitenkin sama.Olennnaista olisikin nyt pohtia sitä, mitkä ovat homofobian yksilölliset ja sosiaaliset motiivit ja vaikuttimet, eikä niinkään keskittyä siihen mihin ne verhotaan ts. minkä opin, uskonnon tai aatteen minkäkinlaisten lauseiden taakse se kätkeytyy.Olennaisempaa olisi siis tietää millaiset ihmiset niitä lauseita käyttävät , miksi he niihin turvautuvat, mitä he katsovat näin turvaavansa ja mitä(tai minkä) pelkäävät menettävänsä. Vasta tämä avaisi tien todelliselle keskustelulle asiasta.Vähin edellytys, mikä aiheen käsittelylle pitäisi aina taata,olisi ainakin se että se pidettäisiin erossa uskonnollisista, poliittisista ja aatteellisista näkemyksistä.

taku

#14561 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tänään HS Mielipide

26.05.2013 23:38

#14558: pöks - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tänään HS Mielipide

Raamattua on madotonta ymmärtää ellei tunne sitä historiallista tilannetta jossa mikäkin Raamatun kirja on kirjoitettu


Vieras

#14562 Re: Re: Re: Kristillisiä laupeudentekoja

27.05.2013 05:56

#14540: - Re: Re: Kristillisiä laupeudentekoja

 

 

Kristillisiä kouluja ei ole ollut olemassa silloin kun nyt täällä aikuisina tietään tallaavat ovat koulua käyneet.  Siellä on muutenkin aivan sama op.suunnitelma käytössä kuin normaali kouluissa,  eivätkä saa opettaa mitä tykkäävät.

Eivät kristityt elä missään umpiomaailmassa,  meillä on suurinpiirtein kaikilla täysin päinvastaisessa hengessä eläviä puolisoita, sisaria, veljiä, isiä,  äitejä,  lapsiakin.  Naapureita, kumminkaiman serkkuja ym.  Luemme samoja sanomalehtiä. Kuljemme samoja katuja toreja, kahviloita.    Mutta kaikenkeskellä.....


Vieras

#14563 Re: Re: Re: Re: Kristillisiä laupeudentekoja

27.05.2013 06:02

#14562: - Re: Re: Re: Kristillisiä laupeudentekoja

Se onkin näin ollen taitolaji olla ymmärtämättä tästä ympäröivästä maailmasta mitään muuta kuin sen, mitä joku raamattukoulusetä haluaa meidän luulevan Raamatussa sanotun.


Vieras

#14564

27.05.2013 06:32


Minulle oli yllätys, että tämä Suomen Evankelisen Allianssin perustama adressi on itse asiassa Kristillisdemokraattien peitehanke, sillä änkyräkristittyjen Allianssin puheenjohtaja Timo Keskitalo on Kristillisdemokraattien puolueaktiivi. Näin Päivi Räsänen tekee jälleen politiikkaa uskonnon avulla, joskin bulvaanin kautta.

Vieras

#14565 Re: Re: Re: Re: Re: Kristillisiä laupeudentekoja

27.05.2013 06:37

#14563: - Re: Re: Re: Re: Kristillisiä laupeudentekoja

 

Päinvastoin,  sieltä samasta maailmastahan me juuri tulemme itsekkin.  On sitä tarpeeks maisteltu.

 

 


Vieras

#14566

27.05.2013 06:41



Päivän Sana

Vielä minä sanon teille: jos kaksi teistä maan päällä keskenään sopii mistä asiasta tahansa, että he sitä anovat, niin he saavat sen minun Isältäni, joka on taivaissa.

Matt. 18:19 (KR33/38)
http://raamattu.uskonkirjat.net/daily.html

Vieras

#14567 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitäs mieltä tästä?

27.05.2013 06:59

#14560: Pinocchio - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mitäs mieltä tästä?

Yövuoro oli sopivan rauhallinen ja rupesin selaamaan näitä juttuja täällä. Meno on kuin hellarisivuilla, viihdettä parhaimmasta päästä mutta siihenkin kyllästyy kun varsinaista itseisarvoa ei ole. Täällä kirjoittelee pari fanaattista vakiopalstahörhöä jotka ovat ottaneet omakseen pyörittää tätä loan heittoa jakelemalla totuuksi. Juuri fanaattiset uskovaiset ovat menettäneet täysin kykynsä keskustella asioista. Ovat ohjelmoitu yhtä hyvin kuin soneran automaattinen puhelinpalvelu. Niin hyviä kuin kysymyksesi ja kommenttisi olisivat keskustelun avaamiseksi, ei kannata näitten kanssa painiskella. Looginen syy ja seuraus keskustelu on täysin poisluettuja. Sen sijaa jakeita riittää joka lähtöön. Ja kun miesten historiasta otetaan sivalluksen kylkiäiseksi mukaan yksipuolisia wikipediatietoja niin mitä tuohon enää vastaisi

Ja mitä aloitukseen "mitäs mieltä tästä" tulee tunnistan vastaavalaisen surullisen hylätyn tarinan. Siinä ei vaan käynyt hyvin, tyttö kuoli. Onhan oire tuokin että pitää itseä nostaa ylös toisten kustannuksella. Vailla omantunnon tuskaa tarkoittaa varmaan tätä.

Ilo on uskovaisille vahingoniloa.

Tässä on valtakirjani; Rakkaat lapseni jos minusta tulee sivalteleva, kipeytynyt, uskoa negaatioon käyttävä otus, laittaakaa äitinne hoitoon, amen

Virgo92

#14568 Re: Re: Re: Re: Kristillisiä laupeudentekoja

27.05.2013 07:03

#14539: - Re: Re: Re: Kristillisiä laupeudentekoja 

 Miltähän näin "huomaavaisesti " ja "humaanisti" ja "tarkasti" toisten "kanssaihmistensä" ja "lähimmäistensä" tunteiden  aitoutta ja oikeutta "arvioimaan" kykenevästä " uskovaisesta " itsestään tuntuisi jos joku,hänen laillaan, kaikkien uskovaisten mielipiteet ja tunnot yhtä tarkasti "tietävä" ja "tunteva" anonyymi nettikirjoittaja huutaisi hänelle:"Sinä ja sinun "RAKKAUTESI" sinä irstaileva narsisti!!!!"Millaisistakohan "uskovaisista" tällöin olisi kyse ja millaiseksikohan heidän "uskonsa" oikein pitäisi arvioida?Haittaisikohan tätäkään kirjoittajaa, jos hänen "kykynsä"inhimillisiin tunteisiin ja niiden ymmärtämiseen asetettaisiin näin julkisesti kyseenalaiseksi ja muistettaisiin yleisesti varustaa  lainausmerkein aina, kun siitä jotain kirjoitetaan. Aito usko omaan kaikkitietävyyteensä hänellä ainakin tuntuu olevan kohdallaan , kuten oikealla"uskovaisella" kuuluukin. Hänhän on enemmänkin ,hänhän on itse oman  uskonsa"jumala" joka tutkii tunteemme ja tietää salaisetkin tekomme ja jota me emme pääse pakoon-emme edes peiton alle...

Pastori Lempinen

#14569 Re: "Synnynnäinen ominaisuus" on kerrottu Raamatussa

27.05.2013 07:30


Vieras

#14570

27.05.2013 07:45

Lähde: Rainerma Keijo, Arvomme - aarteemme. Kustannus Oy Uusi Tie, Helsinki 2007 sivu 19 Usko ei ole tiedon vaan epäuskon vastakohta. Tiedon vastakohta ei ole usko, vaan tietämättömyys. Lainaus loppuu. Omana kommenttina kirjoitan: Ateistien kannattaisi vähitellen uskoa, että minä haluan rakastaa myös ateisteja. Turhien vastakkain asettelujen aika on ohi. Mielestäni ensin pitäisi miettiä asiaa. Vasta sen jälkeen kirjoittaa kommentti (jos sekään enää tarpeellista). Oma vahva perustus löytyy Jeesuksesta Kristuksesta ja Raamatusta. Hyviä päivän jatkoja kaikillen.

Vieras

#14571 Re:

27.05.2013 07:54

#14566: -

 

This is the best!

 


Vieras

#14572 Re:

27.05.2013 07:58

#14570: -

Näinhän se on just. Uskon asiat ovat sydämessä tapahtuvia juttuja ja tiedon asiat ovat ihmisen aivojen toimintaa.


Vieras

#14573 Re:

27.05.2013 08:05

#14570: -,

 

Kirjoitas toistekki,  oli senverran hyvää tekstiä.  Siitä Rainerman kirjastakin olis kiva kuulla lisäotteita!   Itselläni olis myös yks kirjallisuusvinkki,  jonka löysin yllättäin pilkkahinnalla Abc-aseman yhteydessä olevasta "kirjoja kasapäin" - kaupasta,  parempaakaan nimeä en keksi. Siellä on suppea valikoima,  mutta suurempi määrä,  yksittäisiä kirjoja myytävänä edulliseen hintaan.

Olin pitkään haikaillut Israelin ja lähi-idän karttoja.  Kun mitään ei opi lukemastaan,  jos ei voi sjoittaa sitä maantieteellisesti.  Nyt  löytyi  Uudelta Tieltä  Raamatun Atlas 35:n euron hintainen suuri, muttei paksu teos, hintaan 14.90e

Kirjoittaja Paul Lawrence, ( 2 .painos 2011)

Kirja punoo Raamatun ja lähi-idän tapahtumat aikajärjestyksessä vuodesta 3100 eKr. lähtien perusteellisin tiedoin karttojen kera.

Kirjasta löytyy muuten myös tuosta Israel/Juuda kuninkaiden sekasotkusta mainio kaavakuva s:lta 79.  Siitähän muuten näkyy myös se hallintakausien pituus ( josta oli puhe)  noin silmämääräisesti todella nopeasti.  Fundis,  vai oletko eksynyt harojen ja kuokkien maailmaan ?

Paljon tietoa näyttää mahtuvan tähän.

Samassa yhteydessä selitetään miten näitä kahden valtakunnan aikaisia ajoituksia on pystytty tekemään.

" Ajoitukseen tarvitaan ulk.kiintopiste,  joka saadaan Assyrian kronologiasta.   Assyriassa vuodet nimettiin kuninkaan ja        tämän tärk.virkamiesten mukaan yleensä vakiojärjestyksessä.   Näiden luetteloiden kiinnekohtana on  Assur-Dan III:n          aikainen auringon pimennys, joka voidaan tähtitieteellisesti ajoittaa 15:een kesäkuuta 763 eKr.

Tämän tiedon avulla  saadaan selville Assyrian kuninkaidenhallitusajat vuodesta 910 eKr. alkaen.  itse olen kaivannut juur tällaista tietoa.

 

 


Vieras

#14574 Re: Re: Re: Re: Re: Kristillisiä laupeudentekoja

27.05.2013 08:39

#14568: Virgo92 - Re: Re: Re: Re: Kristillisiä laupeudentekoja

2013 11:14

#325: Vattu -
Ketään ei kielletä rakastamasta. Mutta kristillisyydessä, kuten myös vanhan liiton juutalaisuudessa, rakkaus oli ja on paljon monitasoisempi käsite kuin pelkkä tunne.

Kreikan kielessä on neljä rakkautta merkitsevää sanaa: storge, filia, agape ja eros.

Kahden samaa sukupuolta olevan välillä voi olla kolmea ensin mainittua miten paljon hyvänsä, mutta seksuaalinen kanssakäyminen ja erotiikka on syntiä. Vain se.

Samoin on esim. sisarusten kohdalla. Rakkautta ei kielletä, vaan se on arvokas ja kaunis asia. Mutta seksuaalisuus ja eroottinen rakkaus on tarkoitettu yhden miehen ja yhden naisen väliseksi asiaksi, edellyttäen että nämä eivät ole verisukulaisia.

Eli tämäkin "tasa-arvoinen" lainsäädäntö syrjii edelleen mm. polyamoristeja ja sisareensa tai veljeensä rakastuneita. Näitäkin on, mutta ovat vielä toistaiseksi pysyneet hiljaa.

Epäilen että seuraavaksi nousevat oikeuksiaan vaatimaan polyamoristit. Viitteitä tästä kuultavissa esim. tuolla:

http://ylex.yle.fi/radio/vieraat/polyamoristit-joonas-ja-melissa-rehellisyys-on-monisuhteisuuden-avain

 


Vieras

#14575 Martti Lutherkin sanoi jo aikoinaan

27.05.2013 08:48

Tuohon aikaan ei kai ollut vielä paljon kirjoja verrattuna nykyaikaan. Lähde: Luther Martti, Tienviittoja. Perussanoma Oy, Latvia 2009 sivu 13 Se sinun on tiedettävä, että Raamattu on kirja, joka tekee kaikkien muiden kirjojen viisauden hulluudeksi. Mikään muu kirja ei näet kerro ikuisesta elämästä. Siksi sinun tulisi heti lakata uskomasta mieleesi ja järkeesi. Polvistu sen sijaan pyytämään Jumalalta nöyrästi ja vakavasti, että hän antaisi sinulle rakkaan Poikansa kautta Pyhän Henkensä valaisemaan ja johtamaan sinua ja antamaan sinulle ymmärrystä. Toiseksi lue Raamattua ahkerasti ja tarkkaavaisesti ja mieti, mitä Pyhä Henki haluaa sanoa, ja varo, ettet kyllästy tai ajattele, että kun olet jonkin kohdan kerran tai kaksi lukenut, kuullut tai sanonut, ymmärrät sen täysin. Yksikään hengenmies, yksikään kristitty ei koskaan tule täysin oppineeksi. Kolmanneksi: todellinen koetinkivi on kiusaus. Se ei pelkästään anna tietoa ja opeta ymmärtämään, vaan sen kautta ihminen saa kokea, kuinka oikea, tosi, suloinen, ihana, voimallinen ja lohdullinen Jumalan Sana on. Sen viisaus on ylivertainen.